SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağbaba'dan Çınar Hakkında Yeni İddia..

0
Güncellendi - 2021-04-24 11:34:20
Ağbaba'dan Çınar Hakkında Yeni İddia..
A- A+ PAYLAŞ

AİLE ŞİRKETİNDEN BELEDİYEYE BETON SATIŞI İDDİASI.. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yurt dışına hizmet pasaportu (gri pasaport) çıkarılarak gönderilenlere aracılık etmekle suçlanan, gri pasaport talebi listesinde imzası bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'la ilgili yeni bir iddiayı dile getirdi ve belediye projesi olan 'Topsöğüt Villaları ve Park' inşaatında, Çınar ailesine ait firmadan beton alındığını öne sürdü. İddia, Sözcü Gazetesi'nde "Gri pasaport skandalıyla gündeme gelen belediyede bir skandal daha.. HAYIRLI İŞLER BAŞKAN!" başlıklı habere konu oldu.

“BAKAN DEZENFEKTAN, BAŞKAN GAZ BETON SATIYOR”

Gazetenin muhabiri Evren Demirdaş'ın imzasını taşıyan haberde iddia şöyle dile getirildi:

"..Yeşilyurt Belediyesi bu olayla konuşulmaya devam edilirken şimdi de Yeşilyurt Belediye Başkanı AKP'li Mehmet Çınar'ın belediye tarafından yapımı süren Yeşilyurt Top Söğüt Villaları ve park inşaat alanına ‘Çınarlar Beton' isimli şirketine ait betonu belediye işinde kullandığı ortaya çıktı. AKP'li Başkan Çınar'a ait şirketin, yapımı devam eden villa inşaatına gaz betonu verdiği park alanına ise şirketine ait araçların beton dökümü yaptığı görüntülendi.

AKP'li başkanın belediyenin işlerinde kendi şirketini kullanmasına tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Malatya'da gaz beton, hazır beton alınacak başka firma yok mu? Bir belediye başkanı, yönettiği belediyeye kendi şirketinden malzeme satabilir mi?" diyerek tepki gösterdi.

Yeşilyurt Belediyesi CHP Grup başkan vekili Günnur Tabel ise "bu belediye başkanı ilçemizi tüm Türkiye'ye rezil etti. Artık onun yerine biz utanıyoruz" dedi.

AKP iktidarı döneminde kamu yöneticiliğinin ayaklar altına alındığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “19 yıldır Türkiye çok şey kaybetti ama en fazla kamu idareciliğindeki dürüst yönetim anlayışını kaybetti. Geçtiğimiz günlerde görevinden alınan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a ait şirketin, bakanlığa piyasanın üzerinde bir fiyata dezenfektan sattığı ortaya çıktı. Bakanlığa 175 TL'ye verilen beş litrelik dezenfektanın aracıya 100 TL'ye satıldığı belgelendi. Bakan kendi bakanlığına dezenfektan satınca, belediye başkanı da hazır beton satıyor. Malatya'da gaz beton, hazır beton alınacak başka firma yok mu? Bir belediye başkanı, yönettiği belediyeye kendi şirketinden malzeme satabilir mi? Milletin gözünün içine baka baka bunu yapıyor olmak akılla mantıkla ve siyasi ahlakla izah edilemez. Kendi belediye tesislerine beton satan belediye başkanlarını toplumun vicdanına havale ediyorum” diye konuştu.."

Haberde, konuyla ilgili telefonla aranan Yeşilyurt Belediye Başkanı Çınar'ın telefonlara cevap vermediği belirtildi.

Söz konusu haberin tamamını aşağıdaki linkten ulaşarak okuyabilirsiniz:

akpli-belediyeden-bir-skandal-daha-

sozcu.com.tr

Yeşilyurt Belediye Başkanının habere konu Topsöğüt Villaları inşaatında yaptığı incelemelere ilişkin Yeşilyurt Belediyesinin 19 Nisan tarihli bülteninin kaynak olduğu haber için aşağıdaki linki tıklayınız:

https://malatyahaber.com/haber/verdigimiz-sozleri-gercege-donusturuyoruz/

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

42 yorum yapılmış

  • Mehmet (3 yıl önce)
    Malatyada gazetecilik bitmiş Normal şartlarda gazeteci araştırır bulur haber yapar siyasiler de o haberi teyit eder ve konuyla ilgili açıklama yapar. Ama Malatyada birileri menfaatlerine ters durumları bu durumu kullanabilecek siyasinin kulağına üfler o da kendi menfaatleri doğrultusunda konuyla ilgili basın açıklaması yapar Malatyalı acar gazeteciler de bunu teyit ettikten sonra konjöktürü değerledirerek haber yapar Çınar betonun belediyenin her inşaatına beton verdiğini hiçbir gazeteci duymamış ve görmemiş mi?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hacı (3 yıl önce)
    sabırlı oluunnn..sırada kiltepede ki sanayi sitesi varrr..orayı kımseye hissettirmeden yıkmaya ve birilerine peşkeş cekmeye hazırlanıyorlar,senelerce yemesinden içmesinde kesmis taksit ödemiş küçük sanayi esnafının bulundugu harika araziye yakında avm ler kurarlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Kızılelma (3 yıl önce)
    Burada Çınarların Gaz beton fabrikasıyla belediye arasında suç teşkil edecek bir bağlantıyı eğer kuramazsanız konuştuğunuz şeyler iftira olur.Mübarek ramazan ayındayız eğer kendi çıkarlarınız için bir insana iftira atıyorsanız,insanların huzurunu kaçırıyorsanız.Sizde huzur bulmayasınız.Eğer ispatlayabilirseniz baş tacımızsın Veli Ağbaba.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Köyün DELİSİ (3 yıl önce)Kızılelma isimli kullanıcı yorumuna
    Fahri kayahan - Güngör caddesi arasında ( fidanlık altında ) yeni yapılan ve henüz hizmete açılmayan KAPALI SEMT PAZARI 'nın betonu hangi firma tarafından döküldü. 3 teklifi hazırla , kaşelet ve dosyaya koy. Hayırlı işler. Beydağı eteklerinde bir çok kez ölümlü kazalar yaşanan ve kapatılan taş ocağının açılması için ne kadar çaba gösterdiler acaba ? Hayırlı işler. Sayın Çınar başkanı olduğun belediye bizi bütün dünyaya kötü reklam ettin. En kısa sürede görevden affınızı rica ederim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Başkanın kendisi itiraf etti, hangi iftiradan bahsediyorsun!
    0
    0
    Yanıtla
  • Alp (3 yıl önce)
    Akparti ve Mhp il başkanları neden konuşmuyor Çınar istifa et 43 kişi kim açıkla yönettiğin belediye sos veriyor imza attığın imzaları kontrol ey
    0
    0
    Yanıtla
  • Derviş (3 yıl önce)
    Haber taraflı değil ulusal basında çıkmış. Şahsım adına ben bu tür olaylarda tek suçlu aramam halkın vatandaşında artık aramaması lazım. Kimse kusura bakmasın belediye ticaret borsası ticaret ve sanayi odası vs vs Buralar sadece Başkan ile yönetilmez Yok mu buraların SEÇİLMİŞ Meclis üyeleri bal gibi de var havaları da bir milyon konuşsan mangalda kül bırakmazlar ama hiç bir şeyden haberleri yok ya belediyede böyle bir sorun var desen Başkan yapmış TSO da sorun var desen Başkan bize sormadı vs vs Arkadaşlar madem seçildiniz allahtan korkun sen el kaldırdın diye suçun yok mu sanıyorsun sütten çıkmış ak kaşık olmazsın bunun öbür tarafı vardır biraz dürüst olun. Hangi kurum olduğu önemsiz Bir görevden alınma olacak ise alınan kararda Meclis ilgili olaylar ile ilgili zamanında şerh koymamış iktidar muhalefet fark etmez tamamı görevden alınmalı ve ceza olarak tüm Meclis üyelerine en az 10 yıl seçilme yasağı getirilmeli Kurumlar o zaman kendi iç denetimini yapar. Meclislere seçilen Meclis üyeleri neden var asıl soru bu
    %0
    %100
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Akp vekileri akp il baskani neden susuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Gelen vurdu giden vurdu (3 yıl önce)
    şen olasın malatya çakma ödüllü başkan bize onuda yedirtrcekti
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (3 yıl önce)
    babaların çiftliği gibi sanki belediye ye tanıdıklarını ve torpille adam alırlar iş yapacak adamları almazlar iş başvurusunda bulunuyoruz her bayram yada özel günlerde cep telefon numaramıza mesaj gönderiyorlarkardşim mesaj gönderme ben cv yi beni işe alasın diye bıraktım bana mesaj gönderip bayramımı kutlama
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (3 yıl önce)
    Iddalar dogru ise derhal gorevden alinmalidir çinar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya35 (3 yıl önce)
    Yandaş candaş diye yaftalıyorsunuz . Ama sizde haberci olarak yandaşlığın daniskasını yapıyorsunuz . Çok yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğruları yazmak yalan haberse k bakmayın siz neyin aklını yasıyorsunuz...a haberi cok izleyen yurdumun güzel insanı.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Öyle duyumlar varki ortada gezen ama kulağımla duymadım yazsam büyük vebal olur... Bunu Çınar için söylemiyorum ama En büyük sıkıntı ne biliyormusunuz, eğer bir iş adamı 20 yılda aldığı yolun 10 kat fazlasını siyasete girerek birkaç yılda alıyorsa; net söylüyorum bu dürüst bir büyüme değildir. Benim hakkımda asla helal değildir. Araştırın bu aşırı büyümeyi sağlayanları çok rahat görürsünüz..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Adamlar devletin onuru olan hizmet pasaportunu insan kaçakçılarına yem etmiş ve yüzleri kızarmamışta, şirketinin malını yönettiği belediyeye satınca mı yüzleri kızaracak. Al bakanı vur başkana. Kafa aynı kafa, Oy verenlerin umurunda mı, olsa bugüne kadar o koltukta hala oturabilir miydi?
    0
    0
    Yanıtla
  • PIRASA (3 yıl önce)
    Sayın Ağbaba; Pazartesi Çınar çıkar heryerde mikabı 250 liraydı bir ordan 180 e aldik derse sen artık dökülen betonun maliyet hesabını çıkarmaya uğraş. Çünkü 1000 mikap dökülüp 3000 mikap fatura edilmiş olabilir, olmak zorundadır kesin öyle olacaktır olmasi beklenmektedir. Olmustur demem suçtur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (3 yıl önce)
    Ağbaba kendini şu cümle ile ele vermiş Malatya’da gaz beton, alınacak başka firma yok mu? var sayın Ağbaba senin şirketin Malatya nın gaz betonunun şimdiye kadar kaymağını senin şirketin taki bu adamlar gaz beton işine girene kadar Türkiye bu anlamda 2 firma batıda senin bayin olduğu doğuda bunların açtıkları yeni tesis ne zamanki senin şine çomak soktular siyaseten vurmaya başladın daha önce neredeydin diye sorarlar adama
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mantıklı ve haklı bi yaklaşım.. tabi bu çınara hak doğurtmaz. Hiçbir art niyet olmasada etik değil.. ama eğer belediye şirketleri ile alım yapılmışsa kimse kusura bakmasın bu hiç masum bi iş değil yapmasa da yaptı derler ve itiraz hakkında olmaz..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Köyün DELİSİ (3 yıl önce)Kemal isimli kullanıcı yorumuna
    " Beton ve gaz beton" diyor. Lütfen haberi tam okuyun. Kamu adına harcama yapanın kendi şirketinden veya dolaylı/dolaysız menfaati olan kişi veya şirketten ürün ve hizmet satın alması doğru değildir. Suçtur. Gavur avrupalı bakanlar bu yüzden istifa ediyor. ( Gavur işte ) Ayrıca bedava bile verse " malı götürdü " derler. Derler. " senin şine çomak soktular siyaseten vurmaya başladın daha önce neredeydin diye sorarlar adama " demişsiniz. Daha önce sayın ÇINAR başkan mıydı ? Laf ola beri gele.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Hayirli işler başganım
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif (3 yıl önce)
    Ne yani o zaman Yeşilyurt belediyesinin inşaatında ve Topsöğüt konutlarının inşaatına da beton ve gaz beton verir öyle olsaydı.Adama iftira atmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne anlatıyorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Köyün DELİSİ (3 yıl önce)Arif isimli kullanıcı yorumuna
    Arif bey koltuğu sağlama aldın. Tam adını yaz da terfi dönemi karışıklık yaşanmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Geçenlerde aynı konu ile ilgili yazdığım yorumu yayımlamadınız. Benim söylediklerimi şimdi Veli Ağbaba söylüyor. Son 3 yılda Yeşilyurt Belediyesinden inşaat ve park ihalesi alan firmaların Ağbaba'nın belirttiği aile şirketine ne kadar para aktarılmış? Bunun ortaya çıkarılması gerekiyor. Daha ötesini de söyleyeyim AKP Yeşilyurt İlçe başkanı bu konularda ne düşünüyor:)) Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı Savunan (3 yıl önce)
    Sadece bu mu sanıyorsunuz? TOKİ şantiyelerine araya siyasileri koyarak beton veriyor, yetmiyor tabi ki gidin bakın Yeşilyurt sınırları içerisinde inşaatların büyük kısmı Çınar beton ve Çınar gazbeton kullanıyor? Neden mi? Çünkü inşaat ruhsatını ve denetimini Çınar veriyor. Bunu herkes biliyor ama bu güne kadar kimseden ses çıkmaması anormaldi zaten.
    0
    0
    Yanıtla
  • Biçogu firmada işleri sekteye ugramasın diye bu aile şirketinden almak zorunda kalıyor ruhsata ve denetimde başım agrımasın diyor vatandaş katılıyorum kimse sesini çıkarıp başkanı karşısına almak istemiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Vedat (3 yıl önce)
    Veli Ağbaba Malatya’da bir çoğumuzun gördüğü bildiği hatta maalesef alıştığı kanıksadığı bir gerçeği dile getirmiş. Bu örnekleri maalesef Malatya’da ki ak partililer için çoğaltırız. Belediye şirketine trilyonluk mal sayan vekillerden tutun belediye başkanlarının işlerine kadar. Son seçim hariç hep ak partiye oy verdim. Allah bunları rezil rüsva etsin. Etsinki bir daha yapmayalar. Bir gün hukuk tam işleyincede hepsi ne suçları varsa yargılansın inşallah. Orucum Allah bu sözlerimi dua olarak kabul etsin inşallah. Artık bunlar yüzünden dindarlığımızdan utanır olduk. Haklısın ağbaba . Birde diğer bir yorumcu diğer partililere de tam yerinden dokunmuş. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (3 yıl önce)
    Marjinal tarım alanlarını, rant uğruna betona çeviriyorsunuz ya, gelecek tarihte beydaginin eteklerinde tarım yaparsınız artık. Kul affetse bile Rabbim sizi affetmeyecek inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mltykrl (3 yıl önce)
    Veli Ağbaba keşke BESYO mezunu arkadasların üst düzey müdürlükler vb yaptıklarını da söyleseydin.mehmet çınar sayesinde tabii...
    0
    0
    Yanıtla
  • Eski MALATYALI (3 yıl önce)
    Bugün yaşananlar rahmetli Seyhan Semercioğlu,Münir Erkal,Yaşar Çerçi zamanında olsaydı yer yerinden oynardı,gerek ulusal gerek yerel basın ,gerek seçmen dilinden düşürmez,ya sandıkta ya adalet karşısında gereği yapılırdı. Sanki herkesin üstüne ölü toprağı serpilmiş.,Yolsuzluğa,haksızlığa kimsenin sesini çıkardığı yok. Her türlü haksızlığa karşı sessiz kalanlarda bu dünyada da ahirettede buna ortakdırlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Almıştır ama, en UCUZ olduğu için almıştır. Aynı eski Ticaret Bakanımız gibi.!
    0
    0
    Yanıtla
  • Baytar (3 yıl önce)
    Chp nin hiçbir zaman derdi ülke olmadı. Onlar gitsin biz gelelim bizde yiyelim. Siyasilerin tek prensipleri bu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Köyün DELİSİ (3 yıl önce)Baytar isimli kullanıcı yorumuna
    111 karekterden oluşan bu açıklamanızdan dolayı çok teşekkürler. + 17 = ?
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (3 yıl önce)
    az kaldı az. asfalt tesisine kendi taş ocağından aldığı mıcırı da unutmayınız :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Akil insan (3 yıl önce)murat isimli kullanıcı yorumuna
    Çok kurcalama boşver diğer dönem Büyükşehir adayımız olur bilemezsin
    0
    0
    Yanıtla
  • kündübekli (3 yıl önce)
    Malataya da bilmeyen varmı ki bu durumu; gündüzbey sosyal tesis insaaatı için çınar beton malzemeleri kullanıldı kullanılıyor görüyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Garip (3 yıl önce)
    CHP insanları anca çamur at izi kalsın siyaseti izler. Bugün Başkanın Ailesinin Malatya ya büyük fabrika kurduğu aşikar. Yalnız bu fabrikayı Başkan olmasan önce kurdular ve Malatya ekonomisine büyük katkı sağladılar. Gaz beton denilen ürün düne kadar Gaziantep ten Malatya ya geliyordu dışa bağlı malzeme geliyordu. Bu Gaziantep deki gaz beton sahipleri Sanko firmasının bu firma Malatya ve Doğu Anadolu bölgesinde ki hakimiyeti kayboluyor. Bu yüzden dir Sanko Firması şuan fiyatlarını en dip fiyata çekmiş bulunmaktadır. Şuan soruyorum Veli beye sen kendi ticaretin de neden Sanko nun malını satıyorsun. Dışa bağlı bırakıyorsun Malatya halkını. Yeşilyurt belediyesi Hangi ürün ucuzsa ordan alacak tabiki bunun araştırmasını yapsınlar. Malatya Firması dururken Malatyalı olarak sen bunu yapıyorsan başkaları ne yapsın. Senin Ticari dosyalarına da bakmak lazım bence. Çamur at izi kalsın siyasetini bırakın. Bence daha iyi muhalefet olsaydınız şimdi ülke daha iyi yerlerde idi. Siz bence daha iyi nasıl İnsanların ferahını düşüne biliriz, daha iyi insanımızı nasıl kalkındıra biliriz, üretim, hizmet nasıl daha iyi yaptıra biliriz kafası ile giderseniz bence Herşey daha güzel olur bu ülkenin insanları için. Ve selam
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek bu (3 yıl önce)
    Bal tutan parmağını yalar. Adam avantajı kullanıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Güzelim çırmıhtı (3 yıl önce)
    Gizli Malatya lı kardeşim agzına saglık CHP hakkı savunur hale geldi hala akparti den ses yok çıkarlar bir olunca herkes susuyor işte örnegi
    0
    0
    Yanıtla
  • Gizli Malatya (3 yıl önce)
    sözlerime yazıkları olsun Malatya'nın kirli siyasileri diye başlamak istiyorum. "yıllardır bize CHP'yi düşman gibi anlattınız ama sizin tüm yolsuzluklarınızı diğer partiler susmasına rağmen takır takır anlatıyor. peki diğer partiler neden susuyor? Malatya İyi Parti Başkanlığı Susuyor! Malatya MHP Başkanlığı Susuyor! Malatya DEVA Partisi Başkanlığı Susuyor! Biz dili, kimliği, dini ne olursa olsun dinliyor ve doğru konuşulmasını dürüst kalınmasını istiyoruz. Biz kimiz? Biz gençleriz hepinizin ne dolaplar döndürdüğünü bilen gençleriz. Biz sizi sandıkta ezecek olan gençleriz! Biz a,b,c kuşağı değiliz, biz milletin ta kendisiyiz. Her partiye karşı bir kirli siyaset anısı varken, tertemiz olan yeni kurulan DEVA partisine sesleniyoruz. Siz bizi böyle mi savunacaksınız? Siz ülkeyi böyle mi yöneteceksiniz. Malatya'da yaşanan bu skandal hakkında tek bir eleştiri yapmayan DEVA mı bizim dertlerimize deva olacak... Çok yazdım, MalatyaHaber.com 'a tüm yorumlarımı onayladığı ve tarafsız habercilik yapmadığı için teşekkür ederim sözlerimi bitiriyorum. Malatya'nın yolsuzluklarında demek ki tüm partilerin ortaklığı var o yüzden konuşmuyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Noldu editör . Ucu sanadamı dokunduda yayınlamıyorsun benim yorumları . Tarafsız olun biraz . Yazıklar olsun sizin gibi habercilere .
    0
    0
    Yanıtla
  • Efe (3 yıl önce)
    Vizyonu belli. Alttakilere din iman,Üsttekilere han hamam vizyonunu çok iyi yerine getiriyorlar!!!
    0
    0
    Yanıtla