SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YMS'de Olağanüstü Kongre Öncesi Gelişmeler..

YMS'de Olağanüstü Kongre Öncesi Gelişmeler..
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 1.Lig ekibi Yeni Malatyaspor’da gözler, 10 Temmuz Pazar günü yapılması planlanan ancak çoğunluk sağlanamayacağı için 17 Temmuz Pazar günü toplanacağı değerlendirilen Olağanüstü Seçimli Genel Kurula çevrildi. Malatya Valisi Hulusi Şahin’in el attığı Yeni Malatyaspor’da, olağanüstü kongrede yeni bir yönetimin oluşması bekleniyor.

Süper Lig’deki beş sezonluk macerası 2021-2022 sezonunda sona eren Yeni Malatyaspor, 2022-2023 sezonunda 1.Lig’de mücadele edecek. Yönetim belirsizliğine karşın takım birinci etap kamp çalışmalarını Malatya'da gerçekleştirirken, gözler tamamıyla 17 Temmuz’da yapılması planlanan Olağanüstü Seçimli Genel Kurula çevrilmiş durumda.

Kendisine yönelik tepkiler nedeniyle geçtiğimiz haftalarda yapılan mali genel kurulda 355 milyon TL borç açıklayan, seçimli olağan genel kurulda ise aday olmayıp, yakını ve eski yönetici Aziz Ayboğa'yı başkan yapan eski kulüp başkanı Adil Gevrek’in yeniden aday olmasının beklenmediği olağanüstü kongreyle ilgili Malatya Valisi Hulusi Şahin’in titiz bir çalışma yürüttüğü öğrenildi.

Vali Şahin’in eski kulüp başkanı Adil Gevrek ve bazı adaylarla görüşmeler gerçekleştirdiği, yapılacak olan istişareyle en doğru yönetimin oluşturulmasının hedeflendiği bilgisi alındı.

TAHTA KAPALI
Spor Toto Süper Lig macerası sıkıntılı sona eren ve 355 milyon TL borcu bulunan Yeni Malatyaspor’un transfer tahtası borçları nedeniyle kapalı durumda bulunuyor.

FİFA ve Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) yabancı futbolcular tarafından Yeni Malatyaspor aleyhine açılan davalardaki dosyada görünen toplam borç 119 milyon olarak görünüyor ve bu dosyaların tamamı yabancı futbolculara ait. FİFA ve CAS’a Yeni Malatyaspor aleyhinde toplam 119 milyon TL alacak davası açan 14 futbolcunun tamamı yabancı oyunculardan oluşuyor.

GÖRSEL: Yeni Malatyaspor'un TFF'nin resmi internet sitesindeki ‘Bilgi Bankası’nda, kadroyu öğrenmek isteyenlerin karşılaştığı yazı

Yeni Malatyaspor’u küme düşüren iki ayrı teknik heyette olan borcu ise 7,5 milyon TL’yi geçiyor. Yeni Malatyaspor’un kovduğu teknik direktör Marius Ninel Sumıdica ve ekibine yaklaşık 6,4 milyon TL borcu görünürken, Cihat Arslan ve ekibine ise olan borç 1,2 milyon TL tutarında.  Yeni Malatyaspor’un yerli oyuncularına olan borcu 22,6 milyon TL iken, 12 yabancı futbolcuya olan borç ise 63 milyon TL olarak gösteriliyor.  

Yeni Malatyaspor’un kulüplere olan 35 milyon TL tutarındaki borcunun büyük bir bölümünü yine yabancı oyunculardan kaynaklı görünüyor. Yeni Malatyaspor’un 35,7 milyon TL borçlu göründüğü 11 kulüpten sadece Fenerbahçe ve Konyaspor Türk takımı, diğer 9 tanesi yabancı kulüp.  

Borcundan dolayı transfer tahtası kapalı olan Yeni Malatyaspor’un tahtayı açmak için 45 milyon TL’ye ihtiyacı var.

TETTEH’İN BORCU İÇİN SÜRE
Yeni Malatyaspor’un, Acun Ilıcalı'ya ait Hull City takımıyla anlaştığı belirtilen Ganalı golcüsü Benjamin Tetteh’in transfer haberi de hesapları karıştırdı. Hull City, Trabzonspor, Kasımpaşa ve Sivasspor gibi takımların transfer listesinde yer alan Benjamin Tetteh için Arabistan ve Rusya’dan sürpriz teklifler geldi.

Doğu Anadolu ekibi ile sözleşmesi devam eden Tetteh’in alacaklarıyla ilgili müsaade isteyen yönetim, Ganalı golcünün 5 milyon 200 bin TL’lik alacağını şu ana kadar ödemedi. Oyuncunun menajeriyle yapılan görüşmede, bayram sonuna kadar izin istendiği belirtiliyordu.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • EROL (1 yıl önce)
    En güzeli ARGUVAN ı çıkarmalı.Bu yıl küme düşeriz.Küme düşersek 2.lige düşüyoruz.Arguvan grubu güzel.O da çıkarsa 2.lige sorun kalmaz.Borçsuz kulüp.Çıkması kolay olur.500 milyon borcu kimse üstlenmez.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Sayın valim ümit ediyor ve bekliyoruz inşallah birileri önünüze engel koymazlarsa kulübü bu hale getirip kayyumdan korkan İstanbul'dan uçakla getirdiği tanıdıkları ile el kaldir indirle aklandigini zanneden şahıstan kanun önünde hesap sorulur.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • hasan (1 yıl önce)
    herkes kayyuma kalsınki hesaplar ortaya dökülsün demişte. kayyum sadece kime ne ödenmiş onu çıkarabilir. ama para şu şekilde dönüyor mesela herhangi bir futbolcuyu transfer ediyorsun, diyelim 100 bin dolarlık futbolcu transferi yapıyorsun, ama futbolcuyla anlaşılan para 200 bin dolar veya daha fazla. aradaki para futbolcu veya onun menajeri üzerinden onu isteyen teknik direktörün mü cebine girdi, yöneticilerin mi cebine girdi kayyum bunları tespit edemez. %99 Yenimalatyasporun paraları bu şekilde buhar oldu.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Çok doğru Hasan bey minareyi çalan kılıfını hazırlar onun için kulüp yönetimlerinde kamu adına kulüpte olup bitenleri takip edecek valilik ve belediyeden yöneticiler olmalıdir.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ümit coşkun (1 yıl önce)
    İnsanlar 355 milyon lirayı çok büyütüyor. 4 milyona Tetteh satılsa, 3 2 milyon Mustafa Eskihell satılsa, Toplam 7 milyon euro yani 120-130 milyon lira yapar. Geri kalan borç her takımda var zaten. Her takım işin içinden çıkıyor bizimkiler yıllardır böyle
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Tetteh bedelsiz gitti Mustafa içinde zannedersin ki bütün kulüpler sıraya girmişler.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • 355 milyon dışındaki 120 milyona yakın cezalı futbolcu alacaklarını paradan saymıyormusun.Ha..birde O çok umut başladığın tetteh para,pul ortada yok buhar oldu.Akıl vermeyin borçların hesabını verin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Volkan (1 yıl önce)
    Kayyuma kalsinda bir güzel kim ne yapmış ne etmiş bir görelim.Kayyum en doğru dürüst ve adil yönetimdir.Kayyum kayyum kayyum kayyum.Eni boyu bir sosyal medya uzmanı yönetim yalakası İstanbul tayfası kayyum kayyum haydi bakalım kayyum olursa bizde öğreniriz kime ne kadar borcu var bu kulubun .25 adil kayyum kayyum
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Mehmet can (1 yıl önce)Volkan isimli kullanıcı yorumuna
    İnşallah gelir adil gevrek ve avareleri hesap verir
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Bilerekmi yazıyorsunuz bilmedenmi yazıyorsunuz kayyum nedir görevi nasıldır bu kurul hesap uzmanlarından müteşekkil mi ki hesapları incelesin.Malatyaspor için en kötü durum kayyuma kalmasıdır. Kayyum sadece kongre surecine hazırlar yetkileri kısıtlıdır. İkide bir hesap hesap diyorsunuz bildiğiniz bir suistimal varsa devletin savcıları var müracaat edin bilirkişilere inceletsinler yanlış yapan cezasını çaksın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • paşa44 (1 yıl önce)
    Şehrin ileri gelenleri ve taraftarlar 2 senedir malum zata istifa et, olmuyor diye defalarca açıklama yaptılar hatta ligin bitmesine 3 ay kala bir başkan adayı takımı hemen bana bırakın takımı ligde tutayım dedi ama malum başkan ne yaptı? Takımın ligden düşmesi kesinleşene kadar takımı bırakmadı ve intikam alır gibi takım düştükten sonra bırakıp kaçtı. Buradan Sayın Valim ve Belediye başkanıma sesleniyorum: Bırakın takım kayyuma kalsın, geçmiş 8 yılın hesapları iğneden ipliğe incelensin, sorumlular tek kuruşun bile hesabını versin. Satılan iyi futbolcuların , Tff, yayıncı kuruluş ve sponsor gelirleri ne oldu hesabı sorulsun. Ayrıca Teethh ve Mustafa Eskihellaç gibi futbolcuların satışlarından edilecek gelir direkt kayyuma aktarılsın. Kayyumun seçtiği Malatya'dan güvenilir bir başkan takımın başına getirilsin. Yine Hakan Çalışkan, Nihat Balan veya Ali Ravcı gibi Malatyalı bir hocayla ve genç bir kadroyla yola devam edilmelidir.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Katılıyorum.Klüp kayyuma kalmalı,gelir ve giderler incelemeye alınmalıdır.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Cemc (1 yıl önce)
    Vali bey umarım düzeltir..
    %80
    %20
    Yanıtla