SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Usulsüz Hasarlı Bina Yıkımı Komşuda da Patladı!

0
Güncellendi - 2021-09-21 03:43:45
Usulsüz Hasarlı Bina Yıkımı Komşuda da Patladı!
A- A+ PAYLAŞ

'MİLYONLAR TEFECİLERİN CEBİNE GİTTİ..' Sivrice merkezli 24 Ocak 2020 tarihli depremden sonra Malatya’daki hasarlı kamu binalarının yıkımı konusunda yaşanan yolsuzluk ve usulsüzlüklerin bir benzerinin Elazığ’da da yaşandığı, bu yolla, devletin milyonlarca TL zarar uğratıldığı iddia edildi.

Malatya’da, 24 Ocak depremi sonrasında özellikle hasar gördüğü ileri sürülerek yıkımına karar verilen okul binalarının usulsüz, izinsiz ve yetkisiz kişilerce yıkımı konusunda yaşanan skandallara yönelik olarak, Malatya kent yöneticilerinin ve siyasilerin herhangi bir düzeyde rahatsızlık duyduğu kamuoyuna yansımazken; Elazığ’da, İl Genel Meclisi’nin MHP’li Grup Başkan Vekili Osman Dilek, tıpkı Malatya'da yaşandığı gibi, Elazığ’daki hasarlı kamu binalarının yıkımında yolsuzluklar yapıldığı iddiasında bulundu.

krttv.com’da yer alan habere göre, Elazığ’da, hasarlı olduğu belirtilen kamu binalarının resmi işlemlere dayandırılmadan ve rekabet ortamı oluşturulmayan ihalelerle yıkılmaya başlandığını belirten Elazığ İl Genel Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Osman Dilek,  “Burada katrilyonlarca para döndü, aradaki para tefecilerin cebine gitti. Biz bağırıyoruz, sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Ama sesimizi duyuramıyoruz” dedi.

Baskil yatılı Bölge Okulu ve Harput yetiştirme Yurdu’nun yıkımındaki usulsüzlükleri ve devletin uğratıldığı zararı dillendiren Osman Dilek, 850 bin TL bedelle yapılacak yıkımın 278 bin TL karşılığında bir şirkete verildiğini, devletin bu işten 572 bin TL zarara uğratıldığını savundu.

MHP’nin İl Genel Meclisi Başkan Vekili Osman Dilek’in seslendirdiği ve Elazığ kamuoyunda büyük yankı yaratan, hasarlı kamu binalarının yıkımı konusunda yaşanan usulsüzlük ve yolsuzluklara ilişkin iddiaları ve açıklamaları şöyle:

“Yıkım ihalesi 1 milyon TL teklif veren şirket varken, 278 bin TL’lik teklif sunan firmaya verildi”

“Yıkım için resmi yazı ve tebligat gelmeden yıkımlar başlayınca diğer yıkım firmaları devreye giriyor ve savcılık kanalıyla yıkım duruyor. Harput Yetiştirme Yurdu yıkımı savcılıkça durdurulunca  Baskil Yatılı Bölge Okulu'nun yıkımını da askıya alıyorlar. Baskil'deki yıkım, tam 21 gün sonra yine doğrudan temin usulü ile aynı kişilere eski sözleşmeye istinaden verilerek kılıf bulunuyor. Yani  Baskil Yatılı Bölge Okulu yıkım işi 278 bin TL'ye aynı kişiye doğrudan temin usulü ile veriliyor ve bu durumdan sonra bir vatandaş Valiliğe ve Özel İdareye dilekçeyle başvurarak, ‘Katılımcı firma sayısının artmasıyla işin bedeli 1 milyon TL'yi bulacaktır. Gerekli rekabet şartlarını oluşturmadınız, 850 Bin TL'yi bugün nakit yatırarak bu işi mevzuata uygun bir şekilde yapmayı taahhüt ediyoruz' diyerek dilekçe veriyor. Baskil'deki yıkım çalışmalarına tekrar başlanmış ancak yıkımın iptal edileceği söyleniyor, bekleyip göreceğiz. Bu şehri kim idare ediyor, bunlara bu yıkım talimatlarını kim veriyor, doğrudan temin talimatlarını kim veriyor? Asıl sorulması gereken sorular bunlar. Yazık günah bu memlekete. 850 bin TL nere 278 Bin TL nere… 572 Bin TL fark var”

“Harput yetiştirme Yurdu’nun yıkımı, tek özelliği ülke yöneticilerini itibar gösterdikleri bir kanaat önderinin oğlu olmak olan kişiye verildiği iddia ediliyor”

”Harput Yetiştirme yurdu binasının yıkımı, bu işlerle hiçbir ilgisi olmayan, tek özelliğinin, ilimizin, ülke yöneticilerinin çok değer verip itibar gösterdikleri bir kanaat önderinin oğlu olan bir şahsa verildiği ifade ediliyor. Hangi özelliğinden bilinmez aynı şahsa Elazığ'dan 3 adet yıkım daha verildiği söyleniyor. Bu şahsın da diğerleri gibi aracılık edip komisyonunu aldığı ifade ediliyor. Yıkımı yapılacak resmi kurum binası ve okullardaki demirbaş malzemeleri olan; yakıt tankları ve kazanı, kalorifer petekleri, metal büro malzemeleri, metal ranzalar, güneş enerjisi sistemi gibi demirbaş eşyalar için kanunen Makine Kimya Enstitüsü'nün ihale yapması lazım, tespit edilip buraya bildirilmesi lazım. Bugüne kadar yıkılan bütün kurumların içerisinde 1 adet bile oraya dilekçe gitmedi. Bu konuyu Makine Kimya Enstitüsü'ne de sordum ancak Elazığ'dan giden bir tane ihale dahi olmadığını söylediler”

“1 milyonluk yeri 200 Bin TL'ye veriyorlar, arada iki üç kişi de yolunu buluyor”

Yıkım işlerinde kamunun ciddi zarara uğratıldığını belirten MHP’li Osman Dilek, “1 milyonluk yeri 200 Bin TL'ye veriyorlar, arada iki üç kişi de yolunu buluyor, yapan da memnun alan da memnun, ne karışırız ne ederiz diyorlar. Bunları kim soracak veya bunları kim yapıyor? Zaten kullanılmayan ve boş olan Harput Yetiştirme Yurdu binasının yıkım işinin depremden 20 ay sonra ‘acil yıkım' gerekçesi altında, doğrudan temin usulü ile verildi. Hani bina acil yıkımdı? Acil yıkımsa  neden durdurdunuz? 1 ay neden beklediniz de yine aynı insanlara, aynı usul ile daha düşük fiyattan verdiniz? Nerede kamu yararı? Çok acil yıkım ise burada Valilik, İl Özel İdaresi ya da belediyeyi ilgilendiriyorsa belediyeden müsaade alırsınız ve demirbaşları da tutanak altına alırsınız.  Milli Emlak Müdürlüğü'ne tutanağı verirsiniz. Onlar da Makine Kimya Enstitüsü'ne tutanağı verir, yıkarsınız orayı. Ne karşılığında başınızı ağrıtıyorsunuz? Burada milyonlarca para döndü aradaki para tefecilerin cebine gitti. Biz bağırıyoruz, sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Ama sesimizi duyuramıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Doğrudan temin işleri İl Özel İdaresi’nin şirketi üzerinden Yapılıyor; şirketin yönetimine girme talebimiz Vali tarafından kabul edilmedi”

İl Özel İdare Genel Sekreterliği'nin Yatırım A.Ş isimli şirketi olduğunu kaydeden Dilek, “Bunu özellikle söylüyorum, doğrudan temin işleri bu şirket üzerinden yapılıyor. Bunlar talimatla yapılıyor, Özel İdare yapamaz bunu şirket talimatla yapılıyor. Biz dedik ki ‘bir tane Ak Parti'den bir tane MHP'den şirketin yönetim kuruluna girmek istiyoruz, hiçbir ücret ve huzur hakkı talebimiz yok' bunu dilekçe yoluyla bildirdim.  Ancak Vali Bey kabul etmedi. Neden kabul edilmedi onu da bilmiyorum. Ücret talep etmeyen, fahri görev yapmak isteyen, bu milletin 92 bin oyuyla İl Genel Meclisi'ne seçilmiş Osman Dilek olarak ücretsiz görev almak istedim, bizim olduğumuz yerde kimse kanunsuz bir şey yapamaz dedim, neden şirketin yönetim kuruluna kabul edilmedim hala bilmiyorum” dedi.

krttv.com- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • muzaffer başeğmez (3 yıl önce)
    asıl 2023 te tekrar yetki verirsek ülke olarak uçuşa geçeriz. bunları daha buralarda okuma şansımız bile olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sami (3 yıl önce)
    Bu nasıl bir anlayıştır. Bu kadar yolsuzluğa bulaşmış, cezalar almış, iki kelimeyi bir araya getiremeyen bu kişileri kim koruyor? Neden görevden almıyorlar, Enteresan... Ah Malatya Ah...
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil (3 yıl önce)
    Yolsuzluk ve yoksullukla mücadele için geldiler yoldular yoksullastirdilar ve hala gitmiyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Bynedim (3 yıl önce)Halil isimli kullanıcı yorumuna
    Bizleri yolsuz tüyümüzü yoldular ve halen bunlara dini bütün şahsiyetler deniliyor ya ençokta bu zoruma gidiyor..!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Hiç bir șeye yok ödenek ama inșaata mașallah sınırı yok ödeneğin. Müteahhite yetmedi mi daha birazda çiftçiye, memura, ișçiye ve asgari ücretliye, dar gelirli vatandașa ödenek versinler. Allah tan korkmak lazım bazı kararları alırken, güzelim binaları sebepsiz yere yıkarken. Yetimin, fakirin, fukaranın hakkı bi yerden çikar elbet. Dünya beșten büyüktür evet bu Vatan da o beș tane müteahitten büyüktür. inșallah bunu idrak ederiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Şaşırdık mı hayır.
    0
    0
    Yanıtla