SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da 'Kayısı Beyazı' Günleri

0
Güncellendi - 2021-03-21 23:09:43
Malatya'da 'Kayısı Beyazı' Günleri
A- A+ PAYLAŞ

8 milyondan fazla kayısı ağacının bulunduğu Malatya’da ağaçların çiçek açması ile şehir adeta beyaz gelinliğini giydi. Beyaza bürünen kayısı bahçeleri ortaya eşsiz bir manzara çıkarırken, çiftçiler de bu dönemde yoğun bir mesai harcıyor.

Dünya kayısı başkenti Malatya’da Mart ayı ile birlikte kayısı ağaçları çiçeklerini açmaya başladı. İlk olarak düşük rakımlı alanlarda açmaya başlayan kayısı çiçekleri Kale ve Battalgazi ilçesinde kenti beyaza bürüdü.

8 milyona yakın kayısı ağacının bulunduğu kentte çiçeklerin de açması ile üreticiler, ilaçlama yaparak ürünlerini hastalıklarda korumak için büyük çaba sarf ediyor. Kartpostallık görüntülerin yaşandığı Battalgazi ilçesinde tüm bahçeler beyaza bürünürken, çiftçiler de yeni hasat yılı için bahçelerdeki mesailerini yoğunlaştırdı.

Kayısı üreticilerinin şu sıralar tek temennisi hava sıcaklığının eksilerin altına düşmemesi. Zira zirai don tehlikesi oluştuğu takdirde, birçok üreticinin de emeği kayısı tomurcukları ile birlikte yok olabiliyor.

Öte yandan geçen sezon Toprak Mahsulleri Ofisi’nin da kayısıda müdahil alımına başlaması fiyatlarında yükselmesine neden oldu. Üreticiler bu yılda yüksek kaliteli bir sezon beklediklerini ifade ederek kayısının daha da değerlenmesini umut ediyor.

Çiftçiler çiçeklenme döneminde zirai ilaçlama mesaisini sürdürürken, doğaseverler de şu sıralar kartpostallık görüntülerin ortaya çıktığı kayısı bahçelerinde bol bol fotoğraf çektiriyor.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Maruf (3 yıl önce)
    Rabbim kayısımızı dondan, vesair olumsuzluklardan muhafaza eylesin. Halkımızın emeklerini boşa çıkarmasın. Helalinden kazanmayı ve helalinden harcamayı nasip etsin inşaallah. Rabbim verdiği nimeti zarara uğrattığında sabretmeyi, artırdığında da şükretmeyi nasip etsin inşaallah.
    0
    0
    Yanıtla