SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2 Bin Kişilik Yurt 104 Milyon TL'ye Mal Olmuş

0
Güncellendi - 2020-12-30 09:00:34
2 Bin Kişilik Yurt 104 Milyon TL'ye Mal Olmuş
A- A+ PAYLAŞ

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Malatya İnönü Üniversitesi kampüsünde 5 yıldızlı otel konforunda 2 bin yatak kapasiteli öğrenci yurdunun yapımının tamamlandığını söyledi.

Milletvekili Çalık beraberindeki partililerle birlikte Malatya Yeşilyurt ilçesi Çırmıhtı bölgesinde yenileme çalışmaları devam eden Güreş Sahasında incelemelerde bulundu. Çalık, ilçede Karakucak Güreşlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel birçok etkinliğe ev sahipliği yapan 2 dönümlük bu sahanın Gençlik ve Spor Bakanlığı destekleriyle yenileme çalışmalarının başladığını ve önümüzdeki yıl içerisinde tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağını ifade etti.

104 milyon lira harcandı

Milletvekili Çalık, 104 milyon lira harcanan İnönü Üniversitesi kampüsündeki 2 bin yatak kapasiteli öğrenci yurdunun yapımının tamamlandığını söyledi. Çalık, yurdun yemekhanesi, idare binası, sosyal ve spor tesisleri, sinema salonu, gençlik ofisleri, atölyeler, kitap kafeler gibi birçok donanımıyla adeta 5 yıldızlı otel konforunda olduğunu ifade etti.

Gençlik Merkezi tamamlandı

Çalık, proje tutarı 21 milyon lira olan Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunun ikinci ikmal inşaatının yanı sıra Battalgazi Sentetik futbol sahası, Hanımınçiftliği eski belediye hizmet binasının gençlik merkezine dönüşümü, Yeşiltepe 1 nolu sahanın bakım ve onarımı ile Yeşilyurt Melekbaba Kaynarca Gençlik Merkezinin tamamlandığını, Hacı Hafize Özal Kız Yurdunun onarımının da bittiğini kaydetti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • Nurettin Akdağ (3 yıl önce)
    Malatyamıza HAYIRLI UĞURLU olsun İNŞALLAH
    0
    0
    Yanıtla
  • çakırrr (3 yıl önce)
    medreselerde yetişenler öğrenci değilmiydi.Şu kriz döneminde 5 yıldıza ne gerek var.öğrenci otelemi geliyor okumayamı kardeşim.biz yeni gelen nesile her türlü lüksü sunarsak,burayı bitireni nasıl köyde öğretmenlik yaptırabileceğiz.biz 14 kişi aynı koğuşta yatarak okuduk.paylaşmayı,dertleşmeyi,farklı siyasi görüş,farklı dünya görüşü insanlarla kardeş gibi yaşamayı öğrendik.tek kişilik,iki kişilik odalarda nasıl öğrenecek hayatı.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlt44 (3 yıl önce)
    Gençlik merkezleri yüzme havuzları vb.yapılanlar çok güzel yatırımlar. Tebrik ediyoruz. Yalnız bunlardan hakkı ile kimler ve ne şekilde faydalanıyor? Vatandaş faydasına olan yüzme havuzları nerede? Sadece Belediye vb. çalışanların faydasına mı yapılıyor ? Yapılacak yatırımların MALATYA Halkına fayda verecek şekilde yapılması önemlidir. Malatya'da hala yüzme bilmeyen veya suyu görmeyen çocuk var. Bunlar için Mahalle muhtarları koordineli velisi ile birlikte ayda veya hafta 1 gün araç tahsisi ile havuzlardan faydalanmalarının sağlanmasını için Belediye yetkililerine bildiriyorum..TABİKİ PANDEMİ DEN SONRA.. Saygılar..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa H. (3 yıl önce)
    5 kuruşluk işin 5 liraya yapıldığını savunanlar iddanızın arkasında durun Valiliğe başvurun , size 2000 kişilik yurt yapım işi verilsin ve siz 10 milyona yapın hadi 20 milyon olsun hadi 40 milyon olsun bakayım yapabilecek misiniz ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Biz ne diyorsak o muhakkak bir belgeye dayanır. Senin işi bilmediğin ise valiliğe başvurun demenden belli. Bu konunun muhatabı vali bey değildir. Sayıştay raporlarının hiçe sayıldığı ve hiç bir yaptırımı olmadığı bir devirdeyiz. Sana bir öneri sen çok merak ediyorsan CİMER'e yaz gerçek maliyetini sana bildirsinler
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (3 yıl önce)
    Adım gibi eminim ama ispatlayamam ki, uzman bir ekip soksak mimar ve mühendis olan, bir sürü de hata bulurlar. Bu dönem böyle oldu, çok inşaat yapıldı, çok yüksek yani şişirilmiş maliyetlerle yapıldı ve kritik olanlar haricindekilerin çoğu kötü ve hata dolu yapıldı. Neyse, yurt yurttur sonuçta.
    0
    0
    Yanıtla
  • TÜTÜNCÜ (3 yıl önce)
    YİNE BAKIYORUMDA klavyenin başına geçen ömründe 1 dikili ağacı olmayan 1 torba çimentoyu 1 el arabası kuma karıştırmayı beceremeyen belkide ömründe kiremiti dahi görmeyenler mühendis olmuş jeolog olmuş mütahit olmuş muhasebeci olmuş yer bilimci gök bilimci daha aklıma gelmeyen ne varsa olmuşta olmuş. bir kerede bir şeyi beğenin arkadaş bu kadarmı içiniz kuru bu kadarmı kin nefret söylemi dilinizde daha yazamayacağım
    0
    0
    Yanıtla
  • Dünyadan haberdar olanlar bu dönemde devletin bir liralık işinin 5 liraya dosta ahbaba yaptırıldığını çok duydular çok okudular sevgili tütüncü.İyice uyandıktan sonra bakarsan herşeyi görürsün.Ayrıca, senin babanın parasını değilde devletin dolayısıyla halkın parasının savrulmasından şikayet ediyor insanlar bir ara uyanırsan bunuda bir düşün istersen.Daha bugün gazetelerde vardı malum müteahhitlere 2020'de davetiye usulüyle, yani rekaet olmaksızın çağırarak 12 katrilyonluk iş verilmiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (3 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    eski ssk hastanelerini özledik sabah seherinde ilaç kuyruğunda beklerken komur dumanından mis gibi olmuş hava buram buram burnunda.simdi nedir bu yüksek binalar biz yurtta kalırken 14 kişi aynı odada kalırdık şimdi ne o tek yada çift kişilik odolar.o zaman Ali nin babasının parası ile faiz oderdi başbakan kumara giderdi şimdi ne o köprü yol TOKİ hastane postane yapiluyo eski tadı yok hiç bir seyin.nerde o eski yoksulluk çamur bu dönemde hep yatırım yaptılar yanlış ettiler.yurt yerine ders çalışan öğrenci heykeli yapsalardi ya bu kadar para gitmezdi
    0
    0
    Yanıtla
  • ilkerefendyy (3 yıl önce)TÜTÜNCÜ isimli kullanıcı yorumuna
    Hesap yapmak için bu mesleklere ihtiyaç yok Tütüncü Bey. Bu vatandaş hesap yapmayı asgari ücretle geçinmeye çalışırken öğreneli çok oldu. Herkesten de iyi hesap yapar bizim insanımız.
    0
    0
    Yanıtla
  • sen tütün içmeye devam et..
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah TÜRKOĞLU (3 yıl önce)
    Ağaçlandırma yapılsa çok daha güzel olur. Yapanlara teşekkür ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • 2 aydan fazladır, inönü üniversitesi yönetim ve personeli pandemiye rağmen hummalı bir şekilde çam ve çınar ağacı dikiyor. Bu kampanya hala devam ediyor. İnönü Üniversitesi sayfasından takip edebilirsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (3 yıl önce)
    Dua etmeyi öğreninki yiyiciler hesap versin. Hakaretle, beddua, küfür ile bu işler olmaz. Rabbim yiyicileri ıslah etsin, akıllanmazlarsa bırakın hesapları öteye kalsın ki cehennemin yakıtı olsunlar. Yarabbi bu ülkeyi koru. Gidişat kötü.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu iş dua ile olmaz. Obür tarafa havale sadece ilkelliktir. Zaten yazmanıza da gerek yoktu. Dua çözümse, dua edin yeter. Hukuka da devlete de gerek yok. Bu çağda bu söylem. Vay halimize.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakikat (3 yıl önce)Bulut isimli kullanıcı yorumuna
    Dua olmasa insanın hiç bir kıymeti yoktur. Sen herşeyi kendim yaparım diyorsan o başka ama asıl ilkellik senin bu düşüncendir. Materyalist söyleminle bulutlara da hükmet hadi. Şuan kuraklık var çöz bakalım. Yapamazsın çünkü acizsin. Yemek yedikten sonra organlarına hükmedemiyen zavallısın
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Bir babanın söylemi memur maaşı ile çocuklarımı okuttum emekli maaşım ile çocuklarıma bakıyorum .
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU (3 yıl önce)
    Hainlik yapmayın. 2000 öncesi hainleri. Ne güzel bir yatırım yapılmış şehrimize...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hain olan siz siniz 5 kuruşluk işi 25 kuruşa yapana şahitlik ediyorsunuz. Yazıktır günahtır kul hakkı var Beytül mal tüyü bitmemiş yetim hakkı var bunda kim ki hainlik ediyorsa Allah onun belasını versin
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Her yere üniversite açıldı,mevcut universitelerin kontejyanları 2 4 kat arası arttı..universite okumanın bi anlamı kalmadı..hatta gitsin bir üniversite mezunu fabrikada ișçi olarak çalıșmak istesin lise mezunu tercih ediliyor..pazarda limon satacak adami sanayine iș zanaat öğrenecek adamı 300 bin 400 bin sıralamayla koydunuz doldurdunuz üniversitelere yuzde 70 i ișsiz kaldı..herkesi universiteye koyma çabasindan vazgeçin!!!șuanki gençliğe zaten olan oldu bari bırakin gelecek nesiller meslek öğrensin...30 yasina gelmis bir lisans mezunu bu saatten sonra nolacak!!!ne ögrenecek..bir bakin 30 yasini gecmis bekar insanlarin yuzde kaci universite mezunu??evet bekar 30 yas ustu bekar genclerin cogu universite mezunu...cunku issiz!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Özel sektör 4.000 kişilik yurdu 75 milyona yaparken 2 bin kişilik yurt arsası da beleş olarak nasıl oluyor da 104 milyona mal oluyor . Sayın Çalık bunu da bir cevap verirse iyi olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • 5 Yıldızlı otel konforu ayrıntısını unutmayalım. Diğerleri 4 veya 3 yıldızlı olabilir. Demirin kilosu kaç para senin haberin var mı !!!
    0
    0
    Yanıtla
  • muhasebeci (3 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Rahmetli bibim derdiki oraları garıştırma :))) !!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Özel sektör 3500 kişilk yurdu 24 milyon dolara yaptı . 2000 kişilik yurttal olsan 16 milyon dolar hakkı odur. Çünkü hareketli yük çok demir fazla atılır. Hertaraf duvardır o yüzden alçı sıva boyası fazladır. Baza kompdin çalışma masası çoktur. Yangın sprinkleri mekanik ve elektrik tesisat yönetmelikleri ağırdır her bakımdan maliyetlidir. Bence çok uyguna yapılmış.
    0
    0
    Yanıtla