SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"3 Fabrikamızın Kurulumu İçin Çalışma Yürütmekteyiz"

0
Güncellendi - 2020-11-21 02:19:00
A- A+ PAYLAŞ

ESKİ VAGON FABRİKASI ALANINDA KIZILAY TESİSLERİNİN YAPIMI SÜRÜYOR.. Kızılay Sistem Yapı Üretim Müdürü Mustafa Kaya, eski Vagon Fabrikası olarak bilinen yerdeki 600 bin metrekarelik alan üzerinde 3 fabrikanın kurulumu için çalışmaların sürdürüldüğü, ayrıca tüm sahanın endüstri bölgesi ilan edilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, atıl durumda olan Eski Vagon Onarım Fabrikası alanının Kızılay tarafından devralınması sonrasında Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yol ve altyapı çalışmalarını yerinde inceleyerek açıklamalarda bulundu. Başkan Gürkan, ‘40 yıldır Malatya’nın gündeminde olan ölü yatırım olarak adlandırılan alanı Kızılay ile el ele vererek aktif hale getirmek için gerekli çalışmaları yaptık’ dedi.

Malatya’nın kanayan yaralarından biri olan Vagon Onarım Fabrikası, Kızılay için dönüştürülüyor. Bu kapsamda yapılan çalışmalara başından beri destek olan Malatya Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Kızılay’ın bölgedeki en büyük ve güçlü merkezi olacak üretim tesisi için yol açma ve asfaltlama işini üstleniyor. Vagon Onarım Fabrikası alanında, prefabrik konut üretimi fabrikası, tekstil ve Kızılay’ın ihtiyaç duyduğu çadır ve ekipmanların üretileceği fabrika, lojistik merkezin yer alacağı fabrikalar için bağlantı yolları çalışmalarını inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a inceleme gezisinde, Kızılay Genel Merkezi Denetleme Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Yalçın, Kızılay Sistem Yapı A.Ş Üretim Müdürü Mustafa Kaya, Genel Sekreter Yardımcıları ile Daire Başkanları katıldı.

Eski Vagon Onarım Fabrikası alanında yapılan yol çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Yol ve Altyapı Daire Başkanı Mehmet Mert, “Eski Vagon Onarım Fabrikası olarak bilinen bu bölgemizde imar yolu bulunmamaktaydı. Şu anda imar yollarını açtık ve alt temel çalışmasını yapıyoruz. Bize gelen taleplerle birlikte 5 km’lik kısmın altyapısını da tamamlayarak bölgemizin hizmetine sunacağız” dedi.

"ÜÇ FABRİKAMIZIN KURULUMU İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI YÜRÜTMEKTEYİZ"

Kızılay Sistem Yapı A.Ş Üretim Müdürü Mustafa Kaya ise yaptığı konuşmada, “Eski Vagon Onarım Fabrikası alanı olarak bilinen 600 bin M2’lik alan üzerinde üç fabrikamızın kurulumu için çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Tüm sahanın özel endüstri bölgesi ilan edilmesi için çalışmalar yürütmekteyiz. Böyle alanlarda çok ciddi altyapı, yol vb. ihtiyaçlar var. Sahamız 30 yıldır hiç el değmemiş bakir bir bölgeydi. Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle sahamız içerisinde yer alan toplam 5 km yol açma, kaplama ve asfalt çalışmaları belediyemiz tarafından yürütmekte. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a ve ekibine Kızılay olarak teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ve Kızılay olarak biz el ele vererek bu alanı özel endüstri bölgesi olmaya hazır hale getireceğiz” şeklinde konuştu.

"KIZILAYIMIZA GEREKLİ DESTEĞİ VERİYORUZ"

Kızılay ile birlikte el ele vererek Malatya ve Ülke ekonomisi için büyük bir yatırımı hizmete açacaklarının belirten Başkan Gürkan, “Büyükşehir Belediyesi olarak buranın altyapısı, kanalizasyonu, içme suyu, yol arterleri ve çevre düzenlemelerinin yapılması ile ilgili olarak Kızılay’ımıza gerekli desteği veriyoruz. Sizlerin de bildiği gibi burası yaklaşık 40 yıldır Malatya’nın gündemindeydi. Süreç içerisinde burası sürekli gündeme gelir ama herhangi bir mesafe kat edilemezdi. Ama göreve geldikten hemen sonra vekillerimiz ve Bakanımızla birlikte Kızılay Genel Başkanımıza buranın üretim faaliyetlerine katılması ekonomiye katkı sağlaması noktasında ölü yatırımın aktif hale geçmesi noktasında gerekli çalışmaları başlattık. Değerli hemşerimiz Kerem Kınık Bey’de bu konuya gerekli hassasiyeti ve ilgiyi gösterdi. Yönetim Kurulu üyesi Umut Yalçın ile birlikte buranın biran önce faaliyete ve üretime geçmesi, istihdam üretmesi ve katma değer üretme noktasında yoğun bir çalışma içerisine girdik. Bugün burada Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Daire Başkanlığı olarak 30 metre genişliğinde yollar açıldığını, ara yolların yapıldığını ve altyapı çalışmalarının MASKİ tarafından tamamlanmak üzere olduğunu bugün görmekteyiz. Altyapı çalışması sırasında zemin çok sert ve kayalık olduğundan kayalar hilti ile kırılarak çalışmalar gerçekleştirildi. Bütün bu sistem faaliyete geçtiği zaman yaklaşık 2 bin kişi burada istihdam edilecek. Malatya ve Ülke ekonomisine büyük katkıda bulunacak. Bu alanda 3 fabrika kurulacak. Bu fabrikaların birinde prefabrik konutlar üretilirken diğerinde tekstil üretimi ve Kızılay’ın ihtiyaç duyduğu çadır ve kıyafetler üretilecek. Son fabrika ise lojistik üs görevi görecek. Yıllardan beri atıl halde kalan ve bu ölü yatırım dirilmez denilen yatırım artık dirilmiştir. İnşallah Ocak ayından sonra faaliyetlerine başlayacak. Bunlar memleket meselesidir, vatan görevidir. Biz vatani görevimizi üretim noktasında istihdam noktasında milli ekonomiye katkı noktasında bu çalışmaları yürüterek üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz. Bu çalışmamız Malatya’mıza ülkemize ve Kızılay’ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu çalışmalarda emeği geçen Yol ve Altyapı Daire Başkanlığı ekiplerimize MASKİ Genel Müdürlüğü ekiplerimize ve Kızılay’ın burada çalışan ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • bülent (3 yıl önce)
    Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Umut edelim ki en kısa zamanda üretime geçer. Alınan işçiler dikkatle ve adilane bir şekilde hakkaniyetle seçilirler. Kayırma ve torpil olmaz. Sonuç olarak 42 yıllık atıl bir alanın şehrimize kazandırılması çok güzel oldu. Teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (4 yıl önce)
    başkanın bu huyunu seviyorum hangi bakanlık bir iş yapsa ekibi alıp gidip işi sahipleniyor biz görmezlerede bakın başkanınız tüm işlerin mimari imajı veriyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serhat Karaca (4 yıl önce)
    Endüstri Bölgesi ilan edilirse yapılacak yatırımlar Cazibe Merkezleri Programı Kapsamında çok kıymetli olan 6. Bölge teşviklerinden faydalanacak hale gelecektir. 07.10.2020 tarih ve 31267 sayılı resmi gazetede yayınlanan karar değişikliği ile yatırımın OSB veya endüstri bölgesinde olma şartı getirildi. Bu bölge OSB olamayacağına göre çözüm endüstri bölge olması.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Kaya (4 yıl önce)
    Eksik kaldı, bu arada usulüne uygun teşvikle üretim yaparak direnen ve sanayileşme hikamserüvenimuzde demirbaş olan ve istihdam oluşturan nezih kurumları tenzih ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Kaya (4 yıl önce)
    Bahadır beye harfiyyen katılıyorum. Şehirde kafası çalışan ve dertli ve doğal olarak birikimli insanlarımız hamĺdolsun var. Özel endüstri bölgesi demek, endüstri harici kullanımın yasak olan alanları demek. Malatya Organize Sanayi arsaları mesela , Çok toleranslı teşviklerle ve temelde iyi niyetlerle teşvik planına alınan yerler sadece ve sadece sanayi girişimcilerine açılır Yasa gereği sanayi alanında yapacağın fabrikayı tanımlar ve gerk sana toleranslı verilen milyarlık arsa ve gerek diğer makina ihtiyaçların için kamusal otorite seni mali açıdan desrekler. Misal, 30 bin metrekare alana plastik veya kayısı üretme ,meyve suyu, entegre vs. tesisi ruhsatı ile kamu kaymakları ile bir kapalı alan yapmanı örgütler... Bina bitti. Sonra ne yaparsın üretim yapanaz ve alanında tanamı yapısal ihanet sarmalı yasakardan ve rekavet edemeyeceğin bir duvara çarparsın. Dolayısı ile sanayicilikten vaz geçer ve yaptığınan devasa kapalı alanı tröst, tekel vleta global dağıtımcı üç beş şirkete depo ihtiyacı için lojistik yer olarak yani depo olarak kiraya verirsin. Organize sanayde bir sürü yer var böyle. Eyvallah da bu alan sanayi ruhsatlı. Depo alanı için aynı süreç ve yasal prosedür geçerli değil ki. Velhasıl çook uzun izah etmem lazım Sõzün õzû şu: Çok çakalız ve bu familyadan behemahal derhal yakamızı kurtarmamız lazım....
    0
    0
    Yanıtla
  • Bir yolculuk esnasında, spontane ve titreşimli zeminde yazdığım naçjzane yorum oluğu gibi hurada. Yaşasın dijital şeffaflık ..?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Memleketimize çok büyük bir hizmet.. Emeği geçenlerin eline sağlık.. Binlerce kişiye ekmek kapısı olacak inşallah..
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (4 yıl önce)
    Özel endüstri bölgesi olarak ilan edilmesi durumu ne anlam veya nasıl bir fayda ifade ediyor. Bir bilen açıklarsa memnuniyet duyarım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Özel teşvik desteklerin sağlandığı yatırım bölgesine özel endüstri bölgesi deniyor 2002 yılında çıkan 4737 sayılı özel bir kanuna tabi uygulama daha sonra bu kanun güncellendi. Türkiye de ilk kez Star Rafineri bölgesi ilan edildi daha sonra Cumhurbaşkanı Kararı ile Bursa, İstanbul, Mardin, Balıkesir ve İzmir'de 6 özel endüstri bölgesi daha ilan edildi.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Bahadır ALTAŞ (4 yıl önce)
    Geçte olsa aklın yolu bir yazık oldu boş geçen onca yıllara Haberdeki "Tüm sahanın özel endüstri bölgesi ilan edilmesi için çalışmalar yürütmekteyiz." cümlesini okuyunca etkilendim. Bundan on yıl önce yazdığım yazılarda katıldığım TV programlarında ve SMMMO başkanı olarak katıldığım toplantılarda hep dile getirdiğim bir konuydu. Vagon onarım fabrikasının başta Malatya ekonomisi olmak üzere ülke ekonomisine kazandırılması için Vagon Onarım Fabrikası arazisi üzerinde kurularak Turgut Özal Teknoloji ve Bilişim Üniversitesi ile Malatya Organize Sanayi Bölgesi içinde teknokent havzası oluşumu sağlanabilinir. Bu bölgenin özel endüstri bölgesi yapılması yada teknoloji geliştirme bölgesi olması gerekir diye defalarca yazdım, söyledim. Bu şehrin zaman kaybına tahammülü artık yok yönetenlerin yetersizliği şehrin geleceğini olumsuz etkiliyor ve zarar veriyor. İnşallah bu bölge özel endüstri bölgesi ilan edilir. Yeter artık herkes şov yapmayı bırakmalı ve bu konuda tüm yetkili ve sorumlular özerine düşen görevi yapmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bravo, Sizde olmasanız ,detaylı analiz yapacak kimse yoktur bu memlekette. Malatya da ki bürokrat ve siyasiler 40 yıldır atıl olan , hem Malatya hemde ülke ekonomisine katkı sağlayacak bu tesisi, orada çürümeye terk edeceklerdi.
    0
    0
    Yanıtla