SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yönetimde Yer Almamız Önemli"

0
Güncellendi - 2019-03-21 00:42:29
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Emine Akkurt, seçim çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Yeşilyurt ilçesi TEMA Vakfı’nı ziyaret eden Akkurt, vatandaşların mesire ve yeşil alanlara rahatlıkla ulaşabilecekleri bir Yeşilyurt vaat ettiğini söyledi. Akkurt daha sonra Aşağıbağlar mahallesinde kadınlarla bir araya geldi. Kadınları temsil etmek için bu yola çıktığını ifade eden Akkurt, yerel seçimlerde destek istedi.

Saadet Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Emine Akkurt, 31 Mart Yerel Seçim çalışmaları kapsamında TEMA VAKFI Yeşilyurt ilçe sorumlusu Derya Aral’ı ziyaret ederek istişarelerde bulundu.

Aral, Akkurt’tan bir taahhütname imzalamasını istedi ve taahhütnamenin içeriğini anlattı, “Belediye başkan adayımız Emine hanımdan bir Taahhütname imzalamasını isteyeceğiz. Taahhütnamede Belediye Başkanı seçilirse doğayı koruyacağına, sularımızı koruyacağına, doğal yaşam alanlarımızı ve kentimizdeki bütün tarım alanlarını koruyacağına dair bize bir söz verecek. Taahhütnamede geniş açıklamaları var, Emine Hanım sağ -olsun bunu bizim için rahatlıkla imzalayacağını söyledi.” İfadelerini kullandı.

Saadet Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Emine Akkurt ise, seçildikleri takdirde Yeşilyurt’u her türlü imkana kavuşturacaklarını dile getirerek, doğa dostu bir belediye başkanı olacağına dair söz verdi. Akkurt, “TEMA Vakfı Yeşilyurt temsilciliği olarak sizlerin hazırlamış olduğu çok güzel Taahhütnameyi okuduk ve inceledik. Bizim gönlümüzden, yüreğimizden geçen her şey bu taahhütnamede dile getirilmiş. Çok teşekkür ediyorum. Yeşili korumak anlamında özellikle böyle bir vakfın harekete geçmiş olması, hiçbir beklenti gözetmeksizin çalışıyor olması çok takdire şayan. Belediye başkanı olarak seçildiğimizde sizlerle birlikte çok güzel çalışmalara imza atacağız. Yeşilyurt'u yakışır bir şekilde şekillendirip güçlendireceğiz, kalkındıracağız hep birlikte. Tarımdan, suya varıncaya kadar yeşil alanların, mesire alanlarının çoğaltılmasına varıncaya kadar insanlarımızın huzurla, mutlulukla, sağlıkla gezip dolaşabilecekleri, her türlü imkana ulaşabilecekleri bir Yeşilyurt vaat ediyoruz. Yeşili koruma ve yeşili çoğaltma anlamında yapacağımız en önemli çalışmalar bu doğrultuda olacak. Taahhütname çok güzel hazırlanmış, son cümlesini okuyarak imza atmak istiyorum huzurlarınızda. Eğer halkımız takdir eder de görevi bize verirse 31 Mart günü TEMA Vakfı ile çalışmalar yapmak isteriz. Bizim için sizin katkılarınız da birlikte eleştirileriniz de çok önemli. Seçildiğimiz takdirde, bizimle çalışmaları sürdürmeye devam etmenizi özellikle rica ediyorum. Doğa dostu bir Belediye Başkanı olacağımıza, görev süremiz içerisinde yukarıdaki çalışmaları tamamlayacağımıza tüm seçmenlerimizin önünde söz veriyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Emine Akkurt, taahhütnameyi imzaladı.

Akkurt daha sonra Aşağıbağlar Mahallesi’nde düzenlenen mahalle toplantısında kadınlarla bir araya geldi.

Yerel yönetimlerde kadınları temsil etmek için bu yola çıktığını belirten Akkurt, kimseyi ötekileştirmeden bütün kesimlere eşit yaklaştıklarını söyledi. Akkurt, “Türkiye nüfusunun yüzde 50’den fazlasını kadınlar olarak bizler oluşturuyoruz. Hem nüfusun, hem seçmenin fazlasını bizler oluşturuyoruz. Hal böyleyken neden yerel yönetimlerde belediyelere kadınlar temsil etmesin? Belediye meclislerinde neden kadınları temsil etmeyelim dedik ve hem Belediye Başkanı olarak hem de Belediye Meclis liselerinde yarıdan fazlasına da kadınlara yer vererek sizleri temsil etmeye gayret ettik. Bugüne kadar belediye hizmetlerinden ya da belediyelerle ilgili istek ve taleplerinizi ifade etmek için gittiğinizde birçok defa muhatap bulamadığınız veya muhataplarınız hep erkekti. Bir kadın olarak talep ve beklentilerinizi rahatlıkla ifade edemediniz. Bizler sizin sorunlarınızı, taleplerinizi, isteklerinizi, beklentilerinizi meclislere taşıyacağız. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıyacağız belki de, bu imkanı bulacağız. O anlamda kadınlar olarak yerel yönetimlerde yer almamız gerçekten çok önemli. Bununla birlikte bir kadın belediye başkan adayı olarak emin olun ki hiç kolay bir şeye talip olmuyoruz, taşın altına tabiri caizse elimizi değil bedenimizi koyduk, bedenimizle ortadayız. Adil dağılım, eşit yaklaşım çok önemli. Eşit yaklaşımdan kastımız erkeğiyle, kadınıyla, genciyle, çocuğuyla, yaşlısıyla, Kürt’üyle Türk’üyle, Laz’ıyla Çerkez’iyle, Alevi’siyle biz Saadet Partililer olarak bu tür ayrımlara, ayrıştırıcılara, ötekileştirmelere kesinlikle başından sonuna kadar karşıyız ancak ülkemizde böyle bir ayrım var mı var ne yazık ki. Ama bütün kesimlere eşit yaklaşımdayız. Herkes bizim vatandaşımız, bize oy versin vermesin bizim için hiç önemli değil. Bize oy vermeyeceğini düşündüğümüz insanlara da biz gidiyoruz, yarın da gideceğiz. Bugün bizi seçsinler diye gidiyoruz, ancak yarın seçildiğimizde hizmet götürmek için gideceğiz.” Şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız