SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Baro Başkanı Demez’den Kavala Tepkisi

0
Güncellendi - 2021-10-19 20:53:49
Baro Başkanı Demez’den Kavala Tepkisi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Baro Başkanı Avukat Onur Demez yaptığı açıklamada, bazı ülkelerin yayımladıkları Osman Kavala hakkındaki bildiriye tepki göstererek, ''Bağımsız yargı sistemimize yönelik yapılan, hukukun üstünlüğü ve demokrasi anlayışımıza gölge düşüren bu faydasız tavsiye ve telkinleri kabul etmiyoruz” dedi.

Baro Başkanı Avukat Onur Demez, yaptığı yazılı açıklamada, bazı ülkelerin yayımladıkları Osman Kavala hakkındaki bildiriyi değerlendirdi. Demez, “18 Ekim 2021 tarihinde Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda Büyükelçilikleri yayınlamış oldukları ortak bir bildiri ile Osman Kavala hakkında devam etmekte olan davanın adil ve hızlı biçimde sonuçlandırılması gerektiğini ve Osman Kavala’nın derhal serbest bırakılması çağrısında bulunduklarını belirtmiştir. Türkiye Cumhuriyeti bağımsız mahkemeleri tarafından devam eden yargılama sürecinde böylesi bir talebin kabulü mümkün olmayıp yapılan ortak bildiride yer alan açıklamalar alenen Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin egemenlik unsurlarını hiçe saymaktadır” ifadelerine yer verdi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik bir hukuk devletidir ve bunun getirisi olarak Türk yargısının bağımsız, tarafsız ve adil olduğuna dikkat çeken Demez, “Mevcut yargı yetkisi Türk milleti adına usulü ve yasası çerçevesinde bağımsız mahkemelerce kullanılır. Hiçbir kurum, kuruluş veya kişi Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerine, hakimlerine emir ve talimat veremez, tavsiye ve telkinde bulunamaz. Bizler Türk yargı sisteminin savunucuları olarak bağımsız yargı sistemimize yönelik yapılan, hukukun üstünlüğü ve demokrasi anlayışımıza gölge düşüren bu faydasız tavsiye ve telkinleri kabul etmiyoruz” şeklinde açıklamasını tamamladı.

İha-Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • AYDIN (2 yıl önce)
    Adam içerde 4 yıldır yatıyor.20 yıllık cezasını yatmış.Bir suçu varsa cezasını verin ama bir suç da yoksa bir insanı bu kadar yatırmak neyin nesi anlamıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Hayırdır Onur bey? Büyükelçilerin çıkışı yanlış. Hiç bir ülke bir başka ülkenin yargısına karışmamalı. Ancak ülkemizde yargı ne kadar doğru işliyor? Adamın suçlu olup olmadığı belli değil 4-5 yıldır hapiste. Ya suçsuz çıkarsa o 4-5 yılın hesabı nasıl verilecek o adama baro başkanı avukat bey? İmzayı atmışsın AIHM kararlarına uyacağım diye. Şimdi de keyfime göre uyarım diyorsun. O zaman çıkalım AIHM den kimse de bize efelenmesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • cafer canbay (2 yıl önce)
    Makamına oturmadan 81 ilin baro başkanında tık yok sen nerden çıktın derler. Yani “Yargıdan başka bir şey devrede ve Yargı sadece o iradeyi şeklen maskelemek için kullanılıyor” algısı oluşmuş. Büyükelçilerin “huhuktan başka bir şey”i devreye soktukları açık. Çünkü AİHM’in devre dışı kaldığı bir durum olduğu, dolayısıyla “hukuktan başka bir şeyin işlediği” kanaatiyle hareket ediyorlar. Bildiride yer alan “Yeni davalar yaratılması” ifadesi de başka bir sürecin devrede olduğunu düşündüklerini ortaya koyuyor. O zaman evet hukuktan başka bir şey devreye sokuluyor.Birileride Papaza karşı papaz Yeminler bile etti arkasında şakşakcılarda alkışladı sonra ne oldu. Trump’ın kendisine yakışan açık tehditle Rahip Brunson’ı ya da Merkel’in ince diplomasi ile Deniz Yücel’i kurtarması gibi bir şey. Osman Kavala, böyle bir kurtarılmayı kabul eder mi, bilmiyorum. Ama onun gibi pek çok, belki yüzlerce insanın “Keşke iç hukuk yolları tükenmeden adalete ulaşılabilse, hatta keşke yargı laması meşru kabul edilen AİHM kararları, hatta ülkenin kendi AYM’sinin kararları doğru dürüst uygulansa da Türkiye başka muamelelere maruz kalmasa” gibi bir düşünceyi içinden geçirdiğine eminim. “Hukuk özürlü ülke” olmanın bedelini, kişilerin yaşadığı hukuksuzlukları “bize dokunmayan yılan bin yaşasın” genel yaklaşımıyla ıskalasak bile, ekonomide ödüyoruz zaten. Her yerden feryat yükseliyor “En önce hukukun üstünlüğü, en önce öngörülebilir ülke olmak, en önce adalet” diye… Son HSK’dan istifa olayının iltisaklarına bakıldığında hukukun ne halde olduğunu herkes ayan beyan görüyor. Bu durumda “Bizde yargı bağımsızdır” sözlerinin kıymet-i harbiyesi de o kadar olabiliyor.  
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim (2 yıl önce)
    Sayın baro başkanı reis bu can bu bedende iken rahip tutuklu kalacak demişti. Bir hafta sonra uçak tahsis edip serbest bıraktılar. Bir hafta sonra Osman Kavala serbest kalır ise Hukuk sistemi hakkında bir açıklama yaparsın elini vicdanına koyan bir vatan evladı olarak. Makamlar hakka ve halka hizmet için olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    İşte Gerçek Baro Başkanı böyle yiğit olmalı, Teşekkürler, Tebrikler...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne yiğidi ya.. biz halkı, hukuku istediğimiz gibi dövelim kimse bize karışmasın diyor, Türkçesi bu. Vesayet , beka martavallarını çok seviyorsunuz. Türk’ün Türk’e propogandası yine. Biz çalıp biz söyleyelim, her şey vasat.
    0
    0
    Yanıtla