SON DAKİKA
SON DEPREMLER

200 Afganı İstanbul Diye Malatya'ya Getirdiler!

0
Güncellendi - 2018-10-28 03:07:33
200 Afganı İstanbul Diye Malatya'ya Getirdiler!
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye’ye kaçak yollarla giren Afgan uyruklu 200 kişi bu defa İstanbul diye Malatya’ya getirildi.

Kendi ülkelerinde iş imkanı olmadığı için Türkiye’ye gelen aralarında çocukların da bulunduğu yaklaşık 200 Afgan uyruklu göçmen yaklaşık 1 hafta önce İstanbul diye Malatya’da bırakıldı. Ayaklarında ayakkabı üzerlerinde montları olmayan kaçak göçmenler üstüne birde açlıkla mücadele ediyor.

Maşti Otobüsçüler Federasyonu Dernek Başkan Yardımcısı Ayhan Gönültaş, göçmenlerin 1 haftadır terminalde barındığını söyleyerek, göçmenlerin terminale sığmadıklarını bunun da sorun oluşturduğunu söyledi.

Turizm firması esnafları da göçmenlerin yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekerek, buna bir an evvel çözüm bulunmasını istiyor.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • MALATYALI ROJDA (5 yıl önce)
    Yazıklar olsun, ülke yol geçen hanına döndü ipini koparan geliyor.Ne denetleme ne de bir işlem var.Her yanı Suriyeliler, Afganlar Iraklılar sarmış.İşin acı tarafı bizden daha rahat yaşıyorlar trafikteki MA plakalara bakın modeller artık lüksleşti.Suriyeli marketlerde ki mallar hep Suriyeden geliyor nasıl bir savaş varsa üretim devam ediyor,Malatya halkı uyumaya devam edin siz ,iş işten geçecek ama o zaman da çok geç olacak. Sizlerin çocuğu gece gündüz didinsin fakat devlet sınavsız Suriyelileri üniversiteye yerleştirsin.Müslüman- ensar-mühacir muhabbeti yapanlar uzak oynasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • recai (5 yıl önce)
    Geçen bi afganlı çocuğa sordum afganistana gider mısın diye dediki abi niye gideyim oraya Türkiye güzel... Anlayın durumu .
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyanin yerlisi (5 yıl önce)
    Kime ne söyliyem kime ne diyem...
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammed furkan (5 yıl önce)
    Bence her insanın acilen yardım götürmesi gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlt44 (5 yıl önce)
    Yakında ucuz iş gücü diye bizimkiler kapış kapış alıp götürür...Dikkat etmek lazım..Bunlara misafirperverlik gösterip ülkelerine dönmelerinin sağlanması MALATYALI Yetkilerimizin görevidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya'li (5 yıl önce)
    Bunları bence Akepe il başkanlık binalarında misafir etmek lazım. Bir müslüman bir müslümana sahip çıkmalı. Hatta her Akepe üyesi insanlar evlerine bir göçmek ailesi alsın baksın. Ben şahsen bu şekilde ülkeye tüm yabancı göçmenlere karsiyim. Kamp dışına bunlar cikarilmamali ve biz bu kadar coo fazla multeciye bakacak kadar ekonomisi güçlü hele hiç değiliz. Tamam insanlık için tabi ki yardık edilmeli. Fakat bu şekilde gelene gel geç te denilmez. Çok yanlış politika ama gel de bunu anlat bazı kesime
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı44 (5 yıl önce)
    Güzel ülkemiz yol geçen hanı oldu.kendi yurdumuzda misafir gibi olduk.acaba 1 hafta öncemi geldi bunlar.tam 2 aydırlı geliyolar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yıllardır malatya afgan dolu Suriyelilerden önce bunlar istila etti memleketi
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (5 yıl önce)
    Bu kadar adam kaçak olarak nasıl giriyor bu ülkeye o kadar başı boş bir ülke mi olduk
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (5 yıl önce)
    Getirsinler onlara da bakarız ülke batmış afgan iranlı suriyeli ıraklı bilmem nereli getirin getirin ülke dingo nun ahırı oldu
    0
    0
    Yanıtla
  • Muammer (5 yıl önce)Mert isimli kullanıcı yorumuna
    Allah'ım sen Müslümanlara yardım et.Bölük pörçük olmuş.Bizleri zor durumda kalmış kardeşlerimize yardım edenlerden eyle.Desen güzel olmaz mıydı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gizemli44 (5 yıl önce)Muammer isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen haklısın. Onlar muhacir ama Biz Ensar olamiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • çok istiyorsan sen evine al bak
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (5 yıl önce)Muammer isimli kullanıcı yorumuna
    ALLAHIM MÜSLÜMANLARA VERDİĞİN AKLI KULLANMAYI ÖĞRET , NEDEN HEP MÜSLÜMANLAR BU HALDE ? İSLAM AKIL , MANTIK DİNİDİR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Allah Kendi çocuğunun rizkini ona buna peşkeş çek demez Biz yardım etmeyeceğiz 1200 yıl ettik yeter kendi carelerine baksınlar Allahim şu muammer gibilerini Türke yardım edenlerden eyle azıcık ta Turke insaf edenler den eyle diyorum 5 milyon multeci 270 bin doğum yapmışlar Her sene 47 milyar dolar bunlara harcama yapılıyor batu 5 milyon Euro verecekti vermedi 1 milyar dolar verdi sadece 10 senede bize girdi bu paralarla türkiyede 8 milyon işsiz insanın işsizlik sorunu çözülür du her gün insanlar issizlikten intihar etmezdı biz hayır kurumu değiliz Hadi Esenlikler
    0
    0
    Yanıtla
  • Burak inan (5 yıl önce)Muammer isimli kullanıcı yorumuna
    sen bak kardeş ben vergimle bakmak istemiyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (5 yıl önce)Mert isimli kullanıcı yorumuna
    SGK AÇIĞI 188 MİLYAR LİRA BÖL 80 MİLYON NÜFUSA KİŞİ BAŞI 2.350 LİRA BU ADAMLARIN MASRAFI VAR ÜZERİMİZDE , AKTİF ÇALIŞAN KİŞİ SAYISI 43 MİLYON O ZAMANDA 4.372 LİRA HER ÇALIŞAN BUNLARIN MASRAFINI ÖDÜYOR SADECE SAĞLIK GİDERLERİ DİĞER MASRAFLARIYLA SIRTIMIZDAKİ YÜK KABACA 10 -12 BİN LİRA , ALIN SİZE YENİ AKP TÜRKİYE'Sİ .
    0
    0
    Yanıtla