SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS'de Derin Kriz.. 12 Futbolcu Serbest Kalabilir..

YMS'de Derin Kriz.. 12 Futbolcu Serbest Kalabilir..
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor’un eski başkanı Adil Gevrek’ in 2014 ile 2021 yılları arasında camiadan kopuk, şehrin mülki amirlerine ve kamuoyuna hesap vermeden, lüpen bir anlayışla yönetip sonunda 420 Milyon TL borç ile bir alt lige düşürdüğü sarı siyahlı kulüp şu günlerde dağılma tehlikesiyle karşı karşıya. Kadrodaki 12 futbolcunun alacakları için kulübe protesto çektikleri, Cuma gününe kadar ödeme yapılmaması halinde serbest kalacakları bildiriliyor. Bu arada, yönetime 30 milyon lira parayla geldiklerini iddia etmesine karşın, kulübe resmi rakamlara göre 2 milyon 290 bin lira para verdiği saptanan Ahmet Yaman'ın, iki önemli futbolcuyu satarak bu parayı temin etmeyi hedeflediği, bu futbolcuların da satılmasıyla Yeni Malatyaspor'un, geçtiğimiz sezon olduğu gibi ligin 'Malatyalılar için utanç ve ligin averaj takımı'na dönmesinin kaçınılmaz olduğu belirtiliyor.

ADİL GEVREK'TEN TEK KURUŞUN HESABINI SORMADAN GÖNDERDİLER..
Adil Gevrek’in 8 yıllık başkanlık görevi sonrasında sportif ve ekonomik başarısızlık gerçeğiyle yüzleşen Malatya spor camiası, yaz aylarındaki kongrelerde ağır borç yükünden dolayı Adil Gevrek ve yönetiminden hesap sorulmasını beklerken, Gevrek yönetimi kendini aklatacak delegeleri mali kongreye her türlü masraflarını karşılayarak getirip, 420 Milyon Liralık borcu aklatarak İstanbul’un yolunu tutmuştu.

Kongrede sorulamayan hesabın, Valiler Kararnamesi ile Batman’dan Malatya’ya atanan ve Batmanspor’un 3. Lig şampiyonluğunda pay sahibi olan, futbola yakın ilgisi bilinen Vali Hulisi Şahin’in atayacağı kayyum ile sorulması beklenirken bir anda devreye giren ve Vali Hulisi Şahin ile yaptığı görüşmeden sonra kulübe başkan adayı olan Ahmet Yaman 30 milyon TL bütçe vaadi ile kulübü devralmıştı.

Ahmet Yaman’ın yönetimi Adil Gevrek ile ilgili geçmiş hesapların incelenmesi noktasında sadece bir kez basın açıklaması yapmış, kulüp basın sözcüsünün Başakşehir’e giden Youssouf Ndayishimiye ile ilgili açıklamaları, eski Başkan Adil Gevrek’in, “Ahmet Yaman ile konuştum. İnsanları itibarsızlaştırmak bu kadar kolay olmamalı. Ya çıkın bu yanlışı düzeltin ya da ben çıkıp her şeyi anlatırım” sözleri ile önce yerini sessizliğe daha sonra Ahmet Yaman ‘ın bir başka basın kuruluşuna verdiği, “Biz hakim değiliz, savcı değiliz” sözleriyle gündemden rafa kalkmıştı.

Kamuoyunun Ahmet Yaman’dan beklediği; Adil Gevrek’ten hesap sorulup, takımın Spor Toto 1. Lig’deki 2022- 2023 sezonu genel giderleri karşılanıp, en azından birkaç yıl bu ligde kalıcı olunması hedefleri bir bir suya düşerken, Ahmet Yaman’ın bırakın hesap sormayı, ‘kendi döneminin Adil Gevrek’i olmaktan’ öteye gidemeyeceği kulüpte son bir haftada yaşanan gelişmelerle ortaya çıktı.

Katıldığı bir youtube yayınında, Yeni Malatyaspor için 23 milyon lira harcadıklarını belirten Yaman’ın, valilik tarafından yapılan resmi incelemede sadece 2 milyon 790 Bin TL’lik bir bağışta bulunduğu ortaya çıktı. İaşesi, stat kirası, elektrik ve doğalgaz sorunları ve galibiyet primleri Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan kulüpte 7 futbolcunun da TFF’ye başvurması Ahmet Yaman yönetiminin kulüpte hangi sorunu çözüp, harcıdık dedikleri 23 Milyon TL’yi sorgulatır hale geldi. Sezon başında Mustafa Eskihellaç’tan 14 Milyon Lira bonservis bedeli alan Yaman’ın bir yandan kulüp ekonomisiyle ilgili şeffaf ve güvenilir olmayan açıklamaları bir yandan da kulübün dert yamağına dönmüş sorunları Yaman’ın, Adil Gevrek’in uzantısından ibaret olduğu algısını güçlendirdi.

12 FUTBOLCUDAN KULÜBE PROTESTO..
TFF tarafından Ulusal Lisans kriterlerini( SGK, Maliye borçları, FİFA’lık Dosyalar, Alt Yapı ve Tesisler, Finansal Fair Play uygulamaları) karşılayamadığı için kulübün 3 puanın silinmesine engel olamayan Yaman yönetimi, 8, 5 Milyon TL’yi bulamadığı için kulübün 12 futbolcusu,30 Aralık Cuma günü serbest kalma tehlikesiyle karşı karşıya. Resmi sözleşmelerinde yazan paralarını alamadıkları gerekçesiyle; Abdulsamet Damlu, Burak Kavlak, Cengizhan Akgün, Yakup Alkan, Nuri Fatih Aydın, Rahman Buğra, Doğukan Emeksiz, Hüseyin Ekici, Hagi Osman, Donsah, Barış Başdaş ve Ahmet Eyüp TFF’ye başvurarak toplamda 8,5 milyon TL’yi bulan alacakları için kulübe protesto gönderdiler.

Bu oyuncuların alacaklarının ödenmemesi halinde adeta dağılacak Yeni Malatyaspor için kulüp başkanı Ahmet Yaman’ın çözümünün ise futbolcu satmak olduğu öğrenildi. Ahmet Yaman’ın, bu sezonki performanslarıyla göz dolduran, orta saha oyuncusu Ogün Özçiçek, hücum oyuncuları ilk yarı 6 gol kaydeden Cengizhan Akgün ve 5 gol kaydeden Haqi Osman’ı Süper Lig’den isteyen kulüplere satmak için İstanbul’da bazı görüşmeler yaptığı iddia ediliyor. Transfer yasağı olan kulüpte etkili isimlerin satılması, bu isimlerin yerlerinin dolmayacak olması kriz içerisinde yeni bir krize yol açacak.

Cuma gününe kadar gerek Ahmet Yaman yönetimi ve gerekse de kulüpte yaşanan derin krizlerle ilgili radikal kararlar alması beklenen Malatya Valisi Hulisi Şahin ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın süreci nasıl yöneteceği merakla bekleniyor.

ADİL GEVREK'E HESAP SORACAK YAPI YERİNE GEVREK'İ RAHATLATAN YÖNETİM OLUŞTURULDU..
Geçtiğimiz sezon sonunda, kendi kişisel olarak aşırı zenginleşirken Yeni Malatyaspor'u batma noktasına getiren ve yüzlerce milyon liralık borç bırakan Adil Gevrek'in, kendi organize ettiği süreçte önce kendine yakın 50 civarında isimle hesaplarını ibra ettirmesinden sonra, kendisinden hesap soracak bir kayyum yapısı oluşmaması için sürdürdüğü kulis faaliyetlerinin sonucunda, Malatya Valisi Hulusi Şahin'in de destekleriyle, Yeni Malatyaspor'un mali sorunlarını çözecek mali alt yapısı bulunmayan Ahmet Yaman ismi ortaya çıkmıştı.

Gevrek'in en yakınındaki isimlerden birini başkan vekili olarak yönetime alan Yaman'dan önce, Adil Gevrek'in Yeni Malatyaspor'la ilgili mali manevralarından, kulübe para kazandırmadan başka takımlara futbolcuların gitmesi ortamını yaratma vb. kayıt dışı iş ve işlem yöntemlerinden, bir dönem kendisine de ‘sahte çek’ verdiği için haberdar olan, geldiğinde bunun hesabını kuruşuna kadar soracak bilgi ve belgelere sahip olan Cengiz Günaydın ismi Vali tarafından Malatya'ya davet edilmesine rağmen, son anda 'Ne kadar paranız var?' sorusuyla devre dışı bırakılmış, süreçte bugün Adil Gevrek'in 'hiç rahatsız etmeyecek, hesap sormayacak' bir yol tutan Ahmet Yaman kulübün başkanlığına getirilmişti.

Yeni Malatyaspor ile ilgili geçmişte olanlarla ilgili herhangi bir bilgi sahibi olmadan 'iyi niyetle' yaptığı değerlendirilen müdahale sonucu, Adil Gevrek'i çok rahatlatan bir yönetim döneminin oluşmasına yol açan, İstanbul'daki Malatyalılar buluşmasında da, Gevrek'le omuz omuza verdiği görüntü ve işadamlarından Yeni Malatyaspor'a destek olmaları çağrısında bulunarak hayal kırıklığı yaratan Vali Şahin'in, Cuma gününe kadar kritik kararlar verilmesi gereken Yeni Malatyaspor'la ilgili son duruma müdahale etmeye gönülsüz olması da, işlerin daha da kötü bir noktaya varacağının işareti olarak yorumlanıyor.

FENDOĞLU ŞİKAYET ETMİŞ, ÇALIK ENGELLEMİŞTİ..
Yeni Malatyaspor'daki açık olmayan yönetim şekli, parasal konularla ilgili faaliyetlerinin bilinmezliği, kendi aşırı zenginleşirken, kulübün batma noktasına getirilmesinin baş ve tek sorumlusu olan Adil Gevrek'in yönetim tarzı ve hesap vermezliğini, 2 yıl önce MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu açıkça dile getirmiş, daha sonra dernek statüsündeki Yeni Malatyaspor'un müfettişlerce incelenmesi için İçişleri Bakanlığı'na şikayet dilekçesi yazmıştı.

Ancak, İçişleri Bakanlığı Fendoğlu'nun dilekçesiyle ilgili işlem yapmazken, kulisler sonucu işlem yapılmasını engelleyenin, daha önce de Adil Gevrek'e birçok kez destek çıkan AKP Milletvekili Öznur Çalık olduğu öğrenilmişti.

Gevrek'i rahatsız etmeyecek bir yönetimin oluşturulması sonrasında taahhütlerini yerine getirmeyen Ahmet Yaman yönetimine hesap sorma konusundaki isteksizlik nedeniyle Vali Şahin'i etkileyen isim ya da isimlerin olup olmadığı merak ediliyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • Bilirkisi (1 yıl önce)
    Benim anladigim yonetim 30 milyon tl ye yakin odemeyi sezon basindan bu yana yapmis. kendi ceplerinden cikan para dahil seffaf bir sekilde ne harcandigi aciklanmiyor. cebinizden verileni de ispatlayin kardesim. 15 milyon tl eskihellac dan alindi. e sen sezon basindan beri 30 milyon tl verdiysen 45 milyon tl simdiye kadar gelir olmus demektir. bu yonetim kesinlikle seffaf degil. bekliyorlar ki reklam sozlesmesi yapilsin sponsor bulunsun maddi destek gecesi duzenlensin belediye para versin malatyaspor uzerinden ticaret yapsinlar para kazansinlar. Oyle yagma yok. Adil Gevrek yonetiminin aynisi. hic bir farki yoktur. Adili aklama yonetimi bu. ramazan yesilovayi neden sutladigi simdi anlasildi cunku adilin kirli camasirlarini cikartiyordu ortaya. Bence hemen acil kongre karari alinsin yeni yonetim gelsin. bunlarin ben ceplerinden 30 milyon filan verdiklerine inanmiyorum. 2 maas alacaklari verilmemisse 16 17 milyon demek bu. 30 milyon verdilerse 15 milyon da mustafa eskihellacdan gelir 45 milyon tl eylulden araliga 4 ay gecti ayda 8 milyon masraf varsa bu da 32 milyon tl yapar. bu yonetim seffaf degil. derhal istifa etsinler.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Alp (1 yıl önce)
    Takımın 500 milyondan fazla parası ortada yok. Adil Gevrek yönetimi transfer ettiği bütün futbolculara ve takımlarına borç taktı. Gelirlerin nerde olduğu belli değil. Elbet Adalet birgun bu topraklara gelir. adil gevrek yönetimi, mevcut yönetim ve bazı siyasiler çok sıkıntı çekecekler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • yarın (1 yıl önce)
    yarın seçim olsa yine helvacı ile çalık a oy verirsiniz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mert (1 yıl önce)
    Zaten bu takım düşecek. Madem öyle para eden sporcuları özellikle yabancıları satın. Takım düştükten sonra serbest kalacaklarına para etsin. Adil Gevrek efendi yedi bitirdi elini kolunu sallaya sallaya para yiyor. Sonra da kimse hesap soramıyor. Ne güzel bir dünya
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Malatyaspor (1 yıl önce)mert isimli kullanıcı yorumuna
    Tamam da kardeş parayı napalım bize mi verecek o da Adil gibi alıp kaçacak bu aşamadan sonra tek çare kayyumdur hesap sormadır küçük şeylerin peşinden koşmanın kimseye faydası yok
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kadir (1 yıl önce)
    sosyal medyada dolaşan haberler var.. valilik raporunda şu anki hacı ahmet yaman yönetimi şu ana kadar 2.790.00 tl harcamış görünüyormuş.. ama ahmet yaman 25.000.000. TL. harcadık diyor. burda ahmet yamanın basın açıklaması yapıp kendini temize çıkarması lazım. eğer kendini temize çıkarmazssa acilen... eğer şuanki yönetim kendini temize çıkartmazssa bu suçu işlemiş sayılırlar ve ahmet yamanın inşaat şirketide zarar görür bu durumda. sayın selahattin gürkandan tek ricam var.. takımın iaşelerini sen veriyorsun.. pirimlerinide sen veriyorsun. elinde selim pirten gibi yetenekli yönetici var ekibini kursun takımı siz alın. şişirme faturalarla yönetilmek malatyanın kaderimi
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Birileri paraları hiç etsin 500 trilyon borç bıraksın ondan sonra sayın vali,sayın belediye başkanı yok efendim Malatyalı işadamları sizi gidi troller sizi birde kulübü batırana kadar görevi bırakmayan adil gevrek hesap versin tek suçlu odur deseniz olmazmi.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • MEHMET (1 yıl önce)
    SAHİPSİZ TAKIMA VEKİLLER, BELEDEYE BAŞKANLARIMIZ,İŞ ADAMLARIMIZ MEMLEKETİN ONURU İÇİN SAHİP ÇIKMALARINI BEKLİYORUZ. SAYGIDEĞER VALİMİZDEN ÖNCÜLÜK ETMESİNİ İSTİRHAM EDİYORUZ. Adil Gevreği Başkanlığa ısrarla getiren ve arkasında duran Siyasilerimiz neredeler. Servetlerine servetler kattılar .Devasa İnşaat Şirketleri, Devasa fabrikalar edindiler. Adil Gevreği getirerek Malatyasoporun bu hale gelmesine neden olanlar biraz servetlerinden yardım Edip vergiden düşübilirler. Takım küme düşmeden önce CENGİZ GÜNAYDIN ısrarla Başkan olmak istedi. Gevrek ve arkasında duranlar hesap sorulacağı için devretmediler. Adil Gevreği aklayacak Ahmet Yaman ın başkanlığında pasif bir yönetime devrettiler. Ahmet Yaman kendi şirketini kurtarmak için Reklam yaparak Konut satma derdinde. Malatyaspora maddi katkı sağlamamış ve katkı verecek maddi gücü de yoktur. TAKIMIN KURTULMASI İÇİN KISA ZAMAN ZARFINDA SAYIN SELAHHATTİN GÜRKAN ÖNCÜLÜĞÜNDE İŞ ADAMLARI,SİYASİLER VE MALATYA HALKINDAN YARDIM KAMPANYASI BAŞLATMASINI TÜM MALATYA BEKLİYOR.SONRADA ADİL GEVREK VE YÖNETİMİNDEN HESAP SORULMASI İÇİN GEREKEN YAPILMALADIR.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Kmyc (1 yıl önce)
    Birçok pisliğin ve şikenin döndüğü futbolda... Malatya sporu yönettiğini zanneden insanların da temiz kalması ne mümkün...Toplumsal tepki vermek yerine Malatya sporun yeni yönetimi hiç bir şey olmamış gibi takımı yönetiyor... Önce Malatyalılar olarak eski yönetimden bir hesap sorulsun önce... Ben bu takımın nasıl kurtulacağını biliyorum ama...Neyse boşa vakit kaybı... Gurbette yaşayan bir Malatyalı olarak artık çok ta ilgimi çekmiyor ne Malatya futbolu ne de Malatya siyaseti...
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Asmalı Konaktaki Canbaz (1 yıl önce)
    Bunu ben yazmadım haberi yapanlar yazmış....''Ancak, İçişleri Bakanlığı Fendoğlu'nun dilekçesiyle ilgili işlem yapmazken, kulisler sonucu işlem yapılmasını engelleyenin, daha önce de Adil Gevrek'e birçok kez destek çıkan AKP Milletvekili Öznur Çalık olduğu öğrenilmişti''. Fazla söze ne gerek ortada her şey :)))
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    İçi bilerek istenerek boşaltılmış bu klüp bu sefer mecburiyetten her sene bir alt lige düşürülerek amatöre d ü ş ü r ü l e c e k!Sebep olanları Allaha havale ediyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ATA (1 yıl önce)
    bunların yatacak yeri yok...Allah ıslah etsin...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (1 yıl önce)
    Efendim sahipsiz malatyaymis iş adamlari sahip cikmiyormus sizi adil gevreğin trolleri sizi önce satılan futbolcu, yayıncı kuruluş,reklam vb gelirler nerede ve 500 trilyon borç nasıl yapılmış bunun hesabını verin bu kulüp batmış kim çıkar 500 trilyon helal parasını ne olacağı belli olmayan şeffaf olmayan bir kulübe harcar .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • FATİH (1 yıl önce)
    Şehrin o kadar sorunu çok o kadar eksiği var ki bizim vekillerimiz belediye başkanlarımız onlarla uğraşmak yerine, Nahna Küftesi, Balcan Tava, Kağıt Kebabı Tescillemenin peşindeler bu kadar basit mi şehir yönetmek vekil olmak. Vizyon ve misyon olayı bizde yok. Biz yıllarca uğraşsak ne bir Antep Ne bir Kayseri ne bir Konya olmayız.Malatyasporun bu halde olması kaçınılmaz sondu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ruhi (1 yıl önce)
    Ben Ahmet Yaman'ı şahsen tanımam.Adil Gevrek'e hesap sorulması hususunda başkana yüklenilmesi ne kadar doğru bilemiyorum.Şayet eski yönetimle ilgi her hangi yolsuzluk belgesi bilgisi varsa şehrin Bld.başkanı,siyasileri,valisi ilgili meciilere müracaatla kamuoyunuda rahatlatabilirler.Sanki bu işi tek yapabilecek Ahmet Yaman'mış gibi değerlendirmenin doğru olmadığını düşünüyorum.Ayrıca sn Ahmet Yaman'nında bildiği ,belgeliyeceği bir şey olupta gereğini yapmıyorsa o da vebaldedir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mazlum (1 yıl önce)
    Zamanında çok övmüştüm seni Adil Gevrek yazık yazık bu memleketin ahını aldın daha iflah olmazsın şimdi ye iç gez yaşlandığında çektiğinde de unutma kimlerin hakkını yediğini unutma İnşallah göreceğiz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ufuk (1 yıl önce)
    Ben öz Malatya sevdalısı ve Ak Partiye her seçimde oy vermiş bir Malatyalı olarak Ak Partili vekillere ve Belediye başkanlarına hakkımı helal etmiyorum. Bu facianın tek sebebi sizlersiniz. Adil gevrek gözünüzün içine baka baka kan emer gibi takımı bitirdi. Ve hepiniz 3 maymunu oynadınız. Hz Ali ne güzel demiş. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır diye. Biz kimliğinde Malatyalı yazan değil özünde Malatyalı yöneticiler istiyoruz. Sizden muhtar bile olamaz. Umarım Reisi Cumhur Erdoğan hepinizi kapı dışarı edecek.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Doğrucu (1 yıl önce)
    Birisi geldi borçlandırıp aklatıp gitti.Bunlar da aynı terane.Kayyuma bırakıp gidin.Yoldan geçen birisini getirsen o da futbolcu satar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • tuğba (1 yıl önce)
    valla çok güzel yaptı taraftar tokatladı ona bile sesi çıkmadı bu şakşakcı bir bilet için adil i desdestekleyen taraftar grupları!!! adam takımı kendi babasının malı gibi gördü ve siyasilerde buna göz yumdu seçim zamanı yine ödüllendiririz biz ama bunları unutup o yüzden kimse ağlamasın hak etiğimizi yaşıyoruz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ŞÜKRÜ YETİŞ (1 yıl önce)
    Hepsi menfaat amaclı malatyaspor u kullananlar hesap vermeden gitti malatyalı baba yiğit yokmu takıma göğüs reklamını vermeye
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (1 yıl önce)
    Yazıklar olsun . İnsanlar size umut edip güvenirken daha beterini yaptınız .Malatyalılar bunu unutmaz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hasan (1 yıl önce)
    Daha öncede yazmıştım yine aynısını yazacağım. Adil Gevreğe karşı kim hamle yapsa Adil Gevrek her seferinde çıkıp konuşacağım diye ortaya tehditler atıyor ve o tehditlerden korkanlarda Adil Gevreğin tüm usulsüzlüklerini sümen altı ettiriyorlar. Muhtemelen bazı milletvekilleri de bu işin içinde.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • erhan (1 yıl önce)
    öznur çalık malatyanın hayrına olan bişey ne zaman yapmışki ya yalakalarına yada çevresine faydası olmuştur. malatyada başka kimseye hayrı dokunmamıştır bu secimde aday olmayacaklar inşallah ve kurtulacağız bu sözde malatyalılardan
    %100
    %0
    Yanıtla
  • VAHİT VAR (1 yıl önce)
    çarşambanın gelişi perşembeden belli olur ata sözü aklıma geldi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44malatya (1 yıl önce)
    Birakin eskiyi Gercek Malatyali yokmu bu takima sahip cikacak
    %67
    %33
    Yanıtla