SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Evler Çok Güzel Yapılmış, Teşekkürler"

0
Güncellendi - 2021-03-20 11:12:56
A- A+ PAYLAŞ

DEPREMZEDELER YENİ KONUTLARA TAŞINIYOR.. Elazığ- Sivrice merkezli olarak 14 ay önce yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Malatya’da yapılan TOKİ deprem konutları depremzedelere teslim edilmeye devam ediyor. Karakaya Baraj Gölü manzaralı evlerine taşınan depremzedeler ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve yetkililere teşekkür etti.

24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde binlerce ev hasar gördü. Depremin merkez üssünün hemen yanı başında bulunan Malatya’da da ciddi boyutta hasar meydana geldi. Kale, Pütürge, Doğanyol ve Battalgazi ilçelerinde yaşanan depremle birlikte binlerce ev oturulamaz hale gelirken, afetin üzerinden geçen 1 yıl süre içerisinde ise bölgede yeni yerleşim alanları inşa edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yürüttüğü projeler ile TOKİ evlerin büyük oranda hasar gördüğü ilçelerde yeni deprem konutlarını kısa sürede inşa ederek hak sahiplerine teslim etmeye başladı.

Yüzlerce yeni konutun yapıldığı Kale ilçesinde yapımı tamamlanan evler depremzedelere geçtiğimiz aylarda düzenlenen kura çekimi ile teslim edildi. Yaklaşık bir yıldır evlerine giremedikleri için çadırda kalan depremzedeler ise yatay mimari ile yapılan 3 katlı yeni evlerine taşınmaya başladılar.

Depremde evleri ağır hasar gören depremzedelerden Meryem Öztürk, depremin üzerinden 1 yıl bile dolmadan evlerinin yapıldığını ifade ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan ve emeği geçen tüm yetkililere teşekkür etti. Yeni evini çok beğendiğini söyleyen Öztürk, “Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun, uzun ömürler versin. Ev çok güzel. Daha önce köydeydik, çok çektik ama şimdi rahatız” şeklinde konuştu.

Depremzede Ferit Öztürk ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet büyüklerine duacı olduklarını ifade ederek, “Allah devletimize zeval vermesin. O kadar kötü bir zaman geçiyoruz ki, bir taraftan salgın, bir taraftan depremler, felaketler. İnşallah güzel günler bizimle olur, devlet olarak ülke olarak daha da güçleriniz” dedi.

1 ay önce taşındıkları evlerinden gayet memnun olduklarını söyleyen Öztürk, “Bizleri kötü günümüzde yalnız bırakmayan devletimize teşekkür ediyoruz. Evler çok güzel yapılmış. TOKİ’ye ve emeği geçen herkese yeniden teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Tüm detayların düşünülerek yapıldığı konutlara taşınmalar devam ederken, özellikle çocuklar park alanında kendileri için yapılan parkta da eğlenceli zaman geçiriyor.

iha

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • turan (3 yıl önce)
    allah devlete zeval vermeye şimdiye dek hangi hükümet bunu yaptı bunu yapanlardan allah razı olsun daha nasıl olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Depremde evleri yikilanlara parayla battalgazi belediyesi suriyelilere behave evler yaparak veriyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (3 yıl önce)
    Benim bildiğim kadarıyla şehirde ki daire fiyatı na yaptılar bedava değil ki...
    0
    0
    Yanıtla
  • Bedava olmamalıydı zaten azizim ... tebrik ederiz devletimizi hükümetimizi... devletin malı deniz yemeyen k...z manasından kurtulmak lazım çünkü o mal da 80 küsür milyon insanın hakkı var .. bir kişinin hakkının hesabı kolay helalleşilirde ama 80 küsür milyon insanın hakkının hesabını vermek çok zor.. çok şükür az kaldı devlete borcumuz onu da vakti gelince ödüyoruz
    0
    0
    Yanıtla