SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Cumhuriyetin İlanı Ufuk Açan Bir Güneş Olmuştur'

0
Güncellendi - 2021-10-29 15:40:50
'Cumhuriyetin İlanı Ufuk Açan Bir Güneş Olmuştur'
A- A+ PAYLAŞ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Malatya’da da coşkuyla kutlandı.

Türkiye Cumhuriyetinin ilanının 98. yılı kutlamaları kapsamında, Malatya Valiliğinde tebrikat töreni düzenlendi.

Valilik Makam Odası'nda düzenlenen törende; Vali Aydın Baruş tebrikleri kabul etti. Törene 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Selahattin Gürkan, kurum müdürleri, askeri erkân, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Cumhuriyet Bayramı resmi geçit töreni İnönü Kapalı Çarşısı önünde il protokolü ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Törene Vali Aydın Baruş,  2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Selahattin Gürkan, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu,  Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, İdare Mahkemesi Başkanı Ali Doru, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Altın, Malatya Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Faruk Nalçacı, AKP İl Başkanı İhsan Koca, MHP İl Başkanı Mesut Samanlı, MESOB Başkanı Şevket Keskin, Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98'ncı kuruluş yıl dönümü etkinlik kutlamalar kapsamında ilk olarak Vali Aydın Baruş valilik makamında tebrikleri kabul etti. Daha sonra 15 Temmuz Millet Meydanı önünde resmigeçit töreni düzenlendi. 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan, törene katılanları selamlamasıyla başladı. Törende saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı söylendi. Daha sonra ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.

Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Vali Aydın Baruş, “29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin Türkiye Büyük Millet Meclisince ilanı bu zaferlerin zirve noktası ve taçlandığı tarih olmuştur. 29 Ekim 1923, bin yıldır vatan bildiği topraklardan atılarak tarihten silinmek istenen bir milletin her türlü yokluk ve imkânsızlık içerisinde verdiği destansı kurtuluş mücadelesi neticesinde kesin zaferini tüm dünyaya kabul ettirdiği gündür. 29 Ekim 1923, geri kalmış gördüğü toplumları boyunduruk altına alarak yönetme imtiyazını kendisinde gören sömürgeci güçlere karşı, karakteri özgürlük ve bağımsızlık olan büyük bir milletin verdiği tarihi bir cevaptır. 29 Ekim 1923, tarihi boyunca insanlığa adalet dağıtan büyük medeniyetler kuran bir milletin, küllerinden yeniden doğarak yeni bir medeniyet hareketi başlattığı tarihtir. 29 Ekim 1923, Atatürk’ün; “Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare, cumhuriyet idaresidir.” sözünde ifadesini bulan Milli İradeye Dayalı bir yönetim biçimine kavuştuğumuz tarihtir. 29 Ekim 1923’te Milletimizin, dünyanın sömürgeci ve mandacı güçlerine karşı, Cumhuriyetin ilanıyla verdiği bu tarihi cevap, dünyanın mazlum milletlerinin istiklal mücadelelerine de ufuk açan bir güneş olmuştur” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından tören, öğrencilerin şiir okuması ve resmi geçidin yapılmasıyla sona erdi. Kutlama programına, Malatya protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

malatyahaber.com- iha- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • 44malatya (2 yıl önce)
    Bu cumhuriyeti mevcut siyasiler partiler kurmadi gazi mustafa kemal ataturk ve arkadaslari silahli kuvetleri kurdu turkmilletine armagan olarak biraktilar milletimize vatanimiza kutlu mutlu olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Milliyetçi Malatyalı (2 yıl önce)
    Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun! Ne Mutlu Türk'üm diyene!
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    Selahattin başkan geldikten sonra bayramların bile tadı değişti kortejin rengi değişti. Çok teşekkürler başkanım
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Tohma (2 yıl önce)
    Selahattin başkan bayramın kutlu olsun.bu dünyada olduğu gibi diğer dünyada da Cumhuriyet Bayramı'nın kurucusu Mustafa Kemal paşa ve tüm sevdiklerinizle aynı yerde olursunuz umarım.tekrar iyi bayramlar başkanım
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasız (2 yıl önce)
    Chp'den kimse yok. Ak Parti milletvekilleri yok. Neler oluyor yaw.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eskinden olsa Atatürk dönemi ve sonrası Mecliste memleket meseleleri konuşurlardı... Bizler nasıl bayramlarda memleketimizi, ailelerimizi ziyarette bulunuyorsak onların da memleketinde olması gerekir ama yok işte.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adamlar kendi ticaretleriyle uğraşıyor yani anlayacağın vakit bulamıyolar
    0
    0
    Yanıtla
  • Bazı vekiller zaten isteyerek milli bayramları kutlamıyorlardı, bir ara milli bayramlarda tören yapmayı bile yasakladı kısıtladılar. Gelmedikleri daha isabetli olmuş. Bu bayramı yüreğinde hissedenler kutlasın. Daha anlamlı olur.
    0
    0
    Yanıtla