SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"20 Gölete İhtiyaç Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:34:14
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Mustafa Şahin TBMM'de Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın yatırımlarıyla ilgili konuştu. 

Milletvekili Şahin konuşmasında, "AK Parti hükümetleri döneminde eğitim, ulaşım, sağlık, kültür, ekonomi gibi alanlarda gösterilen başarının orman ve su işleri alanında bakanlığınız nezdinde gösterilmesi bizleri mutlu etmiştir. Bugünü değil, yarını düşünerek hareket ederek yarım asırlık projeleri hayata geçirerek, gelecek nesillerimizin daha rahat bir yaşam sürmelerini şiar edinen bir siyasi anlayıştan geldiğimiz için, bütün çalışmalarımızı uzun soluklu düşünmekteyiz. Çiftçilerimizin önceden bilgilenmelerinin sağlanması için otomatik meteoroloji gözlem istasyonları kurduk. 2011 yılı sonunda 470 istasyona sahip iken 2012 yılında biten 189 yeni istasyon ile bu sayı 734'e çıkmış olacaktır. Bu sayede çiftçilerimizin tabii olası bir afete karşı önceden haberdar edilmesi amaçlanmıştır. Zirai don uyarı sistemi sayesinde e-mesaj yolu ile cep telefonlarına uyarı mesajı göndererek bilgilendirme yapıyoruz. Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüz Elazığ ilimize gitse de, ilimizde aktif olan otomatik gözlem istasyonları; Malatya merkez, Arapgir, Doğanşehir, Balaban, Kale, Sultansuyu Tigem, Erhaç Hava Meydanı'dır. Yeni kurulacak otomatik gözlem istasyonları ise; Kuluncak, Hekimhan, Darende, Arguvan, Yazıhan, Pütürge, Battalgazi TAGEM'de kurulacak istasyonlar 2012 tarihinin sonunda bitmiş olacaktır. Malatyamız için çok önemli olan kayısımız için don ve benzeri etkilerden korunmak için önceden bilgi sahibi olmamız bizleri rahatlatacaktır. Kurulacak bu yeni istasyonlarla Malatya çiftçimiz daha rahat edecektir. Teknolojik gözlem yaparak 8 ilde yüksek atmosfer gözlemleri yapıyoruz. 2002 yılında sadece 1 tane olan meteorolojik radar ağını 10'a çıkararak bu alanda daha sağlıklı ve nitelikli çalışmaları gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

"Hava yolu ulaşım güvenliği için 64 havaalanının 51'inde otomatik ölçüm yapılıyor. 2011 yılında Sinop, Çaycuma, Ankara-Akıncı, Konya, Malatya-Erhaç havaalanlarında havaalanı meteorolojik gözlem sistemleri kurulmuştur. 64 havaalanında güvenli uçuş için 24 saat kesintisiz destek sağlıyoruz. Bu faaliyetlerin aynısını deniz ulaşımında da kullanıyoruz. 2012 yılında deniz meteoroloji gözlem sistemleri kurulması kapsamında 40 adet gözlem istasyonu kurulması hedeflenmiştir. Dünyada değişen iklim koşullarını göz önünde bulundurarak canlıların sağlığı ve gelişimi üzerine etki edebilecek araştırmalarda kullanmak üzere ozon tabakası ölçümü yapıyoruz. Ayrıca 2011 yılı sonunda 15 uyarı merkezi kurarak tabii afetler neticesi can ve mal kayıplarının azaltılması amaçlanmaktadır. Dünyada ve Türkiye'de meydana gelen deniz tahminleri için Cebelitarık Boğazı'ndan Hazar Denizi'ne kadar günde 2 kez deniz tahminleri yapıyoruz. Hava tahminlerinde sabit oranımız yüzde 90'ın üzerine çıktı. 2 adet yüksek performanslı bilgisayar sistemi kurduk. 2011 yılında 379 adet meteorolojik uyarı yayınlayarak can ve mal kaybının önüne geçtik" diyen Milletvekili Şahin, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Malatya ilimizdeki Beydağları'da bu çerçevede ağaçlandırılmıştır. 1973 yılında orman alanlarımız 20,2 milyon hektar iken 2011 yılı sonunda orman alanlarımız 21,6 milyon hektara ulaşmıştır. Tüm bu çalışmalar yapılırken 4 yıl boyunca 85 milyon fidanı bedelsiz dağıttık. Toprak muhafaza ve mera ıslah çalışmalarında ise aşırı ve plansız otlatmalar nedeniyle erozyon tehdidi altında bulunana zayıf vasıflı mera alanlarının mera olarak muhafazası, verimliliğinin korunması ve iyileştirilmesi amacıyla bu alanlarda toprak muhafaza çalışmaları, en iyi düzeye getirilmeli..."

Şahin, Malatya ile ilgili taleplerini de sıralayarak, "Sulama birliklerinde çalışan, norm fazlası olan saka ve personel fazlasını değişik kurumlara dağıtılıp birliklerin bütçelerinin rahatlatılması, çiftçilerimizin enerji sulama yaptıkları enerji ile sulama yaptıkları enerji sarfiyatında indirim yapılması için gerekli desteğin verilmesi, Kapıkaya Barajı'na Şerefhan deresinden su transferi sağlanması, 'Bin Günde Bin Gölet Projesi' kapsamında ilimizin en az 20 gölete ihtiyacı olduğu, Malatyamızın içme suyuna alternatif bir kaynağın ilave edilerek olası bir riskin engellenmesi gerekir. Yapılan tüm bu çalışmaları göz önünde bulundurduğumuzda insanoğlunun vahşi doğaya karşı sistemli, düzenli bir mücadelesinin söz konusu olduğunu ifade etmek gerekir. İktidarlarımız boyunca yapılan bunca çalışmalara rağmen yapılacak çok işimiz olduğu için sürekli hedefimizi yüksek tutup yarım asırlık projeler perspektifinde geleceğimizi şekillendirmeye çalışmalıyız" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız