SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yıllarca Unutulmayacak Özel ve Güzel Proje"

A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat 2023 tarihinde büyük yıkımlara yol açan deprem felaketleri sonrasında, İnönü Üniversitesi sağlık çalışanlarının barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla, hurda vagonlardan yaşam alanlarına dönüştürülüp yapımı tamamlanan, İnönü Üniversitesi Ekolojik yerleşkesi Hakan Kozan Vagon evleri, Vali Ersin Yazıcı’nın katılımıyla hizmete açıldı.

Açılış törenine; Büyükşehir Belediye Başkan V. Mehmet Çolak, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, TCDD Genel Müdür Yardımcısı Şinasi Kazancıoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Altın, STK temsilcileri ve sağlık çalışanları katıldı.

Hakan Kozan Vagon evleri açılış kurdelesi kesiminden sonra İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay yaptığı konuşmada, 6 Şubat depremleri sonrası İlimizin, en çok etkilenen 4 İl arasında olduğunu, Vagon evler projesine ismi verilen Arçelik Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kozan'ın 27 Ağustos akşamı hayatını kaybettiğini, projede büyük katkıları olduğunu ve isminin özelikle bu projeyle hep anılacağını belirtti.

Vali Yazıcı, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Deprem sonrası hayata geçirilen çok özel bir projeye tanıklık etmek üzere bir aradayız. Öncelikle bu projeyi hayal eden ve hayata geçiren herkese teşekkür ederim. 1999 yılında iki büyük deprem yaşamış ve yakınlarını kaybetmiş bir Düzceli olarak, Arçelik grubuna şunları söylemek isterim. Yıllarca unutulmayacak özel ve bir o kadar da güzel proje gerçekleştirdiniz. Türk milleti zor zamanlarda kendisine destek olan hiç kimseyi unutmaz. Arçelik grubu tarafından oluşturulan bu özel mekanda kalacak hocalarımız, deprem korkusu yaşamadan insanlarımıza en üst düzeyde sağlık hizmetini sunmasını temin etmiş oluyorsunuz. Başta hocalarımız olmak üzere, tüm sağlık ekibi huzur içerisinde rahat bir şekilde yaşamlarına devam edip, bu rahatlık içerisinde insanlara sağlık hizmeti sunmaya devam edecekler. Projede emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmalarının ardından günün anlam ve önemine binaen hatıra fotoğrafı çekildikten sonra, vagon evleri gezilerek açılış töreni sona erdi.

KAZANCIOĞLU'NA PLAKET..
Bu arada, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay, hurda vagonların Vagon Evler'e dönüştürülmesi sürecindeki katkkılarından dolayı TCDD Genel Müdür Yardımcısı hemşehrimiz Doç.Dr. Şinasi Kazancıoğlu'na bir teşekkür plaketi verdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Acun (6 ay önce)
    “Nasılsanız öyle yönetilirsiniz” diyor Allah (c.c) kardeşim bu nasıl bir mantıktır ki demir yığınının içine tıpın hocalarını koyuyorsunuz. Hiçbir izolasyon bu demir yığınını kışın soğuktan yazın sıcaktan koruyamaz. Üztelik reva görülen bumudur. Bu memleketten hocaları kaçırttın rektör bey. Saçma bir proje ile. Çelik kontrüksiyon binalar yapıp hızlı bir şekilde bu insanları burada tutabilirsiniz. Bu proje(!) kimin gerçekten bilmek isterim. Hocaları insan yerine koyun giden gelmez ise bu memlekette yaşanmaz. Yazıklar olsun sizin projenizede sizede. Akıl akıl…
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (6 ay önce)
    Üniversite yönetimi lojman konusunda büyük hakka girdi bunu izah etmeli. Süreç içinde hasarsız evi olanlara az hasarlı olanlara lojman verildiği söyleniyor. Bir puanlama yapılmadan yapılan bu işlem adalet duygusuna zarar verecektir. Bir çok hoca il dışına gidip geliyor ya da odalarında kalıyorlar kış gelmiş ama bir çözüm yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ismail abi (6 ay önce)
    çarşıda evi olmasına rağmen hocasından idari personeline kadar lojman verdiniz. evi olmayan adamada lojman yok dediniz. lojmanı alıp keyfi kullananlar şehirdeki eve mi gitsem lojmanda mı kalsam diye varlığın sefasını sürerken konteynerde kalanların ahı yakanıza yapışır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • rauf (6 ay önce)
    güzel proje
    %13
    %87
    Yanıtla
  • hasan (6 ay önce)
    bende bu her şeye tören yapma merakını anlamıyorum. tuvalete törenle gidecekler yakında.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mehmet şahin (6 ay önce)
    rektör beye sormak lazım evi olmayan personellere neden konteynr verilmiyor fakültede kalıyorlar eğitime sözde başladıya inşaatın içinde odalardan çıkın dendi gelen öğrencilere gidin bir hafta sonra gelin dendi anca reklam yapa rektör beyimiz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • HÜLLE AVCISI YARGILANACAKLAR !!! (6 ay önce)
    Son 4 yılı adeta Fiyasko ve hüllenin başkenti olmuş bir üniversite. Depremde evi az hasar gören ileri derece idarecilerin evlerini yüksek fiyatta kiraya vererek lojmanlara yerleşmesi, Şube Müdürleri ve daire başkanlarını hile hurda ile bekçilikten gelme bir gen. sekreterden den kadro almaları ve buna göz yuman bir üniversite yönetimi tam bir fiyasko. Doktorları vagona gönder torpilli işçilere lojman ver ne güzel bir dünya. Devletimiz İnönü Üniversitesini yakından takip etmelidir. İzmirden güzel malatyama selamlar. Biz bu şehri boşuna terk etmedik geri almak için geliyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • yıldırım (6 ay önce)
    TCDD Genel Müdür Yardımcısı Şinasi Kazancıoğlu beyin MHP den büyükşehir belediyesine aday olmasını isterim TCDD Genel Müdür Yardımcısı olduğu günden beri malatyamıza hizmetlerini eksik etmedi. cumhur ittifakında malatyayı MHP. alsın bence sayın bahçeli sayın cumhur başkanımızda malatya yı MHP için ricada bulunsun bence ve şinasi beyde aday gösterilsin...
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Şinasi bey memleketine hani hızlı tren getirecekti ne oldu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Deprem (6 ay önce)
    Deprem sonrasında İnönü üniversitesi yönetimi sadece üst yöneticilerini evi az hasarlı olmasına rağmen lojmana almış geri kalan en az 7000 çalışanın olduğu kuruma 80 vagon ev yapmış gerçekten büyük başarı organizedeki fabrikalar bile çalışanlarına ilk aylarda konteynırlar kurdu üniversite sahasına okadar konteynır kurulmasına rağmen üst yönetim şu 100 konteynırında personelime verin diyemedi afad yetkililerine üstelik o dönemde lojistik üst görevi yaptı personel aktif çalıştı .şimdi kalkmış 300 konteynır kurup millet evini tuttuktan sonra tayin isteyip gittikten sonra 80 vagon ev yapıp 8 ay sonra personelini yerleştirmeye çalışıyor nekadar hızlı olduğunuz burdan belli
    %97
    %3
    Yanıtla