SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zabıta Ekipleri Fiyatları, Tarifeleri ve Menüleri Denetledi

Zabıta Ekipleri Fiyatları, Tarifeleri ve Menüleri Denetledi
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 1 Ocak itibarıyla yürürlüğe giren “Fiyat Etiketi Yönetmeliği” denetimlerine başladı.

Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ticaret Bakanlığı’nın 1 Ocak itibarıyla yürürlüğe koyduğu “Fiyat Etiketi Yönetmeliği” değişiklikleri kapsamında, Ticaret İl Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Battalgazi’de yeme-içme sektöründe faaliyet gösteren lokanta ve tatlı esnaflarına işletmelerde fiyat etiketi, tarife ve menü denetimi gerçekleştirdi.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan yönetmelik değişikliğiyle birlikte; lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmetlerinin sunulduğu işyerlerinde giriş kapısı önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir şekilde fiyat listesi yerleştirilmesi gerekiyor. Tüketicilerin daha şeffaf bilgi almasını sağlamak, fiyatların açık ve anlaşılır bir şekilde belirtilmesini ve tüketicilerin alışverişlerinde daha bilinçli olmalarını amaçlayan Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, lokanta ve tatlıcı esnafı ziyaretlerinde denetimlerinin yanı sıra esnafa yönetmelik hakkında bilgilendirmede de bulundu. Yönetmeliğe uyulmaması durumunda ise şikayet dahilinde cezai işlem uygulanması planlanıyor.

Yürürlüğe giren karar kapsamında vatandaşların alışverişte bilinçli bir şekilde hareket etmelerinin önünün açıldığını ifade eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Ticaret Bakanlığı’mız tarafından yürürlüğe giren yönetmelik değişikliğiyle birlikte keyfi fiyatlandırma ortadan kalkacak, fahiş zamların önüne geçilecek. Bizler de üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Zabıta ekiplerimiz vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına ilçemizde yeme ve içme sektöründe hizmet veren işletmelere denetimlerini gerçekleştirdi, bilgilendirmelerini yaptı. Program kapsamında denetimlerimiz hızla devam edecek. Yönetmeliğe uyan bilinçli işletmelerimize, esnaf kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Malatyalı (3 ay önce)
    Malatya hakikatten çok pahalı. Özellikle yemek. Diğer illere göre neredeyse 2 kat fiyat çıkıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yazı-Yorum (3 ay önce)
    Halen, İstanbul/Karagümrük'te ana cadde üzerinde TİCARİ olarak faaliyet gösteren lokantalarda, sebze yemekleri, buna Kuru fasulye, Nohut ve Yeşil mercimek gibi bakliyat yemekleri de dahil porsiyonu 50 (elli) TL, Etli sebze yemeklerinin ise porsiyonu 80 (seksen) TL, Ezogelin, Mercimek ve Tavuk suyu çorbasının porsiyonu ise 35 (otuz beş) TL den satılmaktadır. Ayrıca yemekler çok kaliteli ve birinci sınıf olup, bu fiyatlara da yılbaşından sonraki zamlı fiyatlardır. Yine Karagümrük meydanında faaliyet gösteren özel ve TİCARİ tavuk dönercilerde, yarım tavuk döner, isterseniz yarım ekmeğe, isterseniz tombik ekmeğe, istersiniz yarım sandeviç ekmeğine, isterseniz pide ye, isterseniz içerisine, kızarmış patates, doğranmış yeşillik salata, turşu ve doğranmış domateste konmak üzere porsiyonu 30 (otuz) TL den satılmaktadır. Keşke yetkili ve ektili birileride, birinci derecede kar amacı gütmemesi gereken, vatandaşının rahatca gidip piyasadan daha uygun ve ucuz fiyata yemek yiyeceği, serbest piyasaya örnek olması gereken, serbest piyasadaki fiyatları dengeleyen ve ünvanı BELEDİYE SOSYAL TESİSLERİ olan, bu yerlerinde denetlemesinin uygun olacağı görüş ve kanaatindeyim.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Çırmıhtılı (3 ay önce)
    Malatyada lokanta yemek fiyatları bı tik pahalı biraz daha uygun olabilir.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 ay önce)
    Zabıta ekipleri Battalgazi devlet hastanesi acildeki kantini denetleyin hastane yönetimi karışmadığı için çay 12 ₺ su 10 ₺
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Yazı-Yorum (3 ay önce)
    Özellikle ülkemizin, Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgeleri hariç, (bu bölgelerimizde var mı tam olarak bilmiyorum) bilhassa şehirlerarası yol güzergahlarında faaliyet gösteren, yemekleri ve servisleri 1.(birinci) sınıf ve kalite olan KÖFTECİ Y...F'un yemekleri, kalitesi ve fiyatları ile, Malatya'da faaliyet gösteren sözde Belediyelerin TİCARİ DEĞİL SOSYAL TESİSLERİNDEKİ kahvaltılıklar, çorbalar ve et yemeklerinin fiyatlarını araştırsın ve karşılaştırsınlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • gardaş belediyenin sosyal tesislerinde başkanların verdiği yemeklerin parası nasıl çıkacak.malasef bizim belediyeler sosyal belediyeciliği bilmiyor.dün falandı bir haber okudum hastanede yada İnönü ünv.de buca belediyesi 40 TL ye öğrenciye 90 TL ye sivile 3 çeşit yemek veriyor.bu ayıpta bizim belediyelere yeter. O yüzden bizim belediyeler den çokta bişey beklememek lazım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yazı-Yorum (3 ay önce)
    Yarı zamanlı İstanbul ve Malatya'da yaşayan bir Malatyalı olarak, Malatya'da bulunduğum zamanlarda Malatya'daki lokantalarda, yemek fiyatlarının İstanbul'dan en az % 25 veya 50 arasında daha pahallı olduğunu gördüm. Bence ilaç fiyatlarında olduğu gibi, temel gıda, sebze ve meyve fiyatlarında da, "GIDA FİYAT TAKİP SİSTEMİ" uygulamasının uygun olacağı kanaatindeyim
    %91
    %9
    Yanıtla
  • öneri (3 ay önce)
    Devlet kontrol ve himayesinde olan Özellikle Tarım Kredi Kooperatifi perakende satış mağazaları gibi kurumlarda satışa sunulan ürünlerde TAVSİYE EDİLEN PERAKENDE FİYATI ETİKETİ konulmasını tavsiye ediyorum. Bu mağazaların örnek olabileceği diğer zincir marketlerin de kendi label markalarında buna uyacağını tahmin ediyorum. Faiz haram olduğu için stokçuluk yapanlar-karaborsacılar ve "esenlik marketin nergis markalı paketleri hariç..."
    %67
    %33
    Yanıtla
  • hasan (3 ay önce)
    neyi denetliyorlarki ben anlamıyorum. bir yılbaşı geçiyor devlet yakıta,vergilere, diğer bilumum alacaklarına zam yapıyor. fırsatçı arıyorlarsa devlet kendine baksın. misal bir fırıncıyı düşünün asgari ücretle eleman çalıştırsa, asgari ücrete, sgk primine, vergisine %50 zam geliyor, ekmeğe zam yapmazsa nerden alıpta ödeyecek bunları. tüm işletmeler bu şekilde. tabi bizim millet bunları düşünmez zannediyorlarki vatandaş zam yapıyor.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Bülent (3 ay önce)
    Dostlar pazarda görsün...
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Dayı (3 ay önce)
    Zaten son on gündür yine bastılar zammı.bunları oek ciddiye almazlar.maliyeciler denetleyecek.1 hafta önce bir metro çikolatalı var 5.75 tl idi dün baktım 7.25 tl. olmuş. Bu ürüne daha 20 gün önce zam yapmışlardı yani herşeye zammı basmışlar.niye yapmasınlarki dur diyen yok yapma diyen yok.kafalarıba göre basıyolar.Enflsyon düşecekmişş pehhh.hiçbir zaman düşüşmezzz
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Metin (3 ay önce)
    Haydi hayilisi ama yinede bir yolunu bulurlar
    %84
    %16
    Yanıtla