SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Millet Bahçesinde Çalışmalarımızı Tamamladık"

0
Güncellendi - 2021-05-23 16:57:22
A- A+ PAYLAŞ

Vali Aydın Baruş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İsmet Paşa (Hürriyet) Parkı, Atatürk Anıtı Çevresi, Kanalboyu ve Millet Bahçesinde incelemelerde bulundu. Başkan Gürkan Malatya’yı daha yaşanabilir bir şehir hüviyetine kavuşturmak için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını belirtti. Gürkan, eski İnönü Stadyumu'nun yerine yapılan Millet Bahçesi'nin de tamamlandığını söyledi.

Vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanılan, Hürriyet Parkı, Anıt Çevresi, Kanal boyunun daha nezih bir görünüme kavuşturulması için çalışmalar başlattıklarını belirten Başkan Gürkan, “Büyükşehir Belediyesi olarak yapmış olduğumuz fiziki hizmetlerin yanında vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla zaman geçirebilecekleri nezih mekânlar hazırlamak içinde ekiplerimiz yoğun bir çalışma içerisindeler. Malatyalı hemşehrilerimiz yoğun olarak kullandığı bu alanların daha nezih ve kullanışlı bir hale getirilmesi için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Anıt Çevresindeki (Ordu Evi Karşısı) havuzların bulunduğu alanda yenileme çalışmaları gerçekleştirerek bu alanın daha kullanılır bir hale gelmesini sağlayacağız. Hürriyet Parkı içerisinde de eskimiş ve yıpranmış olan alanları vatandaşlarımız için daha kullanılır bir hale getirmek için ekiplerimiz çalışmalar gerçekleştirecekler.

İlimizin yeşil dokusuna önemli bir katkı sağlayacak olan Millet Bahçesinde de çalışmalarımızı tamamladık. Malatya’mıza güzel nezih bir mekân kazandırmış olduk. Huzur kenti olan Malatya’mızı geleceğe daha çağdaş ve modern bir şekilde hazırlamak için çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

Bülten- malatyahaber.com- Görüş Gazetesi

(Millet Bahçesi hava fotoğrafları M.KAYAHAN)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Ali (2 yıl önce)
    Selahattin Gürkan ben yaptım diyor gibi. Diyecek ama diyemiyor. Vatandaş yemiyor. Ama takip edin projelerini açıklarken ben yaptıma getirecek. Dayanamaz. Mesela toplam yeşil alani açıklarken burayı kendine yazacak. Adam yola yeni çizgiler cekip 4 şerite çıkardık diyor. Yol aynı Genişlik aynı. Kaldırım aynı. Sadece çizgilerle yol bölünmüş. 4 şerite çıkardık diyor. Ah Malatya ah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haci Bilen (2 yıl önce)
    Suriyelilerin, dışarıdan iş aramak için şehrimize gelen işsiz güçsüzlerin, keyifcileri gözü aydın... Malatyalı normal vatandaşlar nasıl olsa bunların yüzünden gidemeyecekler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    central park ı andırıyor değil mi sevgili akp li kardeşlerim?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan44 (2 yıl önce)
    Değerli dostlar ben bu Malatyalı siyaset insanlarına gerçekten akıl erdiremiyorum eski stat büyük bir tören ile yıkılırken ben şahsen orada çok güzel bir proje bekliyordum.eski stat mevcut yerine daha modern bir stat yapılsa alt kat otopark zemin kulübe maddi imkan sağlayacak cafe restorant müze ve takımın ürün satış mağazası vb.yapilsa etrafi güzel bir düzenleme olsa meslek lisesi ve kız Lisesi'nin yerine hürriyet parkınin devamı güzel bir park yapılsa nasıl olur şu bunu dusunebilmek çok mu zor o makamlarda.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Yeşil alan millet bahçesi derken beton alan yapmışlar. Stadyum aynı yere yapılmalıydı ya da şeker fabrikası civarına. Parklar betonlaştırılmamalı. Hürriyet arkı içinde her türlü ağaçlar vardı. Tanınmaz halde. Bu tür projeler önce halka sorulmalı. Halkın görüşü alınmalı. Çünkü burayı kullanacka olan halktır. Kişiye özel proje değildir. Kişisel mülk değildir. Belediyelerimiz her zaman ben yaptım olduğu mantığı ile çalıştıkları için bir çok projeye milyonlar harcanmakta ve çöp olup gitmektedir. Yöneticiler niçin halkı yönetime dahil etmez görüşlerini almazlar anlamak mümkün değildir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • "Parklar betonlaştırılmamalı" düşüncesi, ilkemiz olmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan (2 yıl önce)
    Bu nasıl millet bahçesi. Bu parkın planını kim çizdi ise ne zevk sahibiymiş! Millet bahçesinden ziyade Battalgazi belediyesinin yan bahçesi gibi olmuş.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Seyit (2 yıl önce)
    Hürriyet Parkı ve Millet Bahçesi Suriyelilerin uğrak yeri haline gelmiş. Onlardan sıra gelirse bizim çocuklarda eğlenebiliyor tabiki.
    0
    0
    Yanıtla
  • Heryerden çıkıyorlar zaten..hükümetimizin yıllardır başımıza bela ettiği asalak gibi yaşayan insanlar..bi dert edip hiç vatanlarını düşünüyorlar mı? Dünyada bunlar gibi sorumsuz bir insan topluluğu gördün mü?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Millet rahat yatıp yuvarlansın diye ağaç dikmemişler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mlx (2 yıl önce)
    Bir sorum olacak.bahçede hangi meyveler var.malum bahçe denilince içerisinde meyve olan,alanlar aklımıza geliyor.milletin bahçesine ne ektiniz ne diktiniz.ne yiyeceğiz.ne zaman yiyeceğiz.bir açıkla olsa iyi olurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Merkeze yakın bir alan, Malatya da insanların nefes alabileceği süper bir proje, Her vatandaşımızın eşi ve çocukları ile kanalboyu dahil gezip dinlenebileceği bir alan. Proje aşamasından bitinceye kadar emeği geçen ve geçecek herkesin eline sağlık. Malatya için yapılan eserleri eleştirmeyi marifet etmiş her şeye çamur atan zihniyetlerde aslında kendini rezil ediyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (2 yıl önce)
    Çocuklarımla 4 saat önceden gelip tıklım tıklım seyircili maç seyrettigim günlerin hafızasını aldınız ordan geçmiyorum şu andaki yerine şehrimiz sonradan kurulmuş bunun için bir Kayseri,konya, Maraş,Urfa, Diyarbakır, Sivas, Erzurum,bursa,adana vb şehirler gibi bizi geçmişe bağlayan tarihi eserlerimiz yok denecek kadar az olanida eski belediye binası, İnönü stadı vb bizler yok ediyoruz,tahminim sırada milli eğitim binası,gazi ilkokulu,Kemal ozalper endüstri meslek lisesi var lütfen kentlerin hafızaları ile oynamayalim eğer yeni bir şeyler yapılacaksa ilimizde kamu arazisi sıkıntısı olmadığına inanıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Hakan (2 yıl önce)
    Şimdi Malatya 25 milyon harcanan bu parkta mı yatıp yuvarlanacak
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (2 yıl önce)
    Millet bahçesi Hürriyet Parkından Battalgazi Belediyesine kadar değil miydi? Ne çabuk bitti? Şehit Kemal Özalper Lisesinden Hürriyet Parkına kadar olan kısım ne olacak? Ayrıca Millet Bahçesinin içine beton yığını Kütüphane hiç yakışmadı. Koca şehirde kütüphane yapılacak yer mi bulamadınız? Şehrin en gürültülü, trafik ve yaya yoğunluğu en kalabalık yerine üstelik yeşil alan olması gereken bir yere kütüphane yapılmaz. Kütüphane şehrin sesiz ve sakin bir yerine yapılır ki okumak, ders çalışmak için gelenler gelenler verim alsın. Bir de eski parkları revize edip göz boyamaktan vazgeçip keşke devasa yeşil alanlı parklar yapsanız ne iyi olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Oğuz (2 yıl önce)
    Malatyada park yapmayı bilen bir belediye ve siyasetçi yok hep beton yığını yapılıyor, park yapmayı bilemiyorsanız avrupadaki örneklere bakın
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (2 yıl önce)Oğuz isimli kullanıcı yorumuna
    Beton yığını olacakki eşe dosta oralar peşkeş cekile onlarda para kazana bakın bütün parklar adeta işgal edilmiş oturacak yer yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen (2 yıl önce)
    Atatürk anıtının bulundu bölge aslına uygun halinde korunması gerekirken kazma kürekle dalmışlar Haberdeki resimde de çok net bir şekilde görülen çelenk alanı Anıt kaidesine uygun zemin ve peyzaj taşları kırılarak yerine siyah karo taşları ile düzenleme yapılıyor. Bu nasıl bir anlayış bu nasıl biz zevksizliktir.
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram (2 yıl önce)
    Tamamen beton bir alan olmuş. Eski haliyle kalsaydı, hiç bir şey yapmasaydınız Vallahi bundan daha iyiydi.
    0
    0
    Yanıtla