SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hedefimizde Muhakkak Şampiyonluk Olmalı"

0
Güncellendi - 2018-11-12 03:11:46
A- A+ PAYLAŞ

Evkur Yeni Malatyaspor Kulübü İkinci Başkanı Aziz Yalçınkaya, Evkur Yeni Malatyaspor’u daha iyi yerlere getirmek için çalıştıklarını ifade ederek, önlerine maç maç baktıklarını UEFA Avrupa Ligi’ne gitmek istediklerini söyledi.

Teknik heyet ve futbolcuları Trabzonspor karşısında aldıkları farklı galibiyetten dolayı tebrik eden Yalçınkaya, “Bu hafta Trabzonspor’a karşı takımımız güzel bir performans ortaya koydu. Trabzonspor’u güzel bir futbolla 5-0 mağlup ettik. Takımımız her geçen gün üzerine katarak yoluna devam ediyor. İyi işler yapıyoruz. Yönetim, teknik heyet ve futbolcularımı büyük emek veriyor. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Her şeyden önce kulüp başkanımız Adil Gevrek büyük emekler veriyor. Biz bir aileyiz, ekibiz. Dört yıldır bir şeyler yapmaya çalışıyoruz, güzel işlerde yaptık” dedi.

Kulüp televizyonunda açıklamada bulunan Yalçınkaya, Malatya’da bir dönem unutulan futbolu yeniden canlandırdıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“Spor Toto 1.Lig’de şampiyon olduk. Spor Toto Süper Lig’de ilk senemizde kaldık. Şuanda da her şey iyi gidiyor. Daha iyi şeyler olacak. Yapacağımız daha çok şey var.”

Göreve başladıklarında ne yapabileceklerini tartıştıklarını dile getiren Yalçınkaya, “Biz para verecek yönetim oluşturmak için yola çıktık. Belirli bir rakam alındı ve biz bu paraları hibe ettik. Malatyaspor’un hiçbir kuruşunu yönetim olarak kullanmadık. Her şeyi kendi cebimizden yaptık. Taraftarlarımızın otobüs ihtiyaçları da dahil her şeye yetişmeye çalıştık. Spor Toto 1.Lig’de şampiyon olduğumuz yılda 11,5 trilyon bütçenin 5,5 trilyonu yönetim olarak kendi cebimizden karşıladık ve hibe ettik. Başka takımlar yüksek bütçelerle şampiyon olamadılar” diye konuştu.

İlk yönetimi oluşturduklarında para verecek yönetici bulamadıklarını anlatan Yalçınkaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bazı insanlar, ‘kafalarına göre yönetim oluşturdular’ diyorlar. Biz, ‘her asil üye 100 bin TL verecek’ dedik. Ve bunu hibe edecek. Bu paraları duyanlar, spor kulübünü basamak olarak kullananlar bir anda ortadan kayboldu. Belki insanların parası var ama yüreği yok. Biz Malatyalıyız, Malatyaspor için bir şey yapacaksak fedakarlık yapmak lazım. Her sene 100 bin TL verdik ve hibe ettik. Bu paraları verecek insanları zor bulduk ama oluşturduk. Yönetimi oluşturduk. Ben 40 yıldır Malatyaspor taraftarıydım. Bütün maçlara giden insanlardan biriyim, halende öyle.”

Yalçınkaya, göreve geldiklerinde kulübün ‘aracın yolda benzininin bittiği’ durumda olduğunu ifade ederek, “50 senelik tesis var. Tesis yok, altyapı yok. U21’de çocuklar beton üzerinde futbol oynuyorlardı. İçim acıyordu. Tesis yok, stat yok, yeni yapılıyor. Stadın yapılışında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Antrenman sahaları yoktu. Belediyenin de desteğiyle iki saha yaptık. Malatyaspor’da nereden nerelere geldik. Bugüne kadar çıkıp anlatmadık. Başkanımızda mütevazi bir insan” dedi. 

Evkur Yeni Malatyaspor’un ürünlerinin satıldığı storenin oluşturulması için taraftarlardan gelen talebi gerçekleştirdiklerini kaydeden Yalçınkaya, “Taraftarlarımızın bir talebi vardı. Yönetim olarak görüştük önce merkezde ardından da AVM’de bir store açtık. Tabi ki çok eksiklerimiz var. İnternet üzerinden satışlarımız var. Geçen başkanımız forma aldı, parasını vererek aldı. Mükemmel hale getirmenin çalışması içerisindeyiz. Takımımızın giydiği lisanslı ürünleri satıyoruz. Taraftarlarımıza çağrıda bulunuyoruz, takımımızın ürünlerini alıp, takımımıza sahip çıksınlar. Maddiyat çok önemli. Muhakkak desteğe ihtiyacımız var. İstanbul’da LED reklamları aldık. Hem hemşerilerimizi onore ediyoruz hem de firmaların canlı yayında reklamları oluyor. Takıma da destek sağlanmış oluyor” şeklinde konuştu.

Yalçınkaya, geçen sezon Bursaspor maçında alınan mağlubiyet sonrası kulüp başkanı Adil Gevrek aleyhine yapılan söylemleri hak etmediklerini belirterek, “Adil başkan bunları hak etmedi. Bu şehirde futbol unutulmuşken Adil başkan bizden daha çok emek verdi. Takımı alıp nerelerden nereye getirdi. İşimizden, ailemizden ödün verip, takımımız için çalışıyoruz. Aileme de ‘ben her şeyi Malatyaspor için yapacağım’ dedim. Malatyaspor’u seviyorum, sevmezseniz hiçbir işi yapamazsınız” diye konuştu.

Takımın şuanda başarılı bir grafik ortaya koyduğunu dile getiren Yalçınkaya, “Biz şuanda maç maç gidiyoruz. Önce UEFA Avrupa Ligi’ni düşünüyoruz. Ona göre eksiklerimiz varsa ikinci devre o eksikleri gidereceğiz. Hocasıyla, yönetimiyle bir aile olduk, herkes elinden geleni yapıyor. Borcu olmayan bir kulübüz. Muhakkak hedeflerimizde şampiyonluk olmalı, Bursaspor olduysa neden biz olmayalım” dedi.

Yalçınkaya, İstanbul’da takımın ürünlerinin satılacağı bir store açacaklarının müjdesini vererek, “İstanbul’da bir store çalışmamız var. Esenler’de storenin yerini buldum. Kira konusunda görüşmelerimiz var. Kısa süre içerisinde geri dönüş olacak. Esenler’de Dörtyol’da AVM girişinde güzel bir yer. İstanbul’daki taraftarlarımızın ürünleri bulabilecekler. Taraftarlarımızda bize sahip çıkıyorlar. Ürünleri alıp, stada geliyorlar. Biraz daha stadı dolduralım. Her şey çok güzel olacak” şeklinde konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Basri (5 yıl önce)
    Bu ne yahu hemen şampiyonluk havasına girdi millet. Size yedirirlermi neyse sizinde hayal kurma hakkınız var biraz da siz eğlenin bakalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Srk (5 yıl önce)
    Bu sene hedef ilk 10 olmalı, dev aynasına bakmaya gerek yok, bütçe disiplini olup seneye avrupa hedefi düşünülmeli yavaş yavaş..
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (5 yıl önce)
    Neden bu sene o sene olmasın.Bursasporda böyle bir ligde şampiyon oldu.Biz daha güçlüyüz.dört büyükler bu kadar kötü durumdayken biz neden şampiyon olmayalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya (5 yıl önce)
    adil gevrek ve ekibini eleştirmiştim. hatta ahmet çakırı bile eleştirmiştim. fakat gelinen nokta şunu gösterdi ki tebrik ediyorum her ikisinide. ben artık bu yönetimin arkasındayım.
    0
    0
    Yanıtla
  • gökhan (5 yıl önce)
    malatya yı süper lig kesmez aartık. hedef avrupa. her sene gitmeliyiz avrupaya. bi ara esen trabzonspor fırtınası gibi lige uzun bir süre adımızı yazmalıyız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nevzat (5 yıl önce)
    Süper. Tam destek veriyoruz sizlere.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerim Dayı (5 yıl önce)
    Allahınıza kurban.iyi varsınız.Sizler gibi Malatya lılar olduğu için Malatya lı olmaktan gurur duyuyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (5 yıl önce)
    aziz bey her şeyi güzel özetlemiş. sıfır borcu olan kulübüz . UEFA neden olmasın. aziz başkandan bir ricam var kuzey kale arkası hep boş kalıyor kuzey alt ve üstü çok düşük fiyata kombinemi yapıyorsunuz. her ne yapıyorsanız yapın oraları da dolu görelim artık. ikinci bir olay da stat çıkışı tel örgülerde kurtulmak çile lütfen set gibi duran o tel örgüleri kaldırın ve statla üniversite arasına geniş üst geçit. çünkü karşıdan karşıya geçişlerde kazaya davetiye çıkıyor. oraya ilkel bir merdiven konulmuş o merdivende ayrı bir dert. karşıdan karşıya kazaların olmaması için lütfen geniş üst geçit
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmail (5 yıl önce)
    Sayın başkan maçlara bedava girenleride engelleseniz iyi olacak.kulup çalışanlarının yakınları bile bedava giriyor hemde stadın iyi yerinde maç izliyorlar .bizler ücret öderken onlar 80 TL kim yerde bedava izliyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Başar pekin (5 yıl önce)
    ne uefası. hemen havaya girmek hayra alamet değil. erol hoca hedefimiz ilk onda kalmak diyor hala. bence olması gereken de bu.
    0
    0
    Yanıtla
  • kardeşim bu sene olmaz seneye olur. malatyaspor her süper lig macerasında avrupada oynamıştır. bu seferde oynamalıyız. ama geçmişten ders alarak başarıyı daha uzun yıllara yaymalıyız. çünkü anadoludan bir takım düşünce yüzde 90 on yıl toparlanamıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (5 yıl önce)
    Sağ olun, sayın başkan ve yönetim kurulu üyeleri ,gayretinize ve çalışmalarınıza çok teşekkürler, ellerinize,yüreğinize sağlık başarılarınızın devamını dilerim...........
    0
    0
    Yanıtla
  • MAHSUN (5 yıl önce)
    Başkan öncelikle teşekkür ediyoruz tüm ekibe ve de başarılar dileriz. Başkanım, lütfen forma vb. fiyatlarda indirime gidilsin ne o öyle 150 tl ye forma nasıl alalım ama sayıl ve sevgilerimizle...
    0
    0
    Yanıtla