SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"24 Nisan'da Tüm Okullarda Eğitim Öğretim Başlayacak"

A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanı ve AKP Ordu 1. Sıra Milletvekili Adayı Mahmut Özer, deprem bölgelerindeki okullar da dahil olmak üzere 24 Nisan tarihinde tüm okullarda eğitime başlanacağını açıkladı. Bakan Özer, "24 Nisan tarihi itibarıyla artık ülkemizde 81 ilde, merkez ve ilçelerde hiçbir eksiklik kalmadan eğitim-öğretim kaldığı yerden devam etmiş olacak. Ve hayatın o bölgedeki (deprem bölgeleri) normalleşmesiyle ilgili en önemli adamı biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak da tamamlamış olacağız" dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu’da bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, beraberinde Ordu Valisi Tuncay Sonel, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu ve ilgililer ile birlikte, 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı ikinci ara tatili programına katıldı. Durugöl Şehit Bayram Gümüş İlkokulunda düzenlenen programda Bakan Özer, sınıfları dolaşarak çocuklara taleplerini sordu, hediye takdim etti ve ‘iyi tatiller’ diledi.

Sınıf gezisinde öğrencilere taleplerin soran Bakan Özer'e bir öğrenci, "Bize vereceğiniz oyuncakları, deprem bölgesindeki arkadaşlarımıza göndermenizi istiyorum" diye cevap verdi. Bakan Özer ayrıca sınıfta bulunan öğrencilerin imza isteğini de yerine getirdi.

Sonrasında okul bahçesinde basın açıklamalarında bulunan Bakan Özer, bugün 19 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen ile birlikte bir haftalık ara tatile girildiğini söyledi. Bu tatilin, Ramazan Bayramı'yla kesiştiğini kaydeden Özer, bu süreçte öğretmenlerin mesleki gelişimleriyle ilgili seminerleri ‘Öğretmen Bilişim Ağı’ üzerine istedikleri yerlerden alabileceklerini kaydetti.

Bakan Özer, öğretmenlerin 6 Şubat tarihli depremlerin ardından sahada bulunduklarını ve sadece eğitim olarak değil, her türlü fedakarlıkları gösterdiklerini söyledi. Öğretmenler tarafından oluşturulan MEB-AKUB ismi altında arama kurtarma biriminin deprem bölgesinde büyük bir fedakarlık gösterdiğini kaydeden Özer, emeği geçenlere teşekkür etti.

Bakan Özer, depremin ardından eğitimde aksaklık olmaması adına çalışmaların sürdüğünü belirterek, “6 Şubat tarihinden itibaren bu bilinçle tüm bakanlıktaki arkadaşlarımızla, valiliklerimizle, il milli eğitim müdürlüklerimizle bu bilinçle hareket ettik. Depremden etkilenen 10 ilimizde hayatı normalleştirmenin yolunun eğitimi normalleştirmekten geçtiği bilinciyle ve her yerde ve her şartta eğitim mottosuyla, öncelikli olarak çadırlarda konteynerlerde yeni eğitim sınıfları oluşturularak, öğrencilerimizi bulundukları her mekanda öğretmenleriyle buluşturmaya büyük özen gösterdik. Daha sonra da deprem bölgesindeki 10 ilimizi 3 kategoriye ayırarak, normalleştirmenin yollarını aradık ve bu vesileyle birinci kategoride Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa illerimizi 1 Mart tarihi itibarıyla merkez ve tüm ilçelerdeki eğitim öğretimi normalleştirdik" diye konuştu.

"10 Nisan itibarıyla 79 ilimizde, merkez ve ilçelerin tamamında eğitim öğretim normalleşmiş oldu"
Bakan Özer şöyle devam etti:

"Yine ikinci kategoride yer alan Osmaniye, Gaziantep ve Adana illerimize de eğitim öğretimi 13 Mart itibarıyla normalleştirdik, merkez ve ilçelerde. Geriye kalan ve depremden en fazla etkilenen Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya ve Hatay'da ise merkez ve ilçelerin tamamında bir anda değil, sağlam binalarda ilçe bazlı bir şekilde eğitim öğretimin normalleştirmek için 27 Mart tarihinde belirli ilçelerde eğitim öğretimi başlattık. Bu çerçevede 27 Mart'ta Malatya'da sekiz ilçede, Kahramanmaraş'ta iki ilçede Hatay'da yedi ilçede ve Adıyaman'da beş ilçede çocuklarımızı öğretmenleriyle buluşturduk. Daha sonraki süreçleri yönetmesi için valiliklerimize yetki verdik. Valiliklerimiz sağlamlık durumuna göre, sadece okulların sağlamlık durumu da değil, çevresindeki yaşayan insanların hayatın akışının normalleşmesindeki durumlara göre diğer ihtiyaçların karşılanması durumuna göre, kendi şartları olgunlaşan ilçelerde eğitim öğretime başlamak için inisiyatif kullandılar. Tabii ki inisiyatif kullanırken mutlaka Milli Eğitim Bakanlığıyla da istişare ettiler. Bu kapsamda Malatya ilimizde 3 Nisan tarihi itibarıyla merkez ve tüm ilçelerde eğitim öğretime başlamış olduk. Yine, Kahramanmaraş ilimizde 10 Nisan tarihi itibariyle merkez ve ilçelerdeki tüm okullarımızda eğitim öğretim başlattık. Dolayısıyla aslında 10 Nisan itibariyle 79 ilimizde, merkez ve ilçelerin tamamında eğitim öğretim normalleşmiş oldu. Geriye 2 ilimiz kaldı. Hatay'da 3 Nisan'da o mevcut açmış olduğumuz ilçelere ilave olarak İskenderun'da 10 Nisan'da, Belen, Hassa ve Kumlu'da eğitim-öğretim başladı. Hatay ve Adıyaman valiliklerimizle yaptığımız görüşmeler neticesinde 24 Nisan, yani bu bir haftalık ara tatilden sonra Hatay ve Adıyaman'da da merkez ve tüm ilçelerde eğitim ve öğretimin başlaması kararı aldık. Dolayısıyla yirmi 24 Nisan tarihi itibarıyla artık ülkemizde 81 ilde, merkez ve ilçelerde hiçbir eksiklik kalmadan eğitim, öğretim kaldığı yerden devam etmiş olacak. Hayatın o bölgedeki normalleşmesiyle ilgili en önemli adamı biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak da tamamlamış olacağız, tüm merkez ilçelerdeki okulları açarak."

"32 bin 659 öğrenci nakillerini aldığı illerden geri dönüş yaptı"
Deprem bölgesindeki hayatı normalleştirme adımlarının, öğrencilerin geri dönmelerine sebep olduğunun altını çizen Özer, "Daha önceden bu 10 ilden diğer illere giden nakillerini aldıran öğrencilerimizin de geriye dönüşlerini hızlandırdı. Bugün itibarıyla nakillerini diğer illere aldırıp tekrar on ile geri dönen öğrenci sayımız 32 bin 659’a ulaştı. Ben inanıyorum ki 24 Nisan tarihi itibarıyla Hatay ve Adıyaman'da da tüm merkez ilçeleri açtıktan sonra bu rakam her geçen gün daha fazla artacaktır. En fazla geri dönüşün olduğu ilk 4 il 8 bin 269 öğrenciyle Kahramanmaraş, 6 bin 472 öğrenciyle Gaziantep, 6 bin 181 öğrenciyle Hatay ve 3 bin 519 öğrenciyle Malatya oldu. Gördüğünüz gibi Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da öğrencilerimiz hızlı bir şekilde artık dönmeye başladı. İnşallah bir daha böyle acılar yaşamayız ve hızlı bir şekilde toparlanırız" ifadelerine yer verdi.

"LGS ve YKS sınavına girecek öğrencilerimize özel istihdam gösterdik"
Bakanlık olarak LGS'ye girecek 8’inci sınıflar ve YKS'ye girecek üniversite sınavına girecek olan 12’nci sınıf öğrencilerini önemsediklerini kaydeden Milli Eğitim Bakanı Özer, "Bakanlık olarak 6 Şubat tarihinden itibaren destekleme ve yetiştirme kurslarını devreye sokarak, bu öğrencilerimize özel ihtimam gösterdik. Kaygıya düşmemeleri için ve sınavlara hazırlanmalarıyla ilgili ve şu an geldiğimiz noktada tüm bölgede yani 10 ilimizde 3 bin 450 tane destekleme-yetiştirme kurs noktasında bu çocuklarımıza destek olmaya devam ediyor. Şu ana kadar yaklaşık 145 bin öğrencimiz cari olarak mevcut olarak bu kurslardan yararlanıyorlar. Bu bir haftalık tatilde bu kurslarımız kapanmayacak, açık olmaya devam edecek" şeklinde konuştu.

Bakan Özer ayrıca, eğitimin normalleşmesindeki katkılarından dolayı emeği geçen tüm bakanlar ve ilgililere teşekkür ederek, iyi tatiller diledi.

Ordu, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

72 yorum yapılmış

  • Domaniç (1 yıl önce)
    Baştan her şey çıkar uğruna yanlış yapılmış ama sonuşta yine biz yapıyoruz içimizden birileri inşaallah hakikate döneriz. ama bazı yorumlara bakınca bunun zor olduğu görünüyor içimizdeki cahiller yüzünden bizi helak etme yarabi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Domaniç (1 yıl önce)
    Yorumlara bakınca vay halimize ,yanlış imar , organizasyon bozukluğu milletin canı gitmiş malı gitmiş ama sen az çalıştın ben çok çalıştım işini hakkıyla yapan baş tacı ki bunların çoğuda eğitimcilerdir.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Bu dönemlik uzaktan eğitim olsa bu sorunlar ortadan kalkacaktır. İçme suyunun durumu ortada, küçük çocuğu hatta bebeği olan anne öğretmenler var ki kreş, bakıcı, anne, kayınvalide artık Malatya'da olmayanlar vardır. Kalacak yer sıkıntısı çekecek öğretmenler mevcut. Öğrenci sayıları çok çok az. Bildiğim kadarıyla bazı büyük liselerde 2000 civarı öğrencinin yaklaşık 100 kadarı okula başlayabileceğini beyan etmiş durumda. Sadece milletin gazını almak için ve geri dönüşü hızlandırmak için yapılmış bir hamle olduğu zaten resmen bakanlıkça söylendi. Merak ettiğim madem millet geri gelsin istiyordunuz neden oylarını kullanmaları için bulundukları şehirlere başvuru yapın bu vatandaşlık görevi dediniz. Adamlar çocuklarıyla geri gelirse oylarını nasıl kullanacaklar?
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Malatya'm... (1 yıl önce)
    Sayın bakan Malatya eğitimde sahipsiz.Battal KANBAY gibi çalışkan,özverili ,Malatya sevdalısı bir eğitim neferine sahip çıkmadınız.Ama unutmayın ki,Allah her zaman doğrunun yanındadır.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Yücel (1 yıl önce)
    Adam vefat eder cennete gider. Ama cehennemi de merak etmektedir. Bir şekilde izin alır ve karşı tarafa geçer görmek için. Kapıda bekleyen baş zebaniye cehennemi görme iznini gösterir. Cehennemde Her milletin ayrı kazanları vardır ve başlarında iki zebani beklemektedir. Adam sorar bunlar niye bekliyor, baş zebani derki altında ateş yanan bu kazandan kim çıkmaya çalışırsa bu zebaniler onu geri kazana atmak için bekliyorlar der. Adam az ilerdeki bir kazanın başında zebani görmez ve sorar bu kazanda haşlananların başında niye zebani beklemiyor, baş zebani cevap verir, bu kazan Türklerin kazanı, o kazandan biri çıkmak isterse biz geri atmaya fırsat bırakmadan alttan kazanda yanan başka birisi onu aşağıya çekiyor da ondan kimse yok. Şu atışmalara bakınca diyorum ki bizden değil bu mantıkla hepimizden bir cacık olmaz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serdar (1 yıl önce)
    Öğretmenler de insan, onların da sorumlu oldukları aileleri ve eşleri çocukları var.Her yerde asbest toz bulutları varken, sular icilemiyorken,öğretmenler için konteyner sahaları yapilmamisken,temizlik ve barınma ile ilgili asgari standartlar temin edilememisken bir de bunların hasar raporları üzerindeki kirli eller oyunlar ceviriyorken hasarlı ve yıkılan binalar in yerine yenileri inşa edilmemisken , hak sahipliği süreci bile başlamışken siz öğretmenlerden hangi hak la fedakarlık bekliyorsunuz.? Öğretmenler bu toplumun itilmis- kakilmisi mi?Polislerin görev süresi Malatya'da kisaltildi,Malatya şark görevi kabul edildi, sağlıkçılar birbirini idare ediyor, 1 hafta geliyorsa 2-3 hafta şehir dışında ailelerinin yanindalar.Kimi siyasi bağlantısı olan öğretmenler ise bir yolunu bulup çoktan tayin oldular bile.Altta kalanın cani mi ciksin?
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (1 yıl önce)
    Allah Cellecelaluhu Devletimize Hükümetimize ve Milletimize Zeval Ziyan Vermesin
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Be vicdansızlar polis diyorsunuz polislerin çoğu cevre illere evini taşıdı emniyet elâzığ dan Malatya ya servis kaldırıyor doktor diyorsunuz çoğuna inönü üniversitesi ilk günden itibaren yer ayırdı bana Birtane doktor emniyet calışan gösterin cadır da. Vicdansızlar öğretmene gelince saldırıyorsunuz hangi öğretmene devlet şimdiye kadar servis verdi hangisine yer temin etti Malatya da. Vicdansızlık yapmayın öğretmenlere kolay mı 13000 tl ile şehir dışında kalmak evsiz barksız durmak.Buradan sallayıp yazıyorsunuz sadece
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Sağlıkçılar sadece doktordan ibaret değil birde sadece İnönü üniversitesinde de doktor yok devlet hastanelerinde ve aile hekimliklerinde de doktor ve sağlık çalışanı var hepside ya çadırlarda kalıyor yada Elazığ'dan birlik minibusleriyle geliyor sizlerde aynısını yapabilirsiniz
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Hala yanlış bilgilerle insanları bilgilenlendirme içindesiniz. İl Sağlık müdürlüğü ilçelere servis kaldırıyor. Çoğu sağlık calışanı çevre illerden gidiş geliş yapıyor.illaki cadırsa kalan sağlık çalışanları tabikki var çoçuklarınıza cevre illere gönderen öğretmenler değil sizler evladınızı güvenli yerlere taşımak istediniz. Bu öğretmenler çoçuklarını güvenli yerlere götürmek için il dışına cıkması suçmu.Öğretmenle ilgili ne zaman haber olsa bir saldırı psikoloji içine giriyorsunuz. Ben mi dedim hangi meslekte oluşunuza.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Anlayamadığımız şey su sadece öğretmenlerin çocukları yok belediye görevlisinin de sağlık memurunun da tapudaki gorevlinin de polisinde askerin de savcının da yani tüm devlet memurlarının da çocukları var deprem öncesi 1 okulda 30 sınıf varsa şimdi 10 sınıf olacak göreceli olarak öğretmen sayısı 3 e katlanmış olacak bunun sonucunda da sizlerde dönüşümlü çalışacaksınız 1 ay sonra da zaten 2 aylık tatile girip bölgeden uzaklaşmış olacaksiniz buna bile itiraz ediyorsunuz size sorarım gelecek senenin eğitim döneminde yine eviniz olmayacak o zamanda mı okullar acilmasin diyeceksiniz
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Aslı hanım çok haklısınız. Biz itiraz etmiyoruz alttaki yorumlara bakarsanız sağlıkçı arkadaşları savunduğumuz görürsünüz pandemi de doktor arkadaşlarla eşit üçret mi aldınız eşit üçret almadığınız bu arkadaşlar bir basın bülteni yayınlayıp sizlerin hakkını aradı mı. Bu süreçte gercekten en çok mağdur olan sağlık çalışanları aldığınız üçret doktorların 3te 1 i sizler gercekten zor durumdasınız ama inanın bu süreçte bizlere bedava maaş almakla itham edilmesi hoş değil. Okulların güvenliği sağlanmamışken yer proplemi devam ederken bizlere bu yakıştırma güzel değil. Sizler her zaman başımız üstünde yeriniz var.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hani şu 1 hafta çalışıp 3 hafta yatan sağlıkçılardan mi bahsediyorsun? Bilmeyende her gün 8/17 çalıyor zanneder...
    %70
    %30
    Yanıtla
  • 1 hafta çalışıp 3 hafta yatan sağlıkçı!!!!!! ilginç, konu öğretmenlerimiz ama sizin bu yorumunuza da kayıtsız kalamadım. Merak ediyorum siz nerede hangi ülkede yaşıyorsunuz, farkındamısınız yaşanan bu felakette asker, polis, sağlıkçılar ve itfaiye personelleri kendileri, eşleri ve çocuklarıda felaktetten nasibini almışken çoluğunu çocuğunu bırakıp göreve gidiyorlar, bu kişilerin bu dönemlerde tayin hakları yok, izin hakları yok. Pandemide de aynı şekilde olmuştu sağlıkçılar için bütün tayinler izinler ve diğer bu tür haklar ikinci bir emre kadar iptal edilmişti. (Örnek vermek gerekirse 10 yaş altı çocuğu bulunanlar kamuda idari izinli sayılması) Sağlıkçılar diğer memurların edindiği haklarda faydalanamadı. Yani elinizi vijdanınıza koyun yukarıya yazdığınızı tekrar bir düşünün. Öğretmenler başımızın tacı ama Malatya da şuan da kaç öğretmen kaldı acaba, sağlıkçıların, polisin, askerin hepsi oradayken, ve şunuda unutmayın karı koca çalışan ve küçük çocuğu olan sağlık personellerinin çocukları depremin olduğu günden bu güne anneleri, babaları yanlarında olmadan günlerini geçirdiler, geçiriyorlar. Annelerinin babalarının mesleklerinden dolayı bu çocuklar bunları hakmı etti sizce. Ayrıca 1 hafta çalışıp 3 hafta yatan bunu da çok merak ettim. Evet başka şehirlerden gidiş geliş yapanlar olabilir, imkanı vardır yapıyordur. Öğretmenlerimize gelince Okullar açılıp Öğretmenlerimiz gelseler bile sağlıklı bir eğitim olacağını herkes gibi bende düşünmüyorum, bence öğretmenlerin bir çoğunun psikolojisi eğitim vermeye şuan da müsait değil. Bu konularda elbette söyleyecek çok söz var ama kafa ağrıtmaya gerek yok. Hadi kal SAĞLICAKLA. Bu arada ben ne sağlıkçıyım, nede öğretmen.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Selim (1 yıl önce)
    Öğretmenler galiba okulların açılmasını yada göreve gitmek istemiyorlar sebep ise kalacak yer diyorlar kim kalacak yeri var ki ozaman maaş almayın yada ücretsiz izine ayrılın yada istifa edin yerinize gelebilecek binlerce atama bekleyen öğretmen var yok öyle kardeşim Malatya dışına çıktım karı koca öğretmen 35-40 bin ikisinin maaşı alıp oturayım varsa oylebir iş herkes gitsin doktor kadarmı okudunuz devlet te çalışan doktor yada sağlıkçı niye görev yapıyor hemde çadırda kalıyor onunda evi yoktur
    %24
    %76
    Yanıtla
  • Biz öğretmenler olarak senin gibi vicdansız öğretmen düşmanı bir nesil yetiştirdiysek herkes den özür dileriz. Eğitim sistemimizin sorunu Selim gibi öğrencilerimizi okuyacağını düşünerek bunlara emek vermek...
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Murat bey bunun vicdanla alakası yoktur ben bir hekimim ve Malatya dan hiç çıkmadım benim gibi devlette çalışıp hemşire ve diğer sağlıkçı arkadaşlarımda aynı durumda bizleri de çocuğu var hem beni okutan o eski öğretmenlerin yüzde kaçı var acaba tabiki çok değerli öğretmenlerimiz var saygı duyuyorum ama ben burada öğrencileride düşünmek durumunda olduğumuzu düşünüyorum vicdansa devletten aldığınız maaşı helal etmek için okullar kapalıyken gönüllü afadda calissaydınız o zaman anlardım egitimciler okulları açmak eğitim vermek için mücadele eder ama nedense çok rahatsınız ve 2023 eğitim yılını kapatıp Eylül ayına kadar gitmek istemeyen öğretmenleri görüyoruz bu nesil eğitim ve öğretim alması lazım.
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Mertens (1 yıl önce)Selim isimli kullanıcı yorumuna
    Hiçbir öğretmen görevden kaçmaz...hepsine kefilim...cunki öğretmen zaten sınıfın kapısını kapattıktan sonra vicdanıyla başbaşa kalır....öğretmene guvenmeyen...sınıfın içine de kamera koysun o zaman ....bir toplumda öğretmene güven bitmisse o toplum bitmiştir....sen tut nisana kadar okulu kapat...sadece Mayıs'ta okulu aç...bunun manası nedir bilen varmı acaba....öğretmenler il dışında çocuklarını okullara yolladılar...Malatya da kalan öğrencilere ise yetecek öğretmen zaten var....eğitim bu şartlarda zaten devam ediyor....hesaplayın bakalım araştırma Hastanesi'nde kaç doktor kaldi
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Doktor olduğunu söyleyen Selim. Pandemi döneminde aldığınız üçretler diğer sağlık çalışanlarından kat kat fazlayken hiç sesiniz çıkmadan yediniz. Burda geldiniz doktor harici sağlık calışanların hakkını ararken sizler önce çalıştığınız yerdeki sağlık çalışanlarına bu yanlışlıklar yapılırken kuzuları sessşzliğini oynadınız.Doktorlar akşama kadar pandeminin içinde olan hemşireden kat kat fazla üçretini alırken hiç hemşirenin hakkını savundu uz mutabiki hayır. Ama burada başka çalışan olunca hemen saldırıyorsunuz. Sen önce yazılanı anla yazılanı anlamamışsın ki teşhisinde doğruluk ola. Bu memlekette öğretmenlerin hepsi çift maaşlı değil ana şunu bil doktor kendisi ikiz maaş birde eşi varsa dördüz maaş!!! Alla3 size çok versin benim maaşımın 3 katı alıyorsun ama pandemi de senden başka hak sahibi olanlara sırtını döndün sen onu anladın doktorum
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Bu kadar yazidan okullarin acilmasini istemedigimizi mi anladin.insalah universite mezunu degilsindir.yazik sana.bugune kadar hicbir ogretmen görevden kacmamistir.ogrencilerimiz icinden elimizden geleni yaparız.hem maddi hemde manevi.kardesim bizimde çocuklarımız var.ozaman diger kurumlar nasil servis çıkarıyorsa nasil personelini dusunuyorsa kendi kurumumuzdan da ayni seyi bekleriz.biz de cok hevesli degiliz il disinda onun bunun yaninda sığıntı gibi yasamaya.cahilce konusma
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Ayrica sen kimsinde doktor kadarmi okudunuz diyosun.ben de yuksek lisans mezunuyum.oda lisans mezunu sonradan uzmanlik okuduysa ne ala.zekami yaristiracaz burda.hastane 7/24 esasina gore çalışır.daha calisma koşullarını bilmiyorsun.gelmis burda algi yapiyosun.bizim calisma kosullarimiz bir degil.madem doktor kadar okumadik.aldigimiz maasda okadar degil dimi.bunu da yaz ozaman.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Öğretmenlerin yaz tatili ,çalışma şartları hoşuna gittiyse öğretmen olsaydın kardeşim. Her mesleğin kendine göre zorlukları var, güzellikleri var, işin içine girince anlıyorsun. Yazdıklarında kıskançlık var. Devletten alınan maaşların helal haram noktasını Allah bilir, sen ne hakla hüküm dağıtıyorsun. Senin aldığın doktor maaşında bile bir sürü öğretmenin emeğinin sonucu, dünyaya doktor olarak gelmedin herhalde. Sen kendi işini layığı ile düzgün yap, iyi insan ol, bilip bilmeden konuşma. Doktor olman, eleştiri sınırını aşmanı gerektirmiyor. Kamu ve özelde çalışan herkes kendi mesleğinin doktoru. Bence biraz daha oku sen. Ayrıca ben öğretmen değilim. Bu saygısızca yorumuna bir cevap yazmak istedim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Öğretmen maaşını alıyor,derse girmeden ek dersini de alıyor ,rahatlığa da alıştı.Tatil bölgelerinden bol bol fotoğraf da paylaşıyor .Niye okulların açılmasını istesin ki !? Bahaneler üretme öğretmenim...
    %31
    %69
    Yanıtla
  • Derdiniz eğitim değil ..sadece öğretmene ceza kesmek galiba....öğretmene guvenmeyen çocuğunu okula yollamasın
    %56
    %44
    Yanıtla
  • çavuşoğlu (1 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Asaleti kapana kadar ''ülkemin her karış toprağında çalışırım vatan millet sakarya'' asaleti kaptıktan sonra ''oynayacam ama yerim dar''
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Yeri (1 yıl önce)
    Özel sektör gibi yada okulda çalışan personel gibi maaşını kessin devlet sadece geldiği günü yatırsın bak bakalım nasıl kalacak yer buluyorlar kendilerine.
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Bir defa okuyupta öğretmen olamamissin.yazilarindan belli oluyo.ogretmen kadar vefakar vicdanli okulunu evi gibi goren kac meslek dali gördün.biz yeri gelir okulun tuvaletini temizleriz yeri gelir boya badanasini yapariz.hangi kurumda var bunun örneği.isini evine getiren tek meslegiz biz ayrica hicbir zaman gorevden kacmadik.kusura bakmayin da milletin çocuğu varsa bizimde var.hep milletin cocuklarini düşündük.girecek evimiz yok.cocuklarimizi birakacak bir yer yok.daha su bile icilemiyor.kac aydır bunlar saglanmamis .biz yinede kendimizi degil çocuklarimizi dusunuyoruz.nereye koyacaz nerede barindiracaz.bi esim bi ben olsam yine gocunmam.gorevimi yaparim.ama kendi cocuklarimiz soz konusu.bi konteynır alsak veya ogretmenlere konteynır kent yapsalar ona da raziyiz.ama okulu actim gel başla demek sorunlari daha da çok artiracak
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)Aras isimli kullanıcı yorumuna
    Bu imla ile sen öğretmenlik yapıyorsan vay haline öğrencilerinin
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Öğretmen değilim ama okulda çalıştım bizim maaşımız eksik yattığında korona filan dönemlerinde sizin ki tam yatardı onlara sayın milli eğitim dahi kimse çıkıp işçinin hakkını savunmadılar ama kendileri ayın 15 i ni bir gün geçsin dünyayı ayağa kaldırırsınız her an tatildesiniz daha allahtan ne istiyorsunuz.herkesşn çocuğu var biz nasıl geldik işimizin balındaysak kusura bakmayın herkeste işinin başında olacak beğenmeyen istifa etsin canla başla çalışacak bir sürü öğretmen adayı var atama bekleyen
    %28
    %72
    Yanıtla
  • Turan (1 yıl önce)
    Son 20 yılın belki de en başarısız bakanı.Malatya eğitimi yerlerde sürünüyor.24 Nisan'da okullar açılacak diyorsunuz,öğretmenler nerede kalacak.Monteynerlar ne zaman verilecek.Yazík,çocuklara yazık.Malatta sevdalısı Battal Kanbay'ı harcamaya çalıstınız.Kaybeden bizim çocuklarımız oluyor.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Murat polat (1 yıl önce)
    Öğretmen düşmanları yine formunuzdasınız.sevgili düşmanlarım nolurdu azcık çalışıp öğretmen olsaydınız.çok üzülüyorum size ve acıyorum
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Kimse düşman değil herkes işinizi yapmadığınızı aldığınız parayı haketmediğinizi düşünüyor
    %33
    %67
    Yanıtla
  • çavuşoğlu (1 yıl önce)Murat polat isimli kullanıcı yorumuna
    Sorun sizin hep ''azıcık çalışmanız'' zaten.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Emekli öğretmen (1 yıl önce)
    Sayın bakan, siz deprem sırasında uzun süre Malatya'da bulundunuz. Taş üstünde taş kalmadı. İl merkezinde ki öğretmenler de dahil herkes şehri terk etti. Geri dönüşü sağlamak için okulların bir şekilde eğitim öğretime açılması gerekliydi. Ancak öğretmenlerin Malatya'ya geldiklerinde barınmaları için ne yaptınız. Okullarda görev yapacak öğretmenler ve aileleri için şehrin belli bölgelerine konteynır kentler oluşturdu nuz mu? Hayır oluşturmasınız. Bu öğretmenler çağa çokluğuyla merde kalacak? Bu sorunu halletmeden okulları açarsanız öğretmenlerin mağdur olacağını adınız gibi bilmelisiniz ve Malatya'da boşa durmuşsunuz sayın bakan. Sevgi ve saygılarımla.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Egitimci (1 yıl önce)
    Bir eğitimci olarak söylüyorum toplam 40 gün icin o kadar öğrenciyi bir araya toplayıp uygun olmayan hijyen şartlarında herkes hasta olur hem öğrenciler hem öğretmenler..ayrıca dersler 30 dk. Olacakmış yarım gün dersler olacakmış.. lütfen yapmış olmak için yapmayın şu işleri.. dostlar alış veriş te görsün olmasın.. şartlar eğitim öğretim için tamamen uygunsuz..
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Bizim okul açıldı 3 nisanda.çocuklarımız iki haftadır okula gidiyor.hatta misafir öğrenciler de fazlasi ile var.ogrenci var müdür, yardımcı, hizmeti hepsi tamam ama gel gelelim öğretmenler ya raporlu ya izinli..Devlet memuru degilmi niye görevine dönmüyor.maasi aliyor.bizler özel sektörde bir gitmedikmi nefesi kapıda alıyoruz.kusura bakmayın maas almasını bilen gelmesinde bilmelidir.
    %35
    %65
    Yanıtla
  • M.öz (1 yıl önce)
    Okulların bir an önce açılması isabetli olur. Bildiğim kadarıyla devam zorunluluğu da yok. İsteyen çocuğunu gönderir isteyen göndermez. Öğretmenlere gelince, özel durumları olanlar dışında görevlerine başlamalılar. Kalacak yerleri de olmayanlara devletimiz mutlaka bir yer ayarlamalı. Örneğin okul pansiyonları gibi. Ben de bir eğitim çalışanı olarak depremden 15 gün sonra görevime başladım. 1,5 aydır da büyük bir çadır kentte hafta sonu dahil çalışıyorum. Evim ağır hasarlı olup kendi aldığım konteynerde yaşıyorum. Ben bir afetzede olarak nasıl çalışıyorsam, tüm kamu görevlileri de orantılı bir şekilde çalışmalı. Sadece bir kesimin üzerine yüklenilmemeli.
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Yorumlarda herkes kendi penceresinden bakıyor.Egitim ciddi bir iştir. Fiziksel ve psikolojik şartlar hazır olmadan yapılan eğitim saglıksız olur.Ancak bir yerden de başlamak gerekir. Bir de tüm kurumlara şartsız il dışı tayin hakkı tanınırken neden öğretmenler için iş yokuşa sürülüyor. Eğitimcileri hep dolgu malzemesi görüp şuraya buraya görevlendirmekle sorunlar aşılmaz.Egitimciye verilen değer kadar bir toplum güçlüdür.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Fatih (1 yıl önce)
    Yazdığım kötü birşey değil niye yayınlamıyorsunuz yorum ayrımı yapmadan yayıncılık yapın lütfen
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Salih Yılmaz (1 yıl önce)
    Öncelikle Sayın Bakanımızın okulu açma fikri gerçekten çok güzel okullar açılırsa Malatya'da daha çok canlanır. Okullar açılacaksa çadırlarda yurtlarda görevli olan okul idarecileri ve öğretmenlerinin görevlendirilmelerine son verilip okullardaki aslı görevlerine dönmelidir. Okulların pansiyonlarında kalan aileler hemen pansiyonları boşaltmalı ki yatılı öğrenciler orada kalabilmeli okullardaki depremzedelere de uygun yerler bulunarak okulların eğitimi açılması isabetli olur.Belediyelerimizin sosyal tesislerinin hepsinin kapalı olduğu bir dönemde belediyenin de tesisleri açarak misafirleri oraya yerleştirmesi gerekir diye düşünüyorum. Okullar açılınca şehir daha düzelmiş olur depremden iz kalmaz.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • malatya nasil duzelecek sen herhalde malatyada degilsin disardan konusmak kolay tabi gelde bir gor malatyayi birader
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Salih Yılmaz (1 yıl önce)aykut isimli kullanıcı yorumuna
    Hocam depremde ailemi şehir dışına bıraktım. Hafta içi sürekli Malatya'dayım. Şehrin yıkılışını her gün izliyorum. Suların çamur akması, Belediye sosyal tesislerinin kapanmasını, Akpınar ve emeksizden çevre yoluna geçiş olmadığı dönemde dört yoldan çevre yoluna inip otobüse biniyorum. Şehirde yağmurdan çadırımın ıslandığını hafta içi çorap ve montumu çıkartmadan uyudum. Marketten aldığım kolonyayi cebimde taşıdım . Kokudan insanlar rahatsız olmasın diye banyo yapamadım. deprem zamanında 85 kilo iken şimdi 73kiloyum. Sayın bakanın okulların tümünü açma ısrarı bende okul açılınca şehirde tüm sorunlar düzelecek tekrar 5 Şubat gecesine döneceğiz inancı oluşturdu. Yoksa konteyner ve çadırlarda eğitimler veriliyor. Yine özellikle kırsal kesimde ve ilçelerde eğitime devam ediliyor. Battalgazi, Yeşilyurt ve Doğanşehir ısrarı beni bu duyguya itti. Belediye sosyal tesisleri açılsa bari paralı da olsa iftarda yemek verilse İyi olurdu. Dün Vakıfbank binası yıkıldı şehrin göbeğinde yıkımlar bitmeden güvenlik sağlanmadan İlk orta veya Lise öğrencisi açısından tehlike arz edebilir. Yıkımlar bittikten sonra okullar açılmalı kalacak yer bulunur
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Yalan evin yıkıla dedikleri bu olsa gerek. Kim neree kalacak bakan!!!! Hey yavrum hey
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Asli (1 yıl önce)
    6 ay sonra da kalacak yeni kalici konutlar olmayacak onun için biraz daha okullar acilmasin demek bir çözüm değil evleri ufak tamirlerle oturula bilecek duruma gelebilecek insanlar bile başka şehirlere gitmiş durumda insanların biran önce evlerinin eksiklerini tamamlamaları için şehre dönmeleri gerek
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Murat polat (1 yıl önce)Asli isimli kullanıcı yorumuna
    Oldu başka emrin var mı.nerden biliyon o evlerin sağlam olduğunu güveniyprsun demek hadar tespitlerine
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Jashua (1 yıl önce)
    Polis, asker, sağlıkçı 7/24 çalışıyor da devletin akıllısı öğretmen mi oluyor? Pandemide de böyle idi. Derse girmeden ek ders parası bile aldılar. Oy potansiyelleri var diye hep mi yatıracaksınız bunları? Çalışmayanı kapının önüne koy kardeşim.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Murat polat (1 yıl önce)Jashua isimli kullanıcı yorumuna
    Okuyup öğretmen olaydın sen de.zamanında çok mu çektin öğretmeninden haddini bilerek konuş istetsen asalım ne dersin
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ne cahilce bir yorum. Arkadaşım her meslek grubunun çalışma şart ve esasları farklıdır neden kıyaslama yapıyorsunuz. Öğretmenler pandemi de akşama kadar eba ve zoom üzerinden online ders işledi ekdersi bedava almadı. Önce sağlık ve güvenlik söz konusudur başka meslek grubuna ayıp olmasın diye coronada okul açık mı kalacaktı. Meslek liselerinde öğretmenler maske ve dezenfeksiyon malzemesi üretti. Öğretmenlerin bir kısmı polis ve zabıta birimlerinde görev yaptı. Öğretmeni hor gördüğünüz için zaten bu durumdasınız. Her meslek kendi işine baksın ve en iyisini yapmaya gayret etsin. Milletvekillleri sadece elini kaldırır dünya tatil yaparlar bedava yer içerler sesiniz çıkmaz, çok yanlış yerlere çatıyorsunuz.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Bu, sensin…
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fatih (1 yıl önce)
    Bazı yorumlara bakıyorum öğretmenin kalacak yeri yok evi yok vs.. ya arkadaşlar doktorun hemşirenin sağlıkçıların valilik çalışanlarının polislerin askerin AFAD gonulluleri de dahil bunlarda depremzede nüfus müdürlüğü daha çok sayabiliriz bu insanlar birgün dahi işe gitmemezlik yapmadılar bunlarda çadır yada konteyner da kalıyor yok öyle öğretmen gelecek okul açılmazsa bile devletin kurumlarında gönüllü çalışacak ayrıca okullar açılmalı çocuklar gerçekten eğitimden geri kalıyorlar
    %37
    %63
    Yanıtla
  • öğretmen (1 yıl önce)Fatih isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeşim kalacak yer ayarla konteyner da olur bir saniye de beklemem gelir kalırım afadı yüzlerce kez aradık zaten telefona çıkanda yok ulaştığımız kişilerde yapacak bir şey yok diyor. Ayrıca okullardaki tüm idari personeller depremin ilk gününden beri görevi başında okullarda yatıp kalkıyorlar Öyle bilip bilmeden konuşmaya gerek yok
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Herşeyin bilincinde ve farkındayım çok şükür eğer evin az hasarlı ise valilik evinize geçebilirsiniz diyor yok eviniz orta yada ağır hasarlı ise zaten çadır yada konteyner veriliyor almadıysanız kesin konteyner değilde kira yardımına basvurmuşsunuz
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Hakkı gür (1 yıl önce)Fatih isimli kullanıcı yorumuna
    Eğitim camiası hariç hemen hemen her kurum personeli, dönüşümlü yani sıra ile, dinlenerek, ailesinin yanına gidip gelerek çalışıyor. Bir öğretmeni nasıl dönüşümlü çalıştıracaksınız, barınma sorunu çözülmeden . Kaldı ki bir kaç okul birleştirme usulü ile başlıyor. Burada sınıflar nasıl ayarlanacak, hangi öğretmenler hangi okulda hangi sınıflara derse girecek ? Öğretmenler çok mu memnun bu durumdan. Gereksiz fikirlerinizi kendinize saklayınız.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • editor neye dayanarak yorumumu yayinlamiyorsunuz bak bu kac oldu adam ogretmenlere hakaret etmis yorumu var
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Sağlıkçı (1 yıl önce)
    Öğretmenlerde 657 ye tabi memur degilmi Sağlıkçılar deprem gününden beri aktif çalışmakta esnek blok vb şekillerde de olsa çalışmakta hastaneler full aktifmi hepsi açık olmasa da iş görür ama acik bu sağlıkçılarin çocukları yokmu Öğretmen mis maaşı al evde otur hayır gelsinler okulda bos bos otursunlar bi memur saglikcimidir yeter da
    %21
    %79
    Yanıtla
  • Okullarda tüm idari personeller müdür müdür yardımcıları depremin ilk gününden itibaren haftasonları dahil görevinin başındaydı sağlam olup olmadığı belli olmayan bir okula nasıl öğrenci ve öğretmen sokmamızı bekliyorsunuz
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Farklı alan farklı meslekleri neden kıyaslama yapıyorsunuz. Herkesin işi gücü farklı beğenmiyorsan istifa et başka yerlere çamur atmayın. Hastanelerde izolatör var sağlam, okullar hasar almış durumda öğrencilerin güvenliği söz konusu. Hastane sıcak yemek çıkıyor servisi var, öğretmene gel başının çaresine bak deniliyor, lütfen kıskançlık yapmayın. En iyi memur görevini en iyi yapandır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fuzuli (1 yıl önce)
    Oy kullanmak için adresimizi aldırdık şimdi nasıl olacak. Bakan bey bunu düşünmeliydi. Bir sürü oy kullanılamayacak bu şekilde. Umarım bir çözüm bulurlar.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Kalmış 40 iş günü neyin okulu Allah aşkına.Tüm itirazlar belli olduktan sonra tadilatlar yapılır. Barınma sıkıntısı çözülür. Öğretmen ve öğrenciler güvende hisseder. Ancak bu şekilde okullar açılır. Diğer dönem başında da telafi kursları açılır. Milli eğitim müdiremiz deprem öncesi ve sırasında anca birilerini sınavsız şube müdürü yapsın. Bir de umarım doğru değildir öğretmenler maaş ve ek ders aldığı için rahatsızmış. Siyasi olarak geldiği kadro sonrası kendini nerde görüyor merak ediyorum. Ekranlara çıkıp ilin eğitim yöneticisi olarak öğretmenlerin barınma sıkıntısını nasıl çözmeyi düşünüyor merak ediyorum. Kiralar 10 bin olmuş. Ne yapacak onca öğretmen sayın müdür. Bu iş sosyal medyadan poz vermeye benzemez. Yıkımlardan dolayı asbest tehlikesi var. Bu kadar çocuk o tozu yutacak. Öğretmen normal memur gibi dönüşümlü çalışacak durumda değil kapalı sınıflarda o kadar öğrenciyle saatlerce içerde kalacak. Allah esirgesin bunun vebali nasıl olur Sayın bakan. Okulların tadilatı evlerin tadilatı bitmeden o çocukların psikolojisi ne olacak.Çatlak duvarlar, yıkılmış duvarlar, toz bulutları...Depremin izlerini silmeden yeni travmalar yaşanacak. Bakan bey eğitimci olmadığından öğrencileri programlanmış makina sanıyor. Mühendis kafası işte şimdi gelin programı yüklendi gelecekler. Depremi unutun komutu verildi unutacaklar. Bakana göre bir tuşa basıyorsun her şey değişiyor.... Ah ziya hocam ah nerdesin....
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Mertens (1 yıl önce)
    Doğru bir karar değil...Malatya nin dışına giden öğrenciler zaten bu dönem için bir düzen kurdu orda...şimdi sadece 1 ay için henüz hazır olmayan bir şehre o öğrencileri getirmek doğru değil.... öğretmenlerin evleri ağır hasarlıysa nerde kalacaklar....bunun yerine 1 hazirandan itibaren eylüle kadar telafi eğitimi olsa yerinde olurdu....bakalım herşeyin hayırlısı
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Fikirleriniz doğru ama yazın ders olmaz. Yazın hava çok sıcak hem de tarım zamanı herkes işinde gücünde, öğrenciler okula gelmez. Zorla güzellik olmaz yazın eğitim verimli olmaz boşuna yoruluruz depremden sonra yeni yeni normalleşiyoruz, çocuklar biraz kafayı dinlesin iyileşsinler.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Öğretmenler yatsın dursun bir tek onların aileleri var kimse depremde zorluk çekmiyor tek öğretmenler çekiyor. babayiğit öğretmenlere ihtiyaç var. Okullar hiç kapatılmamalı. nokta
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Hiç bir kamu görevlisinin yattığı yok. İl dışından gelen personeller ile çalışan işleyen kamu kuruluşları haricinde çalışan kurum da yok.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Ben öğretmen degilim öğrencim de yok malatyada kalıyorum bir yere de gitmedim lakin bu iş öyle başka işlere benzemez yarın bir çocuğun burnu kanasa bunun hesabını kim verecek yarın o çocuklar siniflarindayken Allah korusun bir sarsıntı olsa bununla ilgili bir önlem alındı mı bunu kimse sorgulamıyor yoksa hangi öğretmenin ne dediğinin ne önemi var
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Mehmet Hoca (1 yıl önce)Vatandaş isimli kullanıcı yorumuna
    Senin bu mantığınla bizde tayin isteyip şehri terk edip gidelim mi Sevgili kardeşim ben Malatyalı değilim evim hasarlı kalacak hiç bir yerim yok çoluk çocuk nerde duralım ayrıca birçok okul binası halen güvensiz ve üstelik sarsıntılar devam ediyor. Bizlere kalacak yer ayarla bir saniye durmam gelirim. Malatya'dan gitmeyip vefa borcunu ödemek isteyen öğretmenlere haksızlık yapmayın lütfen.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Sevgili vatandaş, deprem sonrası evi hasar alan akabinde ailesini ve büyüklerini (ki bir büyüğü kanser tedavisi görmekte) bir iki gün sonra il dışına çıkaran akabinde şehre geri dönüp organizasyonlara katılıp elimden geldiğince yardım eden , aralıklarla ailesinin yanına gidip üniversite sınavına girecek olan kızına ve büyüklerine motivasyon sağlamaya çalışıp tekrar şehre geri dönen bir öğretmenim. Böyle genellemeler yapılınca bende benim durumumdaki arkadaşlarımda bu söylemlere ve bakış açısına üzülüyoruz. Sadece bunu bilmeni isterim. Hissettiysen saygıyla , anlamadiysan da can sağolsun...
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Kemal (1 yıl önce)
    Daha kesin hasar sonuçları itiraz süresi ve itiraz sonucu çıkmadı nereye okul açıyorsun . Bugün hafif hasarlı yarın ağır hasarlı ya dönerse ne yapacaksınız ...
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Yoo olur mu öyle şey? Ağır hasarlılar az hasarliya dönüyor artık. İnsan canı iyice ucuzladı bu memlekette
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Bir bilen (1 yıl önce)
    Okulları açalım açalım da bu işten nasıl bir verim alacağız öğretmenlerin her biri bir yere dağılmış ev yok bark yok gelse çadır yok konteyner yok temiz su yok bunlar nasıl çözülecek bunlar çözülmeden o öğretmenden nasıl bir verim alacaksınız bu yapılan sadece mış gibi yapmak bunun hiçbir artı getirisi olmayacak
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Bülent (1 yıl önce)
    Memlekette temiz su yok. Ulaşım neredeyse yok. Hijyen namına bi şey yok. Sağlam bina yok. Bu durumda eğitim ne derece sağlıklı ilerleyebilir ki. Bence bu dönem kapanmalı eylül ayından itibaren tedbirli olarak başlatılmalıydı.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Maşallah bakana açıyor tüm okullari
    %48
    %52
    Yanıtla
  • itiraz44 (1 yıl önce)
    İnşallah ikinci 27 mart vakası yaşatmazsınız. Deprem dolayısı ile gittiğimiz Ankara'da 9 sınıf çocuğumuzu 27 martta(bakanın beyanına güvenerek)Malatya da okullar açılacak diye 25 martta Malatya'ya geldik. Bu güne kadar ne okul açıldı ne de başka bir ile geri gidip kayıt yaptırabildik, inşallah tamamlayıcı bir eğitim verip telafi edersiniz.
    %67
    %33
    Yanıtla