SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dikkat Çekecek Doğal Platoya Sahibiz'

0
Güncellendi - 2021-11-22 23:34:40
'Dikkat Çekecek Doğal Platoya Sahibiz'
A- A+ PAYLAŞ

ÇINAR'DAN FİLM SEKTÖRÜNE DAVET.. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile ‘AŞK YOLUNDA’ Sinema Filminin oyuncularından Alev Oraloğlu ve Halil İbrahim Kalaycıoğlu, Yeşilyurt Belediyesi tarafından düzenlenen söyleşi programına katıldılar.

Malatya Park AVM Fuaye alanında gerçekleşen söyleşiye katılan ‘AŞK YOLUNDA’ Sinema Filminin oyuncularından Alev Oraloğlu ve Halil İbrahim Kalaycıoğlu’na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Türkiye’de gösterime giren ‘AŞK YOLUNDA’ Sinema Filmi sayesinde Malatya ve Yeşilyurt’un tarihi, kültürü ve doğal zenginliklerini ön plana çıkardıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’da, Malatya Gala Gösterimine katılan sanatçıları ağırlamaktan onur duyduklarını söyledi.

Yeşilyurt Belediyesi olarak ilçenin tarihi, kültürü ve gastronomisini sinema, dizi ve klip gibi sanatsal yapımlarla tanıttıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Yeşilyurt Belediyemizin destekleriyle tüm bölümleri Yeşilyurt’ta çekilen ‘AŞK YOLUNDA’ Sinema Filminin Malatya Gala Gösterimini büyük bir katılım altında gerçekleştirdik. Ülke çapında yakından tanınan ve çok değerli yapımlarda görev alan değerli sanatçılarımızı gala vesilesiyle kentimizde misafir etmekten ve hemşehrilerimizle buluşturmaktan onur duymaktayız. Belediye olarak kültürel, sanatsal ve eğitim gibi alanlarda ilçemizi daha fazla geliştirmek ve isminden söz ettirilmesini sağlamak için çok ciddi yatırımlar yapıyoruz. ‘AŞK YOLUNDA’ Sinema Filmimizde bu çalışmaların güzel bir ürünüdür. Köklü bir tarihe, geleneksel bir yapıya, Anadolu medeniyetinin tüm zenginliklerine sahip Yeşilyurt’umuzun var olan güçlü yönlerini sanatın o güçlü yönüyle daha fazla kesime ulaştırmaya çalışıyoruz.

Neşeli ve keyif dolu bir senaryo ile izleyicileriyle buluşan ‘AŞK YOLUNDA’ Sinema Filminde Yeşilyurt’umuzun doğal hayatı, geleneksel kimliği, yemekleri ve sokaklarından çok güzel kesitlerin yer alması, ilçemizin ne kadar özel ve güzel bir hüviyete sahip olduğunu daha geniş kesimlere ulaştırma fırsatını yakalıyoruz. Malatya’mızın zengin yemek kültürü başta olmak üzere tarihi ve turistik mekanlarını, kayısısı, kirazı, üzümümü, elması, çileği ve vişnesi gibi tarımsal ürünlerimizin de bu vesileyle tanıtmış oluyoruz. Bu tür sanatsal yapımların çoğalmasıyla yakın zamanda kentimizin farklı yerlerinde çok sayıda sinema ve dizi gibi yapımlar çekilecektir, biz buna inanıyoruz, çünkü Malatya’mız sanatsal çalışmalar için en uygun kentler arasındadır. Belediye olarakta doğal, tarihsel ve kültürel açıdan tüm zenginliğimizi bu tür destekler ve organizasyonlarla ön plana çıkarma gayretindeyiz, bu yolda da başarılı çalışmaların altına teker teker imza atıyoruz.” dedi.

Malatya’da çekilecek sinema ve dizi gibi yapımlara her türlü desteği vereceklerini sözlerine ekleyen Başkan Çınar, “  Son 2,5 yıllık dönemde ilçemiz çok değişti, çok gelişti, bizlerde bu değişimi daha geniş kesimlere ulaştırmak içinde sanatsal ve kültürel projelere ağırlık veriyoruz. ‘AŞK YOLUNDA’ filmiyle güzel bir başlangıç yapıyoruz, inşallah bunun devamını getireceğiz. Çünkü Yeşilyurt’umuz tarih kokan caddeleri, konakları, müzeleri, evleri ve geleneksel yaşamıyla sinema ve dizi sektörünün ilgisini çekecek bir potansiyele sahiptir. Yakın zamanda çok sayıda sanatsal çalışmaya yine ev sahipliği yapacağız. Malatya’ya gelen sanatçılarımızla da istişare ediyoruz, fikir alış verişinde bulunuyoruz, sohbetlerimizden çıkardığımız sonuçlara desteklerimizi daha farklı bir şekilde artırmayı planlıyoruz. Yapımcılar ve Yönetmenler buraya gelip inceleme yaparlarsa buranın atmosferinin filmler için ne kadar uygun olduğunu yakından göreceklerdir. Film sektörünün dikkatini çekecek doğal bir platoya sahibiz. Belediye olarak ta bölgemizde çekimi yapılacak sinema ve dizi gibi yapımlara her türlü desteği vermeye hazırız.  Geçtiğimiz yıllarda yine belediyemizin destekleriyle çekimleri yapılan sinema ve dizi gibi yapımlarında vizyona girmesiyle birlikte ilçemizin tanıtımını daha güçlü bir zeminde ilerletmiş olacağız.” diye konuştu.

20 yıl aradan sonra geldiği Malatya’yı çok güzel bulduğunu ifade eden Sanatçı Alev Oraloğlu da katkılarından dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkürlerini sunarken, Sanatçı Halil İbrahim Kalaycıoğlu ise “ Sanata ve sanatçıya çok güzel destekler sunan bir Belediye Başkanına sahip olmanız Malatya için bir şanstır. Yeşilyurt Belediyemiz ve hemşehrilerimizin bu ilgisi ve alakası bizleri gururlandırdı. Mehmet Çınar Başkanımızın gayretlerini takdirle karşılıyoruz ve çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Söyleşiye katılan vatandaşların sorularını yanıtlayan Sanatçı Alev Oraloğlu ve Halil İbrahim Kalaycıoğlu’na Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve Malatya Park AVM Genel Müdürü Yılmaz Aslan tarafından kayısı paketi hediye edildi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar söyleşinin ardından eşi Semra Çınar ile birlikte Tarihi Yeşilyurt Konaklarında misafir ettiği Sanatçı Alev Oraloğlu ve Halil İbrahim Kalaycıoğlu’na bölgenin tarihi ve kültürü ile hayata geçen yatırımlar hakkında bilgiler paylaşıp, kayısı paketi hediye etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız