SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Güzide Bir Yer Haline Gelecek"

0
Güncellendi - 2021-11-19 17:10:02
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Orduzu bölgesine yapılan Spor Kompleksi çalışmalarını inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve içerisinde çok amaçlı spor salonu, jimnastik salonu ve konaklama merkezinin yer aldığı tesisin, herhangi bir aksilik çıkmadığı takdirde 2022 yılı Ağustos ayında bitirilmesi planlanıyor.

130 dönüm alan içerisinde; 5 bin kişilik spor salonu, antrenman salonları, antrenör ve sporcu soyunma odaları, dinlenme salonları, sporcu yemekhaneleri, basketbol sahaları, futbol sahalarının yanı sıra modern, çağa uygun spor ihtiyaçlarına cevap verecek olan tesiste, jimnastik salonu, konaklama merkezi ve otopark alanı inşa edilecek.

İnşaat çalışmalarının yapıldığı alanda incelemelerde bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, spor kompleksi çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Başkan Gürkan, “Malatya’nın tarihine baktığımız zaman büyük çapta hizmetlerin ve inşaatların bir arada olduğu hiçbir dönem olmamıştır. 5 bin kişilik spor salonu ve jimnastik salonunun hemen yanında fuarcılık binası yapıldı ve bitirildi. İnşallah önümüzdeki sene içerisinde spor salonumuz, jimnastik salonumuz ve konaklama merkezimiz bitirilecek. İnderesi parkına gençlik kampımızı yapıyoruz. Yine bölgede ekmek ve yemek fabrikasını yapıyoruz. YİMPAŞ binası yapılıyor. Yine bölgede Bilkent Üniversitesinin okulları yapılıyor. Özel Harekât Merkezi yapılıyor. Yine süreç tamamlanırsa bölgeye Polis Evi yapılarak Malatyalıların ve Malatya’da hizmet gören kurumların hizmetine sunulacak. Çalışmalarımızın hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Orduzu bölgesine milyarlık yatırımların yapıldığını ve yine çalışmalar kapsamında mişmiş park alanında çevre düzenlemesinin yapılacağını dile getiren Başkan Gürkan, “Ekmek ve yemek fabrikası, 5 bin kişilik spor salonu, jimnastik salonu ve konaklama merkezinin yanı sıra mişmiş park düzenlemesi de ayrı bir ihale ile yapılacak. Alanın çevre düzenlemesiyle birlikte ayrıca hayvanat bahçesine köprü geçişiyle birlikte fuarcılık merkezi, spor salonu, jimnastik salonu ve konaklama merkeziyle birlikte çevre düzenlemesinin yapılacağı alan güzide mümtaz bir yer haline gelecek. Lokasyon içerisinde aynı zamanda hayvanat bahçesi, fuarcılık merkezi ve spor kompleksi bütün bir şekilde entegre olacak. Çalışmaların önümüzdeki yıl bir aksilik olmazsa Ağustos ayı itibariyle bitirileceğini ilgili müellif firma bizlere iletti. Alanda yapılan çalışmalar süratli bir şekilde devam ediyor. Ağustos ayında da inşallah tamamlandığında açılışlarını gerçekleştirmiş oluruz” ifadelerini kullandı.

Bülten

Orduzu Pınarbaşı düzenlemesi maket görselleri

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Mustafa evc (2 yıl önce)
    Düşünüyorum bu şehrin Orduzu gibi tarım alanına dogru imar verilerek binalaşmasına anlam veremiyorum!!!Şehrin olağan hayatın akışına uygun olarak bir iki km yanıbaşındaki yüzde doksanı tek katlı meskenler olan Melekbaba Taştepe Kiltepe Hidayet Şehit Fevzi Beylerbaşı Gazi Yeşilkaynak gibi onlarca mahallenin imar durumu kangren hale gelip şehir bu mahallelere emsal imar düzenlemesi yapılmayıp bir tarafı organize diğer tarafı Orduzu ya dayandı!!!Vatandaş olarak imarda çok yanlış işler yapıldığını düşünüyorum..Orduzu ya kesinlikle imar betonlaşma şeklinde olmamalıydı!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Orduzulu (2 yıl önce)
    Sayin baskanim o barajlar bizim ekmek kapimiz olan agaclari sulama barajlari lutfen su sorununu cozelim bu halkin tek gecim kaynagi elinden alinirsa agaclari kurursa yazil ginah buna kimse tahammul etmez
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (2 yıl önce)
    Sayın Başkan; 130 dönüm araziye yaptığınız tesisler Malatya için büyük bir kazanım, bu tesislerin Malatya kazandırılmasında elbette önemli bir çalışma. Ancak Pınarbaşı kaynak suyu 20 bin dönüme yakın Orduzu ovasını sulamaktadır. 2021 yılı kurak geçtiği için Orduzu çiftçisi 45-50 gün aralıklarla kayısı bahçelerini suladı. 2022 yılı kurak geçerse kayısı bahçelerinin önemli bir bölümü zarar görecek. Sayın Başkan ın Orduzu suyunun 2022 yaz ayında kuraklık nedeni ile azalması durumunda Orduzu çiftçisinin zarar görmemesi için bir projesi varmı? Orduzu Pınarbaşı suyu ile Gelinciktepe kayalarını üstünde ağaç ve çim yetiştirmek isteniyor, Orduzu Pınarbaşı suyuna güvenerek 130 dönüm araziye tesisler yapılıyor. Sayın başkan ın Derme suyun da bir kanal ile Pınarbaşı suyunu destekleyecek bir proje geliştirmesi yada Karakaya Baraj gölünde bir kanal ile Pınarbaşı suyunu desteklemesi için bir projesi var mı? Yoksa ben yaptım oldu diyerek Orduzu çiftçisinin göreceği zarara göz mü yumacak.Göreceğiz
    0
    0
    Yanıtla