SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'da Emniyetin Aracı Eksik, Devriye Çıkarma Sıkıntısı Var'

'Malatya'da Emniyetin Aracı Eksik, Devriye Çıkarma Sıkıntısı Var'
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet  Fendoğlu'nun, Malatya’daki emniyet hizmet binaları ve ihtiyaçlarına ilişkin olarak TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getirdiği sorunlar hakkında  İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bazı emniyet yatırımlarının inşaat halinde olduğunu, bazılarının proje çalışmalarının devam ettiğini, bazı yatırımların ise 2024 yılı yatırım programına alınmasının teklif edildiğini açıkladı.

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, “Sayın İçişleri Bakanım, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden Malatya'da Emniyet Müdürlüğümüze bağlı 10 adet hizmet binamız ile lojmanlarımız etkilenmiş ve yıkılmıştır. Hizmetler konteynerlerde ve çeşitli kamu kurumlarından geçici tahsis edilen yerlerde yürütülmektedir. İkamet sorunu nedeniyle kimi personelimiz hâlâ konteynerlerde, yurtlarda ve komşu illerde kalmaktadırlar.  Bu kapsamda, Çevik Kuvvet ve Özel Harekât Şube Müdürlüğümüz, Malatya İl Emniyet Müdürlüğü ek hizmet binamız, Battalgazi ilçemiz ile Doğanşehir ve Arguvan İlçe Emniyet Müdürlüğümüz lojmanları, Beydağı Polis Merkez Amirliğimiz, depo kademe hizmet binası personellerine barınma imkânı sağlamak için dış ilçelerimiz de dâhil olmak üzere il merkezinde 500 adet lojman yapımı inşaatlarının 2024 yatırımına alınması ve hizmetlerimizin aksamaması yönünde Malatya Emniyet Müdürlüğümüzün yeni araçlarla takviye edilmesine ihtiyaç duyulmaktadır.” diyerek sorunları dile getirdi.

Fendoğlu’nun sorusuna yanıt veren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Malatya ilinde, Emniyet Genel Müdürlüğü inşaatı yatırımında olan Arapgir Lojmanı hizmet binası, Hekimhan ilçe Emniyet Müdürlüğü, Yeşilyurt Sanayi Polis Merkezi Amirliği inşaatları devam etmektedir. Deprem sonrası yatırım programına alınan Battalgazi ve Doğanşehir İlçe Emniyet Müdürlükleri, Malatya Polis Okulu proje çalışmaları devam etmektedir. Çevik Kuvvet Özel Harekât Müdürlüğü, Arguvan İlçe Emniyet Müdürlüğü kademe binası ve Emniyet Müdürlüğü ek binalarının 2024 yılı yatırımına alınması için yatırım tekliflerimiz yapılmıştır.” İfadelerini kaydetti.

EMNİYETİN ARACI EKSİK, DEVRİYE ÇIKARMA SIKINTISI VAR..

Bu arada, Fendoğlu TBM Genel kuru sonrasında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanına giderek , 6 Şubat depremlerinden dolayı Malatya Emniyeti'nin 15 aracının enkaz altında kaldığını, 35 aracın ise kullanılmaz halde olduğunu, bundan dolayı ekipleri devriyeye çıkarmakta sıkıntı olduğunu, bunun hırsızlık olaylarının artmasına yol açtığını anlattığı, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın da, araçların kısa sürede temin edileceğini, yakında Malatya’ya geleceğini ve araçların teslim edileceğini ifade ettiği öğrenildi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • Ali (4 ay önce)
    Sayın Bakan iş başına geleli güzel şeyler oluyor; demek ki işi bilene vereceksin, cav cav edene, arkasında adamı olana değil.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Deli (4 ay önce)
    Polis,Jandarmalık iş yok .Polis yakalıyor mahkeme serbest bırakıyor. Yasalar değişmeli cezalar caydırıcı değil .Hukkun bağlayıcı özelliği yok. mevcut hükümetin asli görevi bu daha neyi,niçin bekliyorlar.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • murat (4 ay önce)
    Ercan Dağdeviren ekipler kurarken personel toplarken adama "sen ne yapıyorsun hayırdır?" dediler. sonra akpınar olayları patladı. bunu da söyleyen devlet bürokrasisi değil miydi?
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Recep solmaz (4 ay önce)
    Yollara radar tuzağı kurup depremlerden sonra para cezası keserek milletimizi birde siz mağdur etmeyin
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Mehmet (4 ay önce)
    Sayın bakanım bakan olarak atanalı 6 ay oldu galiba bir ülkenin içişleri bakanı olarak deprem bölgesine neden gelmediniz eski bakan aylarca bölgedeydi sizi ve diğer bakanları deprem bölgesinde arada birde olsa görsek vallahi sizler gelmeyince il yöneticileri at gözlüğü takmış gibi memleket herşeyiyle batmış kılını kipirdatmiyorlar yazık bu vatandaşa terk etmiyecez ama vurdumduymaz yöneticelerde istemiyoruz
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Eski bakan depremin ilk saatlerinde cumhurbaşkanına afad halleder askerin kışladan çıkmasına gerek yok diyen (afadın nasıl liyakatle yönetildiğini anlatmaya gerek yoktur umarım), depremzedeleri çok önemseyip sevdiğinden değil Elazığ depremi örneği gibi Karadenizli müteahhitlere iş bağlamak için buralardan ayrılmadığı söylenen bir bakandır...
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Köylüm (4 ay önce)
    Yaklaşık 10 aydır en çok duyduğum söz "Sahipsiz Malatya " 22 yıldır koşa koşa oy verdiğiniz, hiç bir işe yaramayan fakat her dönem seçtiğiniz milletvekilleri, belediye başkanları, il başkanları nerede ?? Bunlar sahibiniz değil mi? Size ve şehire sahip çıkmıyorlar, sizi umursamıyorlarsa, hiç bir derdinize çare olmuyorlarsa neden her dönem aynı parti ve adamlara koşa koşa oy veriyorsunuz? Ne ararsanız kendiniz de arayın!!
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ali (4 ay önce)
    Yazın Deniz atışları için Malatya'dan Adana'ya intikal ederdik. 40 kişilik teneke barakalarda kalırdık. Küçücük pencereleri vardı. Klima diye birşey yoktu. Sabah beşte kalkar, işimiz nezaman biterse, genelde gece 12 de bazen de sabaha kadar devam ederdi. Olağan üstü bir durum da değildi. Normal çalışma koşullarımızdı. İntikalinin dışında çalışma şartlarımızda tek değişiklik ailemizle birlikte lojmanlarda olmamızdı. Zaman olur 72 saat uyumadan, dinlenmeden görev yapardık. Bizler normal durumda bu şartlarda çalıştık. Bugün depremden dolayı olağan üstü bir durum var, devlet çalışanları hiçbirşey olmamış gibi normal çalışmalarına devam ediyorlar, bir de mazereler; şu eksik bu yok diyorlar. Bu kokuşmuşluk; Batı ülkelerinde böyle bir durum olduğunda gerçek bir seferberlik durumunu görebiliyorsun. Bizimkilerin tek yaptıkları yalanla algı yönetmek.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • hasan (4 ay önce)
    Sahi bir ara gece bekçileri vardı bunlara ne oldu yoksa bunları da mı başka yerlere gönderdiler
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Karanlıktan korkuyor olabilirler.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Malatya lıyım (4 ay önce)
    Neyse bir şey yazacaktım vazgeçtim
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Fatih Bey (4 ay önce)
    çarşıda ve merkezi yerlerde trafik felç durumdayken gidip tecde ve fahri kayahanda tuzak kurar gibi radar atmaya devam etsin. Önce kafayı değiştirmesi lazım sistemi yönetenlerin
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Volkan (4 ay önce)
    Aradan 10 ay geçmiş. Vekilin ve bakanın düşüncelerine bak. Yollayacaklarmis. Milletin eşyası gitti kimin umrunda
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent (4 ay önce)
    Gerek yok ne arabaya ne personele nede binaya ÇALINACAK birsey kalmadı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 ay önce)
    Erken olmuş. Biraz daha bekleyin kendi kendine düzelir ortalık çalacak bir şey kalmayınca.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • ufuk (4 ay önce)
    Herkesin altına bir makam aracı verirseniz...Tabi ki eksik olur...Hizmet aracından çok makam aracı var...
    %94
    %6
    Yanıtla
  • hasa (4 ay önce)
    hele bi olanlarla devriyeye çıksınlarda. şehrin yarısını hırsızlar götürdü. gece gündüz demeden hırsızlar götürüyor. bir tane devriye gezen polis arabası var mı? şehir merkezindeki yollar komple otopark olmuş durumda nerede vali emniyet müdürü bu şehrin trafiğini kimler yönetiyor? bir daha ödül gibi yeni araç alınsın.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • hasan (4 ay önce)
    Hırsızların bu kadar rahat hareket ettiği başka bir şehir olmadığı kanaatindeyim
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Mehmet (4 ay önce)
    Olaya bak.. İstanbul da son model hyundai tucson jeepler emniyete hibe ediliyor malatya da polis aracı yok saka gibi...
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Sahipsiz Malatya (4 ay önce)
    Zaten depremden sonra milletin evlerini soydular deprem den sonra geldik sokaklar bom boş bir devriye sade siren çalıp geçiyor ne bekçi ne polis vardı insan akşam dışarı çıkmaya korkuyor du binaları soyup soğana çevirmişler bu saatten sonra az olsa ne olur çok olsa ne olur!!!
    %100
    %0
    Yanıtla