SON DAKİKA
SON DEPREMLER

12'şer Katlı İki Bina Daha Patlatıldı, 1'i Yıkılmadı!

12'şer Katlı İki Bina Daha Patlatıldı, 1'i Yıkılmadı!
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Malatya'da, patlayıcı kullanılarak yıkılmak istenen ağır hasarlı 2 binadan biri yıkılmadı.

Yeşilyurt ilçesine bağlı Bostanbaşı Mahallesi Barguzu Caddesi'nde depremlerde ağır hasar alan Üsküdar Life sitesinin 12 katlı 2 binasının yıkımı için patlayıcı kullanıldı.

Özel bir firmanın uzman ekibince güvenlik önlemlerinin alındığı binalarda 200 kilogram patlayıcı, 4 bin kapsül kullanıldı.

Binalardan biri patlamanın etkisiyle çöktü, diğeri ayakta kaldı. Binanın daha sonra iş makinesiyle yıkılacağı öğrenildi.

Bazı vatandaşlar yıkımı izledi.

AA- iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • seyyah (7 ay önce)
    Bostanbaşı Yeşil alan olmalı. eski haline dönmeli. hak sahiplerinede Tokiden ev verilmeli.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Eksik olmuş. Bir de sıfır kilometre bir araç verilmeli.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Yeşiyurtlu (7 ay önce)
    40 yıldır barguzuluyum ve barguzu da yaşıyorum . Buralar sulak arazi imar’a vermeyin diye çok söyledik ama nafile .Yeşil alanlarımız ,orada yaşayan canlılar hepsi teker teker yok edildi . Tabiata savaş açtılar resmen . İnsanların emekleri , umutları birer birer tek tuşa basılarak yerle bir ediliyor şimdi . Üzülmekten başka birşey gelmiyor elden . Allah herkesin yardımcısı olsun .
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatya da tarla kalmasi gereken 3 yeri vardı Bostanbasi Tecde ve Karakavak. Zaten mta nin zemin haritasında bu 3 yer sivilasmanin olduğu yer olarak gösterilir.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 ay önce)
    Arkadaşım dümdüz edin. Malatya'nın yeşilini doğasını talan edenlere hakkımı helal etmiyorum
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Miraç (7 ay önce)
    Bu hasar kontrol adı verilen tiyatroda hafif-orta hasar verilmesi gereken bir çok binaya ağır, ağır verilmesi gereken bir çok binaya hafif-orta hasar verildiğini düşünüyorum. 7.8 ve 7.6 şiddetinde iki dev deprem yıkamıyor, binlercesi Bostanbaşı merkezli olmak üzere on binlerce orta şiddetli artçı deprem yıkamıyor, 200 kilogram dinamit patlatılmış yıkamıyor ama ağır hasarlı. Diğer tarafta ahı gitmiş vahı kalmış bir canlının bile yasayamacsğı evler apartmanlar orta hasarlı bekliyor.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Hakkı (7 ay önce)
    O yıkılmayan bina, bence şimdi hafif hasarlı oldu. Dinamit yerine maytap mı koyup patlatıyorlar.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Vatandaş (7 ay önce)
    Dinamitçi mütahitten daha çok tasarruf yapmış olabilir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 ay önce)
    İki dev deprem, 200 kilo patlayıcı ve halen yıkılmayan bina. Sizin yapacağınız denetim verdiğiniz ağır hasar bu kadar olur ancak. Bekleyin meteor çarpınca da ayakta kalır bence.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 ay önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Meteora gerek yok. Yıkılmaz dediğin bina dün gece yerle bir oldu kendiliğinden
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (7 ay önce)
    Dinamitle yıkılmayan binalar yazık demek ağır hasar değilmiş. Millet daha zorluyorki hafif ve orta hasarı ağır hasara çevirmek için. Yazık günah bunlar milli servet
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Akbil (7 ay önce)
    Bostanbasını komple yıkıp yeşil alan yapmak gerekiyor.Allah korusun başka bi depremde enkaz altından insanlar çıkamaz çünkü zemini çürük balçık
    %35
    %65
    Yanıtla
  • Hakkı Gür (7 ay önce)Akbil isimli kullanıcı yorumuna
    Hangi veri ile, zeminin balçık olduğunu söylüyorsunuz. Orada iki sitenin verilerini söyleyeyim size, Prestij Yıldız ve Gül siteleri, 12 noktadan analiz sonuçları, ZB ve ZC çıktı. Bu harflerin ne anlama geldiğini biliyor musunuz ? Yoksa, insanların konutlarını yıktırıp, Bostanbaşında farklı hayalleri olanlardan mısınız ?
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Kardeşim adı üstünde Bostanbaşı. Bostan ekilen yere ev mi yapılır.Halk için park yapılsın oralar daha iyi.hem can kaybı olmaz beklenen depremde,ben cimere de bu öneriyi yazdım
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Vatan daş (7 ay önce)Akbil isimli kullanıcı yorumuna
    15 YIL önce bu Bostanbaşı imara açıldığında da isyan etseydiniz. Şu Bostanbaşı, Fahri Kayahan ve Tecde de oturanları çekemeyen bir grup var ki kına yakıyorlar bir taraflarına. Bu kadar mı içinizde hasetlik vardı, bu kadar mı çekememezlik vardı? Millet 30 yıllık emeğini, alın terini döktü o daireleri almak için. Yazıklar olsun.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Orta hasarlılarda yıkılmalıdır,bostanbasında ortadan az hasarlıya çevrilenlende yıkılmalıdır.Bakanlık tekrar tespit yaptıracak zaten
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Kıskançlık öyle bir şey ki kıskananı yer bitirir. Bırakın kıskanıp uykuları kaçsın. Bostanbaşı'nada olanlara sevinenler varsa inşallah onlara da aynı şeyler nasip olur. Depremler daha bitmedi.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Adı üstünde Bostanbaşı'ymış yerin ismine dayanarak oluşan kanılarla zemin analizi sonuçlarına ulaşmışsınız anlaşılan. Böyle bir bilimsel yöntemle zemin analizi yapabiliyorsanız her mahalle ve bölgenini isim listesini size atalım ve sizde bize zemin hakkında biraz bilgi verin o zaman.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Herkes de bunu bellemiş. “Adı Bostanbaşı” haramidereye niye ev tapılıyor o zaman.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gerçekten Malatya da insanlar laf anlama özürlü yok balçıkmis yok zemin sivilasmasi varmış diye tutturmuş gidiyorlar yok arkadaş yok bunların hiç biri yok
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 ay önce)Enes isimli kullanıcı yorumuna
    O zaman bu kadar ağır hasarın sebebini sen açıkla laf anlama özürsüz arkadaş
    0
    0
    Yanıtla
  • tahir (7 ay önce)
    20. yüzyılda halen betonarme binaları adam gibi yapamıyoruz... Eğitim eğitim eğitim... Bundan sonrada farklı olmayacak bu eğitim adam gibi verilmezse
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Titanik (7 ay önce)
    Dinamitle bile yıkılmayan bu binaya nasıl oluyorda ağır hasar veriliyor
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Yaparken yapılan ihmallere,şimdi de yıkılırken rastlıyoruz.Malatyada işler artık en az 20 sene sürer.
    %86
    %14
    Yanıtla