SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2. Ordu Komutanlığına Temel Yeniden Atandı

0
Güncellendi - 2018-08-09 17:37:03
2. Ordu Komutanlığına Temel Yeniden Atandı
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanlığı general ve amiral atama kararnamesi açıklandı. Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında 30 Ağustos'tan geçerli olmak üzere Orgeneralliğe terfi eden 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel yeniden 2. Ordu Komutanlığı'na atanırken, 30 Ağustos'tan geçerli olmak üzere emekliye sevkedilen 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu'nun yerine de bu göreve Tuğgeneral Erdal Şener getirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan 7 Ağustos 2018 tarih ve 2018/75 sayılı kararda, Kara Kuvvetleri'nden 74 general, Deniz Kuvvetlerinden 25 amiral ve Hava Kuvvetleri'nden 22 tuğgeneralin yeni görevleri yeraldı.

8 Ağustos 2018 günkü Resmi Gazete'de yayınlanan  kararnamenin ilk sırasında, 30 Ağustos'tan geçerli olmak üzere Orgeneralliğe terfi eden İsmail Metin Temel yeraldı. Kararnamede, Metin'in bulunduğu görev '2. Ordu K.', atandığı görev ise '2.Ordu K. (İntibak)' olarak belirtildi.

30 Ağustos'tan geçerli olmak üzere emekli edilen Tümgeneral Asım Kocaoğlu'nun yerine 2. Ordu Kurmay Başkanlığı görevine de halen KKTC'deki 39'uncu Mknz. P. Tüm. Komutanı olan Tuğgeneral Erdal Şener atandı.

Kararnameyle; 2. Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Hançeri Sayat Tekirdağ'daki 66'ncı Mknz.P.Tug. komutanlığı görevine atanırken, Edirne'deki 54. Mknz.P.Tug. Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanlığı görevine getirildiler.

Bu arada, 15 Temmuz Darbe Girişimi'ne katıldığı gerekçesiyle tutuklanan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Erhaç 7. Ana Jet Üssü'nün o dönemki komutanı eski Tuğgeneral Emin Ayık'ın yerine Eylül 2016'da Üs Komutanlığı görevine getirilen Albay Hasan Hüseyin Kambur'un, Afganistan'da bir göreve atanmasının ardından Hava Kuvvetleri  Değ.ve Dnt.Dr. Başkanlığı görevinden Albay rütbesinde iken 7. Ana Jet Üs Komutanlığı'na atanan, son YAŞ'ta 30 Ağustos'tan geçerli olmak üzere tuğgeneralliğe terfi eden Selim Karsavuranoğlu'nun atanması da kararnamede yeraldı.

Savaş BARIŞ, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız