SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Yoğun Kar Yağışı Etkili Oldu

Yoğun Kar Yağışı Etkili Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya il merkezinde Çarşamba gecesi başlayan yoğun kar yağışı etkili oluyor.

Meteoroloji ve AFAD'ın yaptığı uyarıların ardından, il merkezinde Çarşamba gece saat 21.00'den itibaren yağmaya başlayan kar ulaşımda sıkıntı yaratırken, belediye ekipleri kar temizliği çalışmalarına başladılar. Bu kış mevsiminde ilk kez bu yoğunlukta kar yağışını gören çocuklar ve vatandaşlar, kar özlemini gidermek için dışarı çıktılar.

Meteorolojinin, 2 Şubat Perşembe gece yarısına kadar süreceği tahminini daha önce duyurduğu yoğun kar yağışının ardından, kar topu oynayanların yol açtığı çevre rahatsızlığı, gürültü, araçlara ve evlere kar topu atıldığına ilişkin olarak polise şikayetlerde bulunuldu.

Belediye ve Karayolları ekipleri, Malatya Çevre Yolu ve ana arterlerde kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştirdi.

YIKILAN AĞAÇLAR VE KIRILAN DALLAR ZARAR VERDİ

Kar yağışı, ağaç devrilmelerine, dal kırılmalarına yolaçarken, bu nedenle bazı bölgelerde araç ve elektrik hatlarının zarar gördüğü bildirildi.

Fırat Mahallesi Prof.Dr. Sezai Yılmaz sokağında yığıntı kar ağırlığına dayanamayan bir ağaç devrildi, park halindeki araca zarar verdi.

01.00 sıralarında Mücelli Caddesi'nde de bir ağaç park halindeki aracın üzerine devrilerek, hasara yolaçtı.

02.30 sıralarında Çukurdere Mahallesi Divan Efendi Sokakta yine bir ağaç aracın üstüne devrildi, araçta bulunan bir kişi yaralandı.

Birçok mahalle, cadde ve sokakta devrilen ağaç ya da kırılan dallarla ilgili polis ve belediyeye ihbarlar geldi.

Polis ekipleri, İnönü Caddesi başta olmak üzere, kar ağırlığının yol açacağı dal kırılmalarına karşı araçlarını ağaç altına park etmemeleri konusunda uyarıldı.

MTÜ'DE SINAV ERTELEMESİ VE İZİN, İNÖNÜ'DE İZİN..

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin sosyal medya hesabından yapılan duyuruda da, 2 Şubat tarihli bütünleme sınavlarının ertelendiği, ayrıca engelli, hasta ve hamile personelin 2 Şubat günü izinli sayılacağı belirtildi.

Duyuruda, "İlimiz genelinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle Üniversitemizin tüm akademik birimlerinde 02/02/2023 ile 05/02/2023 tarihleri arasında yapılacak Bütünleme sınavları, ileri bir tarihe ertelenmiştir. Yapılamayan Bütünleme sınavlarının tarihleri daha sonra ilan edilecektir.

Ayrıca Üniversitemizde çalışan hamile ve 2 yaşından küçük çocuğu olan kadınlar ile engelli personelimiz 02/02/2023 tarihinde 1(bir) gün idari izinli sayılacaktır." denildi.

İnönü Üniversitesi de, “İlimiz genelinde, yoğun kar yağışı, olumsuz hava koşulları ve buzlanmaya bağlı olarak ulaşımda yaşanabilecek sorunlar sebebiyle üniversitemiz çalışanlarından hamile, engelli, 60 yaş üstü kronik hastalığı olanlar (yöneticiler hariç) 02 Şubat 2023 tarihinde 1 (bir) gün süre ile idari izinli sayılacaklardır.” duyurusu yaptı.

MALATYA- SİVAS KARAYOLU KAPANDI

Malatya-Sivas kara yolunun Malatya'dan Sivas tarafına ulaşıma izin verilmiyor.

Kar ve tipi nedeniyle Malatya'dan Sivas yönüne araç geçişleri kapatıldı.

Yolda kalan araçlar akaryakıt istasyonlarında bekletiliyor.

Şiddetli rüzgarla etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Sivas'ın Kangal ilçesi ile Hekimhan arasında bulunan 1750 rakımlı Abdalboğan​​​​​​​ geçidi mevkisinde ulaşımda aksamalar meydana geldi.

Halen etkisini sürdüren tipi nedeniyle, Sivas'a gitmek üzere yola çıkan vatandaşlar, Hekimhan'da bekletildi.

Karayolları ekiplerinin yaklaşık 5 saatlik çalışması sonunda ulaşım normale döndü.

İLÇELERDE..

Darende ilçesinde ise Malatya-Kayseri kara yolunun Gümüşlüdere mevkiinde yoğun kar nedeniyle bazı tır ve araçlar yolda kaldı.

Darende Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik İstasyon Amirliği ve Karayolları ekipleri mahsur kalan araçları kurtardı, kar temizleme ve tuzlama çalışma yürüttü.

Bir süreliğine araç trafiğine kapatılan D 300 kara yolu, tırların bulunduğu yerden çıkarılmasıyla tekrardan kontrollü olarak ulaşıma açıldı.

Polis ekipleri sürücülere kar ve tipi nedeniyle dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Doğanşehir ilçesi Kurucaova Mahallesi'nde ise kar yağışı nedeniyle yolda kalan araçlar iş makineleri yardımıyla bulundukları alandan çekildi.

malatyahaber.com- AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • vatandaş (1 yıl önce)
    Belediyeden yol temizliği zaten beklenmiyor da,bari altyapıya önem verin.Yol kenarları havuz olmuş.Herkes dizine kadar su içinde.Cevre ıllere gıdın de ogrenın su gıderı nasıl yapılıyor.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Selim (1 yıl önce)
    Afad mesaj atıyor yoğun kar yağışı bekleniyor diye ama maalesef büyük şehir belediyesi rezil ve yeşilyurt belediyesi aynı rezillikte sabah saat 8:43 açtırdığım yolum kapalı diye çağrıma şu saat itabari ile dönüş yok hem büyük şehir hem yeşilyurt çağrı merkezi cevabı beğenmiyorsanız cimere şikayet edin bu görüşmem kayıtlı yurt dışına adam göndermekten çalışmaya fırsat bulamadınız mı yeşilyurt belediyesi büyük şehir belediyesi birde utanmadan belediyenin önüne hizmet aracları diziyorsunuz nerde hizmet araclar nerde hizmet sorsan cevap kapalı yolları acmaya gittiler köylere sonuç yeterli değilsiniz yapamıyorsunuz onurunuzla bari istifa edin yıl 2023 yolum kapalı merkez de birde tutturmuş expo 2028 utanmadan Allah nasıl bilirse öyle etsin
    %75
    %25
    Yanıtla
  • üveys (1 yıl önce)
    Görüyorumki yorumları yayınlamamışsınız anlaşılıyor ki sizde harbi vatandaşla aynı düşüncedesiniz yazık ne diyeyim
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Kar yağdı çok şükür.Ama belediye her sene olduğu gibi yine sınıfta kaldı.Çevre yolu fahri kayıhan özellkle çöşnük saatlerce kapalıydı.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • zurna44 (1 yıl önce)
    Allah'a sonsuz şükürler olsun, bunca günah ve çirkefe rağmen rahmetini bizden esirgemediği için. Darısı yağmayan yerlere. Ey ahali titreyin ve kendinize dönün, abdest tazeleyin, bolca tövbe ve dua edin ki Rabbim rahmetini esirgemesin. (Amin)
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Yakup (1 yıl önce)
    Ya arkadaş kar yağmayinca, niye kar yağmıyor kuraklık kapıda cümleleri, kar yağınca da hayatı olumsuz etkiliyor, yollar bilmem buzlanma. İlk önce cümleye çok şükür ki kar yağdı. Ha bunun yanında tekrar diğer ifadelere deginin
    %58
    %42
    Yanıtla
  • adnan (1 yıl önce)
    bu yılki kar temizlemesi geçen yıla göre çok iyidi tedbirler erken alınmış tüm belediye çalışanlarını tebrik ediyorum
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Porsuk 44 (1 yıl önce)
    Fahri Kayahan ve çevresine kar yağdı mı acaba?Zira Melekbaba ,Taştepe ,Çarmuzu İzollutepe ve bu gibi semtlere çok güzel kar yağmış.7/24 hazır kıta bekleyen belediye ekipleri maalesef yine sınıfta kaldı.Ben çocukken iyi hatırlarım belediyenin sayılı iş makineleri vardı ve sabaha kadar durmadan yollar kapanmasın diye çalışırdı.Şimdi imkan ve malzeme bol olduğu halde maalesef çalışma sıfır.Gerçekten hamile ve engelli vatandaşların izinli olması için kar boyunun standartlarımı var.Normal vatandaşlar yürümekte güçlük çekerken bu durumda olan vatandaşlar nasıl işlerine gidecekler niye izinli sayılmazlar.Kar yağışının hayırlı ve bereketli olması dileğiyle.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • üveys (1 yıl önce)
    Lütfen araç kullanırken yayalara saygılı olun siz tenekelerin içinde güvende ve sıcak olabilirsiniz yayalar öyle değil...
    %67
    %33
    Yanıtla
  • misafir (1 yıl önce)
    Milletçe ne kadar az şükür ediyoruz. Daha düne kadar kar yok yağmur yok kuraklık var ağlayıp sızılıyorduk. Şimdi de vali tatil vermedi diye. Rabbim rahmetini göndermiş kuraklık riski düşmüş çok şükür diyeceğimize biz her zaman olduğu gibi tatil derdindeyiz.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Kimse tatil derdinde değil. Sen burda tek bacakla yada belindeki platinle o sokaklarda yürümeye çalışan görelim. Biraz empati lütfen
    %100
    %0
    Yanıtla
  • adalet (1 yıl önce)
    Karla ara yollardan otobüs duraklarına gelene kadar mücadele ettik bugün yarın idari izin olsa çok şey kaybedermiyiz acaba.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Kanka44 (1 yıl önce)
    Kar berekettir iyi hoş güzel kuruma gelene kadar otobüs gelene kadar kaç saat oldu, bugün kamu çalışanları idari izinli sayılsa ne olurdu. Kar yarın de yağacak görünür sabah akşam aynı çile allah kolaylıklar versin tüm kamu çalışanlarına
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Emrah (1 yıl önce)
    Sivas'tan Malatya ya gelişler açık mı. Haberden öyle anlaşılıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Belediyeler kar temizliği işinde ara mahalleleri unutmaz insallh, kepçeler yoldaki karı kaldırımların önüne bırakıp gidiyor
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Yusuf (1 yıl önce)
    Okullar kapalı olunca vali hamile ve engelli kamu çalışanını unuttu.
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Alaaddin (1 yıl önce)Yusuf isimli kullanıcı yorumuna
    Haci senmisin cevap ver
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Engelli ve hamileler için Üniversite personeline idari izin diğer kurum personelleri karla boğuşarak kuruma gitmek zorunda kalsın. Aynı ilde değil miyiz sayın Vali
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Malesef valilik engelli personelleri gormezden geldi cogumuzun yarin basina buyuk sikintilar gelebilir okullar acik olsa tatildi ama bu durumu anlamak mumkun degil
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Harbi Vatandaş (1 yıl önce)Vatandaş isimli kullanıcı yorumuna
    İzin veriliyorda ne oluyor, soluğu AVM'de alıyorlar, AVM'ye gidince başına iş gelmiyor ama
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Bi hainlikle bi yere varamazsin Allah dert verir ugrasirsin isin gucun millete cevap yazmak belli bide vatandas yazmissin suriyeli olma ihtimalin cok buyuk kendini engellilerle bir tutma Avm ye gidenler okul tatil olunca ögrenciler Engelliler degil
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Herkesi aynı kefeye koyamazsın? Bir annenin bebeğini kaybetmesi bir engellinin zaten zor şartlarda sürdürdüğü hayatının dahada katlanamaz hale gelmesi hoşuna gidermiydi?
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Canercan 44 (1 yıl önce)
    Rabbim bereketini esirgemedi çok şükür kar yağdı inşallah yağmaya devam eder
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Elhamdülillah çok şükür rabbim bereketini artsın.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • murat (1 yıl önce)
    umarizki malatya valiligi okullar kapali diye engelli çalışanları unutmaz yarin nasil gidecegiz buzlanmada kara kara düsunuyoruz kar zengine eglence fakire zulüm malesef...
    %57
    %43
    Yanıtla