SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ziraat Bankası Binası da Yıkılıyor

Ziraat Bankası Binası da Yıkılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Şubat depremlerinde binlerce yapının yıkıldığı Malatya’da ağır hasarlı binalar yıkılmaya devam ediyor. Kent merkezinde  Ziraat Bankası merkez şubesine ait ağır hasarlı binanın yıkımını da vatandaşlar adeta film izler gibi izliyor.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Malatya’da kent merkezindeki ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor. İnönü Caddesi üzerinde bulunan ağır hasarlı binalar da alınan güvenlik önlemlerinin ardından yıkılıyor. Malatya Valiliği önünde yer alan ağır hasarlı Ziraat Bankası binasının yıkımı da drone ile görüntülenirken, çevredeki vatandaşlar da meraklı gözlerle yıkım çalışmalarını film izler gibi izliyorlar.

Kent genelinde 35 bini aşkın ağır hasarlı binanın bulunduğu belirtilirken, şuana kadar yıkılan binaların tahmini 6 katı kadar binanın daha yıkımının yapılması bekleniyor.

Daha önce de, Ziraat Bankası'nın tam karşısındaki Vakıflar Bankası merkez şubesinin bulunduğu bina yıkılmıştı.

iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • İlhan (10 ay önce)
    Zaten ilk yapıldığıda kaldırımı daraltarak usulsüz biçimde yapılmıştı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bankalar (10 ay önce)
    Bankalar trafiğin az olduğu yerlere taşınmalı. Orada ziraat bankamatiği varsa yeterli. İnönü caddesi boydan boya yıkılsa harika olur. Yerine yapılmasın. Bina sahiplerine başka yerler gösterilsin. Devlet gücünü ve sert yumruğunu esnafa göstermeli.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Mahmut (10 ay önce)
    Bu vesile ile bir zamanlar gündeme gelen ama uygulanmayan tüm kamu kurumlarinin ayni bölgeye toplanması fikri tekrar düşünülebilir. Yikilan Askeri Hastane bölgesi düşünülmüştü. Gerçekten de çok uygun bir yer ve hayata geçirilmesi gayet isabetli olur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Doğanyol (10 ay önce)
    Hayat son hızla akıp gidiyor, çok büyük bir meydan yapılmalı. Malatya Squera (meydanı) diye.
    %57
    %43
    Yanıtla
  • Çok doğru Malatyada Beydağından Çarmuzuya ve Beylerderesinden Üniversiteye kadar olan tüm binalar yıkılıp buraya Dünyanın en büyük meydanı yapılamalı ve Malatya da köy olarak Elazığa bağlanmalıdır.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • RECEP solmaz (10 ay önce)
    Kaldırım yolunu işgal etmişti inşallah yeni planlamada bitişiğindeki sağlık il mud hizasına çekilir.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Tahir (10 ay önce)
    Bina güçlendirmek hem ekonomik değil hem de bu bölgede projesini ve uygulamasını doğru yapacak bir kamu kurumu veya firma yok... En mantıklısı binayı yıkıp yeniden yapmak... Depremde hasar gören binalarımızda ekonomimiz gibi... Kim tutarsa elinde kalır...
    %85
    %15
    Yanıtla
  • ahmet (10 ay önce)
    Eğer şehir yerinde dönüşüm ile yapılmaz ise herkes şehrine yabancı olacak.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Kündübekli (10 ay önce)
    İsabet olmuş. İnşallah aynı şekilde yapıp yolu kapatmazlar. Zamanında torpil geçip akıl dışı imar planını kabul edip yolu işgal etmişti. Bu bina sağlam görünüyordu ama!? Ya bir de 10 'dan fazla kolonu ve kirişi hasar gören 40-50 yıllık binalara defalarca ağır hasar dedikten sonra S. Gürkan'ın keyfi kararı ve yönlendirmesi ile diğer 27 bin bina nasıl oldu da orta ve az hasara çevrildi bunu açıklasınlar. Muz cumhuriyeti mi olduk yoksa?
    %89
    %11
    Yanıtla