SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Belediye Hesapları Şeffaf Olacak"

0
Güncellendi - 2019-02-24 05:02:37
A- A+ PAYLAŞ

Vatan Partisi'nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Koç, partinin il merkezinde düzenlenen toplantıda, genel bir değerlendirme yaptıktan sonra, yerel yönetim programı ile Malatya için hedeflerini açıkladı.

Emekli olan Hüseyin Koç, Vatan Partisi İl merkezinde düzenlenen, parti yöneticileri ile partililerin de katıldığı toplantıda şunları söyledi:

"Türkiye, Sistem Partileriyle yürüdüğü yolun sonuna gelmiştir. Artık böyle gitmez!

Borcu borçla çevirdiğimiz dönemin sonundayız. İflaslar, kapanan fabrikalar, işten atılan emekçiler, ürünü tarlada kalan çiftçiler, sinek avlayan çarşılar; manzara budur.

1980’den bu yana iktidar koltuklarına oturanlar, Amerika’nın dayattığı programı uyguladılar. Üretimi yıkıma uğrattılar. Ülkeyi borca batırdılar.

Cumhur İttifakı Cumhura karşı! Millet İttifakı milleti bölüyor!

AK Parti seçenek değil, borç batağı!

CHP-İyi Parti seçenek değil, HDP/PKK ile ittifakın sonu karanlık!

Türkiye’nin önünde tek seçenek var: O da sınanmış kadroları, hayatın içinde doğruluğu test edilmiş Programı ve Türkiye’nin kaderine yön veren başarıları ile Vatan Partisi’dir.

Yerel Yönetim Programımız

Vatan Partisi, Yerel Yönetimler konusunda uzman kadrolarının çalışmaları sonucu ayrıntılı bir program hazırlamış bulunuyor. Seçim kampanyası boyunca halkımıza açıklayacağımız ve Partimizin seçim bildirgesinde yer alan programımızın ana başlıkları şunlardır:

1.Milli Kent – Önce Bağımsızlık, 2. Demokratik Kent – Halk Meclisleriyle Yönetim, 3. Üreten Kent – Üretim Baş Tacı, 4. İnsancıl Kent – Önce Vatandaş, 5. Toplumcu Kent – Önce Elbirliği, 6. Özgür Kent – Söz Halkın, 7. Çağdaş Kent – Önce Aydınlanma, 8. Doğal Kent – Önce Yeşil, Önce Mavi, 9. Güzel Kent – Sanatçının Güzel Eli, 10. Kadıncıl Kent – Kadınlar Önde, 11. Çocukların ve Gençliğin Kenti – Geleceğimize Güvence, 12. Engelsiz Kent – Engellilere Özen

Yerel Yönetim Programımız çerçevesinde Malatya için özel olarak belirtmek ihtiyacını duyduğumuz hususlar ise şu maddelerden oluşuyor:

Malatya ’da Yapacağımız Hizmetler – Hedeflerimiz

1- Taşeron sistemine son verilecek! Belediye tüm hizmetlerini ve yatırımlarını; kendi yöneticisi, teknik elemanı ve işçisi ile yapacak. Böylece taşerona aktarılan rant belediyeye kalacak ve bununla ihtiyacı olan yurttaşlar arasından yeni personel istihdam edilecek.

2. Üreten Türkiye, Üreten Malatya: Malatyamız’ı Doğu Anadolu’nun sanayi ve ticaret merkezi yapacağız.

3. Şehrimizin alt yapısı baştan sona yenilenecek, her yağmurdan sonra sokakların sel baskınlarına uğraması önlenecek.

4. Küçük esnafı koruyacağız. AVM’ler şehir dışına çıkarılacak.

5. Belediye Başkanının maaşı, en yüksek işçi maaşından fazla olmayacak. Başkan ve Belediye Meclis üyeleri göreve başladıklarının ilk günü mal varlıklarını halka açıklayacak.

6. Belediyenin hesapları şeffaf olacak. Bütçe görüşme toplantıları, dileyen yurttaşlara açık olacak. Belediyenin gelir ve giderleri belli aralarla bütün halkın bilgisine sunulacak.

7. Şehrimizin en doğusu ile en batısı arasında işleyecek Raylı Ulaşım Sistemi hizmete girecek.

8. Kentsel dönüşüm projesi, yurttaşlar mağdur edilmeden belediye olanakları ile gerçekleştirilecek.

9. Belediye Meclisimiz en geç altı ayda bir bütün mahalle muhtarları, meslek odaları ile sendikalar ve demokratik kitle örgütleri yöneticilerinin katılımıyla toplanacak, şehrin sorunları tartışılacak ve çözümler oluşturulacak.

10. Belediye, Valilik ve İnönü Üniversitemizin her alanda sıkı işbirliği gerçekleştirilerek, Malatya’nın ekonomik, tarihi ve sosyo-kültürel zenginliği gün ışığına çıkarılacak.

11. Ekonomik durumu uygun olmayan öğrencilerimizin ücretsiz yararlanacağı belediye öğrenci yurtları açılacak. Ulaşım, öğrenciler için parasız olacak.

12. Belediyemiz şiddet gören ve korunmaya muhtaç kadınlarımız için sığınma evi kuracak, ihtiyacı olan kadınlarımızın istihdam edileceği atölyeler açacak.

13. Kişi başına yeşil alan Türkiye ortalamasının üzerine çıkarılacak, şehrimizin bütün mahalleleri park ve bahçelerle donatılacaktır. Orman Genel Müdürlüğü ile işbirliği halinde Malatya genelinin ağaçlandırılması için seferberlik başlatılacaktır.

14. Malatyalı çiftçi ve üreticilerimizin belediyemiz öncülüğünde kooperatifleşmesini sağlayarak ve çiftçi ve üreticilerimizle eşgüdümlü çalışarak ürettikleri ürünleri yurt genelinde pazarlamak."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız