SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AVM'de Yöresel Lezzetler Stantı Açıldı

0
Güncellendi - 2021-08-06 22:50:08
AVM'de Yöresel Lezzetler  Stantı Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da kadın kooperatiflerinin gönüllü üyeleri tarafından üretilen yöresel lezzetler, Malatya Park Alışveriş Merkezi’nde vatandaşların beğenisine sunuldu.

Yöresel lezzetlerin tanıtılması için Malatya’da faaliyetlerini yürüten kadın kooperatifi ile Malatya Park Alışveriş Merkezi işbirliğinde AVM’de stant açılışı gerçekleştirildi. Açılışa, Malatya milletvekili Bülent Tüfenkci ve Ahmet Çakır, Malatya Battalgazi Kaymakamı Abdül Kadir Duran, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Esnafa ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin ve kooperaratif üyesi kadınlar katıldı. Açılışın ardından davetliler, standı gezerek yöresel lezzetlerin tadına baktılar. AVM’de 3 gün sürecek olan stantta vatandaşlar yöresel lezzetleri tanıma fırsatı bulacak, aynı zamanda eşsiz lezzetleri satın alma fırsatı da bulacaklar.

Malatya’ya has ürünlerin sergilenmesi ve tanıtılması Malatya mutfağının zenginliğinin göstergesi olduğunu ifade eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “ Burada kadınlarımızın iş hayatına atılmaları için bir başlangıç hem de ailelerine bir katkıları olması için bu çalışmayı başlatmış olduk. Amacımız, Malatya lezzetlerini gün yüzüne çıkarmak, bazı unutulan lezzetleri yeni kuşaklarla buluşturmak, bunun yanında kadınlarımıza maddi anlamda bir nebze katkı sunmak, manevi anlamda da insanların birlikte çalışması ve üretim yapması, yaparken de sadece insan odaklı davranmaları, birbirine insan odaklı bakabilmeleri. Düşüncelerimiz ve fikirlerimiz ne olursa olsun bizim bir arada yaşamaya ihtiyacımız var, kurduğumuz kooperatiflerin bence en önemli özelliği insanlar arasındaki ilişkiyi ve diyaloğu üst düzeye çıkarmak. Biz aynı toprağı, aynı vatanı, aynı bayrağı, aynı memleketi ve aynı duyguları paylaşıyoruz” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız