SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Acil Servis Magandası Tutuklandı

0
Güncellendi - 2021-11-15 17:06:33
Acil Servis Magandası Tutuklandı
A- A+ PAYLAŞ

GÖREVLİ DOKTOR VE KOORDİNATÖRÜ YARALAMIŞTI.. Malatya’da acil serviste, biri doktor 2 sağlık çalışanını döverek yaralayan ve alkollü olduğu ileri sürülen şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Bu arada, Malatya Tabip Odası da, saldırıya tepki gösterdi ve bu saldırıları caydırıcı önlemler beklediklerini bildirdi.

SALDIRGAN TEKRAR YAKALANDI VE TUTUKLANDI..

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde meydana gelen olayda, alkollü olduğu belirtilen H.A.İ.’ye getirildiği acil serviste Doktor Abdullah Ercan ile Acil Sağlık Koordinatörü Yunus Karayılan tarafından müdahale edilmek istenmiş, iddiaya göre hastane acilini birbirine katan H.A.İ., doktor ve hastane koordinatörünü darp ederek yaralamıştı. Arbedede koordinatör Karayılan’ın kolu kırılırken, Dr. Ercan ise vücudunun çeşitli bölgelerine aldığı darbeler sonucu yaralanmıştı.

H.A.İ gözaltına alındıktan sonra mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine tekrar gözaltına alınmıştı. Nöbetçe mahkemeye çıkarılan H.A.İ tutuklandı.

TABİP ODASI'NDAN TEPKİ

Bu arada, Acil Serviste görevli Dr. Abdullah Ercan ile Acil Sağlık Koordinatörü Yunus Karayılan'ın görevleri başında dövülmesine Malatya Tabip Odası'ndan da tepki geldi.

Malatya Tabip Odası Başkanı Doç.Dr. Erol Karaaslan, saldırıyı kınadığı açıklamasında şunları söyledi:

"13.11.2021 Cumartesi akşam saatlerinde Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servisinde maalesef yine hasta olarak gelen birilerinin gayri insani saldırısında bir doktor ve acil servis koordinatörü darp edilerek, koordinatörün kolu kırılmıştır. Kırılan sadece kol değil, zor şartlarda gece gündüz büyük özveriyle bu pandemi sürecinde büyük risklerle çalışan sağlık camiasında moral, motivasyon, çalışma şevk ve heyecanı da maalesef kırılmıştır.

Sağlıkta şiddet ülkemizde maalesef her geçen gün artarak devam etmekte, bugüne kadar alınan veya alındığı söylenen önlemlerin, yasal mevzuatın çok da etkili olmadığı aşikârdır. Gün yoktur ki ülke genelinde fiziki saldırılar şöyle dursun bıçaklı, , baltalı saldırılar olmasın. Hastanede maskenin takılması gerekliliği hatırlatılmasına bile şiddetle, darpla cevap veren bu magandaları kim durduracak. Böylesi vahim olaylardan sonra, sağlıkçılar şöyle çalışıyor, böyle fedakârlık yapıyor minvalinde yapılan açıklamaların pek de sadra şifa olmadığı aşikârdır. Sağlık camiasına reva görülen bu gayri insani, gayri ahlaki saldırıların çözümü için ve de olmaması için İlgililerden ve kanun koyuculardan daha caydırıcı, etkili önlemler bekliyoruz.

Malatya tabip odası olarak vahşice gerçekleşen bu saldırıyı nefretle kınıyor, başta darp edilen sağlık çalışanlarımıza ve tüm sağlık camiasına geçmiş olsun dileklerimizi bildirirken bu olayın yasal çerçevede takipçisi olacağımızı belirtmek isterim."

malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Murat reis (2 yıl önce)
    Ne hikmetse bu şahıs tutuklandıktan sonra olumsuz yorum yapıp şiddeti masum gostermeye çalışan birkaç kişi burada yorum yapmaya başladı.Anladigim kadarıyla tutuklunun yakınları bu kişiler, akillarinca kamuoyu oluşturacaklarını sanıyorlar galiba
    0
    0
    Yanıtla
  • Taylor (2 yıl önce)
    Siz özel hastanelerde çalışanına hakaret,dayak, şiddet duydunuz mu? Duyamazsınız .. olay bu kadar basit.... Gidin devlet hastanelerine ,Araştırmaya göz,gastro,göğüs için hele kaç günde muayene olabiliyorsunuz görün..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Cengiz (2 yıl önce)
    Benim çalıştığım kuruma gelen sağlık çalışanı, sırası gelmemiş olmasına rağmen bir sürü mevzu çıkarıp sağlık çalışanı olduğunu söyleyip tehditler savurmuştu. Aynı şeyi başkası gelip onun iş yerinde yapınca veryansın ediyor. Empati iyi birşeydir, bence sağlık bakanlığı bu konuda eğitim düzenlemeli. Hastanede o kadar güvenlik personeli, polis ve asker varken bir sarhoş bunları yapıyorsa o polisi de askeri de güvenliğide bi zahmet değiştirsinler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Keşke (2 yıl önce)
    Öncelikle Doktorumuza ve Sağlık Personeline geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum... Ancak!!! Kimseyi suçlamadan bu sağlık sistemi ile alakadar olan Malatya'da ne kadar kurum ve kuruluş varsa hepsinin toplanıp bir komisyon oluşturmasını ve 1 ay boyunca gün aksatmaksızın öncelikle yetişkin acile daha sonra çocuklarını alıp çocuk acile ( kendi çocuklarını) daha sonra ise muhtelif bölümlere gidip, yaşadıklarını, başlarına gelenleri rapor haline getirip kamuoyuna şeffaf bir şekilde sunmalarını talep ediyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • özmençimen (2 yıl önce)Keşke isimli kullanıcı yorumuna
    Geçmiş olsun filan diyip arkasından şöyle böyle..Kendinizce 'sağlıkçılar bunu hakediyor' mesajını çaktırmadan vermeye çalışmışsınız...Alkollu adamın sağlık çalıanlarını darbettiği haberin altına şeffaf rapor filan...Hadi doktoru sağlık memurunu geçtim orada bu şahsın şiddet uyguladığı ,belki küfürler ettiği yerde hemşirelik yapan bayanlar var.Ama sağlıkçı ya,orada çalışan herkes herşeyi göze almalı,herşeyide sineye çekmeli zaten! Eleştirmek,memnuniyetsizliğini ifade etmek herkesi hakkı . Ama bari bu haberin altına böyle şeyler yazmayın.Ayıptır ,günahtır..
    0
    0
    Yanıtla
  • Fahri tatar (2 yıl önce)
    Malatya tabip odası ne istiyor tam olarak, diğer memurlara kürekle saldıranlar tutuklanmıyor, ama sağlık çalışanına sesini yükselten o akşam cezaevinde. Daha ne olsun istiyorsunuz? İdam mı etsinler? Hastayla olan diyaloğunu geliştirmesi lazım sağlık çalışanlarının, hastane babalarının çiftliği değil, gelen hastalar da maraba değil. O hasta gelecek diye devlet sana maaş verip oraya dikiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Diyecek hiç bir kelime yok çünkü anlıyacak kadar zekan yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Kameran hoca (2 yıl önce)44 gurbet isimli kullanıcı yorumuna
    gurbet adamın yazdıklarını anlayacak zekaya sahip değilsin birde zekadan bahsetmişsin. Allah sana emek verenlere sabır versin
    0
    0
    Yanıtla
  • Alkollü biri gelip senin de kolunu bacağını kırsın bakalım böyle rahata yazacan mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasta gelecek diye maaş alıyorlar dayak yemek için değil sozlerinizden cehalet akıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Kameran hoca (2 yıl önce)Murat reis isimli kullanıcı yorumuna
    Murat reis, Rahmi Tatar Dayak ile ilgili yorum yapmamış, gelen hastalara karşı olan tavırlardan bahsetmiş. Bu kadar basit bir yazıyı nasıl anlamıyorsunuz pes, ben ilkokul öğretmeniyim, öğrencilerimin zeka seviyesi sizinkinden çok ileride
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkemiz bu nedenle gelişmiyor sizin zekanız ortada olmayan beyinle nasıl öğrenci eģitesiniz O çocuklarda çok şey öğrendiğiniz aşikar
    0
    0
    Yanıtla
  • Terbiyesizlik yapma adam ol bir kere maaş alıyorlar devlet onları oraya dikiyor demek zaten cahilliktir.Senin öğretmen olduğuna da inanmıyorum çünkü hiçbir eğitimci senin kadar cahil olamaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Hastaneler de içki içip,keyfe göre görevlilere saldırılan yer değil.Anlıyacağın sarhoşunda babasının çiftliği değil.Çalışanlarda sarhoşun marabası değil.Oradakilere devlet sarhoşların keyfiyeti için maaş vermiyor..Buradan herkes faydalanıyor. Kurallara uyulacak.Uymamayanlar da uymayı bir şekilde öğrenecekler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)Nuri isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeşim orada devletin polisi yokmu? Güvenlik ne iş yapıyor? Herkes işini adam gibi yapsa böyle olaylar olmaz. Sarhoşu da hacısı da hocasıda sağlıl hizmetinden faydalanacak. Güvenlik güçleri önlemini alacak sağlılçı işini yapacak bu kadar basit.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tabiiki hacısıda cezasını çekecek.Oradaki güvenlik kuvvetlerinin zafiyeti de sorgulanacak.Benim itirazım,bu işi alışkanlık haline getirenlere var.Bunlara bazılarının bahsettiği rehabilitasyon falan vız geliyor kardeşim.Okkalı maddi ve manevi ceza dışında hiçbir şey yaramıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • özmençimen (2 yıl önce)Fahri tatar isimli kullanıcı yorumuna
    Ne olacak,ya siz ne istiyorsunuz?? insanlar devlet memuruna istediği gibi bağıracak,hakaret edecek ,şiddet uygulayacak ,sonra yaptığı yanınamı kalacakmış??doktor,hemşire,sağlık memuru,ğretmen vb. memurlar bulundukları kuruma kimsenin hayrına gelmedi.Okudu,emek verdi,anası babası harcama yaptı ve atamaları yapıldı.orada çalışarak emeklerinin karşılığında maaş alıyorlar ve kimsenin uygunsuz isteklerini ve sözlerini-tavırlarını çekmek zorunda değiller.Vatandaşın şikayeti varsa başvuru sinsilesi bellidir..Başka kuruma girdiğinde elbise askılığı görse önünü ilikleyen insanlar hastaneye gelince herkesi hizmetçisi sanıyor!!Yok öyle birşey..İşin kötü tarafı burada enterasan yorumlar yapanlar arasında öğretmende var,Anlamak mümkün değil..
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 gurbet (2 yıl önce)
    Terör olarak yargılanmalı iyi hall filan asla olmamalı dünyada bir araştırma sonucu en güvenilir meslek gurubu sağlıkcılar onlara kalkan eller kırılmalı bunun yakınları onun cezasını vermeli tanıyan lar ona selam verenler de onun kadar suçlu olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Bir yıl acil servısde ücretsız temizlik yapsın
    0
    0
    Yanıtla