SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MASKİ'den Su Sayacı Uyarısı

0
Güncellendi - 2018-12-14 02:42:41
MASKİ'den Su Sayacı Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ

MASKİ Genel Müdürlüğü soğuk havalarda su boruları ve sayaçların donmasına karşı önlem alınması konusunda vatandaşları uyardı.

MASKİ'den yapılan açıklamada, vatandaşlara sayaçlarını koruyabilmelerine ilişkin önlemler şöyle belirtildi:

"Kış mevsiminin soğuk günlerinin yaşandığı Malatya’da vatandaşların açıkta bulunan su boruları ve sayaçlarının donmasını önlemek için koruma altına almaları gerekiyor. Özellikle müstakil evlerde ve kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşlarımız bu konuda hassas davranmalı. Açıkta bulunan su boruları soğuk hava ile temas etmeyecek şekilde kapatılmalı, yalıtım malzemeleriyle izole edilmelidir. Açıkta bulunan sayaçlarının etrafını talaş, saman gibi soğuğu geçirmeyen malzemeler kullanarak mutlaka muhafaza altına alınmalıdır. Bir diğer önemli nokta ise sayaç okuma personellerimizin sayaçları okuyabilmeleri için sayaç ekranlarının açık olması gerekmektedir.

Soğuk havaların etkisiyle donan sayaç veya borulara sıcak su dökmemeli veya ateş tutulmamalıdır. Aksi halde bu durum musluk ve su borularının patlamasına ve hasarın artmasına sebep olur,  onarımı pahalı olur. Bu sıkıntıların yaşanmaması için donan sayaçlara sıcak su dökülmemeli ve ateş tutulmamalıdır. Sayacın donması, patlaması veya suyun akması durumunda aboneler su vanalarını kapatarak Alo 185 Çağrı Merkezi’ni ararlarsa sorunları kısa sürede çözülür."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • veysel k (5 yıl önce)
    Sahi SODES' te buhar olan paralar ne oldu, Sen anladın.
    0
    0
    Yanıtla
  • şevket bübek (5 yıl önce)
    Yaklaşık on yıldır gurbette olduğumdan dolayı hiç kullanmadığım abonemin su sayacı buzlanmadan donup numaraları dağıldı diye maski 700 tl ceza yazdı 10 yıldır ne elektriği nede suyu kullanılmadı her ay fatura 0 geliyor bunu beyan etmeme rağmen bu parayı benden tahsil ettiler bunu yapanlara hakkımı helal etmiyorum bu kurumda işini düzgün yapan çok az insan var.malesef maski son dönemlere kadar malatyanın yüz karası olmuştur.
    0
    0
    Yanıtla