SON DAKİKA
SON DEPREMLER

En Yüksek GES Tahsislerinden Biri Malatya'ya

0
Güncellendi - 2021-10-01 07:17:11
En Yüksek GES Tahsislerinden Biri Malatya'ya
A- A+ PAYLAŞ

Güneş enerjisinde aralarında Malatya'nın da bulunduğu 23 ilde 1500 megavat kapasitenin tahsisi için 76 yarışma düzenlenecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, YEKA GES-5 yarışmalarıyla 1500 megavat güneş enerjisi kapasitesi tahsis edilecek.

Söz konusu kapasitenin tahsisi 23 farklı il için 76 ayrı yarışmayla gerçekleştirilecek.

Yarışmalara başvurular 12 Ocak 2022 tarihinde ve 09.30-13.00 saatlerinde Enerji İşleri Genel Müdürlüğüne yapılacak.

Yarışma tarihleri daha sonra duyurulacak.

Yarışma başlangıç tavan fiyatı kilovatsaat başına 40 kuruş

Güneş enerjisi yarışmalarında elektrik enerjisi alım tavan fiyatı kilovatsaat için 40 kuruştan başlayacak.

Elektrik enerjisi alım süresi ise bağlantı kapasitesinin her bir megavat değeri için santralin ilk kabulünden itibaren üretilen ilk 23 gigavatsaat elektriğin iletim veya dağıtım sistemine verildiği süreyi kapsayacak.

Tahsis edilecek kapasite miktarları her bir yarışma için 10 ila 30 megavat arasında olacak.

En yüksek güneş enerjisi kapasitesi tahsisi Diyarbakır, Van ve Malatya'da

Diyarbakır, Van ve Malatya için her bir ilde 120'şer megavat kapasite tahsisi için 6'şar yarışma yapılacak.

Ankara, Adıyaman, Batman, Elazığ, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak için her bir ilde 100'er megavat kapasite tahsisi için 5'er yarışma yapılacak.

Bingöl'de 40 megavat, Denizli'de 30 megavat, Antalya, Bilecik, Burdur, Eskişehir, Kırıkkale, Kütahya, Uşak ve Yozgat'ta 20'şer megavat ve Kırşehir'de 10 megavat kapasite tahsisi için güneş enerjisi yarışmaları gerçekleştirilecek.

Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • 44malatya (3 yıl önce)
    Cok guzel proje aslinda butun evlere yapilsa Elektirik tuketimi azalir elektirik ucuzlar
    0
    0
    Yanıtla