SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS'de 'Gevrek Dumanlar' Çıkmaya Başladı.. Para Şirketine Gitmiş!

YMS'de 'Gevrek Dumanlar' Çıkmaya Başladı.. Para Şirketine Gitmiş!
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Ramazan Yeşilova, Youssouf Ndayishimiye'nin Medipol Başakşehir’e transferinde bir sonraki satıştan alınması gereken yüzde 20’lik payın eski kulüp başkanı Adil Gevrek tarafından 350 bin Euro karşılığında Başakşehir’e verildiğini ve alınan paranın 300 bin Euro’sunun Adil Gevrek’in iki şirketine aktarıldığını iddia etti.

Orduzu Pınarbaşı Nurettin Soykan Tesisleri’nde gazetecilerle bir araya gelen Yeşilova, Youssouf Ndayishimiye’nin Yeni Malatyaspor’dan Başakşehir’e transferi süresinde bir sonraki satıştan sarı siyahlı kulübün yüzde 20 payı ile ilgili açıklama yaptı.

Yeşilova, Youssouf Ndayishimiye 2 milyon 150 bin Euro’ya Başakşehir’e transfer olduğunu anımsatarak, “Bizden önceki yönetim bu satışı gerçekleştirmiş ve buradan ikinci satıştan yüzde 20’lik bir pay almamız söz konusuydu. Araştırdığımızda bununla ilgili çok garip bir olay karşımıza çıktı. Mutlak suretle bunun üzerine gidip, gereğini yapmaya çalışacağız. 2 milyon 150 bin Euro’ya satışı yapılan Youssouf Ndayishimiye’nin ikinci satıştan almamız gereken yüzde 20’lik payını eski kulüp başkanı Adil Gevrek ve yönetimi, 20 Ocak 2022’de 350 bin Euro karşılığında Başakşehir’e devretmiştir” dedi.

Alınan 350 bin Euro’nun mali tabloya bakıldığında iki şirkete verildiğinin ortaya çıktığını aktaran Yeşilova, şunları söyledi:

“Bu paranın 50 bin Euro’su Bifouma’ya çek karşılığında ödemesi yapılmış. Geriye kalan 300 bin Euro ise Adil Gevrek’e ait biri temizlik diğeri de güvenlik şirketine gönderilmiştir. Bunun hesabını nasıl sorarız diye düşünüyoruz, çünkü burada zerre kadar iyi niyet göremiyoruz. Olabildiğince art niyetle bu kulübe nasıl zarar vereceklerinin hesabı içerisine düşmüşler anladığımız şey bu. Bütün bu olayları çok planlı bir şekilde, hukuksal sisteme dayanarak, herhangi bir açık vermeden bunun içerisinden çıktığını düşünüyordur. Şu anda her şey kılıfına uydurulmuş durumda. Önemli olan vicdan, hangi vicdanla kulübün parasını hiç edersiniz ve kendi şirketlerinize aktarırsınız? Sonra bu kulübün 400 milyon bir borcun içerisinde bırakıp, hiçbir şey yokmuş gibi mali kongrede nasıl temize çekip gidersiniz, bunun şaşkınlığı içerisindeyim.”

İstanbul’da bir dönem kullanılan kulübün ofisiyle ilgili de çeşitli skandalların olduğunu iddia eden Yeşilova, “Bu ofisle ilgili yapılmış bir kira sözleşmesi var. Bu sözleşme 2019 yılında yapılmış.  Kira sözleşmesi yapılan bu mülk, bir önceki yönetimde basın sözcülüğü görevini üstlenen Hakkı Çelikel’in bir aile bireyine ait. İstanbul’daki ofisle ilgili mali tabloda gösterilen gider rakamı 835 bin TL. 835 bin TL harcama, 70’şer bin TL’den iki çekle mülk sahibine bağışlanmış” dedi.

Yeşilova, kayıp çekleri eski kulüp başkanından aldıklarını ifade ederek, “Hiçbir şekilde yazılmamış 29 çekimiz ve onun dışında elden ödendiği söylenen bazı çeklerimiz var, bankaya teslim edilmemiş, bunların tamamı da tarafımıza gönderildi." diye konuştu.

malatyahaber.com

FOTO: Yeni Malatyaspor Basın Sözcüsü Ramazan Yeşilova (aşağıda)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

30 yorum yapılmış

  • Bahattin (1 yıl önce)
    Sanki sürpriz haber. Bunun kadar bunu aklayan delegelerde suçlu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya spor (1 yıl önce)
    Adilin yediginden degil de arkasından kimler varki yada kimlerle yediki hala ne hesap soran var nede sorgulayabilen
    %100
    %0
    Yanıtla
  • turan (1 yıl önce)
    Adil Gevrek de suç yok. Suç mali kongre de onu aklayanlarda.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • ARY (1 yıl önce)
    Sülün osmana rahmet okumak lazım bu gevrekten sonra,adam resmen spor kulübünü kullanarak akla gelecek her tezgahı yapmış Malatyalılarda uyuyup ,izlemiş,YAZIK
    %100
    %0
    Yanıtla
  • paşa44 (1 yıl önce)
    FOTBOL'dan anlamayan kara cahiller Adil Başkana bu kadar yüklenmeyin KOR farkıdır o KOR!!! O KOR cehennemde birilerini yakacak ya o da ayrı bir mevzu neyse...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kadir ASLAN (1 yıl önce)
    Adil GEVREK'e ben buradan açık açık soruyorum, bana cevap vermesine gerek yok. Malatya Kamuoyuna doğru' dur yada bu bir iftiradır diye açıklama yapması benim için yeterlidir.İstanbul Mall of AVM de eşi adına ofis satın alıp, Bu Ofisi YeniMalatyaspor' a yüksek bir bedelle kiraya vermiş midir ?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Seyfo (1 yıl önce)
    Bu sitede adil gevrek yönetimdeyken " arkadaşlar kulübe destek verelim. Adil başkan süper lige çıkardı, daha ne yapsın." vs. gibi yorumlar yapan kişiler de araştırılıp ortaya çıkarılmalı. Biz o zaman da söyledik. Bu adam ticarethane gibi kullanıyor Malatyasporu. Ama illa inkar etti bazıları. Bu adama destek verenler de bulunmalı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • yıldırım (1 yıl önce)
    şu işe bakın yaa adil gevrek denen şahsiyet daha önce fazla gelmediği malatyaya yarım yamalak türkçesiyle yenimalatyasporda milyonluk vurgun yapıp gitti vayy beee herşey bu kadar basitmii yaaa.. eyyy adil gevrek ve yönetimmm yukarda allahhh varrr allahhhh büyük allaha hesap vereceksinizzzz er geçç unutmayınnnn
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Adil Gevrek'in Yeni Malatyaspor'u talan etmesinin baş sorumluları, bu şahsa sahip çıkan Milletvekilleri Öznur Çalık ve Ahmet Çakır'dır. Malatya'nın taraftarlıktan geçinen olan bazı derneklerle sıkı fıkı olan, yakın akrabalarının da ilişkili olduğu bu derneklere kol kanat geren Öznur Çalık'tır. Adil Gevrek, Yeni Malatyaspor'un en az 500 milyon lirasını götürmüştür. Kulüpte yaptığı tüm işler şaibelidir ve el atılmalı, araştırmalıdır. Ayrıca, Adil Gevrek'in yanı sıra ona destek veren milletvekilleri ile Ahmet Çakır'ın hemşerisi olan, Adil Gevrek'in kefili Kuyumcu Cemal da unutulmamalıdır. Malatya Valisi Hulusi Şahin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın bu şahıstan hesap sormaları konusunda umutsuzum. İstanbul'da Gevrek'in düzenlediği etkinliğe katılmak ve onunla fotoğraf çektirmekle Yeni Malatyaspor'a bu şahsın ne kadar zarar verdiğinden habersiz olduklarını göstermişlerdir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyali (1 yıl önce)
    Padişah demiş o hırsızı derhal bana getirin birde bakmış ki kapıda yüz tane adam bu nedir.kurdalasan çok kişinin eli var.aciklayan bu adamida araştır kim çıkar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cevat (1 yıl önce)
    Başakşehir kulübünüm böyle bir işin içinde olması düşündürücü.Bu işler bu kadar kolay olmasa gerek.Inşaallah belgeler Adil Gevrek 'in yargılanması için yererli olur.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • MUSTAF (1 yıl önce)
    Anlaşılıyor ki yıllarca kulübün içi boşaltılmış. O nedenle tüm transfer ödemeleri gizli tutulmuş. Kulüp parasız kalınca da belediyenin kapısı çalınmış. Ortada büyük bir yolsuzluk ve usulsüzlük olduğu görülüyor, hemen vali belediye başkanı suç duyurusunda bulunmalı savcılar harekete geçirilmeli, hiç bir şeyin üzeri örtülmemeli, gerçekler ortaya çıkarılmalıdır. Varsa suçlular gerekli cezayı almalıdır. Aksi takdirde yapanın yanına kar kalırsa bu durumlar böyle devam eder gider.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Muhittin (1 yıl önce)
    Takke düstü kel göründü. Gevrek bey ,togg aciklaninca „biz de malatyaspor olarak karar aldik devletimize destek olmak icin 6 tane siparis edecegiz!“ demisti. Ve cok sevgili malatyalilar alkislamislardi. Tribünlerde bir de el salla öznur abla el salla diyorlardi! Noldu? Nerede ablaniz? Koltuk derdine mi düstü? Kiyamam… Eh size az bile yapiyorlar. Bunlar daha iyi günleriniz. Tadini cikarin!
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (1 yıl önce)
    Kulübü 500 trilyon borçla tanıdık 60 delegeye el kaldir indir diyerek aklandigini zanneden kendini uyanık zanneden eski başkana hesap sorulmazmi diyorum .
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (1 yıl önce)
    hani bütün suç kor farkınin dı?
    %95
    %5
    Yanıtla
  • KERNEKLİ (1 yıl önce)
    asıl hesap vermesi gerekenler bunları bildikleri halde kkongrede adil gevregi ibra edenlerdir
    %97
    %3
    Yanıtla
  • helvacı (1 yıl önce)
    helvacı yatacak yerin yok bu adamı sen başımıza bela ettin
    %97
    %3
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    futbol kulüpleri bulundukları ilin belediye ve kamu kaynaklarını kullanmamalı.amatör kulüplere yardım olmalı profesyonel kulüpler kendi haline bırakılmalı.bu yaşananlar tüm türkiye de aynı. yasa çıkmalıdır.alacakta borçda kulubün olmalıdır.belediyelerin 1 kuruş vermesini istemiyorum.döne döne aynı çamura batan kulüpler ve yöneticiler var.çıkıp şehri temsil ediyoruz kelimesini kimse kullanamaz.stad ve antreman sahaları hemen satılmalıdır.gerçek manada bu işe girecek sermayedarlar ortaya çıkacaktır.işte o zaman gelişme yaşanır.milyonluk tesisler ve stad bedavaya kiraya verilirse önüne gelen kulüp başkanı olur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hasan (1 yıl önce)
    bundan sonra muhtemelen şöyle olacak, Adil Gevrek bizim siyasetçileri tehdit edecek bak çıkar konuşurum diye yoksa da bu insanları susturun diye. Çünkü daha önce de siyasetçilerin İstanbul toplantısından sonra Adil Gevreği devirmek istediklerinde Adil Gevrek bir hafta sonra açıklama yapacam diyerek siyasetçileri susturmuş ve koltukta kalmıştı. bir hafta sonra da kayda değer hiçbir şey söylememişti. Yine aynısı olacak, çünkü benim kanaatimce Adil Gevrek tek başına yememiştir o paraları.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • burimi (1 yıl önce)
    adil gevreği ibra eden malatyalılar ne alemdesiniz :) alayınız yalakasınız .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ah Yusuf mor abi o kongrelere gelip parmak kaldırmak sana yakistimi,hayır diyen Mikail pelit beye,Cengiz Özdemir beye, Dilaver gür beye ve yaptığı cesur konuşması ile değerli hemşehrim Mehmet Emin katipogluna selam olsun,esas adil gevreği değil kongreye gelmeyen delegeleri ve gelmeyerek yapılanları görmezden gelen siyasilere üzülüyorum.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Malatya nickiyle yazan saf hemşerim. O Yusuf Mor abin tam kendisine yakışanı yapmıştır. Tanımıyorsan Malatyaspor'un eski yöneticilerine sor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alp (1 yıl önce)
    Bu kişinin her adımının incelenmesi, soruşturulması lazim. BenceTetteh'in Acun'un takımına satışına da bakılması lazım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hkb (1 yıl önce)
    yazik, koltugu ne icin birakmadigi belli 3 senedir yapisti, belediye baskani millet vekilleri bir oldu yine kaldiramadilar. sonuc ortada
    %95
    %5
    Yanıtla
  • ali (1 yıl önce)
    Adil Gevrek Malatyasporun geleceğini bile satmış.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Volkan (1 yıl önce)
    1.sporcu satabilen bonservis ücreti alabilen bir klüp 2.taraftar geliri var tribünler tıka basa dolu 3.uzun yıllar sonra superligde çıkmış ve taraftar herşeyiyle yanında storelerden dahi harcamalar tavan yapmış. 4.superlige çıkan takıma federasyon tarafından bütçe veriliyor kendini gelistirsin rakip olabilsin 5.yonetim istikrarı var 8 sene boyunca taraftar arkasında son 2 sene hariç tabi. 6.avrupaya giden bir takım yine transfer yapıyor alıp satabilir fenere mısıra katara Suudi Arabistan'a ve aldığı sporculari uygun fiyata alabilmiş satarken on katı para kazanmış. 7.Basaksehirin ilk onbirinde 5 tane malatyasporun futbolcusu var 8.BU KADAR MALİ GELİRE RAGMEN 400 MİLYON TL BELKİ DAHADA FAZLABORC VAR.BU İSTE BİR YANLİSLİK OLMASİ LAZİM YA BORCUMUZ YOK YADA 40 MİLYON BORC VAR YANLİS TOPLADİLAR.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (1 yıl önce)
    Öyle anlaşılıyor ki daha bu buzdağının görünen küçücük bir bölümü bu zatı muhterem görev yaptığı süre içinde sattığı hangi futbolcunun satış bedelini kamuoyuna açıkladı. Ayrıca bu olayda öyle anlaşılıyor ki bariz bir yolsuzluk var ve buna ortamı hazırlayan gayri yasal ödeme yapan bir Başakşehir kulübü var eğer bu ülkede biraz adalet hukuk varsa Cumhuriyet savcılığı soruşturma açar ve herkes yaptığının bedelini öder.Diyeceksiniz ki Malatyaspor da da hemen hemen bütün yöneticiler ceza aldı ne oldu herkesin yaptığı yanına Kar kaldı. Onun için önce ADALET lazım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • koray (1 yıl önce)
    Adil Gevrek ve onu ibra edenler, bedava maç bileti+ köfte ekmek için Adil Gevrek diye bağıran taraftar bozuntuları adam olduklarını iddia ederek Malatya da ne yüzle dolaşıyorlar diyeceğim,diyemiyorum. Birden aklıma büyük resim geliyor . Malatya'mızın ve Malatya sporumuzun bekası için İlimiz üzerinde emelleri olan dış güçlerin oyununa gelmeyip susuyorum.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (1 yıl önce)koray isimli kullanıcı yorumuna
    Diyeceğini demişin endişelmene gerek yok bundan sonra ne yapmalıyız bunun hesabını yargımı soracak yoksa bizemi kalacak taraftar ne yapsın gevren istifa dedik kızdılar gevrek iyi başkan oll dedik yine kızdılar iyi adamsın dedik yine taraftar kötü oldu Türkiyede her hangi bir şehrine git Malatyalıyım dedimi saygı duyarlar güvenirler Malatyalılar güvenilir temiz insanlar bir Malatyalı utanacak bir olay yaparsa bu Malatyalı değil derler ve de yüzde 90 temiz mert malesef gevrek gibileride çıkıyor malesef Allahında bulsun yargı çözer de bize kalmaz çünkü Malatya spor hepimizin
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Vecihi (1 yıl önce)
    Yüzde 70 Adil Gevreğin devamı olan bu yönetim 6 aydır hesap sormak ve geçmiş beş yılı sorgulamak için neyi niye bekledi ve bekliyor. Adili ibra eden adamı yönetime alıp 7 yıldır Adilin her türlü pisliğini örtenleri kulupte tutarsan daha çok konuşursunuz. Boşuna milleti avutmayın ya gereğini yapın savcılığa suç duyurusunda bulunun ya da bırakın gidin
    %89
    %11
    Yanıtla