SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"15 Sene Önce Böyle Bir Toplantı Mümkün müydü?!"

0
Güncellendi - 2019-01-08 03:01:22
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık,  dini eğitimde kesinlikle terör örgütlerinin yeşermesine fırsat verecek boşluk bırakılmaması gerektiğini belirterek, “Sorumluluğumuz çok büyük, en büyük sorumlulukta Diyanetimizin ve Müftülüğümüzün.” dedi.

Milletvekili Çalık, Malatya İl Müftülüğü tarafından Battalgazi, Yeşilyurt ve Darende İlçe Müftülüklerine bağlı Kur’an kurslarında hafzılık eğitimlerini tamamlayan 105 hafız için Merkez Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törene katıldı.

Milletvekili Çalık, “Hafızlık merasiminin hem ülkemiz için, hem Malatya’mız için hemde bütün ümmetimiz için hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Buradaki hafızlık merasimi atmosferini sadece 15 sene evvel tasavvur edin. 15 sene önce kapalı spor salonunda devletin mülki amiri başta olmak üzere bütün kurumlarının temsilcilerinin olduğu ve hafızların yetiştirildiği bir mekanda böyle bir toplantıyı yapmak mümkün müydü? Bizlere bugünleri gösteren Rabbime binlerce kez hamd ediyorum. Çok zorlu yollardan geçildi ve bugünlere erişildi. Kur’an-ı kerimi hem anlamak, hem de anlatmak için mücadele edenlerin, İslam dinini yayma ve yaygınlaştırmak için mücadele edenlerin nasıl zulümlerle karşı karşıya kaldığını hepimiz biliyoruz. Şimdi binlerce kez şükürler olsun, Milli Eğitim Bakanlığımızın okullarımızın hepsinde Kur’an-ı Kerim öğretiliyor. İmam Hatip Lisesi mezunlarımızın yaşadığı sıkıntılar ortadan kaldırılıyor. Başörtülü kızlarımızın yaşamış olduğu sıkıntılar tek tek ortadan kaldırılıyor.” dedi.

Çalık, “Diyanet İşlerimiz, Müftülüğümüz eğer bu çalışmaları İslam Dinini ve Kur’an-ı Kerimi, Peygamber Efendimizi anlamayı, toplumumuza yerli yerince öğretir ve öğrenmelerine vesile olursa başka bir boşluk kalmadan, insanların geçmiş dönemde hepimizin acı yaşadığı, terör örgütlerinin yeşermesine fırsat vermeyiz. Sorumluluğumuz çok büyük, en büyük sorumlulukta Diyanetimizin ve Müftülüğümüzün.” şeklinde konuştu.

Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, “Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum bu fotoğraf, bu manzara devletimizin ve diyanetimizin din hizmetindeki himayesi karşısındaki milletimizin fedakarlığının fotoğrafıdır. Ben bu anlamda Malatya’daki din hizmetini destekleyen ve özellikle hafızlık müessesine omuz veren isimsiz kahramanları huzurlarınızda tebrik ediyorum. Bu kaynayan kazanları koruyup kollayan vefakar insanlar var Allah onlardan razı olsun. Malatya’mızda son 3-4 yıl içerisinde hafızlık yetiştiren Kur’an kurslarımızın 3 adet yatılı Kur’an kurslarımız oluştu. Ben herkesin huzurunda yeni bir kız Kur’an kursu yapacaklarının sözünü istiyorum yetkililerden” ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar Bekiroğlu ise, “Kur’an kurslarımızın öğretmenlerine ve üyelerine, Kur’an kurslarımızın inşasında emeği geçen resmi veya sivil bütün milletimize, bu çocukların ve gençlerimizin Kur’an’ı doğru okumaları, doğru anlamaları ve örnek bir Müslüman olarak yetişmesinde emeği geçen öğrencilerimizin hocalarına teşekkür ediyorum. Aynı zamanda çocuklarını Kur’an Kerim yoluna koyan ve her birini insanlığa bir ışık, bir ümit etmek için onları Kur’an kurslarımıza emanet eden kıymetli velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin de, “Hafız kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Bu yavrularımızı Kur’an kurslarına gönderen anne babaları tebrik ediyorum. Bu hafızlara emek veren hocalarımızı da tebrik ediyorum. Bu cemiyetin düzenlenmesinde emeği geçen bütün kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Hafızlarımızın nezrin de bir iki kardeşimize bir hususu hatırlatmak işitiyorum. Hafızlar Kur’an’ın muhafızlarıdır. Rabbimiz Kur’an’ı Kerim’in korunmasını uhdesine almıştır. O kıyamete kadar korunmaya devam edecektir. Allah size Kur’an’ın muhafızlığı görevini verdi. Bugün Kur’an’ı Kerim’in lafzını ezberlemek suretiyle onu gönlünüze beyninize nakış ettiniz. Ama vazifeniz bitmedi. Bundan sonra ikinci adım olarak Kur’an’ı Kerim’i anlamak için gayret sarf edeceksiniz” şeklinde konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, “Öncelikle hafız kardeşlerimizin yetiştirilmesinde emeği geçen değerli hocalarımıza ve bu hafız kardeşlerimizin hafızlık mektebine gönderen değerli ailelerimize ve bu mekteplerde gelip eğitim öğretimini gören Kur’an’ı ezberleyen değerli hafızlarımıza ve bu hafızlarımızın bu imkana kavuşmasını sağlayan tüm hayırseverlerimize şükranlarımı buradan sunmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Malatya Valisi Aydın Baruş da, “Bugün merasimlerinde bulunmaktan onur ve gurur duyduğumuz sevgili hafız kardeşlerimiz ve değerli Malatyalılar hepiniz bu programa hoş geldiniz. Değerli misafirler necip milletimiz tarihi boyunca Kur’an’a hizmet etmekten onur duymuş ve bunu tüm benliğinde yaşatmış bir millettir. Evlatlarımızın yetişmesinde çok kıymetli emekleri olan Kur’an kursu öğreticilerimize hocalarımıza teşekkür ediyorum. Kur’an Kurslarımızın organizesinde hassasiyet gösteren ve bugün ki merasimin güzel bir şekilde organize edilmesinde emeği olan Malatya Müftülüğünün çalışanlarına teşekkür ediyorum. Allah bizi Kur’an’ın yolundan ayırmasın ona hizmet edebilecek nesiller yetiştirsin” diye konuştu.

Programa Malatya Valisi Aydın Baruş ve eşi Nagihan Baruş, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Mesut Samanlı, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar Bekiroğlu, Malatya Başsavcısı Muhammet Savran, Adli Yargı Komisyon Başkanı İzzettin Duman, Malatya İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Kaymakamları, Elazığ Müftüsü Yusuf Sarıkaya, hafızlar ve velileri katıldı.

Bülten- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • BABA (5 yıl önce)
    İşte ülke bu değerlerle çağ atlayacak, bilimde, ekonomide bu hafızlarla pek çok icat yapacaktır. Dünyanın en önemli ülkesi olduk, gayri safi milli hasılamız Amerikayı geçti. (Başkanımızın ifadesidir.)
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Allah sizin gibi tacirleri başımızdan eksik etmesin. Sayenizde millet müslüman olduğunu öğrendi. Ülkemiz refaha halkımız işe güce kavuştu. Üniversitelerimizden mezun olan gençlerimiz sayenizde aş iş buluyor. Millet refah içinde yüzüyor. Dünyanın en zengin ülkesi olduk. İşsizlik, enflasyon diye bir sorunumuz kalmadı. sayenizde ülkemizde okuldan çok camii doldu. Bütçemizin yarısını diyanete aktardık. Daha ne hizmet bekleyelim sizden. Umarım daha bir 50 yıl başımızdan gitmezsiniz de ülkemiz Afganistan ile yarışır hale gelir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eroll (5 yıl önce)
    Şov yapmayı bırakında birazda gerçekleri görün almış başını gidiyor sırf görüntü, birilerine iyi görünmek için elinizde ne geliyorsa yapıyorsunuz bu gidişle bizim ülkemizin afganistanda farkı kalmayacak hergeçen gün bilimden teknolojiden uzaklaşıyoruz.Ortadoğunun hali ortada eğerki bilimi öncü yapmasak sonumuz hüsran olacak.Dini bukadar kullanmayın.Aslında Milletvekilliğiniz ülkenin başına yük çünkü iradenizle hareket yok.Birilerine bağımlı hareket etmeninde mantığı yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (5 yıl önce)
    bilime teknolojiye bu kadar önem verseydiniz bütün avrasyada ortadoğuda bunca mazlumun olmesini engellemiş olurdunuz..Nerdeee...Millet sizi hakettiğiniz sekilde hatırlayacaktır..
    0
    0
    Yanıtla
  • Biraz tuhaf (5 yıl önce)
    Bu arkadaşlar ne iş yapar ne üretir... Şehirmize, ülkemize, Dünya ya, insanlığa bu kadar tören yapılarak çok büyük bir iş yapmış gibi. Tıp,mühendislik fakültelerinde her yıl o kadar mezunu veriyor. Sağlığımızı emanet ediyoruz. Yaşadığımız dünyayı daha yaşanılabilir hale getirecek insanlara da bu kadar kıymet vermenizi bekliyoruz. Mezun olan evlatlarımıza tek tavsiyem şunun bunun değil Allah'ın rızası için çalışmamız. Allah hepimize eşit gözle bakarken siz de ayrım yapmayın. Yaradilana yaradanin gözü ile bakın..
    0
    0
    Yanıtla
  • kazım yılmaz (5 yıl önce)
    Allah emeği geçenlerden razı olsun,kur'an bülbüllerinin de sayısını arttısın,gerçekten tablo gurur verici.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)
    15 sene önce yoktu.bugün böyle, inşallah 15 sene sonra tirübünlerde böyle olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tribünler de böyle olacak derken? Açık yazar mısın?
    0
    0
    Yanıtla
  • Reşit (5 yıl önce)
    Öznur Hn., Biz 15-20-40 sene öncesini de hatırlıyor ve çok iyi biliyoruz. Mesela Siz? Bundan 15-20 sene önce nasıldınız, şimdi nasılsınız? Hamdolsun Sizleri iyi gördük. Neydi o zulmün tavan yaptığı yıllar? Namazımızı kılamaz, Allah'a dua edemezdik. Okullarda dinsiz-imansız yetiştirildik. Sayenizde Allah'a yakınlaştık...."Kul hakkını" sayenizde idrak ettik. Herkese iş-aş sağlıyorsunuz, Sayenizde işsiz, aç kimse yok şükürler olsun. Allah Sizin, bu kutlu davadaki ümmete olan hizmet yolunuzu açık etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yürü be kim tutar seni reşo
    0
    0
    Yanıtla