SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'DEAŞ'ı Kuranı, PKK'yı Destekleyeni, FETÖ'yü Organize Edeni Biliyoruz'

'DEAŞ'ı Kuranı, PKK'yı Destekleyeni, FETÖ'yü Organize Edeni Biliyoruz'
A- A+ PAYLAŞ

2024 Yüksek Askeri Şura'sında Orgeneralliğe terfi ederek 1. Ordu Komutanlığı’na atanan 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel, görevinden ayrılmadan önce Vali Seddar Yavuz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’e veda ziyaretinde bulundu. Akşam da, bir veda yemeği düzenlendi.

2024 Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları doğrultusunda Orgeneralliğe terfi eden ve 1. Ordu Komutanlığı'na atanan 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel, Malatya’daki görevinden ayrılmadan önce Vali Seddar Yavuz ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’i ziyaret ederek veda etti. Ziyaret sırasında, 9. Kolordu Komutanlığı’na atanan 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Malatya Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ da hazır bulundu..

Yüksek Askeri Şura'nın terfi ve atama kararları, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde önemli değişiklikler getirirken, YAŞ'ta ilk sıradan Orgeneralliğe terfi eden Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Levent Ergün ise 2. Ordu Komutanı olarak atanmıştı.

VEDA YEMEĞİ..

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle İstanbul 1. Ordu Komutanlığı'na atanan 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel ve Erzurum 9. Kolordu Komutanlığı'na atanan 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ onuruna Malatya Nikah Sarayı’nda veda programı düzenlendi.

Veda programına Malatya Valisi Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel ve eşi, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ ve eşi, 7. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Albay Zeki Koltukoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ve eşi, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete ve eşi, Vali Yardımcıları ve eşleri, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal ve eşi, İl Jandarma Komutanı Kıdemli AlbayErcan Altın ve eşi, İlçe Kaymakamları, Kurum Müdürleri, STK temsilcileri, Şehit ve Gazi Dernek Başkanları ve Muhtarlar katıldı. 

Düzenlenen veda programında konuşan Vali Seddar Yavuz “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ülkesi ve milleti ile bölünmezliği için canını feda eden Aziz Şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz; mekânları cennet olsun. Vücutlarındaki yaraları birer kahramanlık abidesi olarak taşıyan gazilerimize sağlık, afiyet ve bereketli ömürler diliyorum. Sayın Komutanım hepinizin bildiği gibi, bu coğrafyayı vatan yapmak için 1071 Malazgirt Zaferiyle başlayan ve Viyana kapılarına kadar uzanan dirilişimiz ve kıyamımız oldukça sancılı ama büyük bir medeniyeti de inşa edecek şekilde, kutsal bir yolculuk olmuştur. Bu yolculuk, birçok bedel ödememize rağmen, medeniyetimizi ve değerlerimizi insanlıkla buluşturmamıza vesile oldu. Aynı zamanda bir medeniyetin liderliğini de bize bahşetti. Bizler, her zaman paylaşmaktan ve bölüşmekten yana olan bir millet olmuşuzdur. Tarihin hiçbir döneminde katletmemiş ve sömürmemiş büyük bir medeniyetin temsilcisiyiz. Ancak, bu medeniyetin liderliği, birçok riski de beraberinde getirdi. Sanayi Devrimi'ni gerçekleştiremeyen atalarımız büyük acılarla yüzleşmek zorunda kaldı. Bugünkü Anadolu topraklarını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yeniden işgalden kurtardık. 

Biz Cumhuriyetin I. Yüzyılını Kuruluş Yüzyılı olarak tanımladık. II. yüzyılını ise "Diriliş ve Kıyam Yüzyılı" olarak tanımlıyoruz. Medeniyetimizin ve milletimizin yeniden yükselişi, gönül coğrafyamızla bütünleşmesi, dünyaya hakkı ve hukuku gür bir sesle ifade eden yeni bir anlayışı temsil ediyoruz. Şunu açık ve net bir şekilde ifade etmek isterim ki, bilim ve teknoloji yolculuğunda adım atmadan, sırtımızı dönmeden, medeniyetin bize yüklediği yükümlülükleri unutmadan, "biz" olarak ilerlemeye devam ederek bu yüzyılı "Türkiye Yüzyılı" olarak gerçekleştireceğiz. 

35 yıllık devlet hizmetimde, 10 yılını bu bölgede geçirmiş bir kardeşiniz olarak, kahraman ordumuzun ve kıymetli komutanlarımızın, ne büyük fedakârlıklar yaptığına bizzat şahidim. Özellikle bu bayrak ve bu vatan için toprağa düşmüş Aziz Şehitlerimize minnet ve şükran borcumuz bulunmaktadır. Bu vatan mücadelesi, elbette kolay bir mücadele değil. Herkes güzel söz söyleyebilir ama yapamaz. Güzel söz söylemek kadar, güzel işler yapmak da hepimizin şiarı olmalı. 

Gerçekten küresel güçlerin, vekâlet savaşları ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni bölmek, parçalamak ve diz çöktürmek için kullanılan aparatlar hakkında elbette bilgi sahibiyiz. DEAŞ'ı kimin kurduğunu, PKK'yı kimin desteklediğini, FETÖ'yü kimin organize ettiğini biliyoruz. Bu hesaplaşma dün başlamadı, bugün de bitmeyecek, yarın da elbette devam edecektir. Ama bizim ne yaptığımız, nasıl durduğumuz ve kendimizi nasıl hazırladığımız çok daha önemli. Türkiye Cumhuriyeti'ni istikrarsızlaştırmak isteyenlere karşı, her zaman şehitlerimizin kanlarıyla yoğrulmuş ay yıldızlı al bayrağımıza sahip çıkarak, vatanımızı, milletimizi ve değerlerimizi içselleştirerek, bize karşı meydan okuyanlara karşı dimdik ayakta duracağız. Aziz Milletimiz bu dik duruşu tarih boyunca başarmış ve bugün de yarın da elbette başaracaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Sayın Ordu Komutanımıza, Sayın Garnizon Komutanımıza yolunuz ve bahtınız açık olsun diyorum. Milletimize yapmış olduğunuz hizmetler dolayısıyla ayrı ayrı şükranlarımı arz ediyorum. Ayrıca büyük fedakarlık gösteren hanımefendilere de bir kez daha huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, katılımcıların hatıra fotoğrafı çektirmesiyle veda programı sona erdi. 

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Oğuz (3 hafta önce)
    Benim anlamadığım Malatya’da 2 ordu var ve buranın komutanıda Orgeneraldir nasıl oluyorda malatayanın ordu komutanı Korgeneral birisi oluyor bunu anlamıyorum Malatya kolorduya mı düşürüldü?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gazi (4 hafta önce)
    Sayın valim bu şatavat nedir sonuçta bir memurun veya bir kaç memurun tayini çıkmış illaki bu şatavatimi yapmakmi lazim bırakın kurum amirlerini herkes işini yapsın. İşid di kimin kurdugunu PKK yi kimin kurdugunu kurt vatandaslarini kimin ayaklandirdigini diz yenimi anladınız vatandaş bunu 30 yildir biliyor demekki vatandaş hükümetten 30yil önde gidiyor vayki halimize
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (4 hafta önce)
    Bunları herkes biliyor siz yetkili olarak ne yaptınız? Az kendinizi sorgulayın. Ankara'yı parsel parsel satanlar, dağ mahkemelerinde serbest bırakılan teröristler hakkında ne düşünüyorsunuz acaba. Ülke bu hale neden geldi, yoneticler hep mazlum mu
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Cahit (4 hafta önce)
    Sayın valinin konuşması güzelancak bir ekleme yapmak istiyorum.. fetöcüler halen her kurumda görev başında ... bunu da biliyor musunuz? Biliyorsanız bunlarla mücadeleye dair vizyonunuz nedir?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 hafta önce)
    ülkemizde çok güzel oturmuş,en doğru uygulanan,bürokratlarımızın harfiyen uyguladığı katılımın tam olarak sağlandığı yegane etkinlik,atamalarda hoş geldin ziyaretleri ve veda yemekleri.çok şükür bürokratlarımız bunu mükemmel yapıyor.büyük devletlere yakışanda budur,keşke her işimiz böyle olsa ne güzel olur.
    %75
    %25
    Yanıtla