SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Buranın Bir Evladıymışım Gibi Çalıştım"

0
Güncellendi - 2017-06-29 18:18:10
A- A+ PAYLAŞ

Valiler Kararnamesi ile Merkez Valiliğine atanan Malatya Valisi Mustafa Toprak, "Yüzümüzün akı, onurumuz ve şerefimizle Malatya'daki görevimizden ayrılacağız. Herkes hakkını bizlere helal etsin. Bizim gönlümüz ve kapımız her zaman Malatyalılara açıktır” dedi. Bu arada, Vali Toprak'ın, 29 Haziran Perşembe günü saat 15.00'de Valilik binasından vedalaşarak Malatya'dan ayrılacağı bildirildi.

Veda ziyaretleri

Vali Toprak veda ziyaretleri kapsamında ilk olarak 2. Ordu Komutanlığını ziyaret etti. Karargâh girişinde 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümg. Asım Kocaoğlu, 2.Ordu Harekât Kurmay Yarbaşkanı Tuğg. Hançeri Sayat ve 2.Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğg. İbrahim Özbudun tarafından karşılanan Vali Toprak’ı Karargâh içerisinde de 2.Ordu Komutanı Korg. Metin Temel karşıladı. Komutanlık Şeref Defterini imzaladıktan sonra Komutanlık Makamında Korg. Temel ile görüşen Vali Toprak akabinde komutanlarla da vedalaşarak MİT Bölge Başkanlığını da ziyaret etti.

İl Jandarma Komutanlığını ziyaretinde İl J. Kom. J. Alb. Şerafettin Yılmaz ve Şeref Kıtası tarafından karşılanan Vali Toprak, Şeref Kıtasını ve sıralı komutanları selamladıktan sonra Şeref Salonunda Şeref Defterini imzalayarak J. Alb. Yılmaz ile makamında görüştükten sonra vedalaşarak İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne geçti.

Rektör Ahmet Kızılay ve rektör yardımcıları tarafından karşılanan ve Rektör Kızılay ile de vedalaşan Vali Toprak, Adliye Sarayında Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz tarafından karşılandı. Başsavcı Yılmaz’ın makamında Baro Başkanı Enver Han ile de bir süre sohbet edip vedalaşarak buradan ayrıldıktan sonra İl Emniyet Müdürlüğünü de ziyaret etti.

İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal’ın izinli olması dolayısı ile İl Emniyet Müdür vekili Müdür Yardımcısı Tarık Gezgiç ve Müdür yardımcıları tarafından karşılandı. Ziyaretinde Emniyet Müdürlüğü personeli ile de bir süre görüştükten ve vedalaştıktan sonra 7. Anajet Üs Komutanlığına geçen Vali Toprak’ı Üs Komutanı Pilot Kur. Alb. Hasan Hüseyin Kanbur karşıladı.

Ziyaretlerinin son bölümünde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını, Ticaret Borsasını, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığını da ziyaret eden Vali Toprak, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve Yönetim Kurulu üyeleri, Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey ve Yönetim Kurulu üyeleri, ESOB Başkanı Şevket Keskin ve ESKKK Başkanı Ali Evren ile de bir süre görüşerek vedalaştı.

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’a veda ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Vali Toprak’a Malatya’da yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

Vali Toprak’ın özellikle Malatya'nın sanayisinin gelişmesi noktasında önemli gayretlerinin olduğunu aktaran Erkoç, Toprak’ın şehirdeki diğer yöneticilerle birlikte uyumlu çalıştığını belirtti.

“Malatya’yı önemli bir noktaya getirebilmek adına hep birlikte gayret ettik”

"Yüzümüzün akı, onurumuz ve şerefimizle Malatya'daki görevimizden ayrılacağız" diyen Vali Mustafa Toprak ise, Malatya’yı önemli bir noktaya getirebilmek adına hep birlikte gayret ettiklerini söyledi.

“Buranın bir evladıymışım gibi çalıştım”

Görev yaptığı süre boyuna Malatyalıların hüsn-ü teveccühünü gördüğünü aktaran Toprak, “Bu noktada Malatyalılara teşekkür ediyorum ve onlara Allahaısmarladık demek istiyorum. Ben görev yaptığım süre içerisinde sanki yüz yıldan beri buradaymışım, burada doğmuşum, büyümüşüm ve buranın bir evladıymışım gibi gayret ettim. Vatandaşlarımızı mutlu ve mesut etmek için ailemizden almış olduğumuz terbiye ve devletimizden aldığımız donanımla buradaki görevimizi ifa etmeye çalıştık. Biz, bir taraftan Valilik görevini yerine getirirken diğer taraftan da milletimize hizmetkar olmaya çalıştık. Bunun yanında, 15 Temmuz ihanet girişimini hep birlikte bertaraf edebilmek için geceli gündüzlü, canımızı ortaya koyarak tek vücut halinde gayret gösterdik. Ahlakımızı ve vicdanımızı da devletimizin kuralları ile birlikte seferber ederek hizmetlerde bulunduk” ifadelerini kullandı.

“Devletimiz bize ne görev verirse yerine getirmeye hazırız”

Malatya’dan yarın ayrılacağını aktaran Toprak, “Bu gibi görevler istenmez, verilir. Bundan sonra da devletimiz bize ne görev verirse yerine getirmeye hazırız. Bizler devletimiz bize ne görev verirse versin bize olan güveni boşa çıkarmamak için çalıştık. Bu vesile ile bize bu devlete ve millete hizmet etme fırsatı veren devlet büyüklerime teşekkürlerimi sunuyorum. Gelmek kadar gitmenin de meşru ve güzel olduğu cihetiyle ve yeni durumun hakkımızda hayırlı olacağı kanaatiyle herkese veda ediyorum. Herkes hakkını bizlere helal etsin. Bizim gönlümüz ve kapımız her zaman Malatyalılara açıktır. Bu anlamda MTSO Başkanına ve yönetimine de vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

ESOB'da

Valiler Kararnamesi ile Merkez Valiliğine atanan Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’i makamında ziyaret ederek, esnaf camiasına veda etti.

Vali Mustafa Toprak; “Böylesi kutlu bir ocağı Esnaf ve Sanatkarlar Odasını ziyaret ediyorum. Bu ziyaret anlamlı bir ziyaret. Hizmet etmekten onur duyduğum Malatya’ya halkına yarın arz-ı veda ediyorum. Bu vesile ile tüm çalışmalarımıza katkı sağlayan Esnaf ve Sanatkarlarımıza ve Başkanımıza veda etmek için geldik. Hakkınızı helal ediniz. Her bir hizmetin bir sonu vardır. Allah Malatya’da da insanlarımıza ve vatandaşlarımıza hizmet etme imkanı verdi. Devlet büyüklerimizin bize verdiği bu görev ve duydukları güvenden dolayı teşekkür ediyoruz. Sizlere arzu veda ediyorum. Özellikle 15 Temmuz’dan sonra milletimizin birliği, beraberliği ve ülkemizin bütünlüğü adına her türlü ihanetin karşısında ama ay yıldızlı bayrağımızı göklerde dalgalandırmak ve milletimizin diriliş ruhunu bir kez daha yenilemek adına yaklaşık iki ay sonra bir bayrak ve yürüyüş ile çok ciddi bir şekilde gerçekleştirdiğiniz için, ön ayak olduğu için, devletimizin bekasını hep birlikte sahiplenen Malatya halkına, bu güzellikleri yaşattığınız bir kez daha teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin” dedi.

MESOB Başkanı Şevket Keskin ise “Malatya’ya gelişinizden bugüne kadar Malatya esnafı ve halkı ile güzel bir gönül bağı ve birlik sağladınız. Gerçekten vilayet ve halkın arasına köprü oldunuz. Çok güzel hizmetler yaptınız. Biz, sizin daha büyük yerlere gidip hizmet etmenizi bekliyorduk ama nasip kısmet böyleymiş. Hükümetimizin aldığı bir karar. Fakat biz üzüntülüyüz. Halkın içinde gezdiğimiz zaman vatandaşlarımızın bizlere bazı sitemi oldu. Sizin Malatya’da kalmanızı tüm halkımız istiyordu. Sizde belirttiniz. Bu karar Bakanlar Kurulunun aldığı bir karardı. Size başka bir görev tebliğ ettiler. 15 Temmuz hain darbe girişiminizdeki dik duruşunuzu Malatya hiçbir zaman unutmayacak. Mert durdunuz, dik durdunuz. Bazıları gibi köşe bucakta beklemediniz. Toplumu yönlendirmek çok farklı bir olaydır. Malatya’ya güzel bir liderlik yaptınız. Vatana ve devlete sahip çıktınız. Bunu asla inkar etmeyeceğiz. Malatya Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı olarak esnafımızın adına, sizlere çok teşekkür ediyoruz. Her zaman Malatya’da bir kardeşinizin olduğunu hiçbir zaman unutmayın. İnanıyorum ki sizin bu dinamik duruşunuz olduğu müddetçe daha güzel yerlere geleceksiniz. Buruk musunuz? Diye sorarsanız eğer. Evet. Buruğuz. Sizin gitmeniz Malatya adına büyük bir kayıp. Sizlerde bizlere hakkınızı helal edin” ifadelerini kullandı.

Perşembe günü ayrılıyor

Bu arada Vali Mustafa Toprak'ın, 29 Haziran Perşembe günü saat 15.00'de Valilik önünden vedalaşarak Malatya'dan ayrılacağı bildirildi.

Zonguldak Valiliği'nden Malatya'ya atanan Vali Ali Kaban'ın ise önümüzdeki günlerde Malatya'ya gelerek göreve başlayacağı öğrenildi.

iha- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Malatya lı (6 yıl önce)
    MALATYA'YA BUNDAN SONRA YATIRIM ZOR GELİR ELİNİZDEKİLERİ İYİ KULLANIN ESKİTMEYİN ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya kernekli (6 yıl önce)
    Siyasiler Malatya ya sahipmi ciktiki valimizede sahip çıksınlar vay Malatya'nın haline
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİ ÇOK DOĞRU SÖYLEMİŞSİNİZ
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (6 yıl önce)Malatya kernekli isimli kullanıcı yorumuna
    Siyasiler malatya yı bitirmek için uğraşıyorlar zaten sonunda onuda yapacaklar, bu sene kaysının para etmesi için uğraşan sayın Valimizi kabullenemediler
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan dogan (6 yıl önce)
    İnsana değer veren alçakgönüllü sayın valimiz bu gök kubbede hoş bir seda biraktiginiza eminim bu dünya bir han misali kimler geldi kimler gitti eğer bir gönül incitmemis isek ne mutlu bize sayın valimiz sizi toplantılarda yaptığınız o güzel ve aynı zamanda bizleri motive eden konusmalarinizla asla unutmayacağım.
    0
    0
    Yanıtla
  • ALAETTİN BAYDAŞ (6 yıl önce)
    SAYIN VALİM MALATYA HABERDE OKUDUĞUM KADARI İLE. DEVLET TERBİYESİ ALMIŞ BİR ŞAHSİYET OLARAK . HER ZAMANKİ MÜTAVAZİLİĞİNİZ DEVLETİMİZİN VERDİĞİ HER GÖREVE HAZIR OLDUĞUNUZU ANLATMİŞINIZ. GELMEK GİTMEK ARASINDAKİ FARKIDA ANLATMIŞINIZ. SAYIN VALİM GELMEYİ BİLMEM AMA GİDİŞİNİZ BENİ VE ENGELLİ YAVRULARIMIZI AİLELERİNİ ÇOK ÜZMÜŞTÜR. BİZLERİN ÜZERİNİZDE HAKKIMIZ YOKTUR VARSADA SONUNA KADAR HELAL OLSUN AMA SİZ SAYIN VALİM SİZİN BİZLERİN ÜZERİNDE ÇOK AMA ÇOK HAKKINIZ VARDIR. LÜTFEN SİZ HAKKINIZI HELAL EDİNİZ. ALLAHIM SİZİ KORUSUN. RABBİM YOLUNUZU BAHTINIZI AÇIK ETSİN İNŞALLAH. ALLAHA EMANET OLUNUZ. MALATYA OTİZM DERNEĞİ.
    0
    0
    Yanıtla