TÜBİTAK destekli "Türkiye Ceviz Yetiştiriciliğini Geliştirme Entegre Projesi" değerlendirme toplantısı yapıldı.
Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde düzenlenen "Türkiye Ceviz yetiştiriciliğini Geliştirme Entegre Projesi" değerlendirme toplantısısı, Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğünden Bahçe Bitkileri Daire Başkanı Doç. Dr. Şahin Anıl başkanlığında yapıldı.
Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürü Yaşar Zengin toplantıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Ceviz konusunda çalışmalar yapan Öğretim Görevlileri ve Enstitü çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirilen söz konusu proje Enstitümüz Battalgazi Kampusun de kurmuş olduğu Ceviz adaptasyon parseli ile proje faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu proje ile denemeye alınan yerli ve yabancı 10 ceviz çeşidinin bölgemize adaptasyonu belirlenmeye çalışılmaktadır. Üç yıldan beri devam eden projemiz 2012 Şubat ayında sona erecektir. Elde edilecek sonuçlara göre bölgemize uygun ceviz çeşitleri ile bahçe kurmak mümkün olacaktır" dedi.
Toplantıya, Proje Koordinatörü Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nden Prof. Dr. Yaşar Akça ve Prof. Dr. Yakup Özkan, Van Yüzüncüyıl Üniversitesi'nden Yard. Doç. Dr. Ferhad Muradoğlu, Adıyaman Üniversitesi'nden Yard. Doç. Dr. Halil İbrahim Oğuz, İzmir Ege Üniversitesi'nden Dr. Ertuğrul Arda, Bursa Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. M. Emin Ergün ve Zir. Yük. Müh. İsmail Tosun, Bursa Uludağ Üniversitesi'nden Doç.Dr. Ümran Ertürk, Antepfıstığı Araştırma Enstitüsünden Zir. Yük.Müh. Sibel Aktuğ Tahtacı, TAGEM Bahçe Bitkileri Daire Başkanlığı'ndan Zir. Yük. Müh. Doğan Doğan, Ankara Üniversitesi'nden Doç. Dr. Yeşim Okay, Burdur Eğirdir Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünden Zir. Yük. Müh. Yılmaz Sesli, Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü M. Hüsrev Öz ve Zir. Yük. Müh. Salih Kekskin, Malatya Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürü Zir. Yük. Müh. Yaşar Zengin ve Müdür Yrd. Abdullah Erdoğan katıldı.