SON DAKİKA
SON DEPREMLER

230 Milyon TL'lik Destek Nerede Kullanılacak?

230 Milyon TL'lik Destek Nerede Kullanılacak?
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi altyapı yatırımlarında kullanılmak üzere 6 Temmuz 2021 Salı günü Ankara’da gerçekleştirilen Yerel Yönetimler Alt Finansman Anlaşması kapsamında temin edilen, 126 milyonu hibe, 104 milyonu da kredi olmak üzere 230 milyon TL'lik destekle Malatya’da hazırlanan onlarca projenin hayata geçmesini sağlayacak.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan “Malatya genelinde altyapı ile ilgili sorunların tamamen giderilmesi ve gelecek yıllara altyapı noktasında sorunsuz bir Malatya bırakabilmek adına MASKİ Genel Müdürlüğümüz hazırlamış olduğu projelerle çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Malatya’yı geleceğe güçlü ve sorunsuz bir altyapı ile girmesi noktasında yoğun bir çalışma içerisinde olan MASKİ Genel Müdürlüğümüz hazırlamış olduğu projelerle Yerel Yönetimler Alt Finansman Anlaşması kapsamında 230 milyon liralık destek alarak Malatya’nın geleceğine yatırım yapmaya devam ediyor. Ankara’da gerçekleştirilen imza sonrasında temin edilen 230 milyon liralık destek, içme suyu, kanalizasyon ve atıksu arıtma hattı yapım işlerinde kullanılacaktır.

Hazırlanan Projeler kapsamında;

Yeşilyurt İlçesi sınırları içerisinde Cumhuriyet, Atatürk, Fatih, Yeşilkaynak, Gazi ve Koşu, İlyas, Bentbaşı, Dilek mahalleleri ile Gündüzbey İçmesuyu Projeleri ile Dilek, Konak mahalleleri ve Yeşilyurt (Yakınca Yeni İmar) alanındaki Kanalizasyon Projelerinde kullanılacak.

Battalgazi İlçesi sınırları içerisinde Kavaklıbağ, Şifa, Niyazi, Şıkşık, İsmetiye, Ataköy, Nuriye, Küçük Mustafa Paşa, Büyük Mustafa Paşa, İstiklal, Sarıcıoğlu, Beylerbaşı, Şehit Fevzi ve Selçuklu mahalleleri İçme suyu Projeleri ve Yaygın, Çamurlu ve Battalgazi Atıksu Arıtma Tesisi Deşarj Hattı Yapım İşinde kullanılacaktır. Almış olduğumuz bu 230 milyon liralık destek kredisinin ilimize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Berkant (4 yıl önce)
    Hangi belediye de gariban var
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (4 yıl önce)
    ben bekliyorum yeşilyurt koşu mah. gönül sokak ile beraber 5 sokak içme suyu şebekeleri halen 40 senelik eski borulardan su geliyor evlere bir gün çeşmeyi açmadınmı ertesi gün açtığında sarı su akıyor diğer yerler yapıldı bu 5 sokak 6 senedir yapılmadı malesef
    0
    0
    Yanıtla
  • Ardın (4 yıl önce)
    Taşeron işçinin mesaisini ve memurun sds sini kesmeye devam etmezsin inşallah başkanım. Bak para gelmiş kesme artık garibanın maaşını
    0
    0
    Yanıtla