SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yılın İlk 2 Ayında Malatya'nın İhracatında Artış

Yılın İlk 2 Ayında Malatya'nın İhracatında Artış
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın 2024 yılının ilk 2 ayında gerçekleştirdiği ihracat, deprem öncesi 2022 yılının aynı dönemindeki 65 milyon dolar ihracat rakamını da geçerek 70 milyon dolar seviyesine ulaştı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Şubat 2024 dönemine ilişkin ihracat rakamları açıklandı. Buna göre, Malatya’dan direk yapılan Şubat 2024 dönemi ihracatı depremin yaşandığı Şubat 2023 dönemine göre yüzde 111 artarak 35 milyon 238 bin dolar olarak gerçekleşti. Malatya’nın Şubat 2023 dönemindeki ihracatı ise deprem nedeniyle  büyük oranda düşmüş ve 16 milyon 682 bin dolar olarak kaydedilmişti.

-Deprem öncesi ihracatı geçti

Malatya’nın Ocak-Şubat 2024 döneminde yılın ilk 2 ayında gerçekleşen toplam ihracat rakamı ise 70 milyon 559 bin dolar olarak belirtildi. Geçen yılın Ocak-Şubat 2023 döneminde ise Malatya’nın ihracatı 52 milyon 238 bin dolar gerek kaydedilmişti. Geçen yılın ilk 2 ayına göre, ihracatını yüzde 35 oranında arttıran Malatya, 70 milyon dolar ihracat rakamı ile deprem öncesi 2022 yılının Ocak-Şubat dönemindeki 65 milyon dolar seviyesindeki ihracat rakımını da geçti.  

-İlk üç sırada kuru kayısı, elektronik  ve su ürünleri var

Malatya’dan direk yapılan ihracatı yansıtan rakamlarda en fazla ihracatta  39 milyon 986 bin dolar ile Kuru Meyve ve Mamulleri (Kuru kayısı) sektörü ilk sırada yer alırken, ikinci sırayı 7 milyon 495 bin dolar ile Elektrik ve Elektronik  ve üçüncü sırayı da 3 milyon 883 bin dolar ile Su Ürünleri ve Hayvansal Mamulleri sektörü aldı.

Malatya’dan direk yapılan ihracatta 1 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştirilen sektörler şu şeklide:

1-Kuru Meyve ve Mamulleri (Kuru kayısı) – 39 milyon 986 bin dolar 
2-Elektrik ve Elektronik – 7 milyon 495 bin dolar 
3-Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller – 3 milyon 883 bin dolar
4-Makine ve Aksamları- 3 milyon 285 bin dolar
5-Tekstil ve Hammaddeleri – 3 milyon 27 bin dolar
6-Meyve Sebze Mamulleri – 2 milyon 995 bin dolar
7-Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri – 2 milyon 613 bin dolar 
8-Çimento Cam Seramik ve Toprak Ürünleri - 2 milyon 77 bin dolar

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Serkan (1 ay önce)
    Galatasaray 1 oyuncudan 30 milyon Euro kazandı 750 binlik şehrin kazandığı para bak :). Akp vizyonunda çorbaya muhtaç kalırsınız ama çorba dağıtılır ardından oy veririsiniz devam..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hacı (1 ay önce)
    Haberde yer alan tabloya bakınca 1 ve 2 OSB de en çok kapalı alan ve istihdam tekstilde fakat ne yazik ki tekstil ihracatı 3 milyon dolarla 5 sırada yer alıyor. Malatya'yı yönetenler bunu sorgulamadır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 5 milyon dolar çok çok çok çok düşük bir rakam. Ülkeyi ve şehri geliştirmez. Artık maalesef Türkiye'nin bir çok çözülmesi çok zor olan meseleleri var. Bunlardan bir kaçı ekonomi, hukuk ,adaletsizlik, mülteci sorunları. Dolayısıyla yatirim yapacak yabancı sermaye tercih etmiyor. Bu yüzden bizi yönetenlerin daha çok dusunmesi için yerel seçimler çok önemli. Kimse çantada keklik olduğunu görmemeli.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serdar (1 ay önce)
    Çok düşük rakamlar sarayın 1 aylık masrafı. Malatya hiçbir şekilde gelismediginin en somut örneği
    %100
    %0
    Yanıtla