SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Biz Bu Görevleri Doğuşumuzla Birlikte Yüklenmişiz"

0
Güncellendi - 2021-03-16 22:30:07
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AKP İl Kadın Kolları ile İl Gençlik Kolları'nı ziyaret ederek, başkan ve yöneticileriyle görüştü. Gürkan, ziyaretler sırasında yaptığı açıklamada, en büyük projesinin toplumsal birleşme ve bütünleşmesi sağlamak olduğunu belirtti ve "Biz bu şehri ihya etmek zorundayız dedi.

İL KADIN KOLLARINI ZİYARET..

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan AKP Kadın Kolları Başkanı Özlem Pelitoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Gürkan, kadın elinin değdiği her işte başarının kaçınılmaz olduğunu belirterek, AKP Kadın Kolları'nın verdiği birliktelik mesajına dikkat çekti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın ziyaretinin kendilerini mutlu ettiğini belirten AKP Kadın Kolları Başkanı Özlem Pelitoğlu, “Kongre sonrası bizlere hayırlı olsun ziyaretinde bulunan değerli Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Rabbim iki yıl süreyle Sayın Başkanımızla birlikte çalışma fırsatını bizlere nasip etti. İki yıldır Büyükşehir Belediyesinde Meclis Üyesi olarak görev yapmaktayım. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız kongrede İl Kadın Kolları Başkanlığı’na seçildik. Bu süre zarfı içerisinde İl Başkanlığımız rehberliğinde birçok çalışmalarımıza kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte katılım sağladık. Başkanımız hiçbir alanda ve hiçbir yerde bizden desteklerini esirgemediler. Her alanda yardımcı oldular. Sayın Başkanımızın yerelde çalışma sistemini gıpta ile izliyor ve bundan ilham alıyoruz. Başkanımız birleştirici ve bütünleştirici bir çalışma sistemini kendisine rehber edinmiştir. Bizde Sayın Başkanımızın tecrübelerinden yararlanıyoruz. Allah nasip ederse 718 mahallemizi kadın kolları olarak ziyaret edeceğiz. İlçe Belediyelerimizin ve Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu çalışmaları hanım kardeşlerimize anlatacağız. Başkanıma Kongre öncesi ve sonrasında bizlere desteklerinden dolayı, her konuda yanımızda olduğu için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de Özlem Pelitoğlu'yla çalıştıklarını belirten Başkan Gürkan, “Özlem hanım geçtiğimiz günlerde yapılan kongre ile Kadın Kolları Başkanlığına büyük bir teveccühle seçildi. Önemli olan birlik, beraberlik içerisinde barışın egemen olduğu insanların birbirlerine saygı duyduğu ve insanların huzurlu olduğu bir huzur kenti ihdas etmektir. En büyük projeniz ne diye sorulduğunda toplumsal entegrasyon (birleşme, bütünleşme) diyorduk. Çünkü bu şehrin demografik yapısına baktığımızda her görüşten, her düşünceden ve her inanıştan insanların olduğu bir şehrimiz var. Bu şehrin insanlarının Malatya’da yaşayan Malatya’nın sakinleri değil, Malatya’nın sahipleri olgusu içerisinde şehrimizi benimsemeleri ve Malatya paydası altında Malatya’yı ilerilere götürmeye gayret ve çabası içerisinde olmamız lazım. Kadın kollarımızın Yönetim Kurulu’nun teşekkülünde Özlem Hanım gerekli hassasiyeti ve titizliği göstermiş. Malatya’yı yansıtacak bir fotoğraf hazırlamış. Her görüşten, her düşünceden insanın olduğu bu fotoğrafta biz buradayız biz buraya aitiz anlayışının hakim olduğu bir yönetim anlayışı oluşturulmuş” dedi.

Başkan Gürkan konuşmasının devamında Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmet ve yatırımlar hakkında da bilgiler aktardı. Başkan Gürkan, “Malatya’ya geçmişinin toplamından daha fazla hizmetler yapılmakta. Deprem, Covid gibi sıkıntıların olduğu bir süreçte çok fazla hizmetler yapılıyor. Yol çalışmalarımız aralıksız bir şeklide devam ediyor. Anayurt Bulvarı, Danişmentgazi Bulvarı, Kuzey ve Güney Kuşak yolları ile Kuzey Çevre yolu. Bu çalışmaların yanında ölü olarak nitelendirilen birçok yatırımı yeniden ayağa kaldırmak için çalışmalar yürüttük. Vagon Onarım Fabrikası, Yimpaş gibi atıl durumda olan yatırımlar yeniden Malatya ekonomisine kazandırılıyor. Spor tesislerinden, sosyal tesislere, alt yapıdan üst yapıya birçok hizmet gerçekleştiriliyor. Yeni bir Sanayi Sitesi Kuruluyor, Şire pazarı, Buğday pazarı ve fidancılar sitesini yapıyoruz. Enerji alanında çalışmalar gerçekleştirerek HES ve GES projelerini bir bir hayata geçiriyoruz. Yapmış olduğumuz bu hizmetler şunu gösteriyor ki birlik ve beraberlik içerisinde olursak bu hizmetleri hayata geçirmek çok kolay. Cumhuriyet tarihinin en büyük yol hamlesi Malatya’da gerçekleştirilmiştir. Geçtiğimiz yıl 2 bin km asfalt yapılmış ve kırsal kesimin yüzde 80’ni asfaltlanmıştır. Bu cumhuriyet tarihinin rekorudur. Birlik beraberlik olursa orada bereket olur, orada hayır vardır orada işler kolaylaşır. Kadın kollarımızın da bu duygu içerisinde çalışacağına inanıyorum. 718 mahallemizde girilmedik ev ile kapısı çalınmayan vatandaşımızı bırakmayacaksınız. Birlikte daha güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Malatya mazisine layık istikbale hazırlanma noktasında kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla, il teşkilatımızla, milletvekillerimizle birlikte Malatya’mız istikbali aydınlık olan, çağdaş modern anlamda bir şehirciliğe kavuşmuş olan örnek bir şehir hüviyetine kavuşacaktır. Yeni görevinizde başarılar diliyorum” sözlerini vurguladı.

İL GENÇLİK KOLLARI ZİYARETİ..

Gürkan AKP Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Sinan Özhüsrev ve Yönetim Kurulu Üyelerini de ziyaret ederek bir süre görüştü. Başkan Gürkan, “Birlik beraberlik içerisinde bir olacağız iri olacağız, diri olacağız hep birlikte Malatya olacağız” dedi.

AKP Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Sinan Özhüsrev Başkan Gürkan’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Özhüsrev; “Allah’a hamd olsun ki şehri imar ederken nesli ihya eden bir belediye başkanına sahibiz. Ünlü düşünür Turgut Cansever’in söylediği gibi ‘Eğer ki bir şehir imar edilirken, nesil ihmal ediliyorsa ihmal edilen o nesil imar edilen o şehri tahrip eder’ Allah’a hamd olsun ki bizlere her anlamda destekte bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı’na sahibiz. Gençlerin derdinden anlayan, gençlerle gençleşen bir Belediye Başkanı’na sahibiz. Bugün bizleri ziyaret eden bizleri onurlandıran Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

AKP Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Sinan Özhüsrev ve Yönetim Kurulu Üyelerine yeni görevlerinde başarılar dileyen Başkan Gürkan, “Gençlik Kolları Başkanımız Sinan kardeşimizin güzel söylemlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Sinan konuşmasında bir şehri ihya ederken nesli ihmal ederseniz ihya ettiğiniz şehir o nesil tarafından imha edilir dedi. Hacı Bayramı Veli’de diyor ki ‘İnsan şehrin içerisinde şehri imar ederken taşın toprağın arasında kendisini yapar. Gönlü taş olanın şehri taş olur, gönlü aşk olanın şehri gülistan olur’ diyor. Biz şehrimizi gülistan yapmak için buradayız. Bütün paydaşlarımızla birlikte, sizlerle birlikte bütün Sivil Toplum Kuruluşlarımızla ve halkımızla beraber bu şehri mazisine layık istikbale hazırlamak gibi bir sorumluluğumuz, yükümlülüğümüz ve görevimiz var. İnsan doğarken insanla birlikte yükümlü olduğu farz-ı ayn görevler vardır. İnsanın kendi nefsine karşı olan görevleri vardır. Haramı-Helali bilmek ve helal kazanmak gibi. Kendi çocuklarına karşı olan görevleri vardır. Annesine-Babasına karşı olan görevleri vardır. Akrabalarına-Komşularına karşı olan görevleri vardır. Bir görev vardır ki doğduğu, yaşadığı, toplum ve topraklara karşı görevleridir. Bu görevlerin hepsi farz-ı ayn görevlerdir. Biz bu görevleri doğuşumuzla birlikte yüklenmişiz. Ahirette bunlardan sorumlu olacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Gürkan konuşmasının devamında, “İki türlü yönetici vardır. Biri ihya eden, biri de imha eden. Aldığı yeri ileri götüren ihya eden fetihçi yönetici olursunuz. Aldığınız yeri geriye götürürsünüz imha edersiniz o zaman işgalci yönetici olursunuz. Yönetici sadece bugünü değil, geçmişin ve geleceğin nasıl yöneticisi olurum onun vizyonu içerisinde olması lazım. Geçmiş tarihi ayağa kaldırırsınız geçmişin Başkanı olursunuz. Günümüze güzel hizmetler yaparsınız günümüz Belediye Başkanı olursunuz. Geleceğe güzel eserler bırakırsınız geleceğin Belediye Başkanı olursunuz. Gençlerimizin de idealleri, hedefleri ve hayalleri büyük olmalı. Bir şehirde huzur olursa her şey güzel olur, eyer huzur olmazsa adalet olmazsa orası yerle yeksan olur. Biz bu şehri ihya etmek zorundayız. Vatanını ve milletini en çok seven görevini en güzel şekilde yapan kişidir. Biz vatanımızı da milletimizi de seviyoruz. Biz herkesi kucaklayacağız, bütünleştireceğiz. Şehirlerde birlik olduğu zaman ülke genelinde birlik olur. Söz konusu vatansa gerisi teferruat diyeceğiz. Cumhurbaşkanımızın özellikle 2023 hedefleri çok önemli. Suriye hadisesini görüyorsunuz. Akdeniz’de yaşadığımız hadiseleri görüyorsunuz. Libya hadiselerini görüyorsunuz.

İnşallah Pazartesi günü Genel Kurulunuzu yapacaksınız. Ankara’da duruşunuzla, tutumunuzla Malatya’yı temsil edeceksiniz. Daha sonra hep birlikte sahaya inerek yapılan çalışmaları anlatacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak Malatya tarihinde yıllardan beri sorun olarak duran Vagon Onarım Fabrikası, şimdi oraya üç fabrika kuruluyor. Yimpaş yeniden ayağa kaldırılacak. Fuar Merkezi, Şire Pazarı, Buğday Pazarı, Fidancılar Sitesi, Ekmek ve Yemek Fabrikası, Spor tesisleri, Gençlik Merkezi, Yeni Meydan Düzenlemesi, altyapı ve üstyapı çalışmaları, yeşil alan ve park çalışmaları, yeni Sanayi Sitesi ile HES ve GES çalışmaları ile Malatya’da yıllardan beri yapılmayan birçok hizmet Malatya’ya kazandırılıyor. Geçtiğimiz dönemde 2 bin km asfalt çalışması yaparak Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık. Birlik beraberlik içerisinde olursanız bu hizmetler gerçekleşiyor. İşte bu yapılan hizmetleri sizler anlatacaksınız. Cumhurbaşkanımız Grup Toplantısında Malatya’yı örnek verirken Malatya’nın bu değerlerini biliyor. Bizler bu memleketi gönlü aşk olanın şehri gülistan olur anlayışı içerisinde sizlerle birlikte bu şehri gülistan yapacağız. Bunu yaparken de kırmadan, dökmeden, incitmeden bunları yapacağız. İnşallah 13 ilçemizde 718 mahallemizde girmediğimiz hane, çalmadığımız kapı kalmayacak. Hem dertlerini dinleyeceğiz, hem de yapılan çalışmaları anlatacağız. Birlik beraberlik içerisinde bir olacağız iri olacağız diri olacağız hep birlikte Malatya olacağız” şeklinde konuştu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Ke. (3 yıl önce)
    Ben yanlış okumadım değil mi..
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Sayın başkan Malatya yı tüm değerleri (Sultansuyu harası) ile birlikte korumak ta sizin göreviniz. Bu görevi neden yerine getirmiyorsunuz? Sebebini Malatya lılarla neden paylaşmıyorsunuz. Bu nedenle görevinizi layıkı ile yerine getirmiyorsunuz sayın başkan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Maldiya44 (3 yıl önce)
    Sayın başka bir günde adam akıllı icraat yap sen işçi hakkı yemeyi pandemide 15 gün calistiracagin işçileri full çalıştıran hafta sonu çalıştırıp bayramları çalıştırıp mesaisini vermiyen yol ücreti verecez diyip pasolarini kesen vicdansız bir adamsın sen kuldan utanmıyor hak yiyon o eteğini tutan Bünyamin geleride aynı hakkı yiyor işçinin hakkını almayan kendi nefsine çalışan hain bir insan siz bu dünyada hesap vermiyorsunuz ama öteki dünyada nasıl hesap vereceksiniz benim hakkım helal değil benim gibi yüzlerce kişi de böyle düşünüyor bence öteki dünyada Rabbım hesabını sorar elbet vicdansızlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Bir Akpartilinin söylediği cümleyi yorum yapmadan paylaşmak istiyorum; Recep Tayyip Erdoğan bütün illerdeki teşkilatları fesh etse daha fazla oy alır, teşkilatlar zarar veriyor diyordu....haklı
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Bu haber baslıgına cevaben he yav he he denir
    0
    0
    Yanıtla
  • Selami (3 yıl önce)
    Ben başkanın 15 yıldır ezberlediği klişe cümleleri duyunca okuyunca artık üzülüyorum. Bu şehrin başkanı böyle olmamalıydı.Devletin ve önceki yönetimlerin yaptıklarını yaptık demesi bizi üzüyor.Cumhuriyer tarihi rekoru ne kardeşim?Nerde bu rekor?Gitmiş gençlik kollarına masal anlatmış. Z kuşağı da öyle dinlemiş. Yapmayın Allah aşkına!
    0
    0
    Yanıtla
  • Halis (3 yıl önce)
    Bırak Allah aşkına bir akıl tutulması ile oy verdik sana. Ama yazık etmişiz. Malatya nin evlatları ni saf dışı bıraktın liyakatsiz adamlarla yol yürüyorsun. Duyuyoruz işçi yi zaten perişan ettin diğer illere ve başkanları na bakınca verdiğimiz oya yazık olduğunu görüyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mimar (3 yıl önce)
    Başkanım bakın Çakır zamanında yapılan Yüzakı Bulvarının adını Altın Kayısı Bulvarı, Çiftlik Caddesinin adını Danişment Gazi Bulvarı koydunuz. Yine Ahmet Çakırın baslattığı yolun adını Anayurt Bulvarı koyup sahiplendiniz. Bunlar helvacı diye küçümseyerek hayatımızın hatasını yaptığımız Ahmet Çakırin projeleriydi. Peki Allah aşkına Vagon Onarım Fabrikasıyla sizin ne alakanız var. O projede Bülent Bakanın emeği var. Vagon Onarım Fabrikası 20 Aralık 2018 de yayınlanan resmi gazete ile Kızılaya devredildi. Siz o zaman daha Battalgazideydiniz. ( https://malatyahaber.com/haber/vof-ihalesi-nihayet-sonuclandi-kazanan-kizilay/) Millet Bahçesi Cumhurbaşkanımızın Projesi olup Çevre Şehircilik Bakanlığının, TOKİ nin yürüttüğü bir proje. Kuzey Cevre Yolu Karayollarının ihale ettiği bir proje. Sizinle ne alakası var. Haa sosyal entegrasyon projenize gelince bu sizin bir projem yok demenizin kılıfı. Malatyada yerli, köylü, Türk Kürt, Alevi Sünni, Sağ sol catışmasımı var ki siz milleti entegre ediyorsunuz. Gençlik Kolları ve Kadın Kolları Başkanı kardeşlerim acaba söylediklerine kendileri inanıyor mu? Selahattin Baskan gençliği nasıl ihya ediyor? Yapmayın, etmeyin. 80 li yılların sonlarında Turgut Cansever hocamızla şehircilik okumaları yapmıs bir abiniz olarak söylüyorum Hocamızın kemiklerini sızlatmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mükemmel içerikli bir yorum . Teşekkür ederim bu güzel yorum için.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Tövbe tövbe sen neymişsin be Gürkan Az kaldı bu gidişle yakında vahiyde alır
    0
    0
    Yanıtla