SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Cinayetle Sonuçlanan Olayın Tek Sanığına Beraat

0
Güncellendi - 2018-07-07 06:42:46
3 Cinayetle Sonuçlanan Olayın Tek Sanığına Beraat
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da geçen yıl Ramazan Bayramı’nın arefe günü yapılan silahlı saldırı ve 3 kişinin hayatını kaybettiği olayda biri berber, diğeri de ense traşı için dükkanda bulunan 2 abisi öldürülen kendisi de yaralanan, işyerine saldırıyı gerçekleştiren şahsı öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan sanık “meşru müdafaa” halinde olaya karıştığı gerekçesiyle beraat etti.

Olay, Ramazan Bayramı arefesinde, 24 Haziran 2017 Cumartesi gecesi saat 23.30 sularında, Akpınar Mahallesi Turfanda Sokak girişindeki Şükrü Tura’ya ait berber dükkanı önünde ve içinde meydana gelmişti. Olayda, Adnan Biçer (30) adlı şahıs, pompalı tüfek ile berber dükkanının önce camlarından, sonra da kapıdan içerdeki dükkan sahibi ve kardeşlerine ateş açmış, dükkanın içinden de Mehmet T. adlı şahıs tabanca ile Biçer’e ateş açılmıştı. Olayda işyerine baskın yapan Adnan Biçer ile birlikte Ramazan ve Şükrü Tura kardeşler hayatlarını kaybetmiş, olayda iki ağabeyini kaybeden ve ağır yaralanan Mehmet T. (33) ise tedavisinin ardından Adnan Biçer’i öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Sanık ilk duruşmada “Suç vasfının değişme ihtimali” nedeniyle adli kontrol şartları kapsamında tahliye edilmişti.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına tutuksuz sanık Mehmet T. ile sanık avukatları Münir Reşat Kara ve Murat Akel ile mağdur tarafın avukatı Erdal Ayhan ve taraflar katıldılar.

Mahkeme Heyeti, sanık Mehmet T. hakkında “meşru müdafaa” halinde olaya karıştığı gerekçesiyle beraat kararı verdi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ARŞİV FOTOĞRAFI: Olay yeri

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız