SON DAKİKA
SON DEPREMLER

227 Afgan Malatya'dan Ülkelerine Gönderildi

227 Afgan Malatya'dan Ülkelerine Gönderildi
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'ye yasa dışı yollarla giriş yapan Afganistan uyruklulardan 227'si Malatya'dan uçakla ülkelerine gönderildi.

Ülke genelinde farklı tarihlerde yakalanan ve İl Göç İdaresi müdürlüklerine bağlı geri gönderme merkezlerinde geçici süreyle barındırılan düzensiz göçmenlerin ülkelerine gönderilmeleri için çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda, Malatya Geçici Geri Gönderme Merkezinden yoğun güvenlik önlemi altında otobüslere bindirilen 227 Afganistanlı, jandarma eşliğinde havalimanında kontrolden geçirildi.

Burada İl Göç İdaresi ekiplerince şahsi eşyaları teslim edilen ve seyahat işlemleri tamamlanan düzensiz göçmenler, jandarma ve polis ekiplerinin oluşturduğu güvenlik koridorundan geçerek Afganistan Hava Yollarına ait uçağa alındı.

Uçağın başkent Kabil'e iniş yapacağı öğrenildi.

- Sınır dışı edilen düzensiz göçmen sayısı 22 bini aştı

Göç İdaresi Başkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Türkiye, düzensiz göçle mücadelesini kaynak ülkede başlayan ve yine kaynak ülkede son bulan bir stratejiyle yürütüyor.

Türkiye Düzensiz Göç Strateji Belgesi ve Ulusal Eylem Planı çerçevesinde sürdürülen çalışmalar kapsamında düzensiz göçmenler charter seferleriyle ülkelerine gönderiliyor.

Afganistanlı 227 düzensiz göçmenin bugün ülkelerine gönderilmesiyle Göç İdaresi Başkanlığının 2022'de düzenlediği charter sayısı da 29'a yükseldi.

Türkiye'den 2022 yılında sınır dışı edilen düzensiz göçmen sayısı da 22 bin 539 olarak kayıtlara geçti.

Malatya Havalimanından bugün 227 düzensiz göçmenin ülkelerine gönderilmesinin ardından 3 gün içinde 681 Afganistan uyruklunun daha 3 charter seferiyle Türkiye'den çıkışı sağlanacak.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • irfan (2 yıl önce)
    boşuna uçak masraf ediyorsunuz bir aya kalmaz geri gelirler adamlar istanbul a kadar çok rahat geliyorlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hüsnü (2 yıl önce)
    Nasıl geliyorlar arkadaş anlamak mümkün değil?Bunun izah edilecek hiç bir yanı yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bunu anlamayacak ne var. Kurtuluş Savaşını reddeden, \"Keşke Yunan işgal etseydi\" diyen tiplere destek verenlerin, Yunan işgali yerine Suriyeli, Afganlı, Pakistanlı işgaline seyirci kalması ve göçmen diye bu tipleri ülkeye sokmasının anlamayacak ne tarafı var. Yunan işgali olmadı, alın size işgal. Bu gelen adamların ne bayrağı Türk Bayrağı, ne ne vatanı Türkiye. Her biri, bu ülkede kaosu hedefleyenlerin projesinin gereği buradalar.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)Hüsnü isimli kullanıcı yorumuna
    yapılan yanlış siyaset sonucu,kalburaltı siyaset ülkeyi bu hale getirdi.sadece suriye kapılarını açma politikalarından olsa bile akp ve tayyip erdoğanın siyaseten yok olmaları lazımdı.resmi 3.5 milyon insan gelmiş.%100 yakını eğitimsiz ve kültürel olarak çok geriler ,fakir insanlar bunların ülkemize zarardan başka ne getirdiler.bugün enflasyon hayat pahalılığı varsa neden var.yanlış kararlardır.bunları savunmak bir yana ,yanlarında bile durulmaz.milletin içine bir el bombası attılar nasıl kurtuluruz allah bilir.
    %100
    %0
    Yanıtla