SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zirve'nin 5 Asli Failinin Cezasına Onama

0
Güncellendi - 2017-07-20 02:03:23
Zirve'nin 5 Asli Failinin Cezasına Onama
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Zirve Yayınevi'nde 1’i Alman uyruklu 3 Hıristiyan misyonerin öldürülmesi ile ilgili olarak Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin olayın asli 5 failine verdiği 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile 39’ar yıl 9’ar ay hapis cezasını Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi vermiş olduğu istinaf kararı ile onayladı.

Malatya’da 18 Nisan 2007 tarihinde meydana gelen vahşette Alman uyruklu Tillman Ekkehart Geske (aşağıdaki fotoğrafta ortadaki)  ile Necati Aydın (aşağıdaki fotoğrafta sol baştaki) ve Uğur Yüksel (aşağıdaki fotoğrafta sağ baştaki) adlı misyonerler öldürülmüştü. Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nden 28 Eylül 2016 tarihinde, olaydan 9 yıl 5 ay 10 gün sonra çıkan karar da cinayetlerin asıl failleri olan Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Salih Gürler, Cuma Özdemir ve Hamit Çeker’e “Tasarlayarak Adam Öldürmek” suçundan 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, “Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılmak” suçundan 30’ar yıl hapis cezası ve “Nitelikli Yağmaya Teşebbüs” suçundan 9’ar yıl 9’ar ay hapis cezası verilmişti.

Yargılamayı bitiren Mahkeme Heyeti, halen birçoğu FETÖ'den yargılanan eski hakim ve savcılar ile polislerindavaya sonradan "Ergenekon" bağlantısı sağlamak amacıyla dahil ettiği Emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un da bulunduğu 21 sanığa “örgüt suçundan” beraat karar verilirken, dönemin İl Jandarma Komutanı emekli Kurmay Albay Mehmet Ülger’e “Haberleşmenin Gizliliğini İhlal” suçundan 7 yıl 6 ay, “Resmi Belgede Sahtecilik” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verilirken, Binbaşı Haydar Yeşil’e ise “Haberleşmenin Gizliliğini İhlal” suçundan 8 yıl 1 ay 15 gün, “Resmi Belgede Sahtecilik” suçundan 6 yıl 9 ay 7 gün hapis cezası kararı verilmişti.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi vermiş olduğu istinaf kararında, cinayetleri işleyen 5 faile verilen 3’er kez ağırlaştırılmış hapis cezası ile toplam 39’ar yıl 9’ar ay hapis cezasının, ‘usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığı, ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğu, vicdani kanının kesin, tutarlı ve çelişmeyen verilere dayandırıldığı, eylemlerin doğru olarak nitelendirildiği ve kanunda öngörülen suç tipine uyduğu’ belirtilerek onayladı.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi vermiş olduğu istinaf kararında ayrıca emekli Kurmay Albay Mehmet Ülger ve Binbaşı Haydar Yeşil hakkında ise “Haberleşmenin Gizliliğini İhlal” ve “Resmi Belgede Sahtecilik” suçlarından verilen hapis cezalarına ilişkin kararı bozdu ve mahkemenin dosyayı yeniden incelemesini kararlaştırdı. İstinaf kararında; bozmaya gerekçe olarak “Eksik, soyut ve yetersiz gerekçe ile hüküm kurulması, Kanuna aykırı olarak eksik delil incelemesi ve yetersiz gerekçe ile hüküm kurulması ve suç tarihinde yürürlükte olan kanun maddesi uygulanmayarak sanıklar hakkında fazla ceza tayini yoluna gidilmesi…” şeklindeki hukuki eksiklikler gösterildi.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, “örgüt suçundan” beraat kararının bozulmasına ilişkin mağdur tarafın yapmış olduğu başvuruyu da reddederek, “örgüt suçundan” verilmiş olan beraat kararlarını onayladı.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi'nin istinaf kararındaki, bozma kararı hariç, taraflar diğer kararlar için Yargıtay’a temyiz için başvurabilecek.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız