SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'ya Birçok Hizmet Kazandırdık"

0
Güncellendi - 2021-03-30 19:05:56
A- A+ PAYLAŞ

2021 yılı Muhtarlar Koordinasyon Toplantısı’nın altıncısı, Arguvan İlçesi’nde Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve muhtarların katıldığı toplantıyla gerçekleştirildi. Toplantıya, Arguvan Kaymakamı Gökhan Dolaş, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay, AKP İl Başkan Vekili İsmail Hakkı Pekel, AKPKadın Kolları Başkanı, Özlem Pelitoğlu, Genel Sekreter Yardımcıları, siyasi parti ilçe başkanları ve daire başkanları katıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve yapılacak olan yatırım ve hizmetlerin görüşüldüğü toplantı Arguvan Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

"İLÇEMİZE YAPILAN HİZMETLERDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM"

2021 yılı Muhtarlar Koordinasyon Toplantısı’nın açılışında konuşan Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a Arguvan İlçesine yapılan yatırım ve hizmetlere verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Kızıldaş, “Büyükşehir Belediyemiz hizmet ve yatırımların yanında özellikle lavanta bahçesi konusunda Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Dairemizin vermiş olduğu destekle çok güzel bahçeler oluşturduk. İnşallah yeni projelerle yeniden birlikte çalışma fırsatımız olur. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca sizleri Arguvan’da görmek ve misafir etmek bizi onurlandırıyor” dedi.

Muhtarlar Koordinasyon Toplantısında konuşan Arguvan Kaymakamı Gökhan Dolaş, “Geçen sene yapılan hizmetlerin konuşulduğu bir toplantı daha önceden yapmıştık. Geçen sene yapılan bütün hizmetler için hem ilçe belediyemize hem de Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz. Bu toplantıda ise 2021 yılı talepleri alınacak ve çalışmalar yapılacak. Bizlerde kaymakamlık olarak üzerimize düşen görevleri ve desteği vereceğiz. Tekrar Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“ARGUVAN BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR İLÇEMİZDİR”

Gerçekleştirilen koordinasyon toplantılarıyla birlik ve beraberlik mesajı verdiklerini belirten Başkan Gürkan yaptığı açıklamada, “Arguvan bizim için çok önemli bir ilçemizdir. Arguvan bu şehrin özüdür. Buranın Anayurt olmasında Arguvan’da yaşayan atalarımızın büyük gayret ve çabaları olmuştur. Arguvan ayrıca sadece Malatya özelinde değil, Türkiye özelinde de önemli bir yere haizdir. Tarihi kadim ilçe olmasının ötesinde Arguvan ağzı çok önemli bir ağızdır. Biz bunu belediye başkanımızla, kaymakamımızla bizim üzerimize ne düşüyorsa onu muhafaza etmek, geliştirmek ve daha güçlendirme noktasında neler yapabiliriz onun gayreti ve çabası içerisinde olacağız. Bizdeki en büyük eksiklik biz birbirimizi tanımıyoruz. Tanımayınca birbirimize önyargılı davranıyoruz. İnsanlar arasında ayrım yapmak söz konusu olabilir mi. Bırakın insanlar arasında ayrım yapmayı canlılar arasında ayrım yapmak bile bir insan için acizliktir. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın ilkesi temel desturumuzdur. Yunus Emre’nin dediği gibi ‘Biz gelmedik kavga için, bizim işimiz sevgi işi, dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldik’ Arguvan insanı düzgündür, gelenek ve göreneklerine bağlıdır.

Belediye Başkanı olarak hizmet yapmak kolaydır. Önemli olan kardeşlik bağını oluşturmaktır. Bizler hizmetlerimizi yaparken ayrım yapmayacağız. Onun için biz ne diyoruz bizim şemsiyemiz gökyüzüdür. Nasıl ki havadan isteyen istediği gibi faydalanıyorsa, penceresini kapatmayan güneşten nasıl faydalanıyorsa bizim hizmet anlayışımız ve bakış açımız aynı düstur üzerine olmalıdır. Sizler ve bizler burada bir destan yazacağız. Bu destan birlik, beraberlik ve kardeşliğin destanı olacaktır. Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz iki yıl gibi bir süre zarfında Malatya tarihinde yapılan hizmetlerin kat be kat fazlasını gerçekleştirdik. Malatya tarihinde yıllardan beri sorun olarak gelmiş birçok sorunu iki yıl gibi kısa bir süre zarfında çözüme kavuşturduk. Vagon Onarım Fabrikası Kızılay’a devredilerek üç ayrı fabrika kurularak Malatya ekonomisine kazandırıldı. YİMPAŞ yeniden Malatya’ya kazandırılması için çalışmalar başlattık. Fuar Merkezi, Şire Pazarı, Buğday Pazarı, Fidancılar Sitesi, 5 bin kişilik Spor salonu ve yanına jimnastik salonu. Malatya’nın yeşil dokusunu artırmak için yeni parklar ve yeşil alanlar, Ulaşımdaki sorunları ortadan kaldırmak amacıyla Güney ve Kuzey Kuşak Yolları, Kuzey Çevre Yolu, Anayurt Bulvarını ve Danişmentgazi Bulvarı ile Malatya’yı tek arterden kurtarıyoruz” dedi.

"MALATYA’YA BİRÇOK HİZMET KAZANDIRDIK"

Başkan Gürkan ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve yapılmakta olan hizmet ve yatırımlarla ilgilide bilgiler aktardı. Başkan Gürkan, “Malatya’ya birçok hizmet ve yatırım kazandırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Millet Bahçesi, Kent Meydanı, Lisanslı Soğuk Hava Deposu,  Şire Pazarı, Buğday Pazarı, Fidancılar Sitesi, Fuar Merkezi, 5 bin kişilik Spor Salonu ve yanına jimnastik salonu, Ekmek ve Yemek Fabrikası, İnderesi Tabiat Parkı ve içerisinde 250 kişilik kamp merkezi yapacağız. Beydağı Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında 923 konut 38 iş yeri olmak üzere 961 bağımsız bölüm yapılmakta. Büyükşehir Belediyesi olarak HES ve GES santralleri ile kendi enerjimizi kendimiz üretiyoruz. Sanayi Sitesi için yeni yer yapıyoruz. Özel Harekât Merkezini Malatya’ya kazandırdık.  Büyükşehir Belediyesi olarak 80 Milyon harcama yapak poligonların yapımını gerçekleştirdik. 3 bin 500 kişinin eğitim göreceği bir merkez olacak. Arıtma tesisleri yapıyoruz. Ayrıca Malatya’nın tarihine de sahip çıkarak tarihi mekânların yeniden ayağa kaldırılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde olursak yapamayacağımız iş yoktur. Önemli olan bir ve beraber olmaktır” ifadelerini kullandı.

MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş ve Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Mehmet Mert, geçtiğimiz yıl içerisinde Arguvan İlçesi’nde yapılan çalışmaları ve 2021 yılında yapılacak olan yatırım ve hizmetlerle ilgili bilgiler aktardı.

Konuşmaların ardından toplantıya katılan muhtarlar, yapılan hizmet ve yatırımlardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve ekibine teşekkür edip, mahalleleri ile ilgili eksik kalan sorunları dile getirdiler.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız