SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1 Ayda 52 Bin Araç ve Sürücü Denetlendi

0
Güncellendi - 2020-04-13 03:26:43
1 Ayda 52 Bin Araç ve Sürücü Denetlendi
A- A+ PAYLAŞ

EN FAZLA YAPILAN İHLALLER.. Malatya'da geçtiğimiz Mart ayında Trafik Denetleme ve Bölge Trafik Denetleme şubelerine bağlı ekiplerce 52 bin 027 araç ve sürücüsünün denetlendiği, kurallara uymayanlara toplam 4 milyon 803 bin TL ceza kesildiği bildirildi. En çok cezanın duraklama- park etme kurallarına uymama ve seyir halindeyken cep telefonu ile konuşmak suçlarından kesildiği kaydedildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Mart 2020'de Malatya'da trafik ekiplerince yapılan denetim ve faaliyetler şöyle:

"52.027 Araç sürücüsü kontrol edilmiş, 3.498 araç sürücüsü ve 9.908 araca çeşitli kural ihlallerinden dolayı 4.803.811.00 TL cezai işlem uygulanmıştır.

64 Araç sürücüsünün sürücü belgesine el konulmuş, 265 araç trafikten men edilmiştir. 56 araca abart egzoz nedeniyle cezai işlem uygulanmış, 23 motosiklet sürücüsüne kasksız motor kullanmaktan, 556 araç sürücüsüne emniyet kemeri takmamaktan, 1091 araç sürücüsüne seyir halindeyken cep telefonu ile konuşmaktan, 139 araç sürücüsüne sürücü belgesiz araç kullanmaktan, 35 araca fazla yolcu taşımaktan, 563 araca kırmızı ışık ihlalinden, 1913 araca duraklama ve park etme kurallarına uymama ve 40 sürücüye Alkol veya Uyuşturucu maddenin etkisindeyken araç kullanmaktan, 4 araç sürücüsüne yolcu indirme bindirme kurallarına uymamaktan 8 araç sürücüsüne ilgili Belediyeden izin ve ruhsat almaksızın yetki belgesiz yolcu taşımacılığı yapmaktan cezai işlem uygulanmıştır.

Ayrıca yapılan eğitim faaliyetleri kapsamında araç sürücüleri ve yayaların trafik kurallarına uymalarının sağlanması, trafik kuralları konusunda bilinç ve farkındalık oluşturmak amacıyla araç sürücüsü, yayalar ve öğrencilerimiz olmak üzere 4.677 kişiye trafik eğitimi verilmiştir."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız