SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mahalleli Karşı Çıktı, Mezarların Nakli Durdu

0
Güncellendi - 2021-11-12 03:57:17
Mahalleli Karşı Çıktı, Mezarların Nakli Durdu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından İsmetpaşa Caddesi'nin Tecde Mahallesi sınırlarında yapılacak yol genişletme çalışmaları nedeniyle, mahallede bulunan iki mezarlıktaki 292 mezarın Şehir Mezarlığı'na nakli ile ilgili işlemden mahallelinin tepkileri üzerine vazgeçildiği, sadece bazı mezarların mevcut mezarlığın arka kısmına nakledildiği bildirildi.

MAHALLELİ TEPKİ GÖSTERMİŞTİ..

Tecde Mahallesi sınırlarında bulunan Göl ve Şentepe Mezarlıklarındaki  çok sayıda mezarın, yol genişletme çalışması nedeniyle, Şehir Mezarlığı'na nakledileceği, bunun için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan gerekli izinlerin alındığı, mezarların numaralandığı, nakledilecek mezarlardan 250'sindeki cenazelerin yakınlarının belirlenerek gerekli duyurunun yapıldığı, 1 Kasım'dan itibaren nakillere başlanacağı belirtilmişti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuda başlattığı işlemlere mahalle sakinleri tepki göstermişti.

BAZI MEZARLAR AYNI MEZARLIKTA BAŞKA BİR BÖLÜME..

Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit, mahallelilerin mezarların naklini istemediklerini Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a ilettiklerini bildirdi.

Mahalleye gelen Gürkan'ın, vatandaşları dinlediğini, daha sonra ilgililere "Mezarlara mümkün olduğunca dokunmamaya çalışın. Gerekirse kaldırım ve bisiklet yolunu dar tutun, projeyi yeniden değerlendirin, gerekirse değiştirin. Mezarlar kalacak şekilde düzenleme yapın" talimatı verdiğini belirten muhtar Ali Yiğit, bunun üzerine Göl Mezarlığı'ndaki bazı mezarların kaldırılıp aynı mezarlığın arkasına nakledildiğini bildirdi.

Muhtar Yiğit, duyarlılığı nedeniyle Gürkan'a mahalleli adına teşekkür etti.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

Tecde Mahallesi Muhtarı Ali Yiğit

Tecde Şentepe Mezarlığı (işaretli alan)

Tecde Göl Mezarlığı (işaretli alan)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Mehmet (2 yıl önce)
    Şentepe mezarlığının nakledilmesi durdu lakin Göl mezarlığı naklediliyor neden kavşak yapılması için oysa Altın Kayısı Bulvarı açılırken herşey projelendirildi ama yapılan yanlışlar mezarlığın nakledilmesine neden oldu Bulvarın sonuna yol açılmadan Benzinlik ruhsatı verildi o bulvarın sonu meyvecilik araştırma müdürlüğü idi yani belediyeye aitti orayı verdiler aşağı kısımdan yolun genişlemesi mümkün olmadı çözümü mezarlığı nakledilmesinde buldular Bu yanlış tamamen Belediyenindir ve de Başkanındır Muhtar neden Başkana teşekkür ediyor anlamadım biz üç mezarı naklettik istemeyerek çünkü mahkeme kararı alınmış daha önce kimse mezarı sahiplerine sormadı yapılan Ben yaptım oldu mantığıdır ama ateş düştüğü yeri yakıyor bizim bu yapılanlara gücümüz yetmedi biz bu yapılanlara çok üzüldük herkes kendine göre yorum yapıyor biz de bu ölenlerin yakını bunları Allah a havale ediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kündübegli (2 yıl önce)
    Benim anlamadığım Şentepe mezarlığının aynı hizasında yerleşim yerleri yem fabrikası vs de var bu nasıl yol genişletme çalışmaları ki sadece mezarlıgi kaldırmaya çalıştılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Muhtar zafer kazandı mahallenin gözünde Yol yoksa toplu taşıma vermeyin bu mahalleye Yılan şeklinde cadde mi olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa evc (2 yıl önce)
    Ölüyü de diriyi de incitmeden akıl yoluyla halledilebilecek bir mesele..Ya mezarlık içinde boş alanlara ya da şehir mezarlığına taşınarak yol düzenlenebilir..
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    öldükten sonra yeri tecde olsa ne olur şehir mezarlığı olsa ne olur ..cahillikten başka bir şey değil...dirimize göstermediğimiz saygıyı ölümüze gösteriyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (2 yıl önce)
    belki elzem belki değil ama kaldırılmasının bir şeylere çözüm olacağını düşünmüyorum. gerçi diriye saygı kaldı mı ki ölüye de olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Benim babaannemin mezarıda buradaydı.Şehir mezarlığına taşıdık.Buranın sonsuza kadar mezar olarak kalacak hali yok.Nüfus artıyor,şehirler çok kalabalık.Trafik sorunu bununla pararel artıyor.Bir vatandaş olarak bunu doğru bulmuyorum.Araştırın bakalım bugün şehrin tam ortasında eskiden kaç mezarlık vardı?Şimdi bilen varmı?Mualesef herşeye siyasi bakılıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Adamlar diriler mağdur olmasın diye ölüleri göçürüyor. Bizim Kuluncak Belediyesi de yolu işgal edenlere eyvallah çekiyor. Vizyon farkı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (2 yıl önce)
    Bence belediye yerinde bir karar almış, kaldırılsın... Bunda ne var anlayamadım...
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (2 yıl önce)
    orda çam ağaçları var yolu genişletmek için o çam ağaçlarını yokmu edeceksiniz. yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahit Var (2 yıl önce)
    ruh çekilmiş bir bedenin kime ne faydası var ? cahillik toplumun menfaatine engel olmamalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mezarlara dokunmasalar da yolun karsi tarafindan birinin bahcesini alsalar daha mantikli olmazmi
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (2 yıl önce)Vahit Var isimli kullanıcı yorumuna
    Cahil senin gibi xüşünendir senin orda kimin var Dirileri hakları varsa ölenlerinde hakkı var ölen kimsenin ruhları da mı öldü bir de mezarlığı neicin yola katıyorlar bu Altın Kayısı Bulvarı açılmadan bütün herşey projelendirildi Belediye mezarlığın altına benzilik ruhsatı verdi Bulvarın sonu meyvecilik araştırmanın dı Neden daha önce bu planlama yapılmamış sizler bilmeden yorum yapıyorsunuz ben de diyorum ki kim buna vesile olmuş sa oda mezarında rahat etmesin Amin
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    İlginç.
    0
    0
    Yanıtla