SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Cumhuriyet Meydanı'ndaki Çalışmalar Sürüyor

0
Güncellendi - 2021-11-17 22:06:12
'Cumhuriyet Meydanı'ndaki Çalışmalar Sürüyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, resmi törenler sırasında Malatya trafiğini rahatlatacak ve bölgedeki park sorununu çözecek meydan düzenleme çalışmalarına devam ediyor.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile birlikte Atatürk Evi yanında, yıkımı tamamlanan Eski Ticaret Lisesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ek binası alanında çalışmaları devam eden Cumhuriyet Meydanında incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

Başkan Gürkan, her yönüyle gelişen Malatya’ya yakışır bir meydan kazandırmak için çalıştıklarını belirterek, “Özellikle Milli Bayramlarda tören alanı olarak kullanılan ve sekiz caddenin kesişim noktasında bulunan tören alanında trafik sıkıntısı yaşanıyor ve vatandaş mağdur oluyordu. Malatya gibi kadim bir şehrin bir meydanı olması ve törenlerin bu meydanda yapılması gerekiyordu. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Milli Eğitim İl Müdürlüğüne bir okul yaparak Ticaret Meslek Lisesi ve Milli Eğitim Ek binasının yer aldığı alanı tören alanı yapmak kaydıyla devri gerçekleştirildi. Bu çalışmalar çerçevesinde altı otopark olarak planlanan ve üstü Malatya’ya yakışır bir tören alanı olarak düzenlenecektir. Çalışmalar hızlı bir şekilde devam etmektedir. Herhangi bir aksilik çıkmadığı takdirde 2022 yılı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı Cumhuriyet Meydanında kutlayacağız. Çalışmalarımızın hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

AKP MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci de Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür ettiklerini belirterek, “Malatya güzel bir meydana kavuşuyor. Malatya’nın böyle meydanlara ihtiyacı var. Kentlerin kimliğini ve kişiliğini oluşturma noktasında mimari açıdan meydanlar önemli. Malatya tarihine mal olmuş Gazi İlkokulu karşısında ve Atatürk Evi ile birlikte Malatya’nın yeni bir tören alanına kavuşması, Malatya’ya yakışır bir meydana kavuşuyor olması bizleri mutlu ediyor. Milli Eğitim Bakanımıza ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Yapmış olduğumuz görüşmelerde yeni bir okul yapılması noktasındaki talebi yerine getiren Başkanımıza teşekkür ediyorum. Hem şehrin gelişmesi anlamında hem de şehrin yeni bir meydana kavuşması çok önemli. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Melek (2 yıl önce)
    Hacı Hüseyin Kölük meslek lisesinin güvenlik duvarı yıkıldı ama hâlâ yapılmadı okuldaki giriş çıkışlar konusunda çok sıkıntı yaşanıyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdogan Tabel (2 yıl önce)
    Hacı Hüseyin Kölük MTAL öğrenci ve ogretmenlerinin uc aydır yaşadıklarını da keşke dile getirseniz. Bahçe yok, kapı yok, güvenlik yok. Gurultu ve toz duman içinde güya "eğitim" yapıyoruz. Malatyanin serserileri ile öğrenciler arasında tampon görevi goruyoruz. Allah aşkına önce okulun ve öğrencilerin ihtiyacı olan bahçe güvenliğini sağlayın. Sonra nereye ne hizmeti yapıyorsanız yapın. Bir işi de dogru duzgun, olması gerektiği gibi yapın...
    0
    0
    Yanıtla
  • Müslüm (2 yıl önce)
    Hacı Hüseyin Kölük Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nin bahçe duvarları ve güvenlik kulubesi yıkıldı, yapılacak dendiği halde henüz yapılmadı. Bu durum okulun güvenliğinin alınmasına engel olmakta ve çok sıkıntı yaşanmaktadır. Yetkililerden rica ediyoruz zaman kaybetmeden öğrencilerimizin güvenliği için duvarın, kapının ve güvenlik kulubesi yapılmasını talep ediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin ay (2 yıl önce)
    Yan taraftaki Hacı Hüseyin Kölük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapısı belediye tarafından söküldü.Su an okulun kapısı yok.Ogrenciler çarşı merkezi olduğu için dışarı çıkıyor.Trafikten dolayı tehlike altında.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (2 yıl önce)
    Karagöz Hayal Sahnesinin başlangıcı gibi bir alemde yaşıyoruz memleketimizi. Allah sonumuzu hayra çıkarsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (2 yıl önce)
    Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü son 5 yılda malatya büyükşehir belediyesine verdiği alanları açık artırma ile satsa malatyanın tamamında iki öğretimi bitirecek kadar okul yapımının parasını çıkarırdı ama büyükşehir belediyesi bu alanları alıp ya karşılığında hiçbir şey vermiyor ya da Atatürk kız lisesi örneğinde olduğu gibi şehrin merkezindeki yerinize karşılık size taştepede yer yer yaptım diyebiliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Belediye kapalı çarşıda okul yapmalıydı
    0
    0
    Yanıtla
  • Kölük (2 yıl önce)
    Hacı Hüseyin Kölük Meslek lisesinin Sivas caddesine bakan giriş kapısı, isnad duvarı ve güvenlik kulübesini yıktınız. Yapmadınız. Okul güvenliği diye bir şey kalmadı. Okul bahçesine rastgele araçlar ve kişiler girip çıkmakta. Çocuklarımızın güvenlik tedbirleri alınmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Meydanlar güzeldir. Meydanlar özgürlüktür. Sayın Gürkan a bu konuda katılıyorum. Keşke her mahallenin meydanı olsa.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (2 yıl önce)
    Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak o kadar güzel işler yapıyorsunuz ki bir yıldır Tecde mahallesi damlacık sokak üzerine döktüğünüz hafriyat ve molozları kaldırmaktan dahi acizsiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalıyım (2 yıl önce)
    Çevredeki insanlar nasıl şikayet etmiyor anlamadım. Sabaha kadar iş makinaları çalışıyor uyumanın imkanı yok. Ben şikayet ettiğim halde, iş belediyenin olduğu için kimse gelip gece durdurmadı. Belki buradan okurlarda gece çalışması durur .
    0
    0
    Yanıtla
  • SALİH YILMAZ (2 yıl önce)Malatyalıyım isimli kullanıcı yorumuna
    hüseyin kölük lisesinin giriş kapısını yıktılar. her gün öğrenciler ile öğretmenler kovalamaca oynuyor. okulun bahçe duvarı ve kapısı yoktur. okul güvenliği yoktur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen (2 yıl önce)
    "Cumhuriyet Meydanı" anlam olarak çok güzelde bu ismi hangi gün toplanan meclis kararında aldınız Yine ben koydum oldu türünden bir icraat
    0
    0
    Yanıtla