SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"35 Olan Rezerv Alan Sayısı 42'ye Çıkarıldı"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da gerçekleşen Akçadağlılar Buluşmasına katılan AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, “Temel meselemiz şehrimizden göç edenlerin tekrar kente döndürülmesi. Bunun hesabını yapıyoruz, bunun içinde Malatya’yı biran önce ayağa kaldırmamız lazım” dedi.

Mevlana düğün salonunda gerçekleşen Akçadağlılar buluşmasına AKP Gurup Başkanı ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler, Sivas Milletvekili Hakan Aksu, Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, MHP MYK Üyesi Eyüp Gönültaş, AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er,  Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit, Cumhur İttifakının AKP ve MHP teşkilatları ile Akçadağlılar katıldı.

Programın açılışında konuşan Cumhur İttifakının AKP Akçadağ Belediye Başkan Adayı Hasan Ulutaş, düzenledikleri toplantıya katılanlara teşekkür ederek, “Rabbim bizleri utandırmasın. Çıktığımız bu yolu İnşallah başarıyla tamamlayacağız” dedi.

MHP MYK Üyesi Eyüp Gönültaş ise 6 Şubat’ta büyük bir afet yaşadıklarını belirterek, “Hepimiz yaralandık, yasımız vardı. Yaralarımızı devletimizin desteği ile el birliği ile sarıyoruz. Memleketi tekrar ayağa kaldırmak için gayret ediyoruz. 6 Şubatın yaralarını sarmak, memleketi ihya ve inşa etmek için cumhur ittifakının çabasına destek vermemiz gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

AKP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit’te yaklaşan yerel seçimlerin önemine değinerek sandığa gideceklerin mutlaka adayları iyice araştırmasını ve öyle karar vermesini istedi. Cumhur ittifakı olarak Malatya’yı en kısa sürede ayağa kaldıracak adaylarla yola çıkıldığını belirten Geçit, “İnşallah Akçadağ’da Hasan Ulutaş, Yeşilyurt’ta bizleri, Büyükşehirde de Sami başkanımızı güçlü bir şekilde desteklemenizi istiyoruz ki elimiz güçlü olarak merkezi hükümetin hizmetlerini sizlerin ayaklarınıza getirelim” dedi.

“Malatya’yı biran önce ayağa kaldırmamız lazım”
AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er ise konuşmasında seçim sürecinde işledikleri ana temanın yıkılmış Malatya’yı biran önce ayağa kaldırmak olduğunu dile getirerek “Malatya’mızda toplamda 70 bine yakın hak sahibimiz bulunuyor. Allah’ın izniyle bu hak sahibi kardeşlerimizin konutlarının inşaatları sürüyor. Bir kısmını bitirip teslim ettik. Her ay belli oranda teslime de devam edeceğiz.” İfadelerine yer verdi.

Malatya’da 35 olan rezerv alanının şuan itibariyle 42’ye çıkarıldığını da aktaran Sami Er, buralarda biran önce inşaatlara başlanılması adına vatandaşların da kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Rezerv alanlarına yapılacak TOKİ konutlarının her vatandaşın faydasına olduğunu ifade eden Er, “Geldiğimiz günden beri Malatyalıların nasıl konutlarına ulaşacağı, işyerlerine ulaşacağı noktasında çalışmalarımız var. Temel meselemiz şehrimizden göç edenlerin tekrar kente döndürülmesi. Bunun hesabını yapıyoruz, bunun içinde Malatya’yı biran önce ayağa kaldırmamız lazım” dedi.

Sami Er, Akçadağ ilçesinde de depremin izlerinin silinmesi adına yoğun bir çalışma sürdürüldüğünü belirterek buradaki kontu ve işyerlerinin yapımını da yakından takip edeceklerini söyledi.

“Bu seçimlerde de Malatya Cumhur ittifakına güçlü bir destek verecektir”
Programda daha sonra söz alan AKP Sivas Milletvekili Hakan Aksu’da Malatya’nın 17 seçimdir her zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP’nin yanında yer aldığını hatırlatarak bu seçimde de Cumhur ittifakına güçlü bir destek vereceğine inandığını ifade etti. Yerel seçimlerden sonra 4 yıl seçimsiz bir sürecin olduğunu belirten Aksu, “Bu dönemde hem Malatya’nın ihtiyacı olan yatırımların takibi, hizmetlerin yeterince gelebilmesi için Sami başkanımız ve ilçe başkanlarımıza büyük bir destek verilmesi gerekiyor ki yerel ve merkezi hükümetimizin aynı zeminde buluşturalım” diye konuştu.

AKP Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan’da Akçadağlıların siyaseti çok iyi bildiğini belirterek, “Çünkü çok iyi takip ediyorsunuz, ince eleyip sık dokuyorsunuz, kararınızı da öyle veriyorsunuz. Kimin gerçekten Malatya için Akçadağ için bir şey yapacağını, kimin sadece laf ürettiğini Akçadağlılar bizlerden iyi biliyor” dedi.

“Malatya’mızı o güzel eski günlerine döndüreceğiz”
Programda son olarak söz alan AKP TBMM Gurup Başkanı ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler ise az bir zamanın kaldığı 31 Mart seçimleri öncesi gece gündüz demeden çalışmaları gerektiğini belirterek “Kapı kapı, gönül gönüle, omuz omuza Cumhur İttifakı ortağımız MHP ile yürüyeceğiz. Allah’ın izniyle Akçadağ’da şuana kadar eksik kalmış, unutulmuş birçok eksiği tamamlamak için 31 Mart akşamı büyük bir zafere imza atacağız. Ben AKP Gurubu başkanı olarak Sami Er ile uzun süre beraber çalıştım. Kendisinin belediyeciliğine, çalışmasına, birikimine emeklerine şahidim. İnsan yolda tanınır derler ya işte biz de buna yakinen şahit olduk. Güzel Malatya’mızı bu adaylarımız ile yeniden ayağa kaldıracağız. Malatya’mızı o güzel eski günlerine döndüreceğiz” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Misafir (2 ay önce)
    Rezerv alan demek, milletin sağlam evlerini yıkıp yerine TOKİ konutlari yapıp birilerine vermek. Şöyle, Diyelim senin 1 dönüm yerin var, oraya bina dikilecek, sana 1 daire verilecek orada üretilen 10 konuttan 9 u başkalarına verilecek, senin şehir merkezindeki arsan da zenginlere peşkeş çekilip, alışveriş merkezi, rezidans, otel şeklinde değerlendirilecek. Geçmiş olsun Malatya, soyulacağız.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Yunus (2 ay önce)
    Rezerv alanı nereler niye açıklanmıyor benim ev yıkıldı hak sahipliliğim var bende yıkılan evim rezerv alanına giriyormuş girmiyormuş öğrenmek istiyorum ona göre hareket edeyim bunlar hep siyasi oyunlar seçim bittimi hiç bir siyasi gelmez halkın derdini sormaz ilgilenmez gerçekten halkın yanında olan siyasilere ihtiyacımız var malatya halkını siz siyasiler ne sanıyorsunuz vesselam kendinize gelin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ERCAN (2 ay önce)
    Malatya’da 35 olan rezerv alanının şuan itibariyle 42’ye çıkarıldığını ama nereler olduğu,sınırların nereden başlayıp nerede bittiği,sınırın dışında kalan yerlerin neden-niçin rezerv alanı dışında tutulduğunu akliselim biri tarafından neden açıklanmaz veya açıklama gereği duyulmaz anlaşılmış değil.Neyi kimden saklıyorsunuz anlamış değilim.Biz Malatya lı vatandaşlar olarak çok mu Saldırgan,Agresifiz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyali (2 ay önce)
    Boş boş konuşuyorsunuz yahu hep rezerv alanı ilan ediyorsunuz bitane yetkili kurum müdürü herhangi bir siyasi cikipta suralar rezerv alanıdır demedi diyemiyor.cunki ortada bişey yok.ancak gaz almak için açıklama yapılıyor.ama hep boş.peki size bir soru bugün bana ev çıktı yerim rezerv alanı değil.gittim mecburiyetten tokiyi aldım ucgun sonra yerim rezerv alanı ilan edildi nasıl olacak bunun hesabını kim verecek.artik siyasiler midemi bulandiriyorlar.zerre kadar vatandaşı memleketi düşünen bir siyasi yok hepsi menfaat makam peşinde.ama bilmiyorlar ki ölüm var nasıl dogduysa öyle gidecek.ama bunlar hiç ölmeyecek gibi dünyalığa çalışıyorlar.vekillerimiz çalışmıyorlar milletiyle memleketiyle dertlenmiyorlar.secim zamanı piyasaya çıkıyor bittimi kayboluyorlar.ben oy verdim ve hakkımı helal etmiyorum güzelim memleketi bitirdiler.bu deprem bile bunlara ders olmamışsa artık diyecek bişey yok.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Murat (2 ay önce)
    Bu rezerv alan çoğalsın diyenler görecem ben sizi sonrasında iyice çocuk oyunu ettiniz
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Battal (2 ay önce)
    Değerli hemşerilerim depremden önce az çok yetmiş yüz metrekarelik yerlerimiz vardı oturuyorduk..Depremden sonra adı rezerv alan kentsel dönüşüm toki derken elden gidiyor,durum bu...Bu konu öyle kağıt üzerinde hesaplamalarla çözülecek bir durum değil,devlet vatandaş odaklı olmaz ise inanın Malatya da fakir fukara artık duramaz...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Huzur (2 ay önce)
    Eskiler derdiki ne ettin elime ne çalam yüzüne
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Malatya (2 ay önce)
    İnönü mahallesi cihangir sokakta bulununan canpaş sitesi alanınında rezev alan ilan edilmesini bekliyoruz, sayın Sami bey yardımlarınızı bekliyoruz.
    %8
    %92
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 ay önce)
    Ya şu rezerv alanlarını neden açıklamıyorsunuz 35 de 42 cıktı diyorsunuz ancak hangi mahalle hangi bölge açıklayın da bizde bilelim emlak konut mu yapacak bilelim neden sir gibi sakliyorsunuz 1 bucuk yilldir bekliyoruz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 ay önce)
    Sami bey hem dürüst hemde çalışkan kişiliğiyle öne çıktı. Merkezi hükumetin desteği olmadan malatyanin toparlamayacağida belli. Allahtan akp kendi belediye tarihinde ilk kez böyle bir adam koyuyorda ben ve benim gibilerde gönül rahatlığıyla oy vereceğiz. 1 yılımız akp ve mevcut başkan yüzünden boşa gitti. Sami başkana tanıyan herkes kefilim diyor. Sağcı solcu farketmeksizin. Yüksek oyla sectirip malatyanin elini güçlendirmek lazım diye düşunuyorum
    %18
    %82
    Yanıtla
  • Allah akıl fikir versin sana. Lütfen çok düşünme. 22 yılda kaç sefer iktidar partisinin elini güçlendirmek adına rekor oyla belediye başkanı seçtirdiniz. Sonuç ortada. Depremden önce ve Depremden sonra.
    %20
    %80
    Yanıtla
  • 22 yılda hiç düşünmedim. Vermedim. Ama bu sefer farklı. Hem aday çok iyi hemde nerkezi hükumet olmadan malatya ayağa kalkmaz. Allah hepimize akıl fikir versin. Akp ilk defa akıllıca seçim yapmış bende İlk defa akp ye verecem. Malatya ayağa kalksın diye. Başka çareleri yok
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Adem (2 ay önce)
    Konut rezerv alanı sayısı değil 100,1000 e çıkardık deseniz ne olur.projenin kendisiyle alakalı bilinen paylaşılan hiç bir şey yok.tam bir sallama mantığıyla hareket ediliyor.herkesin dairesini yerinde vereceğiz diyerek daire tesliminde kuraya öne sürmeyeceğiniz ne malum.konut rezerv alanı artırıyoruz demekle,seçilip seçilemeyeceği belli olmadığı halde bu açıklamalar neye.doğru konut rezerv alanı adı altında konut yapmak bütün plansızlıklara rağmen iyi ancak yerinde dönüşümü kendi imkanlarıyla yapmak isteyenlere kalkıp cellat kesilmeyin.nihayetinde yarısı bizden yarısı sizden kampanyası da konut rezerv alan çalışması da devletin.iki çalışma devletin amaç sağlam konut yapmak ise adil olup sosyal ve adil devlet anlayışına göre davranılmalı.sosyal devlete uygun hareket edilmeli naçizane.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Veli44 (2 ay önce)
    Malatya’yı ayağa kaldır bir an önce başkanım yoksa işimiz zor
    %16
    %84
    Yanıtla
  • Mehmet can (2 ay önce)Veli44 isimli kullanıcı yorumuna
    Seçim olmadiki arkadaş ceketini koyan kazanıyor mantığı ile Malatya da 20 yıldır olanlar ortada memleket bitmiş Fatiha sı okunuyor memleket in yarısı şehri terk etmiş karınca hızında çalışmalar gidişat kim gelirse gelsin çok kötü ama dur daha seçim olmadı kazanırsa dersin
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Malatya mevcut iktidar ve belediye başkanları ile depremden sonra doğrulmaya başladı. Sami Bey de gelecek ve ayağa kaldıracak. Malatya'mız senin ve senin gibiler yüzünden hiç bir zaman bırak ayağa kalkmayı doğrulmayı dahi beceremeyecek. Sende dahil 2 yıl içinde birçok kişi Malatya' yı terk edecek.
    %20
    %80
    Yanıtla