SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

YMS'nin Yenisi Cueva Yola Çıktı

0
Güncellendi - 2020-08-30 03:48:24
YMS'nin Yenisi Cueva Yola Çıktı
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor’un bir süre önce anlaştığı ancak uçuş problemi nedeniyle Türkiye’ye gelemeyen Christian Cueva, uçaktan fotoğraf paylaştı. Türkiye’ye gelecek olan Perulu oyuncu, resmi sözleşmeyi imzaladıktan sonra takımın kamp çalışmalarına dahil olacak.

Gelecek sezon da Süper Lig'de mücadele edecek olan Yeni Malatyaspor Peru Milli Takımı oyuncusu Christian Cueva ile anlaşmaya varmış ve transferi tamamlamıştı. Cueva, Güney Amerika basınına transferinin bittiğini söylemiş ve Türkiye'ye gideceğini açıklamışı ancak Peru'daki uçuş yasağı sebebiyle ülkeden çıkış yapamamıştı.

Pandemi nedeniyle uluslararası uçuşların yasaklandığı ülkede idmanlarını devam ettiren oyuncu, sorunun giderilmesinin ardından yola çıktı. Öncelikle Amsterdam'a gidecek olan Christian Cueva, oradan da Yeni Malatyaspor’a imza atmak üzere Türkiye’ye doğru yola çıkacak.

La Republica’da yer alan habere göre, Christian Cueva, Yeni Malatyaspor'a katılmak için Türkiye'ye geliyor.

Haberde, “Futbolcu, geçen yıl kaybettiği ritmi geri kazanmak amacıyla önümüzdeki sezon Türkiye Süper Ligi'nde forma giyecek. Cueva'nın, 11 Eylül'de Fatih Karagümrük'e karşı oynayacağı yerel şampiyonada takımının ilk maçına çıkmadan önce antrenman yapması için iki haftadan daha az süresi olacak. Oyuncu, Peru takımının fiziksel antrenörü Adrián Vaccarini'nin gözetiminde La Videna'da Haziran ayının sonundan beri kendi başına egzersiz yapıyor. Cueva, Malatyaspor'a gelişiyle birlikte 2013/2014 ve 2018/2019 sezonlarında Rayo Vallecano (İspanya) ve Krasnodar (Rusya) formalarını savunduğu için Avrupa futbolunda üçüncü deneyimini yaşayacak. Hatırlandığı gibi, Perulu orta saha oyuncusu, haftalar önce La Plata'nın Jimnastik ve Eskrim antrenörü Diego Armando Maradona'nın takımına aldığı ilgiyi reddetti. Cueva , kendisini Türk kulübüne imza atmaya ikna etmenin ne olduğunu açıkladı” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Yeni Malatyaspor Kulübü, yabancı oyuncuların Türkiye’ye gelişi ile ilgili sıkıntıyı çözüme kavuşturan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu için bir teşekkür mesajı yayınladı. Kulübün sosyal medya hesabından paylaşılan mesaj şöyle: “Yurtdışından ülkemize dönen yabancı futbolcularımızın içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde ülkemize giriş işlemlerinde yaşanılan sıkıntılarda bize yardımcı olan Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere ilgili devlet kurumlarına teşekkür ederiz.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • eyyupk (3 yıl önce)
    dougles ve da costa yı alın
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (3 yıl önce)
    Solbek ,sağbek, 2 orta saha, stoper ve forvet lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa44 (3 yıl önce)
    Yeni Guilherme diyebiliriz bu transfere...
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa44 (3 yıl önce)
    Haber metnini Google tercüme ile çevirmişsiniz acayip cümleler ve anlaşılması zor bir metin ortaya çıkmış...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ragıp (3 yıl önce)
    Şu transferler tamamlanıncaya kadar yerel tv.ler spor proğramı yapmasınlar. Boş beleş konuşmalar dan millet bıktı. Yorumcularda 30 Eylüle kadar izine ayrılsınlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • adil (3 yıl önce)
    adam gibi oynarsa cok manyak top oynuyo. gilerme neki.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Yorumcular.artik.birlik.beraberlik.zamani.takima. Yonetime.hocaya.oyunculara.destek.olalim.ligler. Baslayacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman Turkoglu (3 yıl önce)
    Hayırlı olur insallah mslstyamiza
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Karadaş (3 yıl önce)
    Beyler hazır olun Ghullerme den bir gömlek daha üstün on numaramız hayırlı olsun.Seneye bu zamanlar maliyetinin en az üç misli fazla fiyata bir takıma gider.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ünal (3 yıl önce)
    Hayırlı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Özgür Dinçer (3 yıl önce)
    Şimdi burayada üşüşür hiçbir transferden memnun olmayan sözde Malatyasporlular. Deniz üstünde yürüsen, yüzmesini bilmiyorsun derler!
    0
    0
    Yanıtla
  • fth (3 yıl önce)
    Hadi hayırlı olsun Malatyam. İnşaallah ödeme sıkıntısı yaşanmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • turan (3 yıl önce)
    di haydı hayırlı olsun malatyaya güzel transferler yapılıyor
    0
    0
    Yanıtla