SON DAKİKA
SON DEPREMLER

30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

0
Güncellendi - 2019-09-01 18:25:42
30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı
A- A+ PAYLAŞ

30 Ağustos Zafer Bayramının 97. yılı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü, Malatya'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törene, Malatya Valisi Aydın Baruş, 2.Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Salim Afgün ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Vali Aydın Baruş, Anıt şeref defterine günün anlam ve önemimi belirten bir yazı yazdı.

Vali Baruş, Anıt Şeref Defterine;  “Cumhuriyetimizin Banisi Aziz Atatürk,

Aziz Milletimizin, emsalsiz liderliğinizde, sömürgeci işgal güçlerine karşı kenetlendiği, mukaddes değerlerini korumak için bedenini siper, kanını katık ederek giriştiği, tüm mazlum milletlere örnek olan İstiklâl Mücadelesi neticesinde elde ettiği Büyük Zafer’in 97’inci yıldönümünü ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gurur gününü kutlamak ve aziz hatıranızı yâd etmek üzere manevi huzurlarınızdayız.

Bağımsızlığına ve özgürlüğüne olan tutkusuna tarihin şahitlik ettiği büyük Türk Milleti; aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin ortaya koyduğu cansiperane mücadeleler neticesinde miras bıraktığı kutsal vatan toprakları üzerindeki en değerli kazanımının milli birlik ve beraberliği olduğunun bilincindedir.

Kutlu Vatanımızın ve Aziz Milletimizin üzerinde karanlık hesapları olan herkes bilmelidir ki; ortak bir varoluşun ve birlikte yaşama kararlılığının ifadesi olan Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası, muasır medeniyet yolunda emin ve kararlı adımlarla yürüyen Devletimizin yükselişi yolunda, bedeli ne olursa olsun hiçbir engel tanımayacağız. Al Bayrağımızın gölgesinde, kıyamete kadar hür ve bağımsız olarak, maşası terör örgütleri olan bütün şer odaklarıyla mücadeleden kesinlikle vazgeçmeyeceğiz.

Milletimizin bu şan ve şeref gününde, sarsılmaz irademizin esin kaynağı olan başta Zat-ı Alileri ve kahraman silah arkadaşlarınız olmak üzere, Milletimizin birliği ve Ülkemizin bütünlüğü uğruna can vererek ölümsüzleşen tüm şehitlerimize ve ebediyete intikal eden şanlı gazilerimize Cenab-ı Hak’tan sonsuz rahmet diliyor, minnet ve saygılarımı sunuyorum.

Ruhlarınız şad olsun.” ifadelerini yazdı.

Anıt önündeki törenin ardından valilik makamında, Vali Aydın Baruş askeri ve mülki erkanın bayram tebriklerini kabul etti.

Tören programı kapsamında son olarak ise İnönü Caddesi Abdullah Gül Parkı (Sümerpark) önündeki resmi geçiş törenine geçildi. Buradaki kutlama programı Vali Aydın Baruş, 2.Ordu idari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Salim Afgün, ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın askeri araç ile halkı selamlaması ile başladı.

Geçit töreni öncesinde okunan istiklal marşı sonrasında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türk Silahlı Kuvvetleri İstikam Binbaşı Mehmet Ulu Orman, "Osmanlı imparatorluğunun birinci dünya savaşından yenik çıkmasını fırsat bilen güçler, Türk milletinin egemenlik ve bağımsızlığına göz dikmiş, Türk vatanını parçalayarak topraklarını işgal etmeyi hedeflemişlerdi. Ancak; tarih boyunca onuruyla yaşamış Türk milletinin "ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım." mısralarında destanlaşan bağımsızlık ve özgürlük tutkusunu, vatan ve bayrak sevgisini hesaba katmamışlardı.

19 Mayıs 1919'da, ulu önder Atatürk’ün Samsun’a çıkışı le başlayan milli mücadele, Türk milletinin varını yoğunu ortaya koyarak, ordusuna verdiği destekle devam etmiş, Amasya, Erzurum ve Sivas’ta yapılan kongrelerle tüm millet kenetlenerek tek vücut olmuştur.

Mustafa Kemal’in "hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır, o satıh tüm vatandır. Vatanın her karış toprağı, vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça, terk olunamaz " emri doğrultusunda yapılan Sakarya meydan muharebesi ile düşmanın taarruz gücü kırılmıştır. Asıl milletimiz, 7'den 70'e, ordusu İle tek vücut olmuş ve vatanı düşman İşgalinden ebediyen kurtarmak için cepheye koşmuştur toplumun tüm kesimleri ile dl, din, ırk, mezhep ve inanç farkı gözetmeksizin bir araya gelmiş, bu kutsal mücadelede yan yana omuz omuza yer almıştır” diye konuştu.

15 Temmuz hain darbe girişimine de değinen Orman, "15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişimi bize şunu bir kez daha göstermiştir ki; Türk silahlı küvetlerinin içerisine sızmış hainler le vatanımız üzerinde çirkin emelleri olan unsurlar, içeride ve dışarıda şer ittifakı oluşturmuşlar milli birlik ve beraberliğimize kast etmişlerdir. Bu tuzağı bozan Türk milleti ve onun emrindeki Türk silahlı kuvvetleri yaşanan darbe girişimine rağmen Fırat kalkanı ve Zeytin dalı harekatını başarı ile icra etmiş, teröristlere büyük kayıplar verdirmiştir. Teröristle mücadele harekatına kararlılıkla devam eden TSK bölgesindeki gelişmelere ve tehditlere süratle cevap verecek azım ve iradedir” şeklinde konuştu.

Kutlama programı, tören geçişinin ardından sona erdi. Törene; Vali Aydın Baruş, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, 2.Ordu idari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Salim Afgün Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Dr. Aysun Bay Karabulut, Baro Başkanı Enver Han, askeri ve mülki erkan katıldı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, anıt ve geçit törenlerine katılmadılar.

İha-Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Bozkurt (5 yıl önce)
    Daha bir kaç ay öncesinde Malatya BB Selatin GÜRKAN öncülüğünde Malatya da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşku ile kutlanmıştı. ve Bu özellikle cumhuriyet karşıtı gurupların tepkisine yol açmıştı. Bugün 30 Ağustos ZAFER BAYRAMI neden aynı coşku ile kutlanmadı. Buna bir anlam vermedik yoksa Malatya BB Selatin GÜRKAN birileri uyardı mı.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (5 yıl önce)
    30.agustos.bayraminin.annamini ..bilmiyenler. Kutlamazlar.torenlere.kutlamalara.katilmazlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Alper (5 yıl önce)
    30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamasında AKP li 4 Malatya milletvekili ve Battalgazi Yeşilyurt ilçe belediye başkanları neden yoktur.
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmail yapa (5 yıl önce)Alper isimli kullanıcı yorumuna
    İşleri vardır memleket meseleleri
    0
    0
    Yanıtla
  • cirmiktili (5 yıl önce)
    Fener alayı saat kaçta acaba
    0
    0
    Yanıtla