SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Havalimanı Kapasitesini 2,5 Milyona Çıkaracağız"

0
Güncellendi - 2021-05-20 22:49:59
A- A+ PAYLAŞ

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) Genel Müdürü Hüseyin Keskin, “Sivil havacılığımızı dünyanın zirvesine taşıma hedefimize her geçen gün biraz daha yaklaşıyoruz” dedi. Keskin, "Malatya Havalimanımız’da da yıllık yolcu kapasitesini 1 milyon 200 bin yolcudan 2 milyon 500 bin yolcuya çıkaracağız." diye konuştu.

DHMİ Genel Müdürlüğü, kuruluşunun 88’inci yılını kutluyor. Kuruluş yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımlayan DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hüseyin Keskin, elde edilen başarılara dikkat çekerek, geleceğe ilişkin kurumun hedeflerini paylaştı.

“Sivil havacılığımızı dünyanın zirvesine taşıma hedefimize her geçen gün biraz daha yaklaşıyoruz”

DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin paylaştığı mesajda kurumun hedeflerine kararlılıkla ilerlediğine dikkat çekerek, “Bugün, proje, yatırım ve hizmetleriyle havacılığımızı dünyanın gıpta ettiği bir seviyeye taşıyan DHMİ 'nin 88. yıl dönümünü idrak ediyoruz. Kutlu olsun! Devlet Hava Meydanları İşletmesi olarak, sivil havacılığımızı dünyanın zirvesine taşıma hedefimize her geçen gün biraz daha yaklaşıyoruz. Dünyanın en önemli havacılık projelerini hayata geçirirken, geleceğe güvenli bakmamızı sağlayan yeni projeler tasarlamaya devam ediyoruz. Bugüne kadar elde ettiğimiz başarıların temelinde uluslararası standartlarda, kaliteli, güvenli, konforlu, insana ve çevreye duyarlı kısacası “yolcu dostu” hizmet anlayışı bulunmaktadır. Geleceğe yürüyüşümüz 88 yıllık köklü tarihimizin rehberliğinde fedakâr mesai arkadaşlarımızın kararlılığıyla devam ediyor” şeklinde konuştu.

“Aldığımız önlemler sayesinde, süreç çok etkin bir şekilde yönetildi”

Pandemi sürecinde DHMİ’nin etkin önlemler aldığını belirten Keskin, “Bilindiği gibi tüm dünyayı olumsuz etkileyen bir salgın dönemini yaşıyoruz. İçinde bulunduğumuz süreçte Korona virüs (Covid-19) salgınının olumsuz etkileri tüm dünyada havacılık sektöründe durgunluğa sebep oldu. Bakanlığımızın öncülüğünde kuruluşumuz tarafından hayata geçirilen yenilikçi uygulamalar sayesinde Türk havacılığı bu dönemde başarılı bir sınav verdi. Aldığımız önlemler sayesinde, süreç çok etkin bir şekilde yönetildi. Dünya havacılık otoritelerinin raporlarına da yansıyan bu başarı, milletçe göğsümüzü kabarttı. Pandemi nedeniyle tüm dünyada uçak seferlerinin kısıtlanmasına rağmen 2021’in dört aylık döneminde, Türk hava sahasından ortalama her 27 saniyede bir uçak geçti. Türkiye’de ilk Covid-19 vakasının görüldüğü günden, 15 Nisan 2021 tarihine kadar havalimanlarında yaklaşık 73 milyon yolcuya hizmet verildi. Türk havacılığını dünyada zirveye taşıyan İstanbul Havalimanı ise birçok dünya devini geride bırakarak, yolcu, iniş kalkış yapan uçak sayısı ve yük trafiğinde Avrupa birincisi oldu” dedi.

"Malatya Havalimanımızda yıllık yolcu kapasitesini 2 milyon 500 bin yolcuya çıkaracağız"

Anadolu’daki havalimanlarında devam eden projelere ilişkin de bilgiler aktaran Hüseyin Keskin, “Hava Trafik Kontrol Merkezimiz de Avrupa'nın önde gelen Hava Trafik Kontrol Merkezleri arasında bayrağımızı en iyi şekilde temsil ederek birinci sırada yer aldı. Olumsuz pandemi koşullarına rağmen yatırımlarımıza hız kesmeden devam ettik. Yeni normal düzene geçmeye hazırlanan ülkemizde, havalimanlarımızdaki inşaat, tamirat ve yenileme çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz. Malatya ve Kayseri havalimanlarımızı geleceğe taşıyacak yeni terminal binalarının temelini attık. Kayseri Havalimanı, projenin tamamlanmasıyla birlikte yılda 8 milyon yolcuya hizmet verecek. Malatya Havalimanımız’da da yıllık yolcu kapasitesini 1 milyon 200 bin yolcudan 2 milyon 500 bin yolcuya çıkaracağız. Bölgeyi yeni bir havacılık merkezi haline getirecek Çukurova Havalimanı’nda da alt ve üst yapı inşaat çalışmaları titizlikle devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“İlk yerli ve milli gözetim radarı projesinde sona yaklaşıldı”

Yerli ve milli gözetim radarında sona yaklaşıldığını kaydeden Keskin, “Yaklaşık 1 milyon kilometrekarelik Türk Hava Sahasını ve ülkemizi ağ gibi saran, her türlü ileri teknoloji ile donatılmış havalimanlarını dünyanın gıpta ettiği üstün bir başarıyla yönetiyoruz. Bunu yaparken DHMİ olarak milli ve yerli projeleri önemsiyor ve tüm çalışmalarımızda bu düsturla hareket ediyoruz. Kuruluşumuz ve TÜBİTAK tarafından ortak yürütülen ilk yerli ve milli gözetim radarı projesinde sona yaklaşıldı. Gaziantep Havalimanı'nda yürütülen saha kabul çalışmaları tamamlandı. Sistem, devam eden süreklilik testlerinin tamamlanmasının ardından hizmete girecek. MGR daha önceden yurt dışından ithal edilen radar sistemlerine kıyasla daha düşük maliyetle tamamen yerli imkânlarla geliştirilerek bu alanda yurtdışındaki firmalara milyonlarca dolar ödenmesinin önüne geçti” diye konuştu.

DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin sözlerini, “Gelinen noktada DHMİ tüm sivil havacılık otoritelerinin övgüyle bahsettiği bir dünya markası. Elde ettiğimiz uluslararası düzeydeki büyük başarıları asla yeterli görmeyip, eserlerimizle, her alanda ödüllerle taçlandırdığımız başarılarımızla, ülkemizin gururu olmaya devam edeceğiz. Çok daha fazla çalışıp çok daha fazla çaba sarf edeceğiz” şeklinde sürdürdü.

Ankara, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Mirro (3 yıl önce)
    Doğru dürüst uçuş yok ne anlatıyor bu geçerken indir hava limanı.hakikaten ya biz Malatyalılar çok abtaliz ya sen çok kurnaz.almaasini uyu boş ver zaten sahipsiz şehir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (3 yıl önce)
    Bazı arkadaşlar nüfus oranına göre değerlendirme yapmış Her iki şehire de yeni havalimanı yapılmıyor eskilerin kapasitesi artırılıyor Ayrıca olaya nüfus oranı olarak bakmayın Kayseri bize göre 10 kat daha büyük bir sanayi şehri 80 ilden ve bir çok yurt dışı uçuşları var Asıl mesele üzerinde durulması gereken Malatya ya uçak gelmiyor Gelenlerin de saçma sapan saatleri var
    0
    0
    Yanıtla
  • Talip D. (3 yıl önce)
    Yapılacak havaalanında; aracını birkaç gün bırakabileceğin ve terminal binası ile bağlantılı olacak şekilde kapalı otopark, yağmurda yaşta yolcuyu uçağa aktaracak körük, en az üç dört uçağa aynı anda hizmet verecek yeteri kadar kapı ve salon, bagaj alma bandı yoksa o havaalanı günü kurtarmak için yapılmış sayılır.Şu an kullanılan mevcut havaalanı birkaç yıl önce yüklü bir para harcanarak revize adildi.Şimdi ihtiyacı karşılamıyor diye yenisi yapılıyor.Bu defa da öyle olmasın.Yapılacak havaalanı önümüzdeki 25-30 yıllık ihtiyacı karşılayacak şekilde olmalıdır.Yoksa yap boz oyunu gibi olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (3 yıl önce)
    bu nasıl oluyor anlamadım. tuik raporlarında malatyanın nüfusu 810. bin. kayserinin nüfusu 1.400. kayseriye 8.milyon kapasiteli havalanı. malatyaya 2 500. bin kapasiteli havalanı ilginç. nüfus farkına bakın bi bide kapasite farkına bakın allah aşkına birbirine uyumlumu
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (3 yıl önce)
    Kayseri nin nüfusu 1000 000 değil, 1500000 civarı ama oransal olarak fark var, ayrıca Havalimanımızın yeri çok müsait (meteorolojik şartlar çok önemli), bizdeki sorun havayolu şirketlerinin buraya yapacağı sefer sayılarının artırılması onu da siyasiler, sivil toplum kuruluşları, sanayi ticaret odaları vb kurum ve kuruluşların iyi bir lobi oluşturarak yapması gerekiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (3 yıl önce)
    DHMİ nin kuruluşunun 88.yılı kutlu olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Biz malatyalilar yeni bir terminal binası istemedik ki... Biz malatya ya uçak istedik uçak... yani sürekli uçuş olsun, bu uçuşların saatleri orantılı olsun istedik... BUNUN İÇİN KALE TARAFINA YADA DAHA UYGUN BIR YERE BUYUKSEHİR OLAN BU ŞEHİRE MALATYA- ELAZIĞ- ADIYAMAN yararlanacağı bölgesel sivil havalimani istedik... akp liler kafalarina yapiyor iste bizde izliyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Taylor (3 yıl önce)
    Son on yılda şehrimize gelen turist sayısı o kadar değil. Ayrıca şehrimize, ne iç turizm nede dış turizime en ufak bir yatırım varda ben mi göremiyorum.Sanayi, hizmet sektörleri,aktiviteler, yok. şehrimizde birtane ailenin oturacağı lokanta,eğlence merkezi,mesire, vb. var mı? koca baraj turizm için bir nimet en ufak bir yatırım yok.. ülkedeki ucak sayısı belli bunun büyük şehirler ve turizm olan yerlere yapılan seferler belli buraların sayısın azaltıp Malatya'ya ekstra sefer koyacaklar.. ben inanmadım ama siz ,binayı yaparız (garanti yolculu)ister gelsin ister gelmesin derseniz. ona söz yok .helede aynı yere askerin içine..
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Malatyanın nüfusu 797 bin, Kayserinin nüfusu 1 milyon. Arada 200 bin fark var. Ancak Malatya ya 2,5 milyon kapasiteli havaalanı terminal binası yapılırken, Kayseriye 8 milyon kapasiteli havaalanı terminal binası yapılıyor. Yani Malatyanın 3 katından daha büyük terminal binası Kayseri ye yapılıyor. İşte vizyon, işte ileri görüşlülük, işte milletvekili farkı.
    0
    0
    Yanıtla