SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'3 Yılda 60 Proje ile Sulamaya Destek”

0
Güncellendi - 2017-12-29 03:39:59
'3 Yılda 60 Proje ile Sulamaya Destek”
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü ve DAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından Sulama Projeleri hayata geçirerek Malatya’daki Tarımsal Sulama ve Gölet yapımı için 3 yılda 30,5 milyon TL yatırım yaptı.

MASKİ Genel Müdürlüğü kurulduğu günden beri Malatya’nın içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapısını güçlendirme çalışmaları yapıyor. Bunu yanı sıra tarımsal sulama için Doğu Anadolu Projesi (DAP) Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen sulama projelerini hayata geçiriyor.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirme yapan Genel Müdür Doç. Dr. Özgür Özdemir, “Büyükşehir öncesinde sulamaya yılda 2,5 milyon TL yatırım yapılıyordu. Büyükşehir süreciyle birlikte harcamalarda 4 katı artış yapılarak yılda 10 milyon TL yatırım yapıldı. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak sulamada sıkıntısı yaşayan çiftçilerimizin sorunlarını çözüme kavuşturmak için çalışmalar başlattık. Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi ile ortak projeler hazırlayarak hayata geçirdik. DAP Bölge Kalkınma İdaresi’nin desteğiyle 3 yılda hayata geçirdiğimiz 60 sulama projesinin maliyeti 30,5 milyon TL’dir. 2015 yılında maliyeti 13,5 milyon TL olan 24 projeyi hayata geçirerek 91 kilometre sulama kanalı ve 86 kilometre sulama borusu çalışması gerçekleştirdik. 2016 yılında 4,3 milyon TL maliyetinde 12 proje kapsamında 39 kilometre sulama borusu çalışması yaptık. 2017 yılında ise 12,7 milyon TL maliyetinde 24 projenin 9 tanesini hayat geçirerek 3 kilometre sulama kanalı ve 29 kilometre sulama borusu çalışması gerçekleştirdik. Çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Gerçekleştirdiğimiz bu projelerle meyve, sebze ve yem bitkileri üretiminde verimlilik artacak. DAP’ın sulama projelerine verdiği desteğin Malatya’nın tarımına çok ciddi katkılar sağladı. Çiftçi rahat bir nefes aldı. Bu kapsamda bizlere destek olan DAP Bölge Kalkınma İdaresine, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’a ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. Tüm derdimiz Malatya’ya hizmet etmek.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Murat Bey (6 yıl önce)
    Orduzu da niye su sikintisi var hala o zaman ??? Hem tarımsal alan olup, hem de yılda agaclarini 3 defa sulayamayan baska bir yer var mi dünya da allah askına ???
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Malatyalilar.60.projeden.sonra.suzuzluktan.isizlikten.bahsetmeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • aydin (6 yıl önce)
    Kimden öğrendin eskiden 2.5 milyon dediginiz yatırımı. Bünyenizdeki eski ve size y.lık yapmaya çalışanlardan mı. Bu işleri size kim öğretti. Öğrendiğinizi hadi soylemiyorsunuz bari ogretenleti karalamayin . Yapın ana kimin omuzuna basarak yaptığınızı da unutmayın bölge Laboratuvarınız gibi.
    0
    0
    Yanıtla